fbpx

Facelift zonder operatie

Heeft u al eens gehoord van een facelift zonder operatie. Iedereen doorloopt een natuurlijk verouderingsproces. Geen mens is hetzelfde en deze natuurlijke processen gaan bij de één wat sneller dan bij de ander. Huidveroudering openbaart zich vaak als eerste door volumeverlies. U ziet dit met name onder uw ogen, op de jukbeenderen en op de slapen. Huidplooien kunnen daardoor gaan zakken, dit zorgt dan weer voor het ontstaan van lijntjes die uw gezicht een enigszins vermoeide indruk kunnen geven. In het uitgebreide aanbod van cosmetische behandelingen die het verouderingsproces tegengaan, is een facelift zonder operatie een veel gevraagde ingreep.

Facelift zonder operatie?
Facelift zonder operatie?
Het verouderingsproces gestopt door een facelift zonder operatie

Zowel mannen als vrouwen hebben last van een ouder wordende huid, die ervoor kunnen zorgen dat u niet meer lekker in uw vel zit. U bent niet de enige die het ontstaan en de toename van rimpels, lijntjes en huidplooien niet kunt accepteren. Als u op zoek bent naar een effectieve behandelmethode om uw gezicht weer jonger te laten lijken dan is een facelift zonder operatie een mogelijkheid. Het grote voordeel is uiteraard dat u niet onder het mes moet om uw huid strakker te laten trekken en overtollig huidweefsel te laten verwijderen. Een facelift zonder operatie draait de klok qua gelaatsuitdrukking direct een aantal jaren terug. De verjonging is vrijwel direct zichtbaar en dat zonder algehele narcose of risicovolle chirurgische ingreep.

Verschillen tussen klassieke facelift en facelift zonder operatie

Mensen die zich moeilijk neer kunnen leggen bij de natuurlijke veroudering namen tot voor kort de stap vaak naar de plastisch chirurg. De klassieke facelift en de mini facelift zijn populaire cosmetische ingrepen die frequent worden uitgevoerd door cosmetisch chirurgen. De operatie is, net als ieder andere operatie, een ingreep waarbij onvoorziene complicaties op kunnen treden. Infecties, nabloedingen en mogelijke littekenvorming kunnen het eindresultaat van een facelift vertragen en zelfs ontsieren. Daarnaast kent een klassieke facelift een aanzienlijke herstelperiode. De facelift zonder operatie is een eenvoudigere ingreep en géén chirurgische operatie. Uw herstelperiode is veel korter en resultaten zijn bovendien direct zichtbaar. De tarieven voor een facelift zonder operatie liggen een stuk lager dan die van een full facelift.

Facelift zonder operatie: de liquid facelift

De specialisten van Acura Medisch Centrum bieden een liquid facelift aan op basis van zogenaamde injectables. Injectables maken een facelift zonder operatie mogelijk. Tijdens de behandeling wordt gewerkt met dunne injectienaalden die vlak onder de huid worden ingebracht. Voorafgaand aan de behandeling heeft de behandelend specialist met u besproken welke soort filler wordt gebruikt om de stevigheid, het volume en de structuur op bepaalde punten in het gezicht terug te brengen. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van een liquid facelift enkele spiertjes onder uw huid te kalmeren.
Net als bij een operatief uitgevoerde facelift, verschilt een facelift zonder operatie van persoon tot persoon. Uw gezicht is uniek en geen facelift zonder operatie is hetzelfde. Iedereen wordt immers op haar of zijn unieke manier ouder. Al tijdens het intakegesprek dat plaatsvindt bij Acura Medisch Centrum, wordt uitgebreide aandacht besteed aan uw verwachtingspatroon en de wensen die u heeft. De behandelend specialist zal uw gezicht nauwkeurig onderzoeken, waarbij u alle gelegenheid heeft om vragen te stellen. Het is belangrijk dat u zich volledig op uw gemak voelt en begrepen wordt. Aan de hand van het gesprek doet de arts u een behandelvoorstel. Kunt u zich vinden in de manier waarop het intakegesprek heeft plaatsgevonden en voelt u zich vertrouwd bij de behandelaar? Dan kan de behandeling gestart worden.

Facelift zonder operatie, een behandeling die aansluit bij uw wensen

Juist omdat iedere behandeling uniek is, zorgen de specialisten ervoor dat de liquid facelift volledig aansluit op uw wensen en verwachtingen. Samen met u wordt gestreefd naar het optimaal te behalen eindresultaat. U kunt ook na de uitgevoerde facelift zonder operatie een beroep doen op de professionele nazorg van Acura Medisch Centrum.

Facelift zonder operatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de facelift zonder operatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een facelift zonder operatie?
De liquid facelift is een bekend alternatief voor de traditionele chirurgische facelift. Deze facelift zonder operatie maakt het mogelijk om met behulp van fillers uw gezicht op te vullen en te liften. Het is een behandeling waarbij niet wordt gesneden en waarbij geen littekens achterblijven. De liquid facelift maakt gebruik van fillers die op de gewenste plaatsen in uw gezicht worden geïnjecteerd. Het is een minder ingrijpende behandeling dan een chirurgische facelift. Een andere niet-chirurgische facelift is de threadlift of draadlift.

2. Hoe verloopt de liquid facelift?
Voor aanvang van de ingreep worden door de arts lijntjes op uw gezicht getekend. Dit wordt gedaan om een zo symmetrisch mogelijk resultaat te krijgen. Uw huid kan verdoofd worden met een plaatselijke verdoving of door een verdovende crème te gebruiken, dit hangt af van het gebied dat u laat behandelen. Als de huid verdoofd is, wordt de filler met behulp van een fijne canule ingespoten. Dit inspuiten laat geen beschadigingen of littekens achter in uw gezicht. Hoelang de behandeling duurt, hangt onder andere af van de oppervlakte van het gebied dat u laat behandelen.

3. Ben ik geschikt voor een liquid facelift?
Met het verstrijken van de jaren verliest uw gezicht volume. Dit komt doordat de botstructuur slinkt en uw huid verslapt. Het gevolg hiervan kan zijn dat u een vermoeide gezichtsuitdrukking krijgt en dat u er ouder uitziet dan dat u werkelijk bent. Als u een chirurgische facelift net iets te ver vindt gaan, kunt u een liquid facelift overwegen. De behandeling geeft u weer een frisse, jeugdige uitstraling, maar dan zonder een ingrijpende operatie. Een grote groep mannen en vrouwen komt voor de behandeling in aanmerking. Indien u last heeft van actieve huidaandoeningen en/of infecties, kan de behandeling uitgesteld worden of kan de arts u een andere ingreep voorstellen.

4. Welke voordelen heeft een facelift zonder operatie?
Een facelift zonder operatie is een uitstekende methode om lichte huidverslappingen en volumeverlies in het gezicht te corrigeren. De behandeling staat bekend om de natuurlijke resultaten en de minimale hersteltijd. Direct na de behandeling is er zichtbaar resultaat, zonder dat u te maken heeft met ontsierende littekens. Uw gezicht krijgt een jeugdige uitstraling en de behandeling kan zonder narcose worden toegepast.

5. Zijn de resultaten van een facelift zonder operatie permanent?
De resultaten die met de liquid facelift bereikt worden, zijn niet blijvend. Hoelang de resultaten zichtbaar zijn, hangt af van verschillende factoren. De gebruikte filler is bijvoorbeeld van invloed op het resultaat. Resultaten van hyaluronfillers blijven meestal ongeveer 12 tot 18 maanden zichtbaar. Daarnaast heeft uw levensstijl een zekere invloed op de duur van het effect. Bij rokers zijn de bereikte resultaten korter zichtbaar dan bij niet-rokers. Op het moment dat de fillers door uw lichaam zijn afgebroken, kunt u een nieuwe behandeling overwegen.

6. Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van een liquid facelift?
De liquid facelift is een veilige cosmetische behandeling die regelmatig wordt uitgevoerd. Voor een goed resultaat laat u de behandeling uitvoeren door een ervaren cosmetisch arts. U wilt immers graag een symmetrisch resultaat dat bovendien natuurgetrouw is. Kort na de behandeling kunnen de geïnjecteerde plaatsen licht gezwollen en rood verkleurd zijn. Dit is normaal en beide verschijnselen verdwijnen tijdens de dagen na de behandeling. In enkele gevallen kan een allergische reactie voor komen.

7. Wat zijn de kosten voor een facelift zonder operatie?
De kostprijs van een liquid facelift hangt af van meerdere factoren. U kunt hierbij onder meer denken aan het soort filler dat wordt gebruikt. De hoeveelheid die nodig is en de gebieden waar de filler wordt ingespoten hebben eveneens invloed op de prijs voor de behandeling. Tijdens een intakegesprek kunt u met de arts uw wensen en verwachtingen bespreken. Aan de hand hiervan kan de arts de exacte behandelprijs vaststellen.

8. Wordt een liquid facelift vergoed?
Verzekeraars vergoeden de kosten voor een facelift zonder operatie helaas niet.

9. Waar moet ik voor de behandeling rekening mee houden?
De liquid facelift heeft geen bijzondere of speciale voorbereidingen nodig. Zorg ervoor dat u op de geplande behandeldag op tijd aanwezig bent, zodat u ontspannen op de behandelstoel plaats kunt nemen. Geadviseerd wordt om een aantal weken voor de behandeling te stoppen met roken en dit ook na de behandeling vol te houden. De effecten zullen dan langer zichtbaar zijn. Ook het gebruik van alcohol of andere bloed verdunnende middelen wordt voor en na de behandeling afgeraden.

10. Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Volg de adviezen en tips van de arts op. U beperkt hiermee de kans op het ontstaan van blauwe plekjes. Vermijd het drinken van alcoholische dranken de eerste 48 uur na de behandeling en gebruik eveneens geen bloedverdunners. Doe het de eerste paar uur na de behandeling rustig aan en vermijd daarbij intensieve contactsporten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een facelift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘facelift zonder operatie’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

11. Hoelang heb ik plezier van een facelift zonder operatie?
De resultaten kunnen drie tot vier maanden, maar ook tot twee jaar aanhouden. Deze duur is afhankelijk van het type behandeling dat u ondergaat en hoe u na de behandeling leeft. Uw levensstijl is van invloed op het resultaat.

12. Kan een facelift worden gedaan zonder operatie?
Ja, een niet-chirurgische facelift is een combinatie van minimaal invasieve en niet-chirurgische procedures. De mogelijkheid is ontworpen om het uiterlijk op te frissen en te verjongen. In vergelijking met een operatieve ingreep, vereist de techniek geen grote incisies, narcose of een lange hersteltijd.

13. Wat is een effectieve niet-chirurgische facelift behandeling?
Naast een liquid facelift is Ultherapie een populaire techniek. De ultrasone warmte-energie die vrijkomt tilt de diepere huidlagen van de kin en het gezicht op en ondersteunt deze. De techniek is goedkoper dan een chirurgische ingreep. Het is mogelijk om meerdere regio’s tegelijk te laten behandelen.

14. Kan ik mijn gezicht op natuurlijke wijze liften?
De enige gezonde, niet-chirurgische manier om het gezichtsvet te verminderen, is gewichtsverlies dat u bereikt door een verantwoord dieet en voldoende lichaamsbeweging. Het trainen van uw gezichtsspieren wordt door specialisten afgeraden, omdat het een ongewenste oudere gezichtsuitdrukking tot gevolg kan hebben.

15. Hoe kan ik mijn gezichtshuid strakker maken?
Er zijn verschillende manieren om losse huid te verstrakken. Het gebruik van een verstevigende crème met retinoïden is een mogelijkheid. Ook het doen van bepaalde oefeningen, gewichtsverlies en massages van de huid die u wilt verstrakken zijn mogelijk. Verschillende cosmetische ingrepen en behandelingen zijn beschikbaar.

16. Is een losse, rimpelige huid ernstig?
Naarmate u ouder wordt, verliest de huid veel van de natuurlijke elasticiteit. Als gevolg hiervan ontstaan rimpels, fijne lijntjes en een losse huid. Dit is niet ernstig, maar wel van invloed op uw uiterlijk en uitstraling. Cosmetische behandelingen geven uw gezicht een frisse, jeugdige uitstraling.

17. Werken facelift maskers?
In zekere zin wel. Uw huid voelt na het gebruik van een masker ongetwijfeld gehydrateerd en stevig aan. Afhankelijk van het soort masker dat u gebruikt, ziet u ook meer gladheid langs de kaaklijn. Resultaten zijn tijdelijk.

18. Moet ik afvallen voor een facelift?
Het is beter om langzaam en geleidelijk gewicht te verliezen, zodat de elasticiteit van uw gezichtshuid als het ware kan terugveren en zich op natuurlijke wijze kan aan passen voor de facelift. Praat met een cosmetisch arts over de opeenvolgende stappen bij een facelift.

19. Is een facelift een ingrijpende operatie?
De full facelift wordt gezien als een grote ingreep met een langere hersteltijd dan minder invasieve behandelingen. Grote zwellingen houden een paar maanden aan, terwijl kleinere zwellingen en blauwe plekken in de eerste weken na de operatie afnemen.

20. Wat is beter een facelift of een facelift zonder operatie?
Wat voor u de beste behandeling is, hangt af van uw gezondheid en de verwachtingen die u van de ingreep heeft. Met een chirurgische facelift worden langdurige, blijvende resultaten bereikt. Dit terwijl een facelift zonder operatie regelmatig herhaald moet worden om het effect te behouden.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu