fbpx

Facelift Den Bosch

Wilt u meer weten over een facelift Den Bosch en omgeving? Naarmate de tijd voorbijgaat en uw leeftijd vordert, wordt dit zichtbaar aan onder meer uw huid. De eerste tekenen van veroudering van de gezichtshuid zijn de vorming van lijntjes en rimpeltjes. Uw gezicht ziet er ouder uit dan uw ware leeftijd en u voelt zichzelf jonger dan dat u eruit ziet. Niet iedereen kan deze uiterlijke veroudering aanvaarden en zoekt een oplossing om het uiterlijk te laten verjongen. Naast niet-invasieve botox- en fillerbehandelingen kunt u ook een facelift in Den Bosch en omgeving overwegen.

Succesvolle facelift in Den Bosch of omgeving

Een facelift is een chirurgische ingreep, waarbij de gezichtshuid weer strak wordt getrokken. Rimpels worden zichtbaar vermindert en/of verdwijnen volledig. Overtollige huid wordt verwijderd en na de ingreep heeft u een frisse, jeugdige uitstraling. Een facelift in Den Bosch en omgeving kan op verschillende manieren toegepast worden.

Liquid facelift.

De liquid facelift is geen chirurgische ingreep. Van narcose en/of incisies is geen sprake. De cosmetisch arts werkt met fillers, waarbij de rimpels aan de binnenzijde van de huid opgevuld worden. De liquid facelift kan worden toegepast op jonge leeftijd en/of wanneer u niet zeker bent van een chirurgische ingreep.

Mini- of MACS facelift.

Bij een minilift ligt de focus op uw wangen en de kaaklijn. De incisies zijn minimaal en het herstel verloopt voorspoedig. De meeste mensen die een mini- of MACS-lift toe laten passen zijn rond de 40 jaar.

Full-facelift

De full-facelift wordt onder volledige narcose toegepast. Deze facelift techniek heeft effect op het volledige gezicht, met uitzondering van het voorhoofd. Na de ingreep wordt een stevig verband aangelegd om zowel zwellingen als bloedingen tegen te gaan. De arts kan één of twee drains aanbrengen om het eventuele wondvocht en bloed af te voeren. Deze worden de volgende verwijderd en krijgt u gedurende een week een stretchverband.

Halslift

Niet alleen de gezichtshuid verslapt naarmate u ouder wordt, ook de huid in de halsstreek is hier gevoelig voor. Met toepassing van een halslift worden de huid en de onderhuidse bind- en spierweefsels strakgetrokken. Overtollige huid wordt verwijderd.

Herstel na facelift Den Bosch of omgeving

Direct na de facelift is uw hoofd verbonden en zijn bloeduitstortingen en zwellingen zichtbaar. Dit is niet te voorkomen. Deze verschijnselen zijn tijdelijk en nemen geleidelijk aan af. Afhankelijk van de ingreep worden de aangebrachte hechtingen 10 tot 14 dagen na de ingreep in de kliniek verwijderd. De eerste twee weken is het goed zichtbaar dat u een facelift heeft laten toepassen, daarna zijn de meeste verkleuringen al goed weggetrokken. Het genezingsproces duurt zo’n 3 tot 6 maanden. Iedereen herstelt in eigen tempo. Definitieve resultaten van een facelift worden 6 tot 12 maanden later beoordeelt. Het genezingsproces kan gepaard gaan met:

 • Tijdelijke gevoelloosheid van de gezichtshuid.
 • Vlammende littekens die tijd nodig hebben om tot rust te komen.
 • Een tintelend gevoel van de gezichtshuid.

Met uitzondering van de liquid facelift is een facelift een chirurgische operatie. Medische operaties bevatten altijd enige risico’s. Infecties komen na een facelift zelden voor. Wel is de kans groot, zo niet onvermijdelijk, dat u bloeduitstortingen en zwellingen heeft. Een enkele keer raakt de aangezichtszenuw blijvend beschadigd en/of is er sprake van tijdelijke gevoelloosheid van de huid. Als u andere aanhoudende klachten, zoals pijn in het operatiegebied en/of hoge koorts heeft, neem dan zo snel mogelijk contact met de kliniek op. De cosmetisch arts kan u verder helpen.

Frisse, jeugdige gezichtsuitdrukking

Geef uw lichaam na de facelift behandeling de nodige rust. Doe het een aantal dagen rustig aan en zorg ervoor dat de wonden niet onder druk komen te staan. Tillen, bukken, persen en zware lichamelijke inspanning doet u tot na het verwijderen van de hechtingen niet. De cosmetisch arts geeft instructies om de herstelperiode zo vlot mogelijk te laten verlopen. In de dagen en weken na de facelift in Den Bosch en omgeving ziet u de bloeduitstortingen en zwellingen afnemen en worden de resultaten zichtbaar. Uw gezichtshuid is aanmerkelijker strakker en dit heeft een positief effect op uw gezichtsuitdrukking. U ziet er niet langer boos, moe of ouder uit. U heeft weer een frisse, jeugdige uitstraling zonder dat uw typische gezichtskenmerken daarbij verloren zijn gegaan. De artsen streven naar een natuurlijk resultaat, zonder dat uw gezicht daarbij ‘statisch’ is geworden. Lach- en praatrimpeltjes blijven ook na de facelift zichtbaar. De meeste mensen die een facelift laten toepassen hebben 10 tot 15 jaar lang plezier van de resultaten. Het verouderingsproces kan helaas niet stilgezet worden. Dat betekent dat de huid uiteindelijk weer elasticiteit kan verliezen en gaan afhangen. U kunt dan een nieuwe facelift overwegen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu