fbpx

Haar op hoofd tatoeëren

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Zoekt u informatie over haar op hoofd tatoeëren? Haarverlies is een probleem dat mensen op willekeurige momenten overvalt. Alhoewel erfelijkheid een veelvoorkomende oorzaak is, zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de haargroei. De haartransplantatie is een bekende en populaire behandeltechniek, maar helaas komt niet iedereen daarvoor in aanmerking. Het doel van haar op hoofd tatoeëren is om het idee van haargroei na te bootsen. Specialisten werken met hoogwaardige, verfijnde apparatuur om een haar tattoo te maken. Het resultaat is een voller haar, dat niet van echte haarstoppels is te onderscheiden.

Haar op hoofd tatoeëren bij haarverlies

Haaruitval is divers en heeft oorzaken zoals stress, medicijngebruik, gezondheidsproblemen en/of een voedingstekort. In veel gevallen blijkt aanhoudende haaruitval het gevolg van alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid te zijn. Deze vorm van haarverlies uit zich bij mannen in een terugwijkende haarlijn en kalende plekken, terwijl vrouwen een verspreid patroon zien en de hele haardos dunner wordt. Haaruitval heeft vaak impact op het zelfvertrouwen en wanneer het haarverlies aanhoudt, zoeken veel mensen een passende oplossing. Omdat een haartransplantatie niet voor iedereen haalbaar is, vooral als de hoeveelheid donorhaar beperkt is, biedt micro haar pigmentatie een interessant alternatief. Door het injecteren van gekleurd pigment in de kalende hoofdhuid, zien de kale en uitgedunde gebieden er beter uit dan voorheen. Het pigment simuleert op een nauwelijks van echt te onderscheiden haarstoppels. Kalende plekken en littekens vallen niet langer op en uw uitgedunde haardos ziet er voller uit.

Werking haar tattoo

Micro haar pigmentatie is niet chirurgisch en een relatief ‘goedkope’ methode om haaruitval te behandelen. Het doel van de haar tattoo is de indruk te wekken van een geschoren uiterlijk en/of een volle haardos. U krijgt meer zelfvertrouwen en uw uitstraling ziet er jaren jonger uit. In tegenstelling tot een haartransplantatie heeft een MHP-behandeling geen invloed op de natuurlijke haargroei en blijft uw haar onaangeroerd. Om een mooi resultaat te krijgen, zoekt u een ervaren MHP-specialist die zowel vakbekwaam als professioneel werkt. Een behandelaar zal eerst met u praten over de verwachtingen die u heeft en kijkt welke delen van de hoofdhuid u voor het mooiste resultaat laat behalen. De kleurintensiteit van het pigment past bij uw eigen haarstoppelkleur.

Direct resultaat van MHP behandeling

In tegenstelling tot onder meer een haartransplantatie, heeft u van een haar tattoo direct resultaat. Meteen na een sessie is de behandelde hoofdhuid gezwollen en rood verkleurd. Dit neemt snel af. De intensiteit van de kleur is vlak na een sessie hoger dan dat u misschien verwacht. Dit neemt in de dagen na een sessie af, totdat de kleur gestabiliseerd is. Afhankelijk van de verwachtingen die u heeft en de manier waarop u uw hoofdhuid verzorgd zijn gemiddeld drie sessies nodig. De pigmentatie kan later worden opgefrist en bijgewerkt. Zo blijft uw kapsel actueel en in overeenstemming met uw uitstraling.

Langdurige en veilige oplossing

Micro haar pigmentatie heeft verschillende voordelen. Zo is het een niet-chirurgische, minimaal ingrijpende behandeling die door ervaren specialisten veilig wordt toegepast. Behandelaars werken met duurzame, hypoallergene semipermanente pigmenten van hoge kwaliteit. Om eventuele allergische reacties uit te sluiten, is het mogelijk om in overleg met de behandelaar eerst een zogenaamd proefstukje te laten doen. Als een huidreactie uitblijft, kunt u de haar tattoo veilig laten aanbrengen. Over het algemeen zijn micro haar pigmentatie resultaten succesvol en langdurig zichtbaar. Afhankelijk van uw levensstijl krijgt u het advies om eens in de achttien tot vierentwintig een touch-up te laten doen. Bij een haartransplantatie moet een haarchirurg rekening houden met het donorgebied, dit is bij een haar tattoo niet nodig. Zelfs bij uitgedund haar en vergevorderd haarverlies ontstaat het idee van volle haargroei. De kleur van het pigment vervaagd op natuurlijke wijze zonder blauw of groen te verkleuren.

Kosten haar tattoo

Een kwalitatief hoogwaardige haar tattoo heeft een prijskaartje. Afhankelijk van het behandelgebied variëren de prijzen. Prijzen verschillen per persoon en beginnen bij € 575 voor een enkele hoofdzone. MHP-klinieken rekenen tarieven waar meestal drie sessies bij zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk om een haar tattoo te laten doen om het resultaat van een eerdere haartransplantatie te verbeteren of om ontsierende littekens op uw hoofdhuid te laten verbergen. Tijdens een consult bij een behandelaar of op basis van een foto die u opstuurt, maakt een kliniek een inschatting van de kosten. Net als andere behandelmethodes is het interessant om de kosten van verschillende behandelaars met elkaar te vergelijken. Goed om te weten is dat zorgverzekeraars de micro haar pigmentatie behandeling als cosmetische ingreep bestempelen. De kosten komen bijna nooit voor vergoeding in aanmerking.

Gezonde, vitale uitstraling

Een gezonde, volle haardos is een teken van gezondheid en jeugdigheid. Haarverlies is vervelend en heeft niet alleen maar invloed op uw uitstraling, maar ook op uw zelfrespect. Micro haar pigmentatie biedt een snelle, langdurige oplossing voor bijna iedere vorm of mate van haaruitval. De behandeling is niet chirurgisch, heeft geen hersteltijd en kent beperkte nazorg. Mensen die haar op hun hoofd laten tatoeëren zien meteen resultaat en kale plekken vallen nog nauwelijks op. Dankzij de flexibele toepassingsmogelijkheden heeft de techniek een hoog tevredenheidspercentage. Een MHP-behandeling is geschikt voor een brede doelgroep, ook mensen die geen haartransplantatie kunnen laten toepassen hebben baat bij een haar tattoo. Naderhand is het mogelijk om touch-ups te laten doen die zowel de kleuren opfrissen als uw haarlijn aanpassen.

Oplossing voor blijvend en tijdelijk haarverlies

Omdat een haartransplantatie aan beperkingen is gebonden, zowel op gebied van toepassingsmogelijkheden als geschiktheid, is de interesse voor een haar tattoo in korte tijd snel toegenomen. Het is een methode waar bijna iedereen voor in aanmerking komt. Alleen als u last heeft van actieve hoofdhuidinfecties, huidschilfering of alopecia areata is behandeling niet direct mogelijk. In vergelijking met een haartransplantatie is een MHP-behandeling voordeliger en minder ingrijpend. Wilt u meer weten over haaruitval en/of alternatieve behandelmogelijkheden? Onze medewerkers lichten de verschillende opties toe tijdens een gratis consult bij onze moderne kliniek in Weert. Boek of reserveer een afspraak online, of neem telefonisch contact met ons op. We zijn op werkdagen bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu