fbpx

Facelift mislukt

Wat doet u als een facelift mislukt? Wat zijn de mogelijkheden voor herstel en hoe zoekt u een ervaren plastisch arts die u kan helpen? Een facelift is een van de meest effectieve methoden om uw gelaatstrekken te verjongen en tekenen van veroudering terug te draaien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingreep deskundig wordt uitgevoerd. Het gaat om een behandeling aan uw gezicht en het is moeilijk te verbergen als er iets fout gaat. Jaarlijks ondergaan veel patiënten een facelift. Niet iedereen is tevreden over het resultaat. Deze patiënten spreken al snel over een facelift mislukt en ervaren een afname van zelfvertrouwen.

Wat als er sprake is van een mislukte facelift?

Er zijn tal van verschillende redenen die ervoor zorgen dat iemand zich ontevreden voelt over een facelift. Dit is niet direct een mislukte facelift. Toch zijn er enkele indicatoren die tekenend zijn voor een facelift die niet zonder de grootste mate van zorg of vaardigheid is gedaan. Dit is onder meer het geval bij de volgende situaties:

Opvallende, zichtbare littekens

Elke goede chirurg zet zich in om littekens na een facelift tot een minimum te beperken, ongeacht de facelift techniek die wordt toegepast. Het onzichtbaar maken van littekens is vooral belangrijk bij gezichtsoperaties. Ervaren chirurgen weten hoe en waar ze incisies kunnen maken die na genezing nauwelijks zichtbaar zijn. Elke zichtbare littekenvorm is een teken van een slechte facelift of slecht herstel.

Langwerpige oren

Een deel van de facelift omvat het naar achteren en omhoog trekken van de huid. Als de huid te strak wordt getrokken en er veel spanning op de huid staat of als een arts veel overtollige huid weg snijdt, krijgen uw ogen soms een uitgetrokken, langwerpig uiterlijk. In enkele gevallen lijkt het alsof de oren met de kaaklijn zijn versmolten. Dit zijn tekenen dat de facelift door een onervaren arts is toegepast, zonder dat er aandacht is besteed aan het eindresultaat.

Verandering bakkebaarden

Geloof het of niet, maar vrijwel iedereen heeft bakkebaarden. Haar dat iets voor het oor valt, zijn de bakkebaarden. Aangezien artsen sommige incisies bij een facelift in dit gebied maken, moet een ervaren plastisch arts extra voorzichtig zijn om de positie van uw bakkebaarden niet aan te tasten of te veranderen.

Strakke huid

Hoewel het doel van de facelift is de huid te verjongen en gladder te maken, kan een onervaren cosmetisch arts de huid te strak trekken en vastzetten. Dit heeft een drastisch effect op uw uiterlijk, waardoor het zichtbaar is dat u een operatie heeft ondergaan. Een te strakke huid is iets wat u wilt vermijden. Een huid die te strak is veroorzaakt pijn en ziet er vreemd uit.

Mislukte facelift en medische complicaties

In sommige gevallen zijn er al tekenen van een mislukte facelift kort na de ingreep en nog voordat de resultaten zichtbaar zijn. Deze tekenen omvatten niet zelden medische complicaties die direct verband houden met de procedure of de herstelperiode. Bijwerkingen zijn:

 • Vochtophopingen in het gezicht.
 • Langdurig zichtbare zwellingen.
 • Infecties.
 • Beschadiging van de gezichtszenuwen met een permanent veranderd of doof gevoel tot gevolg.
 • Huidverkleuringen.
 • Huidnecrose.
Correctie mislukte facelift

Het goede nieuws is dat resultaten van een slechte facelift meestal voor correctie in aanmerking komen. Dit kan alleen nadat u volledig bent hersteld en uw gezicht is genezen. U moet rekening houden met een minimale periode van minimaal zes maanden na de eerste operatie. Aangezien een hersteloperatie na een facelift maatwerk is en precisie vereist, heeft u eerst een consult bij de chirurg die de ingreep toepast. Het gesprek is bedoeld om veranderingen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken. Voor een succesvolle ingreep moet u er zeker van zijn dat u een chirurg contacteert die ervaring heeft met herstelchirurgie. Ervaren artsen begrijpen uw zorgen en problemen, waardoor de beste techniek wordt gezocht om herstel mogelijk te maken.

Slechte facelift vermijden

De beste manier om een slecht uitgevoerde facelift te vermijden, is door vooraf uitgebreid onderzoek te doen naar cosmetisch artsen en klinieken. Dit betekent niet alleen maar reviews en ervaringen van anderen lezen, maar ook zelfstandig kennismaken bij praktijken en artsen. Alleen uw eigen ervaring voldoet aan bepaalde ‘eisen’ die u stelt. Uw eigen intuïtie is belangrijk, want hoe goed de verhalen ook zijn, als bij u het vertrouwen ontbreekt is dat vaak een voorteken voor het eindresultaat. Vraag bij uw bezoek aan cosmetisch artsen naar voorbeelden van ingrepen die ze in het verleden hebben uitgevoerd. Alleen grondig vooronderzoek geeft u de zekerheid dat u in ervaren en veilige handen bent voor een mooi facelift resultaat.

Uit de statistieken blijven

Natuurlijk klinkt een goedkope facelift aanbieding aantrekkelijk. Zeker op het moment dat u zich voorbereidt op het laten verjongen van uw gezichtsuitstraling, komt een goedkoop aanbieding mooi uit. Maar neem de tijd om onderzoek te doen en minimaliseer de kans dat uw ingreep mislukt. Ga na waar de aanbieding vandaan komt en welke arts de ingreep toepast. Artsen die in Nederland actief zijn, moeten een BIG-registratie hebben. Het is niet vreemd om bij meerdere klinieken of artsen naar een consult te gaan. Deze bezoeken stellen u in staat eigen ervaringen te vergelijken. Hoe verloopt de ontvangst in de kliniek? Besteedt een arts voldoende aandacht aan uw medische achtergrond? Krijgt u antwoord op de vragen die u stelt? Analyseer een consult en beoordeel de belangrijkste punten, zo krijgt u een overzicht en bent u in staat de juiste keuze te maken.

Afspraak maken facelift consult

De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum in Weert ontvangen u graag voor een facelift consult. Binnen de kliniek worden verschillende facelift technieken aangeboden en toegepast. In een vrijblijvend consult laten we u graag de mogelijkheden en resultaten van de facelift zien. Het consult is gratis. Beschikt u over informatie over uw gezondheid en/of medicijnen die u gebruikt? Neem deze mee naar het gesprek. De informatie kan van invloed zijn op het behandeladvies dat de arts u geeft. Een afspraak voor een consult of adviesgesprek maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu