fbpx

Haargrens verlagen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wilt u uw haargrens verlagen? Zowel mannen als vrouwen kiezen regelmatig voor de haartransplantatie behandeling om dit te bewerkstelligen. Het is echter mogelijk dat u twijfelt tussen bijvoorbeeld haarimplantatie en haargroeimiddelen. We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haargrens verlagen.
Haargrens verlagen.
Haargrens verlagen FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat betekent haargrens?
De haargrens is het gebied waar de behaarde hoofdhuid overgaat in onbehaarde huid.

2. Bestaat de perfecte haargrens?
Perfectie is voor iedereen anders. Wat voor de ene persoon perfect is, is voor de ander niet toereikend. De perfecte haargrens is dan ook een subjectief begrip, dat op uw eigen manier ingevuld kan worden. Een natuurlijke haargrens of haarlijn is in overeenstemming met uw gezicht.

3. Wat is het verschil tussen de haargrens en de haarlijn?
Haargrens en haarlijn zijn twee woorden die door elkaar heen gebruikt worden, om hetzelfde aan te duiden. Namelijk de lijn tussen het behaarde en onbehaarde deel van uw (voor)hoofd.

4. Wat is de oorzaak van een terugtrekkende haargrens?
Met name mannen die te maken krijgen met erfelijke kaalheid, zien vaak een terugtrekkende haargrens. De haaruitval wordt het eerste zichtbaar bij de inhammen en de haarlijn. Daarnaast kunnen ook andere vormen van haaruitval de haargrens veranderen. Behandeling is vaak mogelijk, nadat de oorzaak van de haaruitval is vastgesteld.

5. Hoe kan mijn haargrens verlaagd worden?
De meest efficiënte manier om uw haargrens blijvend te verlagen is met een FUE haartransplantatie. Deze behandeling wordt zowel bij mannen als vrouwen met succes toegepast. Onder plaatselijke verdoving worden haarzakjes uit uw haarkrans geoogst. Na een controle en voorbereiding op het transplanteren, worden de geoogste grafts in uw haargrens geplaatst. Hiervoor wordt de natuurlijke groeirichting van de andere haren in dit gebied aangehouden. De behandelend arts streeft samen met u naar een natuurlijke haarlijn.

6. Wanneer kan een haargrens niet met een haartransplantatie verlaagd worden?
Een haartransplantatie biedt niet in elke situatie uitkomst. De behandelend arts zal een haarimplantatie afraden als er bij u sprake is van haaruitval die wordt veroorzaakt door zowel Alopecia areata als Alopecia totalis. Ook haaruitval veroorzaakt door medische behandelingen en/of medicijngebruik kan niet met een haartransplantatie behandeld worden.

7. Is één haarimplantatie behandeling genoeg voor een natuurlijk resultaat?
Tijdens een intakegesprek worden de mogelijkheden en te verwachten resultaten met u besproken. Afhankelijk van de mate waarin de haarlijn is teruggetrokken, kan soms een aanvullende behandeling nodig zijn. Het doel van deze aanvulling is de haardichtheid te vergroten. Dit hangt echter af van de aanwezigheid van donormateriaal en uw wensen en verwachtingen van de haartransplantatie.

8. Wordt mijn haar geschoren voor het verlagen van de haargrens?
Het is gebruikelijk dat het haar wordt geschoren voorafgaand aan een FUE haartransplantatie. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Vrouwen en mannen met langer haar wordt namelijk de mogelijkheid geboden om een haarsparende FUE haartransplantatie te ondergaan. Hierbij wordt alleen een stukje van het donorgebied geschoren. Na afloop van de ingreep is het niet zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan, omdat de omliggende haren over het kort geschoren gedeelte heen vallen. Het scheren van uw haar wordt besproken tijdens het intakegesprek.

9. Hoe ziet mijn haargrens er uit na de haartransplantatie?
Uw huid is rood en licht gezwollen, dit is echter tijdelijk. Tijdens de dagen na de haartransplantatie ziet u dat de huid zich herstelt en zowel de roodheid als zwellingen verdwijnen. Na een week tot tien dagen is uw behandelde huid vrijwel volledig hersteld van de ingreep. Ook de korstjes zijn namelijk vaak na twee tot drie weken helemaal verdwenen.

10. Welke resultaten kan ik verwachten van het verlagen van mijn haargrens?
De resultaten die met een haartransplantatie worden bereikt, zijn over het algemeen goed en bovendien blijvend. Direct na de ingreep is er van verbetering nog geen sprake. De resultaten ontwikkelen zich vanaf zo’n drie maanden na de haartransplantatie geleidelijk aan. Dit totdat het eindresultaat wordt bereikt zo’n 9 tot 12 maanden na de ingreep.

11. Op welke haartransplantatie kosten kan ik rekenen bij het verlagen van mijn haargrens?
De haartransplantatie is een persoonlijke ingreep, waarbij de kosten uiteenlopen. Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd bepaalt voor het grootste gedeelte de kosten van de ingreep. Tijdens een intakegesprek stelt de specialist vast hoeveel grafts u kunt laten transplanteren. U ontvangt dan ook een overzichtelijke prijsopgave.

12. Heb ik invloed op het resultaat?
Ja, u kunt het herstel en het uiteindelijke haartransplatnatie resultaat positief en negatief beïnvloeden. Voor een vlot herstel met een positief resultaat volgt u de adviezen en instructies van de arts op. Dat betekent dat u ruim voor de ingreep stopt met roken en vanaf 72 uur voor de haartransplantatie geen alcohol drinkt. Roken doet u ook niet de eerste weken na de ingreep. De eerste dagen doet u het rustig aan. De meeste werkzaamheden en activiteiten kunnen na één tot twee weken na de ingreep weer volledig hervat en uitgevoerd worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haargrens verlagen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu