fbpx

Facelift Nederland

Heeft u door veroudering van de huid rimpels en lijnen in uw gezicht, waar u graag iets aan wilt laten doen? Een facelift Nederland is een cosmetische ingreep die door zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 40 tot 70 jaar regelmatig wordt overwogen. Tekenen van veroudering kunnen met een facelift worden teruggedraaid, waardoor u een jeugdigere en vitalere uitstraling krijgt. Een alternatief voor deze behandeling is de threadlift of draadlift. Sommige mensen kiezen ook voor Ultherapie of de Fractional Laser.

Facelift Nederland.
Facelift Nederland.
Vergoeding kosten facelift Nederland

Een operatieve ingreep als een facelift in Nederland is een ingrijpende chirurgische behandeling. Het betreft een cosmetische behandeling waar in de meeste gevallen geen vergoeding van uw zorgverzekeraar tegenover staat. De basis zorgverzekering dekt cosmetische ingrepen niet en u doet er goed aan om de poliskosten van uw aanvullende verzekering zorgvuldig door te nemen. Stel de vragen die u heeft met betrekking tot een eventuele vergoeding van de kosten van een facelift aan uw zorgverzekeraar. Een medisch adviseur van uw zorgverzekeraar kan u oproepen en geeft een advies met betrekking tot tegemoetkoming van de kosten. De tarieven en pakketprijzen voor een facelift Nederland lopen bij de verschillende klinieken uiteen. Het loont daarom om de prijzen nauwkeurig met elkaar te vergelijken.

Facelift Nederland of facelift buitenland?

Als u zich informeert over de bestaande mogelijkheden om een facelift te ondergaan, ziet u dat niet alleen Nederlandse klinieken de ingreep aanbieden. Een groot aantal buitenlandse klinieken en cosmetisch chirurgen doen u graag een aantrekkelijk prijsvoorstel. Klinieken in België en vlak over de grens in Duitsland kunnen het overwegen waard zijn, wat nog maar de vraag is met klinieken in bijvoorbeeld Turkije of Thailand. Een cosmetische ingreep kan in het buitenland voordeliger worden aangeboden dan een facelift in Nederland. Dit komt onder andere door de lagere loonkosten en kosten voor huisvesting.
De keuze voor een ingreep in het buitenland heeft naast een lagere prijs een aantal mogelijke nadelen die u ter overweging mee kunt nemen. Waar u bij een facelift in Nederland in uw eigen taal te woord gestaan, kunnen in het buitenland communicatie problemen ontstaan. Het is een chirurgische ingreep met de daarbij horende mogelijkheden op complicaties. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe de nazorg is geregeld. U komt na een facelift enkele malen terug naar de kliniek voor controles. Buitenlandse klinieken hebben een slechtere bereikbaarheid, wat voor extra kosten kan zorgen.

Facelift Nederland ervaringen vergelijken

Waar u ook een facelift wilt laten uitvoeren, in Nederland of in het buitenland, vergelijk de diverse cosmetisch chirurgen en klinieken met elkaar. Tegenwoordig kunt u online een bijna onuitputtelijke bron van informatie raadplegen. Bestudeer facelift ervaringen van anderen, lees en discussieer mee op een facelift forum en bekijk foto’s en video’s van uitgevoerde facelift ingrepen. Waar u bij de kliniek van uw keuze veelal foto’s te zien krijgt die vóór en enige tijd na de facelift Nederland zijn gemaakt, ziet u online ook de tussenliggende periode. Door mee te lezen, krijgt u een idee hoe de periode na de ingreep door lotgenoten beleefd wordt en wat u van de ingreep kunt verwachten. Naast facelift fora zijn ook verschillende websites waar u op vrij eenvoudige wijze klinieken met elkaar vergelijkt. Uiteraard is de totaalprijs een belangrijk gegeven van een behandeling, maar vergeet ook niet dat hoogwaardige zorg, een kwalitatief hoogstaande ingreep en servicegerichte medewerkers cruciaal zijn voor het gewenste eindresultaat.

Facelift Nederland een veilige ingreep

Dankzij de voortdurende innoverende operatie technieken is een facelift Nederland een minder ingrijpende chirurgische ingreep geworden. De operatie tijden zijn fors verminderd, waardoor u te maken heeft met een minder lange herstelperiode. De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum vertellen u graag alles over de verschillende facelift mogelijkheden die een verjongend effect op uw huid hebben.

Facelift Nederland FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over facelift Nederland. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wanneer ben ik geschikt voor een facelift?
Een facelift wordt toegepast bij mannen en vrouwen die te maken hebben met natuurlijke huidveroudering. Als gevolg van het ouder worden, maar ook door bijvoorbeeld roken, het zonlicht en stress verslapt uw huid en ontstaat rimpelvorming. De facelift wordt voornamelijk toegepast tussen de leeftijd van 40 en 70 jaar. Op jongere leeftijd gaat de voorkeur hoofdzakelijk uit naar niet chirurgische ingrepen zoals fillers of botox. Uw geschiktheid wordt bekeken door een cosmetisch arts.

2. Waar kan ik in Nederland terecht voor een facelift?
Verspreid over Nederland bevinden zich zowel klinieken als ziekenhuizen waar de facelift wordt uitgevoerd. U kunt zo altijd bij u in de buurt terecht voor de gewenste ingreep. Aangezien de ingreep vrijwel nooit voor vergoeding in aanmerking komt, verdient het de aanbeveling om prijzen en behandelaars met elkaar te vergelijken, alvorens een beslissing te nemen.

3. Kan ik mezelf voorbereiden op een facelift in Nederland?
Ga naar een aantal intakegesprekken en ervaar zelf hoe u ter plaatse wordt ontvangen en te woord wordt gestaan. Vertrouw op uw eigen gevoel en intuïtie. Heeft u eenmaal de beslissing voor een facelift genomen, dan kunt u zich voorbereiden op de ingreep zelf. Stop tijdig met roken en houd dit ook meerdere weken na de facelift vol. Volg de tips en adviezen van de behandelend cosmetisch arts op en geef uw lichaam tijd om te herstellen van de ingreep.

4. Wordt een facelift ook in het buitenland aangeboden?
Ja. De facelift is wereldwijd een bekende en veelvuldig uitgevoerde cosmetische ingreep.

5. Is de facelift in het buitenland goedkoper?
Bij het vergelijken van tarieven kunnen buitenlandse aanbieders goedkoper lijken dan Nederlandse klinieken. Telt u echter alle bijkomende kosten op bij het behandeltarief, dan is de ingreep niet of nauwelijks goedkoper. U bent extra tijd kwijt aan heen en weer reizen en niet altijd blijkt communicatie even vlot te verlopen.

6. Waarom kies ik voor een facelift in Nederland?
Communicatie is belangrijk bij een ingreep zoals een facelift. Zeker als u streeft naar een natuurlijk resultaat wilt u uzelf graag duidelijk kunnen maken bij de cosmetisch arts. Het vinden van ervaringsverhalen en reviews van Nederlandse artsen en klinieken gaat snel en een afspraak voor een intakegesprek is snel gemaakt. Ook als het aankomt op nazorg is een Nederlandse kliniek goed bereikbaar.

7. Is een facelift in het buitenland onveilig?
Nee, behandelingen die in het buitenland worden aangeboden, hoeven niet onveilig of van inferieure kwaliteit te zijn. Ook hier geldt dat het lezen van ervaringsverhalen uw mening kan beïnvloeden. Vooraf kennismaken met de kliniek en de behandelend arts zijn voor het resultaat van belang. Kies altijd voor een ervaren arts die weet welke facelift bij u het gewenste resultaat biedt.

8. Worden de kosten voor een facelift in Nederland vergoed?
Nee, cosmetische en plastische chirurgie worden zelden door zorgverzekeraars vergoed. Zeker als er geen medische noodzaak is, blijft vergoeding meestal uit. In enkele gevallen biedt een aanvullende zorgverzekering beperkte mogelijkheden. Lees uw polisvoorwaarden of vraag naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

9. Vindt een facelift in Nederland onder narcose plaats?
Dit hangt af van het soort facelift dat bij u wordt uitgevoerd. Grotere ingrepen worden altijd onder narcose uitgevoerd. Uiteraard wordt de verdovingswijze met u besproken tijdens het intakegesprek.

10. Heb ik na een facelift een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking?
Nee, ervaren artsen zullen uw huid verstrakken, maar uw gezichtsuitdrukking blijft vrijwel onaangetast. U hoeft zich geen zorgen te maken over een onnatuurlijk uiterlijk. De ingreep wordt uitvoerig met u doorgenomen, waarbij wordt gewezen op de mogelijke complicaties zoals, het beschadigen van zenuwen. Door te kiezen voor een ervaren arts is de kans op bijwerkingen klein en geniet u jaren van een jong en fris uiterlijk.

11. Hoe lang zijn de resultaten van een facelift zichtbaar?
Een succesvol toegepaste facelift geeft zo’n 10 tot 15 jaar plezier. Dat neemt niet weg dat het natuurlijke verouderingsproces in die jaren gewoon door gaat. U kunt de tekenen van het ouder worden beperken door na de facelift te kiezen voor een gezonde levensstijl, voldoende beweging, minimaal gebruik van alcohol en volledig stoppen met roken.

12. Blijven er littekens achter na een facelift in Nederland?
Nadat uw lichaam is hersteld van de ingreep zullen de littekentjes met het blote oog nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ervaren artsen zullen littekens zoveel mogelijk in huidplooien aanbrengen, daar waar ze sowieso onzichtbaar zijn.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een facelift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘facelift Nederland’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu