fbpx

Haar tattoo kosten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Bent u benieuwd naar haar tattoo kosten? Een haar tattoo staat ook bekend als micro haar pigmentatie. De behandelaar injecteert gekleurd pigment op kleinere en grotere kale gebieden op uw hoofdhuid om haarverlies te verdoezelen. De procedure is in grote lijnen vergelijkbaar met een tatoeage. Een haar tattoo vormt een niet-chirurgisch alternatief voor een haartransplantatie. Omdat micro haar pigmentatie niet chirurgisch is, is het risico op complicaties kleiner en is er geen littekenvorming. Haar tattoo kosten variëren per kliniek en per persoon.

Variabele haar tattoo kosten

Bij een micro haar pigmentatie behandeling verbergt een MHP-specialist onvolkomenheden op uw hoofdhuid die het gevolg zijn van haarverlies of littekens. Door het aanbrengen van gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag, ontstaat het idee van een vollere haardos. Littekens zijn niet langer zichtbaar, kale plekken vallen niet langer op en zelfs volledige kaalheid is goed te behandelen. De risico’s van een haar tattoo zijn beperkt en u hoeft geen vrijaf te nemen van het werk. Geen situatie is hetzelfde. De behandeling is volledig op maat toe te passen, waardoor de kosten variëren.

Oorzaken haaruitval

Artsen maken onderscheid tussen dagelijks haarverlies, plotselinge haaruitval en zichtbaar haarverlies. In normale omstandigheden groeien er gemiddeld 100.000 haren op uw hoofd. Ze groeien onafhankelijk en bevinden zich in verschillende fasen van het groeiproces. In- en externe factoren, zoals een medische behandeling, hormoonschommelingen of stress stimuleren de overgang van de haren in de groeifase naar de rustfase. Dit leidt een paar maanden later tot een toename van haarverlies. Bekende oorzaken van haarverlies zijn:

Alopecia androgenetica

Erfelijk haarverlies is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. Een ruime meerderheid van de mannen krijgt hier mee te maken. Onder invloed van het hormoon dihydrotestosteron, DHT, raken de haarzakjes uitgeput en gaan verloren. Artsen hebben doorgaans geen moeite met het diagnosticeren van alopecia androgenetica. Patronen waarin het haar uitvalt zijn goed herkenbaar. Als haarverlies in uw familie voorkomt, is een diagnose snel gesteld. Een enkele keer vraagt de arts een bloedonderzoek aan, om andere problemen uit te sluiten.

Voedingstekorten

We hebben niet altijd tijd of zin om gezond en gevarieerd te eten. Wanneer u langere tijd te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt, is dat van invloed op het functioneren van uw lichaam. Omdat uw lichaam eerst de levensnoodzakelijke functies bedient, is op termijn haaruitval niet uitgesloten. Als een voedingstekort is vastgesteld, schrijft een arts supplementen voor om dit tekort aan te vullen. De haargroei herstelt zich in de maanden daarna.

Gezondheidsproblemen

Schildklieraandoeningen, reumatische klachten, auto-immuunaandoeningen en diabetes hebben invloed op de haargroei. Datzelfde geldt ook voor medische behandelingen en het gebruik van medicijnen. De meeste keren gaat het om telogeen effluvium, plotselinge haaruitval, waarbij grote hoeveelheden haar in korte tijd uitvallen. Als de aandoening is behandeld en/of onder controle is, is herstel van de haargroei mogelijk.

Micro haar pigmentatie bij haarverlies

Een mooie volle, glanzende haardos is een teken van gezondheid en kenmerkend voor uw uitstraling. Dun haar of haarverlies hebben een negatief effect op uw uiterlijk. Het is bekend dat mensen die getroffen worden door overmatige haaruitval het hier moeilijk mee hebben en vaak de behoefte hebben om iets aan het uiterlijk te veranderen. Een haar tattoo is een behandeltechniek die een oplossing biedt voor bijna alle vormen en oorzaken van haarverlies. Zelfs als een haartransplantatie niet mogelijk is, bedekt een haar tattoo haaruitval en kaalheid. De haar tattoo camoufleert littekens en is geschikt voor mensen die te jong zijn, mensen die kampen met gezondheidsproblemen en/of andere redenen waardoor een haartransplantatie niet mogelijk is.

Niet-chirurgisch en minimaal belastend

Net als een gewone tatoeage, gebeurt een haar tattoo zonder verdoving. Bent u bijzonder gevoelig? Bespreek het gebruik van een verdovende crème of zalf met de MHP-specialist. De behandeling duurt enkele uren en direct na een sessie is er zichtbare verbetering. Ervaren behandelaars stemmen de kleur van het pigment af op uw natuurlijke haarkleur. Speciale apparatuur en technieken zorgen voor een indrukwekkend resultaat. In tegenstelling tot een lichaamstatoeage gebruiken specialisten semipermanent gekleurd pigment dat niet blauw of groen verkleurd. Met het verstrijken van de tijd, vervaagt de kleur en is na een periode van achttien tot vierentwintig maanden een touch-up wenselijk.

Nazorg haar tattoo

Omdat de techniek niet-chirurgisch is, mag u de volgende dag uw gebruikelijke werkzaamheden doen. Downtime is niet gebruikelijk na een MHP-behandeling. Wel let u op dat u uw hoofdhuid goed beschermd tegen het zonlicht. Zie een paar dagen af van de sauna en let op met zwemmen. Omdat de naald de huid alleen maar oppervlakkig aanprikt, herstellen de meeste mensen zonder problemen van een MHP-sessie.

Nabehandeling of touch-up

De duur van de bereikte resultaten verschilt per persoon. De kwaliteit van het gebruikte pigment is hierop van invloed, net zoals uw levensstijl dat is. Om snelle vervaging te vermijden, besteedt u zorg en aandacht aan uw hoofdhuid en kiest u voor goede bescherming tegen uv-stralen en stoffige ruimtes. Een haar tattoo is geen permanente oplossing voor haarverlies. Regelmatige nabehandelingen houden het resultaat fris. Touch-ups maken het mogelijk om uw haarlijn, maar ook de kleur van het pigment actueel te houden. Een nabehandeling is over het algemeen voordeliger dan een volledige MHP-behandeling.

Kosten micro haar pigmentatie

De kosten van een haar tattoo hangen af van het te behandelen gebied. MHP-specialisten delen het hoofd op in verschillende zones. Voor kleinere oppervlakten betaalt u minder dan wanneer alle hoofdzones behandeling nodig hebben. Prijzen beginnen bij ongeveer € 590. Zorgverzekeraars dekken de kosten voor een haar tattoo niet, het is geen medisch noodzakelijke ingreep.

Advies bij haarverlies

Wilt u meer weten over het behandelen van haaruitval of het vermijden van haarverlies? Onze artsen en specialisten vertellen u hoe haarverlies preventief te behandelen is en bieden diverse behandeltechnieken aan om haaruitval te verminderen. Maak gerust eens een afspraak voor een adviesgesprek bij onze kliniek in Weert. Heeft u informatie over de oorzaak van het haarverlies of heeft u een chronische aandoening die in verband staat met haaruitval? Neem deze en/of andere informatie mee naar het gesprek. Een afspraak plant u online. Onze kliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu