fbpx

Goedkope liposuctie

Als u niet tevreden bent met uw lichaam, kunt u een goedkope liposuctie overwegen. Een liposuctie is een chirurgische ingreep die behoort tot de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland. Met een liposuctie behandeling worden lokale vetophopingen weggezogen en worden uw lichaamscontouren verfraaid.  Zowel mannen als vrouwen kunnen een goedkope liposuctie behandeling ondergaan bij Acura Medisch Centrum.

Goedkope liposuctie.
Goedkope liposuctie.
Waarom kiezen voor goedkope liposuctie?

Geen lichaam is hetzelfde en zowel mannen als vrouwen hebben te maken met zogenaamde probleemzones. U kunt heel tevreden zijn over uw benen, armen en billen, maar uw buikje is misschien een doorn in het oog. Eens u te maken heeft met een laagje vet, dan kunt u intensief gaan sporten om uw extra laagje kwijt te raken. Sporten in combinatie met gezond eten kan helpen om af te vallen. Veel vrouwen hebben daarnaast bovenbenen waar men onzeker over kan zijn. Lukt het ondanks een goede inzet en veel motivatie niet om het overtollige vet kwijt te raken? Dan kunt u een goedkope liposuctie overwegen. Daarnaast kan een liposuctie behandeling ook worden overwogen om van uw babybuikje af te komen na een zwangerschap.

Wat houdt een liposuctie behandeling in?

Liposuctie is het afzuigen van vet, waarmee uw figuur verbetert. Het is geen alternatieve behandeling om af te vallen en dient niet ter vervanging van een dieet. Bij een goedkope liposuctie behandeling verwijdert een plastisch chirurg overtollig vet. De procedure wordt voornamelijk toegepast op lichaamsplaatsen als de billen, buik, bovenbenen, heupen en ook steeds vaker bij de onderkin. Een behandeling is er op gericht om vet weg te halen. Door liposuctie toe te passen, wordt uw huid niet verstrakt. Het is van belang dat uw huid in optimale conditie is voor deze behandeling.

Hoe ziet een goedkope liposuctie procedure er uit?

Net zoals bij andere cosmetische ingrepen is een goede voorbereiding het halve werk. Bij Acura Medisch Centrum heeft u eerst een consult met de behandelend arts. Tijdens dit ‘kennismakingsgesprek’ worden uw wensen en de mogelijkheden besproken. De arts zal met u de procedure stapsgewijs doornemen en u heeft alle tijd om vragen te stellen over de gewenste goedkope liposuctie behandeling. De ervaren chirurg bespreekt uw gezondheidstoestand en uw medische geschiedenis wordt doorgelopen. Aan de hand van het eerste consult bepaald de arts of liposuctie de juiste behandeling is voor u.

Voor- en nadelen van de goedkoopste liposuctie

Iedere medische en/of cosmetische ingreep heeft zowel voor- als nadelen. Goedkope liposuctie vormt hier geen uitzondering op. De voordelen van een liposuctie behandeling zijn onder meer:
Het resultaat is definitief.
De ingreep zelf is kort van duur en nagenoeg pijnloos.
Door de plaatselijke verdoving is er minder kans op complicaties en herstelt u sneller.
Ziekteverzuim van werk is van uiterst korte duur.
Acura Medisch Centrum werkt met de moderne apparatuur, zoals uiterst dunne canules en naalden. Hierdoor is de kans op littekenvorming gering.
Door toepassing ultrasone geluidsgolven, waardoor het vet vloeibaar wordt, is het vet makkelijker te verwijderen. Uw bloedvaten en zenuwen lopen minder kans op ernstige beschadigingen en uw herstelperiode is mede hierdoor kort.
Naast bovengenoemde voordelen heeft een goedkope liposuctie ook nadelen. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van plaatselijke verdoving. Hiervoor worden injecties toegediend. Sommige mensen zijn bang voor naalden, waardoor dit dan onaangenaam kan zijn. Net zoals bij iedere andere medische ingreep zijn aan een goedkope liposuctie risico’s verbonden. Zo kan zich een nabloeding voordoen, maar ook infecties, huidonregelmatigheden en reacties op de verdoving zijn risicofactoren. Uiteraard is het van belang dat u direct na de behandeling weer gaat bewegen.

Op de dag van de operatie

Na een gedegen voorbereidingsperiode breekt uiteindelijk de dag van de liposculptuur of liposuctie behandeling aan. Eerst wordt het te behandelen gebied afgetekend op uw huid. Tegelijkertijd wordt aangegeven waar de incisies komen. Op de plaatsen waar de incisie(s) gemaakt worden, wordt u verdoofd met injecties. Als de verdoving is ingewerkt, wordt zogenaamde tumescente verdovingsvloeistof toegediend. Hierdoor wordt uw onderhuidse weefsel plaatselijk verdoofd en vetcellen losgeweekt. Na een inwerktijd van 20 tot 30 minuten zal de chirurg beginnen met het daadwerkelijke vet wegzuigen. Dit wordt gedaan met behulp van een uiterst fijne canule, de arts voelt op de plaatsen waar vet wordt weggezogen of de juiste hoeveelheid wordt weggehaald. Op nauwkeurige wijze worden zo de vooraf besproken behandelzone(s) afgewerkt. De duur van de totale ingreep hangt onder meer af van de hoeveelheid vet die afgezogen wordt. U moet rekenen op één tot twee uur.

Zorgvuldige nabehandeling van de liposuctie ingreep

De medisch specialisten van Acura Medisch Centrum zorgen dat u ook na de liposuctie behandeling in goede handen bent. De plaatsen van de incisies worden afgedekt met pleisters. Het is voor het gewenste eindresultaat vaak noodzakelijk dat u een bandage of elastische broek draagt. Dit is nodig gedurende de eerste twee tot vier weken na de ingreep. Na afloop van de liposuctie behandeling komt u tot rust, drinkt u wat en mag u naar huis. Zelf autorijden is niet toegestaan, neem dus iemand mee. In de eerste 24 uur na de behandeling kan wondvocht uit de incisies lekken. Dit is niet ernstig, maar het dragen van oude kleding wordt daarom wel aangeraden. Volg de adviezen van onze medewerkers op. Dit bevordert een spoedig herstel. Doe het rustig aan en blijf in beweging. Na de liposuctie behandeling gaan de meeste patiënten gemiddeld een week later weer aan het werk. Bij Acura Medisch Centrum is de liposuctie goedkoop, maar kunt u wel rekenen op de beste kwaliteit.

De kostprijs van een goedkope liposuctie

Acura Medisch Centrum hanteert competitieve prijzen voor een goedkope liposuctie behandeling. Cosmetische ingrepen zijn persoonlijk. Het aantal te behandelen zones is mede bepalend voor de prijs van een ingreep. Tijdens het consult met de chirurg ontvangt u een op maat gemaakte prijsopgave. In deze prijsopgave is rekening gehouden met het aantal locaties dat tijdens de goedkope liposuctie behandeld wordt. Belangrijk om te weten is dat de kosten van een cosmetische ingreep zoals een liposuctie doorgaans niet door zorgverzekeraars worden vergoed. Controleer uw polisvoorwaarden en leg uw voornemen tot de gewenste ingreep voor aan uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat de medisch adviseur van uw verzekering contact met u opneemt om te beoordelen of u al dan niet voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt. De meeste cosmetische operaties zijn voor uw eigen kosten. U bent van harte welkom bij onze kliniek.

Goedkope liposuctie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over goedkope liposucties. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een goedkope liposuctie?
Cosmetische behandelingen hebben een bepaald prijskaartje. Nederland kent een groot aantal klinieken en dat maakt het mogelijk om prijzen en behandelingen met elkaar te vergelijken. Let daarbij op dat goedkope liposuctie tarieven vaak een vanaf prijs kennen. De uiteindelijke prijs kan behoorlijk hoger uitvallen.

2. Moet ik voor een goedkope liposuctie naar het buitenland?
Verschillende buitenlandse klinieken werven actief op de Nederlandse markt. U zult zien dat de prijzen die deze aanbieders hanteren, soms lager zijn dan de tarieven die u in Nederland betaalt. Vergeet echter niet dat u ook naar het buitenland heen en weer moet reizen en ter plaatse moet verblijven. De reis- en verblijfskosten komen vaak bovenop de kosten voor de liposuctie. Dan kan het ook nog gebeuren dat communicatie niet mogelijk is in uw eigen taal en dat u zich onbegrepen en verloren voelt. Acura Medisch Centrum hanteert uiterst betaalbare tarieven en u wordt in uw eigen taal aangesproken.

3. Hoe is de kwaliteit van de goedkoopste liposuctie?
De kwaliteit van behandelingen loopt uiteen. Zowel in het buitenland als in Nederland zijn er behandelaars actief die uitstekende resultaten bereiken en betaalbare tarieven hanteren. Daar staat tegenover dat een dure liposuctie behandeling niet gegarandeerd de hoogste kwaliteit betreft.

4. Heeft een liposuctie die goedkoop is ook goede resultaten?
Een betaalbare behandeling is geen reden om tegenvallende resultaten te verwachten. Er zit een verschil tussen goedkoop en slecht. Als u een liposuctie behandeling overweegt, kunt u vooraf ervaringen van anderen met elkaar vergelijken. U krijgt hierdoor inzicht in de mogelijkheden en komt te weten hoe anderen over bepaalde klinieken en cosmetisch artsen denken.

5. Hoeveel kost een liposuctie?
De liposuctie is een persoonlijke behandeling die bij iedereen anders verloopt. De kostprijs van de behandeling hangt onder meer af van de oppervlakte van het te behandelen gebied en de zones die u laat behandelen. Tijdens een intakegesprek bij een cosmetisch arts kunt u uw wensen en verwachtingen bespreken. De arts bekijkt de mogelijkheden en u ontvangt een persoonlijk behandelvoorstel met een prijsopgave.

6. Worden de kosten door mijn zorgverzekeraar vergoed?
Bij een cosmetische ingreep, zoals een liposuctie, is vergoeding zeker niet altijd vanzelfsprekend. De meeste mannen en vrouwen ondergaan een ingreep om esthetische redenen. Er is dan van een medische noodzaak geen sprake. De voorwaarden voor een vergoeding kunt u terug vinden en nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

7. Kan ik de liposuctie in termijnen betalen?
Het komt geregeld voor dat een cosmetische ingreep in termijnen betaald wordt. De meeste behandelingen kennen een behoorlijk prijskaartje en het kan voor komen dat u dit bedrag niet in een keer kunt of wilt missen. Acura Medisch Centrum werkt samen met een kredietmaatschappij. Indien gewenst kunt u een kredietovereenkomst afsluiten. Let wel op dat de behandelkosten dan verhoogd worden met rente- en overige kosten die de kredietmaatschappij in rekening brengt.

8. Wat zijn de risico’s van een liposuctie behandeling?
Iedere chirurgische ingreep heeft een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Laat de ingreep voor een goed resultaat uitvoeren door een ervaren cosmetisch chirurg. U ontvangt dan tips en adviezen, waarmee u de bijwerkingen tot een minimum kunt beperken. Als gevolg van de ingreep kan er nog enige dagen vloeistof uit de incisies lekken en kunt u een beurs gevoel hebben. Draag de elastische drukbroek, zodat de verschillende huidlagen optimaal aan elkaar kunnen kleven. Een enkele keer is er sprake van slechte wondgenezing en eventuele infecties die daaruit voortvloeien.

9. Is liposuctie veilig?
Voorafgaand aan de liposculptuur ingreep vindt een uitgebreid intakegesprek plaats, waarbij de arts uw geschiktheid voor de liposuctie bepaalt. De ingreep wordt door ervaren cosmetisch artsen uitgevoerd met behulp van moderne apparatuur. U krijgt van de arts duidelijke instructies voor de periode die volgt op de behandeling. Bij vragen en/of bijwerkingen kunt u de kliniek altijd telefonisch bereiken.

10. Komen de verwijderde vetcellen na de liposuctie niet terug?
Nee, dit is niet het geval. Vetcellen die tijdens de liposuctie verwijderd worden, zijn weg en kunnen zich niet opnieuw vullen met vet. Vetcellen die zich op andere plaatsen bevinden, zullen zich bij een gewichtstoename wel verder vullen. Door het ontbreken van vet op de behandelde lichaamsgebieden kan het lijken alsof de toename op de andere plaatsen groter is. U kunt dan het idee krijgen dat het vet zich verplaatst. Dit is echter niet het geval. Om de resultaten te behouden, is het belangrijk dat substantiële gewichtstoename wordt vermeden. Dit kunt u doen door regelmatig te bewegen en door het nastreven van een gezond en afwisselend voedingspatroon.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘goedkope liposuctie’ een consult inplannen voor deze ingreep of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu