fbpx

Grotere borsten zonder operatie

Wilt u grotere borsten, zonder operatie? Veel vrouwen zijn onzeker door te slappe, te kleine en/of hangende borsten. Met het ouder worden en het krijgen van kinderen verandert uw lichaam. Dat geldt zeker voor uw borsten. De stevigheid neemt af en de elasticiteit van de huid vermindert. Wilt u graag met meer zelfvertrouwen naar het strand of op vakantie? Een traditionele borstvergroting is voor sommige mensen net iets te ingrijpend, daarom zijn grotere borsten zonder operatie vaak een uitstekend alternatief.

Borstvergroting zonder operatie.
Borstvergroting zonder operatie.
Borstvergroting met eigen vet – Lipofilling voor grotere borsten zonder operatie

Grotere borsten zonder operatie, het is mogelijk met een combinatie van liposuctie en lipofilling. Let op dat er wordt bedoeld dat het gaat om een borstvergroting zonder siliconen in te brengen. Er is sprake van een borstvergroting met eigen vet. Uw borsten worden groter door gebruik te maken van lichaamseigen materiaal, uw eigen vet. Hierdoor is de kans op afstoting vrijwel nihil. Een cupmaat grotere borsten, zonder operatie en de behandeling laat geen littekens achter. Voorafgaand aan de ingreep vindt een intakegesprek plaats. De cosmetisch arts bekijkt uw borsten en bespreekt uw gezondheid, medische achtergrond en mogelijk medicijngebruik. Liposuctie en lipofilling zijn relatief veilige cosmetische behandelingen, waar wel net als bij iedere andere operatie kans op bijwerkingen en complicaties bestaan. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie komt niet iedere vrouw voor grotere borsten zonder operatie in aanmerking. Vrouwen met een erg laag BMI wordt doorgaans een andere ingreep geadviseerd. Vrouwen die een erg grote toename van het borstvolume willen, kunnen met lipofilling vaak niet gewenste resultaten behalen. Deze vrouwen wordt eveneens een andere behandeling voorgesteld. Het is ook mogelijk om de borstvergroting met eigen vet te herhalen voor extra volume.

Veilige behandeling voor grotere borsten zonder siliconen

De behandeldag zelf begint met het maken van foto’s voor uw medisch dossier. Daarna markeert de arts de plaatsen waar het vet wordt afgezogen. In de regel wordt de liposuctie toegepast op de buikstreek, de bovenbenen en uw heupen. Het gebied wordt plaatselijk verdoofd, waarna kleine incisies gemaakt worden. Met behulp van een verdovende vloeistof en een fijne canule kan het vet geoogst worden. Het geoogste vet wordt vervolgens gefilterd en gezuiverd. Daarna kan het tweede deel van de behandeling voor grotere borsten met eigen vet plaatsvinden. Met de arts is besproken hoe en waar de lipofilling wordt uitgevoerd. Om symmetrische resultaten te bereiken, worden de lichaamseigen vetcellen verspreid in uw beide borsten. Dit gebeurt met behulp van een plaatselijke verdoving. Het vet wordt geïnjecteerd met een lange, fijne canule via een zogenaamd prikgaatje. Zonder een operatie grotere borsten kan 1 cupmaat verschil realiseren. Het is echter niet zo dat de hoeveelheid vet die geoogst wordt ook daadwerkelijk via lipofilling wordt ingebracht. Na het zuiveren is de hoeveelheid vet afgenomen. Na het transplanteren blijft gemiddeld 60 tot 70 procent aanwezig. Dit wordt tijdens het intakegesprek toegelicht. De combinatie van de liposuctie en lipofilling duurt in totaal vaak zo’n 2 tot 4 uur. Dit hangt nauw samen met de hoeveelheid vet die wordt verwijderd en vervolgens wordt getransplanteerd.

Grotere borsten zonder operatie, natuurlijke resultaten

Grotere borsten zonder siliconen wordt met behulp van een plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt na het afronden van de ingreep de kliniek verlaten om thuis te herstellen. Napijn kan ontstaan als de verdoving is uitgewerkt. Normale verschijnselen na de ingreep zijn lichte zwellingen en het ontstaan van blauwe plekjes. Om de gewenste resultaten te bereiken, is het belangrijk om de tips en adviezen van de arts op te volgen. Dit houdt in dat u uw borsten tijdelijk extra dient te ondersteunen. Kies hiervoor een speciale BH die niet te strak zit. De arts en/of medewerkers van de kliniek kunnen u hierover adviseren. Geef uw lichaam de tijd die het nodig heeft om te herstellen. Pas na drie maanden zijn de uiteindelijke resultaten zichtbaar. Eventuele littekens door de aangebrachte kleine incisies zijn na verloop van tijd vrijwel onzichtbaar. De resultaten van een grotere borsten door middel van lipofilling zijn natuurgetrouw en bovendien blijvend. Om de resultaten te behouden, is het belangrijk dat u gezond leeft en niet te veel in gewicht aankomt en/of afvalt. Het kan voorkomen dat u na een aantal jaren een touch-up behandeling overweegt.

Betaalbaar alternatief traditionele borstvergroting

Grotere borsten zonder operatie met behulp van lipofilling biedt blijvende, natuurgetrouwe resultaten. Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen materiaal, is de kans op afstoting en allergische reacties nagenoeg nul. De kostprijs van een liposuctie / lipofilling behandeling is bovendien lager dan wanneer u een traditionele borstvergroting zou ondergaan. Lipofilling is een veilige cosmetische behandeling waar een grote groep vrouwen voor in aanmerking komt. Meer weten over de mogelijkheden en resultaten van de borstvergroting met eigen vet? U bent van harte welkom voor een intakegesprek bij de artsen van Acura Medisch Centrum. Het intakegesprek vindt plaats in een van de vestigingen in Amsterdam of Weert. De grotere borsten met eigen vet behandeling wordt in Weert uitgevoerd.

Grotere borsten zonder operatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over grotere borsten zonder operatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Waarom kies ik voor grotere borsten zonder operatie?
Vrouwen die een borstvergroting zonder operatie overwegen, doen dit voornamelijk omdat ze het gebruik van synthetische implantaten niet als wenselijk beschouwen. U kunt ook voor grotere borsten zonder implantaten kiezen, omdat u uw borsten wilt verstevigen of verjongen. De redenen om te kiezen voor een niet chirurgische borstvergroting zijn persoonlijk.

2. Wat is het verschil tussen een chirurgische en niet chirurgische borstvergroting?
Bij een borstvergroting met lichaamseigen vet, lipofilling, is de doelstelling vaak anders. De borsten worden niet extreem of met meerdere cupmaten vergroot. Het is een subtiele vergroting, waarbij het vaker gaat om het verstevigen van de borsten dan om het vergroten. Indien u daadwerkelijk grotere borsten nastreeft, dan zijn implantaten wellicht beter.

3. Hoe wordt een borstvergroting met lichaamseigen vet toegepast?
Het vergroten van uw borsten met eigen vet is in feite en combinatie van twee behandelingen. Overtollig vet dat zich bijvoorbeeld heeft opgehoopt op uw heupen of buik wordt eerst via liposuctie verwijderd. Daarna wordt het lichaamseigen vet ingespoten in de borsten, lipofilling. Juist omdat het lichaamseigen materiaal betreft, is de kans op afstoting zeer klein. Zowel liposuctie als lipofilling zijn veel toegepaste, veilige cosmetische behandelingen die uitstekende resultaten bieden.

4. Komt iedere vrouw voor een borstvergroting met lichaamseigen vet in aanmerking?
De ingreep wordt voorafgegaan door een intakegesprek bij een ervaren cosmetisch arts. Deze bespreekt samen met u uw situatie en de wensen die u heeft ten aanzien van grotere borsten. U dient over voldoende overtollig vetweefsel te beschikken, maar uw BMI mag niet te hoog zijn. Ook als u een borstvergroting van meerdere cupmaten nastreeft, zal een cosmetisch arts u een andere behandelmethode voorstellen.

5. Is één behandeling voldoende voor het gewenste resultaat?
Na lipofilling is er een gedeelte van het aangebrachte vet dat door uw lichaam op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Om niet te veel vetcellen verloren te laten gaan, wordt tijdens een behandeling geen grote hoeveelheid vetweefsel ingespoten. Nadat het eindresultaat zichtbaar is, circa 6 maanden na de lipofilling, kan beoordeeld worden of u tevreden bent met de vergroting. Indien gewenst kan een vervolgbehandeling plaatsvinden.

6. Wat zijn de voor- en nadelen van grotere borsten zonder operatie?
Met behulp van lichaamseigen materiaal dat in uw borsten wordt ingebracht, neemt het volume toe en verbetert de vorm. Het is een ingreep die geen grote littekens achterlaat en die bekend staat om de natuurlijke resultaten. Uw borsten voelen soepel aan en zien er steviger uit dan voorheen. Omdat vooraf niet exact kan worden aangegeven hoeveel vetweefsel wordt afgebroken, kan de cosmetisch arts niet zeggen hoe de volumetoename zal zijn. Dit betekent dat soms meerdere nabehandelingen nodig zijn om het gewenst volume te bereiken.

7. Hoeveel kost een borstvergroting met lipofilling?
De kosten van de ingreep hangen af van het aantal zones dat behandeld wordt. Laat u van een of meerdere zones vet verwijderen? Tijdens een persoonlijk intakegesprek ontvangt u een gedetailleerde prijsopgave.

8. Hoe lang duurt de herstelperiode en wat kan ik verwachten?
De behandelend arts geeft u advies en instructies voor de herstelperiode. Zo is het belangrijk om gedurende 6 weken, zowel overdag als ’s nachts, een niet knellende bh of top te dragen. Intensief sporten en zware lichamelijke inspanningen verricht u de eerste 4 weken na de ingreep niet. Blootstelling aan het zonlicht, de zonnebank en warmtebronnen zoals een sauna of stoombad worden eveneens afgeraden. Deze warmte kan zwellingen veroorzaken die het herstel niet ten goede komen. Probeer bovendien op een stabiel gewicht te blijven. Gewichtsschommelingen hebben effect op de vorm en het volume van uw borsten.

9. Is deze behandeling een goedkoper alternatief voor een chirurgische borstvergroting?
Ja. In vergelijking met een traditionele borstvergroting waarbij implantaten worden ingebracht is de lipofilling goedkoper. Bovendien zijn de resultaten die bereikt worden natuurgetrouw, zonder dat er sprake is van extreme vergrotingen. Waar implantaten de voorbije jaren relatief vaak negatief in het nieuws zijn geweest, wordt lichaamseigen vet vrijwel nooit afgestoten en is er ook op lange termijn geen kans op risico’s of complicaties. De resultaten zijn langdurig. Als u de tips en adviezen van de cosmetisch arts opvolgt en niet te veel in gewicht aankomt of afvalt is een touch up pas jaren later eventueel gewenst.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een borstvergroting met eigen vet behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘borstvergroting zonder operatie’ een consult inplannen voor een borstvergroting met eigen vet of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu