fbpx

Facelift Tilburg

Bereidt u zichzelf voor op een facelift Tilburg en omgeving? De huid van uw gezicht en hals zakt als gevolg van lichamelijke veroudering en de invloed van de zwaartekracht. Dit proces wordt versneld door het zonlicht, roken, stress en alcoholgebruik. Waar jongere mensen regelmatig een beroep doen op non-invasieve botox- en fillerbehandelingen kunt u vanaf een zekere leeftijd een chirurgische facelift in Tilburg en omgeving overwegen. De ingreep wordt al decennialang met succes toegepast, maar is niet geheel risicovrij.

Veilige facelift Tilburg en omgeving

Bijwerkingen of complicaties doen zich na een facelift vrij weinig voor en zijn meestal altijd van voorbijgaande aard. Het is echter belangrijk om u vooraf te laten informeren over de risico’s die aan een facelift zijn verbonden. De kans op complicaties wordt kleiner als de ingreep wordt toegepast door een ervaren cosmetisch arts, die werken conform moderne behandeltechnieken en voldoen aan de eisen op het gebied van zorgverlening en hygiëne. Ondanks een goede voorbereiding en het nemen van voorzorgsmaatregelen blijft een facelift een chirurgische ingreep waar nu eenmaal risico’s aan zijn verbonden, en dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Complicaties voorkomen

Complicaties hebben direct invloed op het herstel en resultaat van een facelift. Om infecties te voorkomen is het belangrijk om de wondjes zowel schoon als droog te houden. Rokers wordt geadviseerd om ruim voor de ingreep te stoppen met roken en dit zeker 4 tot 6 weken na de facelift vol te houden. De voornaamste risico’s en bijwerkingen bij een facelift in de omgeving van Tilburg zijn gevoelsstoornissen, asymmetrie, littekenvorming, beschadiging van de aangezichtszenuw en/of allergische reacties. Artsen en klinieken werken steriel, waardoor de kans op infecties zeer klein is, minder dan 1%. Een enkele keer is sprake van verstoorde wondgenezing. Door het opvolgen van de tips en adviezen van de cosmetisch arts zowel voor als na de ingreep, verkleint u de kans op het ontstaan van complicaties.

Facelift risico’s en complicaties

Tijdens en na een operatieve ingreep bestaat een kans op risico’s en complicaties. Dat is bij een facelift in Tilburg en omstreken niet anders. De meest voorkomende en vaak tijdelijke complicaties zijn:

 • Bloeduitstortingen en/of nabloedingen. Nabloedingen doen zich niet vaak voor en kunnen door de arts snel opgelost worden. Bloeduitstortingen kunnen, net zoals zwellingen, bij een facelift helaas niet voorkomen worden. Blauwe plekken zijn enige weken zichtbaar en verdwijnen vanzelf.
 • Zwellingen. Als gevolg van de ingreep is uw gezicht gezwollen. Om de zwellingen tegen te gaan wordt uw hoofd stevig verbonden en draagt u gedurende een week een stretchverband. De zwellingen trekken binnen aantal weken weg, slechts in enkele gevallen zijn de zwellingen iets langer zichtbaar.
 • Infecties. Zowel het hoofd- en halsgebied zijn rijk aan bloedvaten. Infecties komen relatief weinig voor, maar als u te maken heeft met een infectie kan dat een verminderde of slechte wondgenezing tot gevolg hebben. Infecties komen vaker voor bij mensen die roken, omdat tabaksingrediënten een negatief effect hebben op de doorbloeding.
 • Veranderingen en/of verlies van de huid. Een ernstigere complicatie na een facelift is necrose of het afsterven van een bepaald gedeelte van de huid. Deze complicatie wordt gezien bij mensen die roken en/of mensen die door een aandoening last hebben van een slechte doorbloeding. De cosmetisch arts spant de huid tijdens de ingreep aan, dit kan tot veranderingen van de huid lijden. Hierbij kunt u denken aan kleine pigmentvlekjes.
 • Beschadiging van uw aangezichtszenuw. Zowel door de chirurgie als door de zwellingen kan uw aangezichtszenuw beschadigd raken. Dit kan gevoelloosheid, maar ook chronische pijn en functieverlies tot gevolg hebben. In de meeste gevallen herstellen deze complicaties spontaan. Hier kunnen een aantal weken overheen gaan.
 • Slecht genezende, zichtbare littekens. De cosmetisch arts maakt de incisies zoveel mogelijk in uw haargrens, in natuurlijke huidplooien en achter de oren. Een enkele keer genezen de littekens minder mooi dan verwacht en vindt verdikking plaats. Deze littekens blijven vaak zichtbaar, ook na voldoende hersteltijd. Slecht genezen of opvallende littekens kunt u laten corrigeren.
Informatie facelift omgeving Tilburg

Een facelift is een ingreep die u niet zomaar toe laat passen. U denkt lang na over de behandeling en zoekt informatie over behandelend klinieken en ervaren cosmetisch artsen. Wanneer u in de omgeving van Tilburg woont, kunt u zich over de facelift laten adviseren door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert. Het eerste consult is gratis en geeft u gelegenheid om meer over de facelift technieken te weten te komen. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495 – 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu