fbpx

Facelift voor en na

Zoekt u facelift voor en na foto’s of resultaten? Een facelift is een operatieve, chirurgische ingreep die uw gezicht een jeugdiger uiterlijk geeft. Door het aanspannen van het gezichtsweefsel en het aantrekken van de onderliggende spieren, krijgt u steeds meer tekenen van huidveroudering. Deze facelift procedure vermindert huidverslapping en gaat rimpels en plooien in het gezicht tegen. Facelift voor en na foto’s laten zien wat u van deze chirurgische ingreep kan verwachten.

Technieken facelift voor en na de behandeling

Naarmate u ouder wordt, verandert de structuur van uw gezichtsweefsel. Niet alleen verschijnen de eerste rimpels en lijntjes, maar ook de huid verslapt. De oudere huid is minder elastisch en gevoeliger voor afzakken. Oplossingen, zoals het gebruik van crèmes, lotions, serums en andere thuisbehandelingen zijn tijdelijk. De tekenen van veroudering stoppen niet. Zoekt u een langdurige, effectieve voor gezichtsveroudering? Een facelift is een relatief veilige en veel toegepaste oplossing om de tekenen van veroudering tegen te gaan. De operatie helpt bij het herstellen van de jeugdige gezichtsstructuur. Afhankelijk van de methode die een arts toepast duurt de ingreep 2 tot 4 uur. Behandelmethodes zijn onder andere als volgt.

Mini facelift

De mini facelift is een geschikte keuze voor jongere mensen die de eerste tekenen van veroudering willen laten corrigeren en/of die preventief een behandeling zoeken. De mini facelift richt zich op het midden van het gezicht en de kaaklijn. De arts maakt incisies achter de oren, littekens zijn later niet zichtbaar. Het doel van de ingreep is het verbeteren van de verslapte weefsels in de onderste gezichtshelft. Mensen met weinig rimpels en huidverslapping in het voorhoofd of de wenkbrauwen hebben baat bij de mini facelift. Tijdens de ingreep herstelt de plastisch arts uw kin en kaaklijn. Omdat het verslapte weefsels naar de oren trekt, ziet u bij de facelift voor en na foto’s ook een verbetering van het bovenste gedeelte van de hals.

Halslift

Voor mensen die de huid onder de kin en in de hals gladder en strakker willen hebben, kiezen voor een halslift. De arts verwijdert overtollige huid en herstelt de halslijn, de kin en kaaklijn. Het is een veel toegepaste techniek bij mannen die de typische mannelijke kaaklijn willen herstellen. De combinatie van een mini facelift en de halslift is populair en pakt op verschillende plaatsen de opvallende tekenen van lichaamsveroudering aan.

Voorhoofdslift

De methode is bedoeld om de slappe en overtollige huid bij de wenkbrauwen aan te pakken en de tekenen van veroudering op het voorhoofd te behandelen. Een arts maakt incisies in de haarlijn, zodat een toegangspunt ontstaat om de slappe spieren aan te trekken, vetophopingen te verwijderen en de losse huid strakker te maken. Bij het optrekken van de huid worden rimpels, lijntjes en plooien gladgestreken en krijgt u een jeugdigere uitstraling.

Voordelen facelift

Facelift verjongingstechnieken zorgen ervoor dat u een behandeling op maat krijgt en achteraf geniet van goede resultaten die uw unieke uitstraling benadrukken. Andere voordelen die een facelift heeft zijn:

 • Gelifte en strakkere huid.
 • Opgefriste, jeugdige gezichtsuitdrukking.
 • Rimpels en fronslijntjes zijn verwijderd.
 • Overtollig huidweefsels zijn verwijderd.
 • Verscherpte kaak- en kinlijn.
 • Natuurlijke en langdurige resultaten.

Wanneer u facelift voor en na foto’s bekijkt, ziet u hoe een gekozen techniek voor verandering en verbetering zorgt.

Resultaten en ideale kandidaten

Mensen die ongelukkig zijn met rimpels, losse huid en volumeverlies in het gezicht zoeken met een facelift een oplossing. Een facelift is een van de populairste cosmetisch, chirurgische ingrepen ter wereld. De behandeling is geschikt voor gezonde mensen die een jeugdige en frisse uitstraling nastreven. Geschikte kandidaten voldoen aan specifieke voorwaarden, zoals:

 • Goede algemene gezondheid.
 • Geen bekendheid met hart- en vaatziekten.
 • Bereidheid om te stoppen met roken.
 • Realistische facelift verwachtingen.

Wanneer u een facelift voor ogen heeft, gaat u ervan uit dat u voor de ingreep in aanmerking komt. Het is de plastisch chirurg die uw geschiktheid bevestigd. Dit gebeurt tijdens een consult, waarbij een lichamelijk onderzoek plaatsvindt en u met de arts praat over uw verwachtingen van de facelift.

Facelift voor en na foto’s

Online is het niet moeilijk om een groot aantal voor en na foto’s van facelift behandelingen te vinden. Klinieken en cosmetisch artsen van over de hele wereld plaatsen foto’s van ingrepen die ze hebben toegepast. Mensen die eerder een facelift hebben ondergaan, laten ook foto’s zien. Deze foto’s zijn over het algemeen interessanter dan de standaard voor en na beelden. Beeldmateriaal op een forum of persoonlijke blog laat dikwijls ook zien hoe iemand er vlak na de ingreep uitziet. U ziet dan hoe de huid herstelt van de operatie en hoe snel de huid geneest. Deze beeldrapportages brengen duidelijk de ontwikkeling van het resultaat in beeld en wijzen u op het feit dat er tussen de voor en na foto een periode van meerdere maanden zit.

Lees facelift ervaringen

Buiten het bekijken van facelift foto’s is het net zo interessant om reviews en ervaringen over de ingreep te lezen. Zowel klinieken als vergelijkingssites plaatsen facelift ervaringen online. Lees hoe anderen een facelift traject hebben meegemaakt en hoe de resultaten voldoen of afwijken van de eerdere verwachtingen. Niet iedereen die een facelift ondergaat, is achteraf blij of tevreden met het resultaat. Dit is vaak het gevolg van een verkeerde verwachting. Praat altijd met een arts over de resultaten die u realistisch gezien kunt verwachten. Hiermee voorkomt u dat u met een verkeerd verwachtingspatroon aan de ingreep begint.

Consult facelift

Als u zelf een facelift ondergaat, dan maakt een arts voor het begin van de ingreep een zogenaamde voor foto. Deze foto komt in uw medisch dossier. Als de huid en de onderliggende weefsels zijn herstelt, komt u voor een beoordeling terug naar de arts. Dan wordt de na foto gemaakt, die eveneens in uw dossier terecht komt. Uw voor en na foto’s worden niet zonder uw schriftelijke toestemming gepubliceerd en/of getoond aan buitenstaanders. Wilt u meer weten over de verschillende facelift technieken? Bent u benieuwd hoe een facelift uw uiterlijk jonger maakt? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum. U bereikt de kliniek telefonisch op 0495 54 78 48.

Facelift voor en na – FAQ

1. Hoelang duurt het voordat mijn gezicht er weer normaal uitziet na een facelift?
Al een maand na de operatie ziet uw gezicht er goed uit. Na zes maanden is het resultaat optimaal. De ingreep levert jarenlang blijvende resultaten op. Gemiddeld ziet u er tien tot vijftien jaar jonger uit na een facelift.

2. Hoelang duurt het strakke gevoel na een facelift?
Na de operatie kunt u een strak gevoel en gevoelloosheid in het gezicht ervaren. Dit gevoel neemt over het algemeen geleidelijk aan af en is een gevolg van de zwellingen. Als deze afnemen, wordt de huid losser en keert het normale gevoel terug.

3. Wat mag ik niet doen na een facelift?
Lichte huishoudelijke werkzaamheden en dingen als wandelen of fietsen zijn toegestaan. Beperk meer inspannende activiteiten tot de huid volledig is genezen. In de dagen en eerste weken na de ingreep zijn blauwe plekken en zwellingen zichtbaar, waardoor het ongemakkelijk is om in het openbaar te verschijnen. Dit gevoel neemt snel af, net zoals de zwellingen en huidverkleuringen dat doen.

4. Hoe bereid ik mijn gezicht voor op een facelift?
Voordat u een chirurgische ingreep ondergaat, wordt bloedonderzoek gedaan en neemt de arts uw gezondheid met u door. Eventueel wordt uw medicatie schema aangepast. U krijgt het advies om een paar weken voor de facelift te stoppen met roken en het gebruik van aspirine en ontstekingsremmers tijdelijk te stoppen.

5. Hoelang doen mijn oren pijn na een facelift?
Het gevoel varieert persoon. Sommige mensen hebben na de facelift pijn of juist gevoelloosheid in de oren. Dit gevoel houdt een tot drie maanden aan. Als de klachten toenemen, is het goed om hier melding van te maken bij de arts.

6. Is mijn gezicht toonbaar na een facelift?
Vlak na de ingreep voelt uw gezichtshuid strak aan en zijn zowel zwellingen als huidverkleuringen goed zichtbaar. Naarmate de zwellingen afnemen, voelt de huid beter en minder strak aan. Het strakke gevoel is tijdelijk. Al na een paar weken zijn zowel de ergste zwellingen als blauwe plekken fors afgenomen.

7. Kan ik koffie drinken na een facelift?
Vermijd het gebruik van alcohol, cafeïne en nicotine na de facelift. Deze bestanddelen vertragen het herstel en hebben een nadelig effect op het resultaat. U hoeft niet helemaal te stoppen met het drinken van koffie, maar drink een beperkt aantal kopjes op een dag.

8. Is een facelift pijnlijk?
Veel mensen ervaren een ongemakkelijk, beurs gevoel. Pijnstillers verlichten de gevoeligheid. Zwellingen en blauwe plekken zijn na twee tot vier dagen op hun ergst en houden dagen tot meerdere weken aan. Herstel duurt gemiddeld twee weken en na vier weken kunnen alle dagelijkse activiteiten en inspanningen weer gedaan worden.

9. Wat is de snelste manier om te herstellen van een facelift?
Ga na de ingreep niet stil zitten, bedrust is niet nodig. Eet gevarieerd, zorg ervoor dat u voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Daarnaast is voldoende drinken nodig om gehydrateerd te blijven. Verzorg de wonden zoals de arts heeft gezegd en gebruik medicatie volgens voorschrift. Ontspan zoveel mogelijk, vermijd druk en stress.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu