fbpx

Fillers met eigen vet

Heeft u er al eens van gehoord, fillers met eigen vet? Tekenen van ouder worden treffen zowel mannen als vrouwen. De een heeft meer last van het ontstaan van rimpels, lijntjes en volumeverlies. Heeft u last van een vermoeide blik of storende lachrimpels? Tegenwoordig kunt u op relatief eenvoudige wijze uw gezicht er jeugdig en stralend uit laten zien. Met fillers eigen vet geniet u langere tijd van mooie gezichtscontouren. Daarnaast kunnen fillers met eigen vet gebruikt worden voor het verstevigen en vormgeven van uw borsten en billen. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd.

Fillers met eigen vet.
Fillers met eigen vet.
Lipofilling of fillers met eigen vet

Lipofilling is een andere benaming voor fillers met eigen vet. De behandeling wordt uitgevoerd met lichaamseigen vet en niet met synthetische of hyaluronfillers. Met behulp van uw eigen vetweefsel worden rimpels verwijderd en de gezichtscontouren verbetert. Het grote voordeel van fillers met eigen vet is dat de kans op afstoting uiterst klein is. Er wordt immers gebruik gemaakt van lichaamseigen materiaal. De resultaten van fillers met eigen vet houden langer aan (soms permanent), dan bij gebruik van andere fillers. Lipofilling is echter een meer ingrijpende behandeling dan wanneer u voor hyaluronfillers of synthetische fillers kiest. Laat u goed voorlichten over fillers, de ingreep, het herstel en de resultaten die behaald worden. U kunt hiervoor terecht bij de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum.

Behandeling fillers met eigen vet

Lipofilling is een cosmetische behandeling die uit twee verschillende fasen bestaat. De artsen maken gebruik van innovatieve technieken en geavanceerde apparatuur om optimale resultaten te bereiken. Om fillers met eigen vet mogelijk te maken, vindt eerst een liposuctie behandeling plaats. Dit houdt in dat er vet verwijderd wordt. Dit vet wordt doorgaans afgezogen van plaatsen als de buikstreek, uw heupen, knieën en/of bovenbenen. Liposuctie of liposculptuur vindt plaats onder plaatselijke verdoving of onder volledige narcose. Dit wordt tijdens het intakegesprek met u besproken. Op de plaatsen waar het vet verwijderd wordt, worden kleine incisies aangebracht. Na het inbrengen van een vloeistof die het vet vloeibaar maakt, wordt het vet met een fijne canule opgezogen. Het verzamelde vet wordt gezuiverd en gereinigd. Daarna kan de daadwerkelijke vettransplantatie of lipofilling plaats vinden. Het verwijderde, zuivere vet wordt onder plaatselijke verdoving ingebracht op de gewenste plaatsen. In uw gezicht worden zowel rimpels als oneffenheden op effectieve wijze opgevuld. Door rekening te houden met uw gezicht, worden uiterst natuurgetrouwe resultaten bereikt. De fillers met eigen vet geven langdurige resultaten. Afhankelijk van uw levensstijl kunnen de effecten bovendien blijvend van aard zijn. De ingreep laat nauwelijks zichtbare littekens achter. Na de behandeling heeft u tijd om bij te komen in de kliniek. Als u zich goed voelt, mag u de kliniek verlaten en thuis verder herstellen.

Lip fillers met eigen vet

Het is ook mogelijk dat u niet helemaal tevreden bent met het volume van uw lippen. Steeds meer vrouwen en ook mannen kiezen daarom voor een lipvergroting. Het is mogelijk om dit te doen met fillers, maar u kunt ook kiezen voor lip fillers met eigen vet. Op deze manier is het mogelijk om de lippen blijvend meer volume te geven.

Herstel en resultaten lipofilling

Liposuctie en lipofilling zijn relatief veilige cosmetische ingrepen. Op de plaatsen waar het vet is verwijderd, worden pleistertjes geplakt. Het kan gebeuren dat er nog wat verdovingsvloeistof lekt. Dit is slechts tijdelijk en niets om u zorgen over te maken. Bovendien kunnen blauwe plekken en zwellingen ontstaan. De blauwe plekken verdwijnen eerder dan de zwellingen, deze kunnen in uitzonderlijke gevallen weken aanhouden. Op de plaatsen waar de fillers zijn aangebracht, kunnen ook rode verkleuringen en kleine blauwe plekjes zichtbaar zijn. Na een aantal dagen zijn de verkleuringen verdwenen. Enkele dagen na de behandeling zijn de resultaten duidelijk zichtbaar. De rimpels zijn verminderd, uw lippen en wangen hebben meer volume en uw huid ziet er beter uit. Bij de meeste mensen houden de resultaten meerdere jaren aan. Daarna kunt u een volgende behandeling overwegen. Leeft u gezond, zonder grote gewichtsschommelingen? Rookt en drinkt u niet? Dan is het mogelijk dat de resultaten blijvend zijn.

Kosten fillers met eigen vet

In tegenstelling tot ‘gewone’ fillers is lipofilling een duurdere behandeling. Uiteraard telt de liposuctie daarin mee. Een cosmetisch arts kan u de verschillende fillers toelichten tijdens een consult. Bij Acura Medisch Centrum vindt het intakegesprek plaats in Amsterdam of Weert. De lipofilling behandeling zelf wordt in de vestiging in Weert uitgevoerd. Tijdens het intakegesprek kan de arts u nauwkeurig vertellen wat de diverse voor- en nadelen van filler behandelingen zijn. Afhankelijk van uw wensen, verwachtingen en het te behandelen gebied adviseert de cosmetisch arts de behandeling die het beste bij u passen. Lipofilling is een meer ingrijpende behandeling dan het aanbrengen van hyaluronfillers. Het herstel duurt langer, maar ook de resultaten zijn langer zichtbaar. Het verschil in behandeling is ook zichtbaar in de tarieven. Het is een behandeling die een gedegen voorbereiding verdient. De resultaten die bereikt worden zijn natuurgetrouw. Meer weten over de mogelijkheden of een persoonlijke prijsopgave ontvangen? Maak dan een afspraak bij Acura Medisch Centrum.

Gratis en vrijblijvend consult inplannen voor een fillers behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘fillers met eigen vet’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Amsterdam

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu