fbpx

Haar tattoo

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de haar tattoo behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Tricopigmentatie, micro haar pigmentatie, haar tattoo, micro hair pigmentation. Het zijn diverse benamingen voor een moderne behandeling die steeds vaker wordt toegepast bij dunner wordend haar, haarverlies en kaalheid. In tegenstelling tot een tatoeage wordt bij een haar tattoo gebruik gemaakt van hypoallergene pigmenten die biologisch afbreekbaar zijn.

Haar tattoo of tatoeage?
Haar tattoo of tatoeage?
Waar laat u een haar tattoo aanbrengen?

Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met ongewenste haaruitval, kaalheid en dunner wordend haar. U kunt hiervoor tal van shampoos, poeders en andere zogenaamde wondermiddelen gebruiken, vaak allemaal met hetzelfde teleurstellende resultaat. Micro haar pigmentatie of een haar tattoo is een relatief pijnloze behandeling die niet onder narcose plaatsvindt. U kunt hiervoor terecht bij verschillende klinieken. Het aanbrengen van de haar tattoo is een specialistisch werk waar ervaring en kennis voor zijn vereist. De haar tattoo geeft een langdurig resultaat en vervaagt slechts met het verstrijken van de tijd.

Hoe wordt een haar tattoo aangebracht?

De micro haar pigmentatie specialisten maken gebruik van moderne en verfijnde apparatuur. De materialen bestaan uit een zeer fijne naald die onder de hoofdhuid gekleurd pigment aanbrengt. Hierbij wordt de kleur zoveel mogelijk afgestemd op de natuurlijke kleur van uw eigen haarstoppels. Doorgaans wordt de haar tattoo behandeling als pijnloos ervaren. Heeft u een lage pijn / irritatie grens, dan is het mogelijk om uw hoofdhuid voor een micro haar pigmentatie behandeling in te smeren met een verdovende crème. Deze crème is alleen op recept verkrijgbaar, u kunt hiervoor bij uw eigen huisarts terecht. Nadat u in de behandelstoel heeft plaatsgenomen kan de specialist beginnen met het aanbrengen van de haar tattoo. Een behandelsessie kan, afhankelijk van het aantal hoofdzones die behandeld worden, meerdere uren in beslag nemen. Tijdens de micro hair pigmentation behandeling is het van belang dat u zo ontspannen mogelijk bent. Het is mogelijk om televisie te kijken of wat te internetten.

Waar gaat u heen voor een haar tattoo of tricopigmentatie behandeling?

Door de toenemende populariteit van de haar tattoo of micro haar pigmentatie zijn er steeds meer aanbieders waar u terecht kunt. Online kunt u verschillende ervaringsverhalen lezen van patiënten die u reeds voorgingen en een haar tattoo hebben laten aanbrengen. Een van de belangrijkste zaken is dat u zichzelf vertrouwd voelt bij de kliniek en specialist van uw uiteindelijke keuze. Acura Medisch Centrum kan u advies geven over micro haar pigmentatie en haartransplantatie. Onze specialisten willen u graag een goed gevoel geven. Dit begint al tijdens het eerste intakegesprek. U heeft alle tijd om de vragen die u heeft te stellen. Zo weet u wat u kunt verwachten op de dag van de haartransplantatie. Als u ontspannen de haartransplantatie of micro haar pigmentatie behandeling ondergaat, kunt u rekenen op een bevredigend eindresultaat. U kunt onder andere voor een haar tatoeage terecht bij de MHP kliniek, deze kliniek is gespecialiseerd in micro haar pigmentatie.

De kosten van een haar tattoo of MHP behandeling

Met de toenemende populariteit en de vraag naar micro haar pigmentatie behandelingen, kunt u ook prijsverschillen waarnemen bij de diverse behandelaars, haarklinieken en specialisten. Het is van belang om het aanbod en de tarieven goed met elkaar te vergelijken. U kunt hiermee op diverse manieren uw voordeel doen. De vermelde tarieven en prijzen hangen niet alleen af van de materialen en apparatuur waar een haarkliniek mee werkt. Let goed op het voortraject en de nazorg die een behandelaar in een prijsvoorstel vermeld. Nazorg en advies is een belangrijk onderdeel van een geslaagde haar tattoo behandeling. Bovendien is het goed voor uw vertrouwen dat er ook na de micro haar pigmentatie zorg is waar u op kunt vertrouwen.

Haartransplantatie of haar tattoo?

Twijfelt u tussen een haartransplantatie en een haar tattoo? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarbij de voor- en nadelen van beide behandelingen kunnen worden besproken. Bij Acura Medisch Centrum worden FUE haartransplantaties uitgevoerd, voor de micro haar pigmentatie behandeling kunnen we u eventueel doorverwijzen naar andere klinieken.

Haar tattoo FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de haar tattoo of haar tatoeage. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een haar tattoo?
Micro haar pigmentatie kent verschillende benamingen. De techniek waarbij gekleurde pigmenten in de bovenste huidlaag worden aangebracht, wordt ook wel haar tattoo of haar tatoeage genoemd.

2. Kan in mijn situatie een haar tattoo aangebracht worden?
De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen met ongewenste kaalheid en overmatige haaruitval. De oorzaak van het haarverlies dient bekend te zijn en is niet beperkt tot erfelijke kaalheid. Ook Alopecia areata patiënten kunnen kalende plekken met behulp van een haar tattoo laten bedekken. Of u in aanmerking komt voor een behandeling, wordt door een MHP specialist beoordeeld.

3. Waar kan ik terecht voor een haar tattoo?
In Nederland zijn verschillende gespecialiseerde haar- en schoonheidsklinieken waar micro haar pigmentatie specialisten werkzaam zijn. Ervaren specialisten volgen geregeld workshops en bijscholingscursussen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van micro haar pigmentatie. De kwaliteit die wordt geleverd is goed en de resultaten die bereikt worden, zijn doorgaans uitstekend.

4. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een haar tatoeage?
Micro haar pigmentatie is een mogelijke behandeling als oplossing bij haaruitval. De behandeling verdient de nodige aandacht en voorbereiding, zodat u weet wat u kunt verwachten. Een behandelsessie duurt gemiddeld tussen de 6 en 8 uur. Naast het vergelijken van diverse aanbieders en MHP prijzen kunt u online micro haar pigmentatie video’s bekijken. Deze video’s brengen de behandeling in beeld en laat zien welke resultaten bereikt worden. Geadviseerd wordt om bij meerdere MHP specialisten naar een intakegesprek te gaan en deze ervaringen met elkaar te vergelijken.

5. Hoe wordt een haar tattoo uitgevoerd?
Samen met u bespreekt de specialist welke hoofdzones behandeld worden. Gedurende de behandeling zit u in een comfortabele behandelstoel en merkt u weinig van het aanbrengen van het pigment. Dit aanbrengen gebeurt met een innovatief apparaat met aan de top een ultrafijne, korte naald. De gekleurde, hypoallergene pigmenten worden in de bovenste huidlaag aangebracht. Na afloop van de behandelsessie zijn direct resultaten zichtbaar.

6. Wanneer laat ik een haar tattoo aanbrengen?
De keuze voor micro haar pigmentatie is persoonlijk. Als u een oplossing zoekt voor haaruitval, is het niet ongebruikelijk om verschillende behandelingen en klinieken met elkaar te vergelijken. Misschien komt u niet voor een bepaalde behandeling in aanmerking, omdat de kaalheid te ver gevorderd is. Misschien vindt u de kosten voor een haartransplantatie toch te hoog. Wat dan het beste moment is om voor micro haar pigmentatie te kiezen, bepaalt u uiteraard zelf. Een ervaren specialist kan u daarbij adviseren.

7. Hoe zijn de resultaten van een haar tattoo?
Na afloop van een behandelsessie zijn de haarstoppeltjes zichtbaar. De kleuren zijn dan vaak nog wat vaag. Zowel de kleur als de intensiteit neemt toe in de dagen na de behandeling. Het is normaal dat een klein percentage van het aangebrachte pigment wordt afgebroken. De herstelperiode is kort, 7 tot 10 dagen en verloopt vlot. Het optimale resultaat wordt na meerdere behandelsessies bereikt en is, afhankelijk van het gebruikte pigment, enkele jaren zichtbaar.

8. De resultaten van een haar tattoo zijn dus niet blijvend?
Micro haar pigmentatie specialisten werken zowel met permanente als semipermanente pigmenten. Het pigment dat wordt gebruikt, is van invloed op de tijdsduur van het resultaat. Het is niet ondenkbaar dat u na een aantal jaren kiest voor een nabehandeling. De behandelend specialist licht de verschillende mogelijkheden nader toe tijdens het intakegesprek.

9. Wat kan ik verwachten van de herstelperiode?
Na afloop van de haar tattoo kunt u de kliniek zelfstandig verlaten. Afhankelijk van uw beroep kunt u uw werkzaamheden de volgende dag hervatten. Van langdurige napijn is nauwelijks sprake en als u de tips en adviezen van de MHP specialist opvolgt, verloopt het herstel vlot. Houd uw hoofd de eerste 48 tot 72 uur droog, was het niet en vermijd zwaar transpireren gedurende de eerste drie dagen. Door het gebruik van de naald ontstaan minuscule prikgaatjes die kleine korstjes kunnen vormen. Als gevolg van het genezingsproces kan jeuk ontstaan. Wrijven en/of krabben wordt ten zeerste afgeraden. Hierdoor kunnen wondjes en infecties ontstaan die het resultaat nadelig beïnvloeden.

10. Kan een haar tattoo bij vrouwen worden toegepast?
Veel vrouwen worden geconfronteerd met een dunner wordende haardos. Het gebruik van haargroeimiddelen valt vaak tegen en een haartransplantatie is misschien net een stap te ver. Micro haar pigmentatie is dan mogelijk een geschikte oplossing waarmee uw haardos optisch voller wordt. Ook vrouwen met alopecia areata, die onder controle is, kunnen baat hebben bij het verbergen van kale plekken met behulp van een haar tatoeage.

11. Hoeveel kost een haar tattoo?
De prijzen lopen behoorlijk uiteen. De meeste klinieken baseren de prijs op basis van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Zo is het bedekken van een enkele, kleine kale plek goedkoper dan wanneer uw kaalheid vergevorderd is. Als u prijzen vergelijkt, let dan op het aantal hoofdzones dat wordt behandeld, het soort pigment dat wordt gebruikt en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen.

12. Vergoeden zorgverzekeraars de kosten voor een haar tattoo?
Vergoedingen voor een micro haar pigmentatie worden over het algemeen niet toegekend. Eventuele uitzonderingen kunnen worden gemaakt als de haaruitval het gevolg is van brandwonden en/of een ongeval.

13. Welke complicaties en bijwerkingen heeft een haar tattoo?
Micro haar pigmentatie is een relatief veilige cosmetische behandeling, met een zeer kleine kans op bijwerkingen. Als gevolg van het herstel kunnen korstjes ontstaan die tijd nodig hebben om te herstellen. Korstjes die worden open gekrabd kunnen geïnfecteerd raken. Slechte wondgenezing kan littekenvorming tot gevolg hebben. Daarnaast is er een zekere kans dat u een allergische reactie krijgt op de gebruikte pigmenten. Om dit vooraf uit te sluiten kan een MHP specialist adviseren om eerst een proefstukje te laten plaatsen.

14. Kan een haar tattoo littekens camoufleren?
Zeker. Micro haar pigmentatie camoufleert en kan ook littekens op uw hoofd verbergen. Zo kunt u ook een FUT haartransplantatie litteken laten camoufleren.

15. Hoelang duurt een micro haar pigmentatie behandeling?
Het laten aanbrengen van een haar tattoo is een intensieve behandeling, die met uiterste precisie wordt uitgevoerd. Afhankelijk van het aantal hoofdzones die u laat behandelen, ligt de gemiddelde behandelduur tussen 3 en 8 uur.

16. Is een behandeling voldoende voor een goed resultaat?
Een volledige micro haar pigmentatie behandeling bestaat uit meerdere behandelsessies. De meeste mensen die een haar tattoo laten aanbrengen, hebben na drie behandelingen een mooi resultaat bereikt. De derde behandelsessie dient vaak als touch-up. Tussen de verschillende behandelsessies zit een periode van 6 tot 8 weken.

17. Is een haar tattoo pijnlijk?
De behandeling zelf is niet overmatig pijnlijk en wordt zonder verdovingsmiddelen uitgevoerd. U kunt een oncomfortabel gevoel ervaren. Om het eventueel pijnlijke gevoel tot een minimum te beperken, kunt u de huid vooraf insmeren met een verdovende crème. Napijn die ontstaat, kan bestreden worden met een pijnstiller.

18. Hoe ziet mijn hoofd er direct na de behandeling uit?
Na afloop van de behandeling is de behandelde huid vaak rood en licht gezwollen. Dit neemt in de dagen na de ingreep af. Het aangebrachte pigment ziet er in begin donkerder uit en heeft ongeveer 1 tot 2 weken nodig om de ideale kleur aan te nemen. Een gedeelte van het pigment wordt door het lichaam afgebroken. Mede daarom zijn meerdere behandelsessies nodig, voordat het resultaat optimaal is.

19. Kan mijn hoofd blauw of groen verkleuren door het pigment?
Nee, dat is erg onwaarschijnlijk. De pigmenten die gebruikt worden bij het aanbrengen van een haar tattoo zijn anders dan de inkten bij een echte tatoeage. Waar met name vroeger een tatoeage blauw of groen verkleurde, hoeft u daar bij een haar tattoo niet bang voor te zijn. Het pigment wordt bovendien minder diep in uw huid aangebracht dan een echte tatoeage. Let op dat u zich wel altijd laat behandelen bij een ervaren en goed beoordeelde specialist.

20. Kan ik voor een haar tattoo naar het buitenland?
Buitenlandse MHP aanbieders zijn regelmatig actief in Nederland. Omdat een volledige behandeling uit meerdere sessies bestaat, dient u ook een aantal keer heen en weer te reizen. De vraag is dan of de reis- en verblijfkosten opwegen tegen de eventueel goedkopere behandeling. Bij een Nederlandse MHP specialist kunt u in uw eigen taal communiceren en weet u vooraf precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten van een behandeling.

21. Moet ik mijn haar scheren voor de micro haar pigmentatie behandeling?
Mannen wordt gevraagd het haar voor de behandeling kort te scheren. De MHP specialist kan dan uiterst nauwkeurig de kleur van het pigment samenstellen. Vrouwen die een haar tattoo laten aanbrengen, hoeven het haar veelal niet eerst kort te scheren. De kleur van het pigment wordt afgestemd op uw eigen natuurlijke haarkleur. Met het blote oog zijn de aangebrachte pigmenten niet van natuurlijke haarstoppeltjes te onderscheiden.

22. Wanneer is nabehandeling noodzakelijk?
Regelmatige touch-ups zorgen ervoor dat het bereikte resultaat een frisse, natuurlijke uitstraling behoudt. Nieuwe pigmenten worden geplaatst. De nabehandeling duurt minder lang dan een initiële haar tattoo. Hoe vaak een nabehandeling nodig is, hangt af van uw omstandigheden en levensstijl. Veel zweten, een vettere huid en externe invloeden zijn hiervoor mede bepalend.

23. Ik draag een haarwerk, kan ik een haar tattoo laten aanbrengen?
Ja, micro haar pigmentatie wordt niet belemmerd door een haarwerk. Een micro haar pigmentatie specialist kan u tips en adviezen geven over het dragen van het haarwerk voor en na de MHP behandeling.

24. Kunnen mijn inhammen met een haar tattoo worden bijgewerkt?
Micro haar pigmentatie specialisten beoordelen uw situatie tijdens een intakegesprek. Vaak wordt aangeraden om binnen de bestaande haargrens te blijven om zo een natuurgetrouw resultaat te bereiken.

25. Wordt dezelfde apparatuur gebruikt als bij een tatoeage?
Nee, de naalden die bij micro haar pigmentatie gebruikt worden, zijn speciaal ontwikkeld voor deze behandeling. Ze zijn korter en fijner dan de standaard tatoeage naald, het pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht en heeft een andere samenstelling dan tatoeage inkt.

26. Kan een haar tattoo ongedaan gemaakt worden?
Voldoet het resultaat niet aan uw verwachting of wilt u om een andere reden het aangebrachte pigment laten verwijderen, dan kan dat door middel van een laser behandeling. Meerdere laser sessies zijn nodig om het pigment te verwijderen. U kunt ook wachten tot het pigment op natuurlijke wijze vervaagt en door uw lichaam wordt afgebroken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haar tattoo of tatoeage’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu