fbpx

Haar implanteren

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Haar implanteren kan een goede oplossing zijn voor kaalheid. Een terugtrekkende haarlijn, kale plekken op het hoofd en dunner wordend haar. Het zijn factoren van haaruitval waar zowel mannen als vrouwen zich aan storen. Waar mannen geconfronteerd worden met het ontstaan van inhammen, hebben vrouwen vaker last van een dunner wordende haardos en diffuse haaruitval. Heeft u al meerdere producten geprobeerd die op de markt gebracht worden om haaruitval tegen te gaan? Deze producten helpen niet bij iedereen even goed. U kunt daarom overwegen om haar te laten implanteren. Haar implanteren gebeurt met uiterste precisie en wordt uitgevoerd door ervaren medisch specialisten in onze kliniek. De resultaten die bereikt worden met haar implanteren, zijn veelbelovend en blijvend.

Haar implanteren?
Haar implanteren?
Haar implanteren, wat houdt het precies in?

Haar implanteren is een behandeling die door de jaren heen veel aan bekendheid heeft gewonnen. Dat wil niet zeggen dat het ook voor iedereen duidelijk is wat een haartransplantatie precies inhoudt. Bij een haartransplantatie worden kortweg gezegd haarzakjes en haren van het donorgebied naar het transplantatiegebied verplaatst. Haar implanteren is een intensieve behandeling die de nodige ervaring en deskundigheid vereist. U laat een haartransplantatie uitvoeren in een gespecialiseerde kliniek zoals het Acura Medisch Centrum. Het is vanzelfsprekend dat u het beste wilt op het gebied van zowel techniek als ervaring. Haar implanteren gebeurt bij de klinieken in Amsterdam of Weert in een moderne omgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest innovatieve haartransplantatie technieken. Haar implanteren is een goede methode voor zowel mannen als vrouwen om dunner wordend haar en kaalheid tegen te gaan. Bij de behandeling maakt de specialist gebruik van een lokale verdoving. Om ontsierende littekens te voorkomen kiest Acura Medisch Centrum doorgaans voor het toepassen van de FUE haartransplantatie methode. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een holle naald waarmee de haarzakjes van het donorgebied naar het transplantatiegebied worden overgebracht.

FUE methode bij haar implanteren

De specialisten van Acura Medisch Centrum kiezen doorgaans voor de FUE techniek, omdat deze een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere methodes. Haar implanteren verschilt van persoon tot persoon, dit zal tijdens een intakegesprek uitvoerig met u worden besproken. Gedurende de FUE haartransplantatie haalt het medisch team met een holle naald de haarwortels uit uw eigen haarkrans. Ze worden in een vloeistof gelegd, waarna ze getransplanteerd worden naar de kale plekken. Op de plaatsen waar de haarwortels worden weggenomen, blijven geen zichtbare littekens achter. De eerste weken na de haartransplantatie heeft uw hoofdhuid nodig om te herstellen en kunnen eventuele korstjes zichtbaar zijn. Het herstel en de genezing verlopen over het algemeen vrij voorspoedig, zonder dat zich noemenswaardige complicaties voordoen. Een haartransplantatie is een poliklinische behandeling. Kort na de ingreep kunt u gewoon naar huis. Houdt u zich zeker de eerste weken na de haartransplantatie aan de adviezen die u van de artsen en medewerkers van de kliniek heeft ontvangen.

Hoeveel haren worden geïmplanteerd?

Dunner wordend haar en kalende plekken op het hoofd kunnen bij iedereen verschillen. Niet iedereen heeft namelijk te maken met hetzelfde patroon van haaruitval. Het is dan ook per persoon afhankelijk hoeveel grafts er getransplanteerd kunnen worden. Dit kan de behandelend specialist u vertellen bij het eerste consult. Om het aantal te transplanteren grafts vast te stellen, wordt onder meer rekening gehouden met de volgende factoren:

 • Uw verwachtingspatroon op het gebied van haardichtheid.
 • De oppervlakte van zowel het donor- als transplantatiegebied.
 • De structuur, kleur en dikte van uw eigen haar.
Welke resultaten worden bereikt bij een haarimplantatie?

De resultaten die bij haar implanteren worden bereikt, geven blijvende resultaten. De haarzakjes die vanuit uw eigen haarkrans naar de kalende plaatsen worden getransplanteerd, blijven nieuwe haren voortbrengen. U moet er rekening mee houden dat de eerste echte resultaten zo’n 9 tot 12 maanden op zich laten wachten. Het is daarom van belang dat uw eigen haar nog voldoende aanwezig is om een goed resultaat te behalen. Heeft u te weinig eigen haar aan de achterkant van het hoofd, dan zal de behandelend arts doorgaans een andere behandeling adviseren. Uw huid heeft na de ingreep tijd nodig om te herstellen. Het herstel verloopt bij iedereen anders, maar doorgaans voorspoedig. Als u rekening houdt met de adviezen die u ontvangt van de behandelend arts, kunt u rekenen op een vlot herstel en een bevredigend eindresultaat.

Deskundige uitleg over haren implanteren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die haarimplantatie voor u kunnen betekenen? De artsen en medewerkers van Acura Medisch Centrum informeren u graag. Een haartransplantatie is vaak een ingrijpende behandeling die u uw zelfvertrouwen teruggeeft. Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent op de ingreep. Online kunt u op een haartransplantatie forum veel informatie over de behandelmethodes terugvinden en leest u ervaringsverhalen van mannen en vrouwen die al een haartransplantatie hebben ondergaan.
Door deze verhalen te lezen, krijgt u meer inzicht in de behandeling en gaat u vol vertrouwen naar het intakegesprek in Amsterdam of Weert. Schrijf de vragen die u heeft over haar implanteren op en neem ze mee. De behandelend arts waar u het gesprek mee heeft, neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden. U krijgt de verschillende mogelijkheden overzichtelijk uitgelegd, waarbij u aan het einde van het gesprek een persoonlijk behandeladvies ontvangt. Het is belangrijk dat u zich begrepen en vertrouwd voelt bij de specialist die de haartransplantatie bij u uitvoert. Zo kunt u ontspannen op de behandelstoel plaatsnemen. Dit is niet alleen prettig voor u, maar ook voor de arts die de haartransplantatie toepast. Voor de arts is het belangrijk om inzicht te hebben in uw medische achtergrond, de oorzaak van uw haaruitval en eventueel gebruik van medicijnen. Contact opnemen met de medewerkers van Acura Medisch Centrum kan zowel per e-mail als telefonisch. Een afspraak voor een intakegesprek is zo gemaakt.
Het is ook mogelijk dat u meer informatie wilt weten over een haartransplantatie arts of een haartransplantatie assistent. Ook de voor- en nazorg van een haarimplantatie is belangrijk om in acht te nemen. Het gebruik van alcohol wordt bijvoorbeeld afgeraden. Houdt u zich hier goed aan, dan zal de haartransplantatie blijvend mooi resultaat bieden.

Haar implanteren FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat is een haarimplantatie?
Haar implanteren is een andere benaming voor haar transplanteren. Een haarimplantatie behandeling is hetzelfde als een haartransplantatie. Beide benamingen worden vaak gebruikt om dezelfde behandeling aan te duiden en/of te omschrijven.

2. Welke methode wordt gebruikt bij haar implanteren?
Acura Medisch Centrum past de FUE haartransplantatie methode toe. Een ervaren haartransplantatie specialist oogst de haarzakjes met behulp van een holle naald, een voor een, uit het donorgebied. De FUE techniek zorgt voor een vlot herstel, zonder dat er sprake is van zichtbare littekens.

3. Ben ik geschikt voor een haarimplantatie?
Een haartransplantatie is een veelvuldig toegepaste cosmetische ingreep bij mannen en vrouwen. Of u in aanmerking komt voor een haarimplantatie, hangt van verschillende factoren af. Zo is de oorzaak van het haarverlies belangrijk, maar ook de mate waarin de haaruitval is gevorderd. De aanwezigheid van voldoende donormateriaal is onmisbaar voor een goed resultaat. Een ervaren haartransplantatie specialist kan uw geschiktheid beoordelen.

4. Hoe ziet mijn hoofd er uit na het implanteren van haar?
De behandelende gebieden zien er na de haartransplantatie rood en licht gezwollen uit. Beide verschijnselen zijn zo’n 5 tot 14 dagen zichtbaar. Ook zijn er wondjes zichtbaar in zowel het donorgebied als op de plaatsen waar de haren getransplanteerd zijn. Het duurt zo’n 10 tot 15 dagen voordat deze wondjes en korstjes zijn verdwenen.

5. Kan haar implanteren bij mannen en vrouwen?
Ja, dat kan. Acura Medisch Centrum past regelmatig een haarsparende FUE haartransplantatie toe bij vrouwen die te maken hebben met overtollige haaruitval. Bij mannen wordt doorgaans gekozen voor een gewone FUE haarimplantatie.

6. Is het nodig om mijn haar te scheren voor een haarimplantatie?
Dat hangt van de haartransplantatie techniek af. Mannen die een standaard FUE haartransplantatie ondergaan, worden voorafgaand aan de ingreep kort geschoren. Heeft u voor een haarsparende FUE haarimplantatie gekozen, dan wordt er alleen een klein gedeelte van het donorgebied geschoren.

7. Wat zijn de voordelen van haar implanteren?
Een haartransplantatie geeft u nieuwe haargroei en een vollere haardos. U hoeft zich niet langer te storen aan dieper wordende inhammen of verspreide haaruitval. Met zelfvertrouwen kijkt u na de ingreep dus weer in de spiegel. De met succes getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

8. Welke nadelen heeft haar implanteren?
Niet iedereen is geschikt om een haartransplantatie te ondergaan. Het is bovendien een kostbare behandeling die niet standaard wordt vergoed door zorgverzekeraars. De resultaten van een haartransplantatie laten enige tijd op zich wachten. Doorgaans verstrijkt een periode tussen de 9 en 12 maanden, voordat het eindresultaat wordt bereikt.

9. Hoeveel kost geïmplanteerd haar
De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts.

10. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Alleen bij haaruitval als gevolg van brandwonden en/of een ongeval zijn verzekeraars soms welwillig om een vergoeding te verstrekken. De meeste haarimplantaties komen hier echter niet voor in aanmerking. Meer over de mogelijkheden en voorwaarden die op uw situatie van toepassing zijn, vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

11. Welke resultaten heeft een haarimplantatie?
De meeste FUE haartransplantaties worden succesvol uitgevoerd, al zijn de resultaten niet direct zichtbaar. Kort na de ingreep vallen de getransplanteerde haren namelijk eerst uit. Pas na drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei te zien en beginnen de resultaten zich te ontwikkelen. U moet rekenen op een totale periode van negen tot twaalf maanden, voordat het resultaat definitief is.

12. Hoe kunnen de resultaten blijvend zijn?
De haarzakjes die tijdens een haarimplantatie getransplanteerd worden, hebben andere genetische eigenschappen dan de overige hoofdharen. Deze bijzondere structuur zorgt ervoor dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van Alopecia androgenetica. Dat zorgt er voor dat de succesvol getransplanteerde grafts uw leven lang haren zullen blijven produceren.

13. Krijg ik garantie op haren implanteren?
Ja. Zowel de garantievoorwaarden als de garantieperiode wordt met u besproken tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de behandeling. Wij geven levenslange groeigarantie op de getransplanteerde haren.

14. Wat houdt een intakegesprek precies in?
Tijdens het intakegesprek heeft u een uitgebreide ontmoeting met de behandelend haartransplantatie specialist. Uw hoofdhuid wordt aandachtig bekeken, zodat nauwkeurig vastgesteld kan worden hoeveel haarzakjes u voor een optimaal resultaat laat transplanteren. Uw gezondheid en medische achtergrond worden besproken en u heeft tijd om vragen te stellen. Als de arts u geschikt acht voor de haarimplantatie, wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave.

15. Kan ik gebruik maken van ander donorhaar?
Nee, een haartransplantatie wordt alleen uitgevoerd met uw eigen haar. Bij het gebruik van lichaamseigen donormateriaal is de kans op afstoting nihil. Het gebruik van ander, lichaamsvreemd, donormateriaal is wellicht iets voor de verre toekomst.

16. Kan kroeshaar getransplanteerd worden?
Ja, al verdient dat extra aandacht en ervaring. Kroeshaar krult namelijk niet alleen bovenhuids, maar ook onderhuids. Dat maakt het voor de behandelend specialist extra intensief om de haren in de juiste groeirichting te plaatsen.

17. Is haar implanteren een pijnlijke behandeling?
Nee, de ingreep wordt met een plaatselijke verdoving toegepast zodat u geen pijn voelt. Na afloop is de behandelde huid rood en soms wat gezwollen. Napijn doet zich slechts een enkele keer voor. Het gebruik van een pijnstiller onderdrukt het pijn gevoel. Deze tijdelijke verschijnselen nemen snel na de ingreep af.

18. Ontstaan er littekens na een haarimplantatie?
Tegenwoordig wordt de FUE methode door de meeste haartransplantatie specialisten als standaard gehanteerd. Deze techniek laat geen zichtbare littekens achter. Eens uw huid is hersteld, zo’n 7 tot 10 dagen later, is het niet zichtbaar dat u een haarimplantatie heeft ondergaan.

19. Kan ik korting krijgen op een haarimplantatie?
Het hoge kostenplaatje en het uitblijven van enige vergoeding, maakt de haarimplantatie een kostbare ingreep. Uiteraard staat het u volkomen vrij om bij een haarkliniek, dus ook bij Acura Medisch Centrum, te vragen naar eventuele kortingsmogelijkheden. Let wel altijd even op de voorwaarden die van toepassing zijn, hiermee voorkomt u achteraf onduidelijkheden.

Gerelateerde onderwerpen:
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haar implanteren’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu