fbpx

Haar klonen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Moderne technologieën en de verdere ontwikkelingen van bestaande behandelingen tegen haaruitval, hebben de toekomst. Hier en daar wordt er zelfs gesproken over haar klonen. Het is bekend dat een aantal organisaties zich al een behoorlijke tijd bezig houdt met het klonen van haar. Haar klonen is een techniek die in ontwikkeling is en wetenschappelijk wordt onderzocht. Vooralsnog is haar klonen een behandeling die misschien in de toekomst op mensen toegepast kan worden.

Haar klonen?

  Haar klonen?
Is haar klonen een fantasie?

Om haaruitval te stoppen en weer te genieten van een volle haardos, kan haar klonen een interessante mogelijkheid zijn. Als wetenschappelijk voldoende is bewezen dat het klonen van haar succesvol is, zouden mannen en vrouwen met haaruitval nog beter geholpen kunnen worden. De mogelijkheid om haar te klonen, maakt dan mogelijk een einde aan het gebruik van haargroeimiddelen. U bent dan niet langer aangewezen op shampoos, lotions, Minoxidil, Dutasteride of Finasteride. De behandeling van een haartransplantatie zou er anders uit zien. Haar klonen zou voor een grote groep mensen definitief het einde van kaalheid kunnen betekenen. Voordat de fantasie van haar klonen werkelijkheid wordt, is er nog een lange weg te gaan. Wetenschappers zijn bezig met onderzoeken en het bereiken van nog betere resultaten. U wilt namelijk wel graag dat een gekloonde haar dezelfde structuur en kleur heeft als de andere haren. Dit hele proces laat naar alle waarschijnlijkheid nog jaren op zich wachten. Nadat de techniek van het haar klonen volledig bewezen is, volgt een periode waarin keuringen en diverse registraties plaatsvinden. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de effectief bewezen bestaande behandelingen tegen haaruitval.

Haartransplantatie als alternatief voor haar klonen

Alopecia androgenetica is een van de meest voorkomende oorzaken van kaalheid. Het patroon van haaruitval verschilt bij mannen en vrouwen. Als de haaruitval nog niet te ver gevorderd is, kunt u een haarimplantatie overwegen. Laat u altijd goed informeren over de mogelijkheden die de chirurgische ingreep voor u heeft. Informatie vindt u online maar het is ook verstandig om een afspraak bij een haarkliniek te maken. Zo heeft Acura Medisch Centrum klantvriendelijke klinieken in plaatsen als Weert en Amsterdam. Iedere kliniek heeft een goede bereikbaarheid met parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Bij het Centrum werken ervaren cosmetisch artsen samen met een team van professionele assistenten. Haartransplantaties worden uitgevoerd met behulp van de FUE haartransplantatie techniek. Hierbij hoeft er niet in de hoofdhuid gesneden te worden. De grafts worden met behulp van een ultra fijne holle naald uit het donorgebied gehaald en later in het transplantatiegebied teruggeplaatst.

Nazorg en controle haartransplantatie

Het plaatsen van de grafts in de kalende gebieden, gebeurt met uiterste nauwkeurigheid. Het is van belang dat de haren dezelfde groeirichting hebben als de aanwezige haren. Zo wordt een natuurlijk ogend resultaat bereikt. Enkele dagen na de transplantatie groeien de grafts vanzelf vast in de hoofdhuid. Voordat u na afloop van de behandeling de kliniek mag verlaten, krijgt u gedegen advies voor de eerste tijd na de behandeling. U wordt geïnformeerd over de manier waarop u de getransplanteerde haren kunt verzorgen. Kort na de ingreep komt u terug bij de arts om te zien of zich geen bijwerkingen en/of complicaties voordoen. In de weken en maanden die volgen, komt u geregeld terug om de voortgang van het herstel te controleren. U moet rekenen op een behandelduur van negen tot twaalf maanden. De resultaten van de haartransplantatie zijn levenslang. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Een arts van Acura Medisch Centrum bekijkt uw situatie en bespreekt uw mogelijkheden graag tijdens een persoonlijk intakegesprek.

Haar klonen – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haar klonen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is haar klonen mogelijk?
De mogelijkheden om haar te klonen zijn volop in onderzoek. Als oplossing bij haaruitval is haar klonen wellicht een behandeling voor in de toekomst.

2. Hoe ziet haar klonen eruit?
Net zoals bij een haartransplantatie wordt bij het klonen van uw haar gebruik gemaakt van uw eigen haarzakjes. Na het oogsten worden de grafts in een laboratorium gekloond, of vermenigvuldigd, tot het gewenste aantal is bereikt. Vervolgens worden de haarzakjes geplaatst in de uitgedunde, kale gebieden. Eventueel kan een aantal grafts in het laboratorium bewaard worden. U kunt dan in de toekomst nog een aanvullende ingreep laten toepassen.

3. Wanneer is haar klonen een feit?
Het klonen van haar is een techniek die onderzocht en ontwikkeld wordt. Wetenschappers en experts gaan er van uit dat er de eerste 10 jaar nog geen daadwerkelijke behandelmogelijkheden zullen zijn. Het is een techniek die op de lange termijn wellicht toegepast kan worden om haarverlies en kaalheid te behandelen.

4. Is het klonen van haar net zoiets als een haarstamcel transplantatie?
Beide technieken kunnen enigszins met elkaar vergeleken worden, al zijn het twee verschillende behandelmogelijkheden. Bij het klonen van het haar wordt het volledige haarzakje uit het donorgebied verwijderd, terwijl bij een haarstamcel transplantatie een gedeelte van de graft wordt verwijderd.

5. Is haar klonen een dure behandeling?
Aangezien haar klonen nog niet als behandeling wordt aangeboden, is er nog niets te zeggen over een eventuele kostprijs. Prijzen zullen hoger zijn dan bij een haartransplantatie het geval is.

6. Wanneer haar klonen als behandeling wordt aangeboden, wat kan ik dan van het resultaat verwachten?
Voortgang van de huidige onderzoeken, onderzoeks- en testresultaten van haar klonen kunt u online volgen. Diverse websites besteden op regelmatige basis aandacht aan wetenschappelijk onderzoek en verbetering van bestaande technieken. Eens een behandeling in de daadwerkelijke testfase terechtkomt, kunt u de resultaten bekijken en zien welke resultaten bereikt worden.

7. Is haar klonen ook mogelijk bij volledige kaalheid?
Nee, haar klonen is een techniek die gebruik maakt van uw eigen haar. Net zoals bij een haartransplantatie dient er haar aanwezig te zijn dat gebruikt kan worden om te klonen.

8. Wordt het haar van mannen en vrouwen gekloond?
Bestaande haartransplantatie mogelijkheden zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Het ligt voor de hand dat ook met een toekomstige behandeling als haar klonen zowel mannen als vrouwen behandeld kunnen worden.

9. Wat zijn de alternatieven voor haar klonen?
Momenteel is een haartransplantatie de enige behandeling die blijvende resultaten en nieuwe haargroei biedt. Daarnaast kunt u micro haar pigmentatie overwegen. Het is bovendien altijd mogelijk om kale plekken of een uitgedunde haardos met een passend haarwerk te camoufleren.

10. Waar kan ik terecht voor haar klonen?
Haar klonen is vooralsnog een techniek die in laboratoria wordt onderzocht en ontwikkeld. Waar en bij welke kliniek u in de toekomst terecht kunt is niet bekend.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haar klonen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu