fbpx

Gratis haartransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

U bent niet de enige die zichzelf de vraag stelt of een gratis haartransplantatie bestaat. In de meeste gevallen wordt een haartransplantatie niet of nauwelijks vergoed en betreft het een kostbare ingreep. Acura Medisch Centrum hanteert een gratis haartransplantatie intakegesprek waarin u uw situatie kunt voorleggen. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak van het haarverlies krijgt u een persoonlijk advies voor een haartransplantatie. De kansen op een gratis haarimplantatie hangen af van uw zorgverzekeraar en een aantal factoren waar u aan dient te voldoen.

Gratis haartransplantatie?
Gratis haartransplantatie?
Bestaat een gratis haartransplantatie?

De voorwaarden, omstandigheden en factoren waar u van uw zorgverzekeraar aan moet voldoen om voor een haartransplantatie vergoeding in aanmerking te komen, zijn streng. Een gratis haartransplantatie behoort voor de meeste mannen en vrouwen niet tot de mogelijkheid. Acura Medisch Centrum voert bij iedereen die interesse heeft in een haartransplantatie een uitgebreid intakegesprek uit. Uw hoofdhuid wordt bekeken en de onderliggende oorzaak van de kaalheid besproken. Wilt u voor een gratis haartransplantatie of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komen? Dan moet er doorgaans sprake zijn van een medische noodzaak om de haarimplantatie te ondergaan. U kunt een medische noodzaak aantonen in geval van:

 • Haaruitval en kaalheid door een ongeluk, waaronder verbranding.
 • Haaruitval en kaalheid door een bepaalde ziekte. Haarziekten en aangeboren afwijkingen behoren hier ook toe.

Voor een zorgverzekeraar moet bewezen worden dat u psychisch lijdt aan het ongewenste haarverlies. Dit lijden moet door een psycholoog worden vastgesteld. Wilt u een haartransplantatie ondergaan, waarbij van een medische noodzaak geen sprake is? Dan is een gratis haartransplantatie uitgesloten. Wellicht is het wel mogelijk om een gedeeltelijke vergoeding via uw aanvullende zorgverzekering te krijgen. De cosmetisch artsen van Acura hebben veel ervaring met zorgverzekeraars. U kunt tijdens het intakegesprek al uw vragen met betrekking tot een mogelijke vergoeding of gratis haartransplantatie stellen.

De kosten van een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een nauwkeurige ingreep, waar behoorlijke kosten aan verbonden zijn. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts. Iedere haarkliniek hanteert eigen tarieven, die naast het aantal grafts gebaseerd zijn op de haartransplantatie techniek die wordt toegepast. Ook in het buitenland is een gratis haartransplantatie niet of nauwelijks mogelijk. De kostprijs ligt soms echter wel lager dan bij de Nederlandse klinieken. Houd bij het vergelijken van de prijzen rekening met de reis- en verblijfskosten en het taalverschil dat voor problemen kan zorgen. Ondanks de hoge kosten die een haartransplantatie kenmerken ondergaat een toenemend aantal mannen en vrouwen een behandeling.

De mogelijkheden voor een gratis haartransplantatie

Toch is het vaak helaas dus niet helemaal onmogelijk om een gratis haartransplantatie te ondergaan. Door veel te lezen en de berichtgeving van de verschillende haarklinieken te volgen, heeft u soms kans om een haartransplantatie tegen sterk gereduceerde kosten te ondergaan. Wat zijn daarvan de voorwaarden? Uiteraard doet een haarkliniek dit niet helemaal gratis. Regelmatig worden bij de haarklinieken zogenaamde open dagen georganiseerd. Om toekomstige klanten een kijkje in de keuken te geven vindt er heel soms een ‘live haartransplantatie’ plaats. Degene die op dat moment de haarimplantatie ondergaat, krijgt hiervoor van de kliniek een forse compensatie in de kosten. Het is zelfs mogelijk om zo toch dichtbij een gratis haartransplantatie te komen. U moet echter wel ontspannen de behandeling in kunnen gaan. Zeker als u zich niet zeker voelt of als u zich niet graag bekeken voelt, dan is dit niet direct de meest passende oplossing in uw situatie. Maak daarom een afspraak bij een van de moderne klinieken van Acura Medisch Centrum. De cosmetisch artsen streven samen met u naar de best haalbare resultaten en de tarieven zijn uiterst betaalbaar.

Gratis haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een gratis haartransplantatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Bestaat een gratis haartransplantatie?
Nee, helaas niet zomaar. Vergoedingsmogelijkheden zijn zeer beperkt en doorgaans betaalt u de volledige behandelsom uit eigen middelen. Bij een aantoonbare medische noodzaak kan een verzekeraar overgaan tot het gedeeltelijk of volledig vergoeden van de kosten. Dit komt slechts sporadisch voor.

2. Kan ik korting krijgen op een haartransplantatie?
Kortingsmogelijkheden zijn in sommige situaties zeker beschikbaar. Soms is het gewoonweg een kwestie van om korting te vragen tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek, in ruil voor bijvoorbeeld het toestaan van video opnames. Ook worden soms kortingen geboden als uw haartransplantatie voor en na foto’s voor publicatie doeleinden gebruikt mogen worden. Afhankelijk van het bedrag van de korting wordt de haartransplantatie op deze manier iets betaalbaarder.

3. Waarom is een haartransplantatie zo duur?
Haartransplantaties worden met geavanceerde apparatuur en nauwkeurigheid uitgevoerd. Het is een intensieve ingreep die een ervaren hand vraagt om een natuurlijk resultaat te bereiken. Een gemiddelde behandeldag duurt zo’n 6 tot 10 uur. Alle factoren samen bepalen de kostprijs van de ingreep.

4. Ik heb gezien dat de kosten in Turkije veel lager zijn. Hoe kan dit?
Net zoals dat haarklinieken in Nederland de kosten voor arbeidsloon en overhead kosten in de prijs van een haartransplantatie doorrekenen, doen Turkse haarklinieken dat ook. Het feit dat arbeidsloon en overige kosten in Turkije lager zijn dan in Nederland maakt dat de behandeling ook een stuk goedkoper aangeboden kan worden.

5. Voor een goedkope haartransplantatie moet ik dus naar Turkije?
Nee, van moeten is geen sprake. Ook bij Acura Medisch Centrum kunt u terecht voor een betaalbare haartransplantatie. Vergeet bovendien niet dat indien u kiest voor een behandeling in het buitenland er bijkomende kosten zijn voor reis en verblijf die een goedkope ingreep alsnog duur uit laten vallen.

6. Wat kan ik verwachten van een gratis haartransplantatie consult?
De meeste haarklinieken bieden een gratis consult aan. Zo’n consult dient om uw geschiktheid te bekijken en te beoordelen. Een specialist stelt vast hoeveel haarzakjes in uw situatie getransplanteerd kunnen worden, en uw gezondheid en medisch verleden komen uitgebreid aan bod. Een consult is een ideale manier om kennis te maken met zowel een haarkliniek, de arts als de medewerkers.

7. Is een gratis haartransplantatie in het buitenland mogelijk?
Nee, ook in het buitenland is een haartransplantatie alleen tegen betaling mogelijk.

8. Is de nazorg bij een haartransplantatie gratis?
Gratis is de nazorg niet. Vaak zijn de kosten voor controles en nazorg bij het behandeltarief inbegrepen en hoeft u daarvoor dus niet extra te betalen. Informeer hier altijd naar.

9. Maak ik kans op een gratis haartransplantatie door het schrijven van een positieve review?
Nee. Het schrijven van een review, positief of negatief, wordt niet gedaan voor het krijgen van een korting of zelfs een gratis ingreep. Niemand heeft de verplichting een ervaring te vermelden. U doet dit omdat u (on)tevreden bent over de manier waarop u de haartransplantatie heeft ervaren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘gratis haartransplantatie’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu