fbpx

Facelift forum

Zoekt u naar berichten en ervaringen op een facelift forum? Misschien heeft u gemerkt dat uw wangen wat beginnen te hangen. Wellicht heef u last van opvallende lachlijntjes, zelfs als u niet lacht? Of heeft u het gevoel er ouder uit te zien dan uw eigenlijke leeftijd? Deze en andere veranderingen in uw uiterlijk kunnen de vraag oproepen of een facelift een oplossing biedt. Een facelift is een veel uitgevoerde, succesvolle ingreep maar het is zeker geen verplichting om tekenen van lichamelijke veroudering te verbergen. Op facelift forums leest u ervaringen en meningen van mensen die net zoals u een facelift overwegen en mensen die de ingreep hebben laten toepassen.

Bevestiging zoeken op facelift forums

Wanneer u, zoals de meeste mensen die een cosmetische ingreep overwegen, een jongere en meer uitgeruste versie van uzelf wilt worden, is een facelift een goede keuze. Geen dramatische veranderingen, maar een opgefrist uiterlijk is wat u met een facelift wilt bereiken. Redenen voor een cosmetische operatie zijn divers. Misschien denkt u dat u met een opgefrist uiterlijk beter in uw vel zit en dat uw zelfvertrouwen groeit. Of u heeft andere persoonlijke redenen om een facelift te overwegen. Wat uw reden ook is, onthoud dat de sleutel naar meer geluk is dat u een facelift laat doen omdat u daar zelf achterstaat en niet omdat de mensen om u heen u daartoe aanzetten. Situaties en relaties veranderen in de loop van de tijd, maar u blijft uzelf. Ervaringen van anderen zijn goed om te lezen, maar bevestiging voor een facelift komt vanuit uzelf.

Soorten facelifts

Ouder worden is mooi, maar brengt verandering voor onder andere uw huid met zich mee. De huid wordt minder elastisch en de vetophopingen in verschillende delen van uw hals en gezicht nemen toe of juist af. De huid gaat afhangen, rimpels en lijntjes zijn plotseling zichtbaar. Tijdens een traditionele facelift maakt een plastisch chirurg een incisie aan voor- en achterzijde van het oor. Zowel uw huid als de onderliggende spierlaag worden strakgetrokken en aangespannen. De lichaamsweefsels passen zich aan om de opgefriste contouren van uw gezicht te benadrukken. De arts verwijdert overtollige huid en hecht de gemaakte incisies met verschillende hechtlagen. Andere, meer uitgebreide of combinatie procedures richten zich op gebieden zoals uw voorhoofd, de wangen, uw decolleté en/of uw hals.

Gemiddelde leeftijd facelift

Een veel gestelde vraag en veel besprokenonderwerp een facelift forum is de leeftijd waarop iemand de ingreep het beste laat doen. Gezichtsveranderingen ziet u vanaf ongeveer 30 jaar, maar ook in de jaren 40 en 50 neemt het afzakken van de huid toe. In veel gevallen helpt een facelift bij het maken van vollere wangen en het oplossen van fijne lijntjes en rimpels rondom uw neus, mond en lippen. Maar het gebeurt ook dat mensen op latere leeftijd voor plastische chirurgie kiezen. Facelift operaties zijn net zo veilig voor oudere als jongere mensen. Op voorwaarde dat vooraf een uitgebreide screening plaatsvindt en uw gezondheid dat toelaat.

Geschiktheid facelift

Dat u na een facelift verandering wilt zien is logisch. Het verbeteren van uw uiterlijk is de reden om voor een facelift te kiezen. De ene persoon bereikt betere resultaten dan de ander. Mensen met een goede botstructuur, met hoge jukbeenderen en een sterke kin, zien na de ingreep waarschijnlijk meer verbetering. Heeft u een huid met last van zonneschade of een huid die minder elastisch is? In deze gevallen zijn de resultaten soms minder succesvol. Datzelfde geldt voor mensen die door groot gewichtsverlies veel extra huid hebben. Om te beoordelen of een facelift aan uw verwachting voldoet, vind een uitgebreid intakegesprek plaats.

Facelift consult bij plastisch chirug

Het consult is een belangrijk moment. Berichten op een facelift forum laten zien hoe zo’n consult verloopt en welke vragen u aan de arts stelt. Om een antwoord op de vragen die u heeft te krijgen, stelt u onder andere de volgende vragen:

 • Wat kan ik verwachten van een facelift operatie?
 • Welke facelift techniek past bij mij?
 • Hoeveel tijd heb ik na de ingreep nodig om te herstellen, voordat ik weer kan gaan werken?
 • Zijn er facelift voor en na foto’s beschikbaar van ingrepen die een arts eerder heeft gedaan?
 • Voldoet een facelift aan de verwachtingen die ik heb?

Besteed tijdens het consult aandacht aan de manier waarop de arts uw vragen beantwoordt en duidelijkheid geeft over de facelift. Dikwijls heeft u een eerste indruk en een bepaald gevoel, wat van invloed kan zijn op de keuze voor een behandelaar.

Verwachtingen en resultaten facelift

Na de ingreep is uw gezicht verbonden en heeft u een beurs gevoel. U krijgt medicatie om de (na)pijn te verlichten. De meeste mensen voelen zich na een dag of drie wat beter en het beurse gevoel neemt in de daaropvolgende dagen vrij snel af. Zwellingen en blauwe plekken zijn langer zichtbaar. Gemiddeld zijn 10 tot 14 dagen nodig, voordat mensen na een facelift weer aan het werk gaan en/of sociale bijeenkomsten bijwonen. Ervaringsverhalen variëren sterk, omdat iedereen een uniek herstelvermogen heeft. De arts verwijderd de hechtingen en controleert de eerste resultaten na 7 tot 10 dagen. Heeft u klachten of houdt de pijn of zwellingen aan? Neem dan contact op met de kliniek.

Persoonlijk facelift consult

Hebben de berichten die op een of verschillende facelift fora heeft gelezen, uw wens voor de ingreep versterkt? Met een persoonlijk consult bij een plastisch arts komt u meer te weten over de diverse behandeltechnieken en de te verwachten resultaten. De arts bespreekt uw gezondheid, eerder doorgemaakte medische ingrepen en de verwachting die u heeft van een facelift. Op basis van uw gezondheid en wensen die u heeft, geeft de arts een behandeladvies. Afhankelijk van de resultaten die u voor ogen heeft, is het mogelijk een facelift te combineren met een hals- en/of voorhoofdslift. De arts geeft informatie over de risico’s die aan de chirurgische ingreep zijn verbonden en neemt de kosten voor de facelift met u door. Wilt u meer weten over een facelift consult? Neem contact op met Acura Medisch Centrum en maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Facelift forum – FAQ

1. Waar vind ik een facelift forum?
Online zijn er verschillende beauty en schoonheids fora actief. Op een forum worden vaak verschillende behandeltechnieken besproken. U kunt zowel op Nederlands- als anderstalige fora informatie vinden over een facelift.

2. Welke informatie vind ik op een facelift forum?
Op een forum vindt u informatie over de verschillende facelift technieken, de manier waarop de operatie plaatsvindt, welke vragen u moet stellen tijdens het eerste consult bij een cosmetisch arts en ervaringen. Gebruikers stellen vragen en plaatsen berichten over de ingreep, de kliniek waar de facelift is uitgevoerd en de naam van de behandelend arts.

3. Is een forum een goede plaats om ervaringen te lezen?
Ja, op een facelift forum vindt u ervaringen over zowel de verschillende facelift technieken als behandelend klinieken en uitvoerend artsen.

4. Waarom worden sommige klinieken niet genoemd?
Cosmetische en plastische behandelingen worden in binnen- en buitenland toegepast. Het aantal klinieken en ziekenhuizen is groot. Niet iedereen die een facelift ondergaat, plaatst hierover een beoordeling of berichten op een forum.

5. Is een negatief forumbericht een reden om een andere kliniek te zoeken?
Nee, het is een mogelijkheid om punten van aandacht te lezen. Een facelift is een ingreep waar u vooraf goed over nadenkt en informatie over opzoekt. Negatieve ervaringen en teleurstellende resultaten wijzen u op bepaalde punten in de behandeling die extra aandacht nodig hebben.

6. Is een forum commercieel?
Online fora hebben vaak plaatsen ingedeeld voor sponsors en/of adverteerders. Bij het betreffende bericht wordt in de meeste gevallen vermeld dat het om een gesponsorde mededeling gaat.

7. Zijn de antwoorden op forumvragen betrouwbaar?
Iedereen die zich registreert als forumgebruiker kan in principe berichten plaatsen en reageren op geplaatste vragen. Neem de berichten die u leest als informatie aan. Advies op maat krijgt u van een cosmetisch arts, die uw situatie beoordeelt.

8. Moet ik betalen om mee te lezen op een forum?
In Nederland zijn de meeste online fora gratis toegankelijk. Het enige wat wordt gevraagd is registratie met een geldig e-mailadres.

9. Hoelang blijft een bericht op een forum zichtbaar?
Actuele berichten en berichten waar nog steeds op wordt gereageerd, staan bovenaan in het berichtenoverzicht. Het gebeurt dat een bericht enkele maanden eerder is geplaatst, maar door de actualiteit bovenaan blijft staan. Berichten waar niet op wordt gereageerd, zakken al snel naar beneden. U kunt een geplaatst bericht zelf aanpassen en/of verwijderen.

10. Worden op een forum foto’s geplaatst van facelift resultaten?
Ja, sommige mensen voegen een reportage bij van de ontwikkeling van het resultaat. Deze foto’s zijn interessant, omdat ze vaak ook beeldmateriaal bevatten van vlak na de facelift. Het gezwollen gezicht en de huidverkleuring zijn goed zichtbaar. Naarmate de weken voorbij gaan, ziet u hoe de huid herstelt. Bij een kliniek ziet u alleen maar de voor en na foto’s.

11. Kan ik een forumbericht vergelijken met mijn eigen ervaring?
Bij voorkeur vergelijkt u uw ervaringen door naar meerdere cosmetisch artsen te gaan voor een consult. Vertrouwen op uw eigen gevoel is beter dan een keuze maken gebaseerd op de mening van anderen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu