fbpx

Facelift met draadjes

Bent u benieuwd naar de resultaten van een facelift met draadjes? In uw zoektocht naar een geschikte oplossing voor het verjeugdigen van uw gezichtsuitstraling heeft u wellicht gehoord van een facelift met draadjes. Een cosmetische behandeling waarbij oplosbare draden de losse, slappe huid liften en kleine rimpels gladstrijken. De techniek biedt een paar van dezelfde voordelen als een facelift, maar dan zonder het gedoe van een chirurgische ingreep. Een draadlift staat bekend als een niet-chirurgische facelift. Mensen die de ingreep hebben ondergaan, zijn over het algemeen zeer tevreden met de resultaten. Maar is deze bijzondere, minimaal invasieve facelift iets voor u?

Wat is een facelift met draadjes?

Tijdens een draadlift brengt een cosmetisch arts met een injectienaald kleine, oplosbare PDO-draden net onder de huid in. De draden die al jaren in de reguliere chirurgie standaard zijn, lossen vanzelf binnen vier tot zes maanden op. Ze tillen en ondersteunen de huid van binnen uit. De PDO-draden zorgen ervoor dat de huid meer natuurlijk collageen aanmaakt, wat de gezichtshuid verstevigt. Na een draadlift ziet uw huid er gladder, frisser en jeugdiger uit. Delen van het gezicht die afzakken, krijgen betere contouren. Dingen die u van een facelift met draadjes mag verwachten, zijn onder andere als volgt.

Verbeterde techniek, geweldige resultaten

De eerste draadlift behandelingen werden in de jaren 90 van de vorige eeuw toegepast. De draden die destijds gebruikt werden, hadden de neiging bacteriën aan te trekken. Dit had infecties en andere ongemakken tot gevolg. De resultaten van deze draadlift behandelingen waren beperkt. Zoals met zoveel andere dingen, is de draadlift in de loop van de jaren verbeterd en verfijnd. Tegenwoordig is het een veilige en effectieve behandeltechniek. Doordat de draden oplosbaar zijn en uit uw lichaam verdwijnen zijn infecties en andere complicaties zeldzaam. Artsen injecteren de draden in een patroon dat vanuit twee verschillende richtingen strakker wordt. Dit geeft natuurlijke lift resultaten. Het is een minimaal-invasieve behandeling die ook wel eens de ‘lunch facelift’ wordt genoemd.

Geen one-size-fits-all behandeling

Iedereen heeft andere problemen en verschillende verwachtingen van een cosmetische ingreep. De draadlift is een veilige behandeling die op uw persoonlijke behoefte wordt afgestemd. Misschien heeft u last van een afzakkende huid, terwijl anderen zich storen aan de gezichtsplooien en rimpeltjes die het gezicht benadrukken. Gelukkig zijn er verschillende maten en stijlen PDO-draad beschikbaar. Artsen zijn in staat de draden op verschillende manieren te gebruiken en verschillende resultaten te bereiken. Het injecteren onder de huid en in een maaspatroon van rechte, gladde draden dient om collageen te ontwikkelen. Draden met kleine weerhaken in een tandwielstijl dienen om de slappe huid op te pakken en deze te verstevigen. Schroefdraad is dan weer een optie voor mensen die het volume in bepaalde delen van het gezicht willen verbeteren.

Minimaal invasief, eenvoudige behandeling

Veel mensen zijn aangenaam verrast over hoe snel en makkelijk een facelift met draden is, vooral in vergelijking met chirurgische opties. De behandeling zelf is poliklinisch en duurt meestal niet langer dan 45 minuten. Voor het injecteren van de draden, reinigt een verplegende assistent de huid in het behandelgebied. De huid wordt plaatselijk verdoofd. Het is mogelijk dat u een prik voelt van de draadinjecties, dit is een kortdurend gevoel. Het gevoel is te vergelijken met andere cosmetische injecties zoals fillers of botox. Na de facelift met draadjes hervat u uw normale activiteiten. Artsen adviseren de injectieplaatsen tenminste 14 dagen met rust te laten en niet te masseren of overbelasten. Dit is de enige beperking om rekening mee te houden.

Subtiele, natuurlijke resultaten

Een facelift met draden is ideaal als u geen opvallende veranderingen nastreeft. In tegenstelling tot een chirurgische ingreep, waarbij de spieren worden aangetrokken en de huid gelift, tilt een draadlift uw huid op. Dit heeft subtiele, natuurlijke resultaten tot gevolg. De resultaten verschijnen geleidelijk aan. Al direct na de behandeling merkt u versteviging op. Het duurt tot 6 maanden, voordat het optimale resultaat is bereikt. Een draadlift biedt geen snelle oplossing. Wat het wel biedt zijn natuurlijke resultaten die zich gaandeweg ontwikkelen. De resultaten gaan meerdere jaren mee, waarna het mogelijk is de ingreep te laten herhalen.

Meer dan alleen een anti-rimpelbehandeling

Veel mensen denken bij een ouder wordende huid direct aan rimpels en lijntjes. Rimpels zijn dikwijls een bron van irritaties en het ongemakkelijke gevoel neemt toe naarmate u ouder wordt. Een draadlift helpt bij het wegwerken van rimpels en lijntjes in uw gezicht en hals. De techniek helpt ook op andere manieren. Zo tilt een facelift met draad uw slappe huid op, herstelt het volume en verbetert de techniek de gezichtscontouren. Deze behandelmethode biedt veel van dezelfde voordelen als een chirurgische facelift, maar dan op een minder ingrijpende manier.

Laagdrempelige, toegankelijke behandelmethode

Dankzij het niet-chirurgische karakter is de draadlift een geschikte optie voor mensen die niet automatisch voor een operatieve facelift in aanmerking komen. Mensen die de beste resultaten zien, zijn doorgaans tussen de 40 en 60 jaar met de eerste tekenen van rimpels en huidverslapping. Oudere patiënten bereiken met een draadlift niet altijd het gewenste resultaat. Geschikte kandidaten zijn niet-rokers met een goede gezondheid. Diabetici of mensen met een auto-immuunaandoening komen over het algemeen niet voor de draadlift in aanmerking. Bij actieve huidinfecties, ernstige acne of koortsblaasjes wordt de behandeling verschoven naar een later tijdstip. Ideale kandidaten hebben een realistische verwachting van de ingreep en begrijpen dat de resultaten subtieler zijn dan bij een facelift.

Eenvoudige nazorg bij de draadlift

De draadlift is een onderhoudsarme behandelmethode. De resultaten zijn langdurig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over regelmatige afspraken. U plant een vervolgbehandeling als de resultaten beginnen te vervagen.

Gratis advies facelift met draden

Spreekt een niet-invasieve facelift behandeling u aan? Zoekt u subtiele verfijning van uw gezichtsuitstraling? Maak een afspraak voor een gratis draadlift consult bij de specialisten van Acura Medisch Centrum. Voorbeelden van eerdere behandelingen laten zien welke resultaten mogelijk zijn. Het consult is vrijblijvend en stelt u in de gelegenheid om vragen te stellen en met een specialist te praten over de cosmetische ingreep die u overweegt toe te laten passen. Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495 54 78 48.

Facelift met draadjes – FAQ

1. Hoelang duurt het voordat het resultaat van een draadlift zichtbaar is?
De definitieve resultaten verschijnen binnen één tot drie maanden na de behandeling. Gedurende deze tijd krijgt uw huid tijd om te ontspannen, terwijl de draden zich in de huid nestelen.

2. Wat kan er fout gaan bij een draadlift?
Een facelift met draadjes is een relatief veilige ingreep. Er is nauwelijks een risico op littekens, blauwe plekken, bloedingen of andere complicaties na een draadlift. In zeldzame gevallen kunt u last krijgen van irritatie, infecties of het zichtbaar worden van de draden onder de huid.

3. Hoe vaak kan ik een draadlift laten toepassen?
U zult vrijwel onmiddellijk merken dat uw huid wat strakker wordt, daardoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. De effecten blijven gemiddeld vijf tot zeven jaar zichtbaar, daarna kan de behandeling herhaald worden.

4. Hoe moet ik slapen na een facelift met draadjes?
Probeer de eerste week druk op uw gezicht te vermijden. Slaap op uw rug, met uw hoofd op een extra kussen om de zwellingen te verminderen.

5. Hoeveel draden heb ik nodig?
Er zijn 4 tot 8 draden aan elke kant van uw gezicht nodig. De arts brengt PDO-draden in met kegels in tegenstelde richtingen. De draadjes worden aangetrokken en polydioxanol doet het werk. Het is een minimaal invasieve facelift techniek die met plaatselijke verdovingen wordt gedaan.

6. Kan een draadlift breken?
Draadbreuk is een risico van de ingreep. Als gevolg van overmatige beweging van het gezicht, blootstelling aan vocht of wrijven over de huid kan een draad breken. Als het gebeurt, bevindt de breuk zich meestal vlak bij de uiteinden en de incisieplaats.

7. Is rimpelvorming normaal na een draadlift?
U kunt op de behandelplaatsen een paar dagen blauwe plekken zien. Ook er zijn lichte zwellingen en rimpels op de huid zichtbaar. Dit is normaal en verdwijnt binnen zeven tot veertien dagen na de behandeling.

8. Kan ik napijn verwachten?
Het meeste ongemak treedt op in de eerste 24 tot 48 uur na de operatie. Daarna neemt zowel het ongemak als de pijn af. Normale activiteiten kunnen hervat worden als u zich daar goed bij voelt.

9. Wat zijn de bijwerkingen van een facelift met draadjes?
Mogelijke bijwerkingen en complicaties zijn zichtbare draden en kleine blauwe plekken. Napijn, ontstekingen, draadbreuk, napijn en kuiltjes in de huidtextuur doen zich soms voor.

10. Mag ik mijn gezicht bewegen na een draadlift?
De behandelplaatsen mogen vanaf een dag na de behandeling voorzichtig gewassen worden. Wrijf of masseer uw gezicht tot twee weken na de behandeling niet. Voorkom dat er druk op de huid wordt uitgeoefend.

11. Kan een facelift met draadjes een zenuwbeschadiging veroorzaken?
Ernstige complicaties waaronder schade aan de bloedvaten en beschadiging van de aangezichtszenuw doen zich zelden voor, maar brengen een verhoogd risico op aangezichtsverlamming met zich mee.

12. Stimuleren PDO-draden de aanmaak van collageen?
Ja, PDO-draden hebben een collageen stimulerend vermogen en zijn veilig in gebruik bij gezichtsverjonging. Steeds meer medische en cosmetische professionals gebruiken PDO-draden om andere delen van het lichaam te behandelen die door lichaamsveroudering stevigheid en volume verliezen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu