fbpx

Haargroei na haartransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Hoe zit het precies met de haargroei na haartransplantatie? Hier heerst bij veel mensen onduidelijkheid over. Dit komt wellicht, omdat het verschilt per persoon hoe snel het haar gaat groeien na de haartransplantatie behandeling. Als we kijken naar de cliënten die bij ons behandeld zijn, kunnen we echter wel iets vertellen over de gemiddelde tijd dat het duurt, voordat het haar weer begint te groeien. Daarnaast leggen we ook uit waarom het getransplanteerde haar vaak eerst uitvalt en wat shock loss precies is. We kunnen dan wellicht wat onzekerheid bij u wegnemen en er voor zorgen dat u met alle vertrouwen kiest voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum.

Haargroei na haartransplantatie?
Haargroei na haartransplantatie?
Hoe zit het met de haargroei na de haartransplantatie?

Wij zijn gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie behandeling. Bij deze haartransplantatie methode worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd. Wanneer de haartransplantatie is uitgevoerd, zullen de eigen haren, de getransplanteerde haren en de huid eerst moeten herstellen. Na enkele dagen is de getransplanteerde haarwortel in de huid gehecht. Door de ‘shock’ van de transplantatie valt de getransplanteerde haar vaak eerst uit. Dit gebeurt niet bij iedereen, maar naar schatting bij ongeveer 90% van de mensen die een haartransplantatie ondergaan. Het getransplanteerde haar zal ongeveer 1 tot 3 weken na de behandeling langzaam uitvallen. Maakt u zich niet druk, dit hoort bij het herstelproces. Ongeveer 3 tot 4 maanden na de behandeling zal het eerste haar meestal weer gaan groeien. 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie is het resultaat optimaal. Let op dat het haar op de kruin soms iets langer nodig heeft om te gaan groeien.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Wat is haartransplantatie shock loss?

U kunt zich vast voorstellen dat het voor de haarfollikels en de huid een behoorlijke schok is dat het haar van het donorgebied wordt verwijderd en vervolgens op een andere plek wordt geïmplanteerd. Dit wordt ook wel haarimplantatie genoemd. Om de grafts te kunnen verwijderen en implanteren, moeten er allemaal minuscule wondjes worden gemaakt. Niet alleen het getransplanteerd haar kan hier een schok van krijgen, die kan ook gebeuren bij het haar dat in de buurt van het transplantatie gebied ligt. Hierdoor valt soms een gedeelte van het ‘oude’ haar uit. Dit gaat doorgaans ongeveer 4 maanden na de behandeling weer groeien.

Haargroei na haartransplantatie FAQ – veelgestelde vragen

1. Heb ik direct na de haartransplantatie een volle haardos?
Nee, helaas niet. Uw haargroei moet zich na de haartransplantatie herstellen. De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om zich te hechten. In de meeste gevallen is er sprake van zichtbare nieuwe haargroei vanaf zo’n drie of vier maanden na de ingreep.

2. Klopt het dat mijn haar uitvalt na de haartransplantatie?
Het gebeurt bijna altijd dat de getransplanteerde haren na de haartransplantatie uitvallen. Dit kan komen door de ‘shock’ die de haarzakjes doormaken. Het is een normaal verschijnsel dat bij een grote groep mannen en vrouwen voorkomt na de ingreep. U kunt hiervan schrikken, het is echter niets om u zorgen over te maken.

3. Wanneer begint mijn haar te groeien?
De rustperiode van het haargroeiproces ligt tussen de drie en zes maanden. Vaak is vanaf de derde maand de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. In de maanden die volgen is deze groei steeds beter zichtbaar. Het is een proces dat bij iedereen anders verloopt.

4. Kan de haargroei na een haartransplantatie versneld worden?
Gewone, gezonde haren groeien gemiddeld 1 cm per maand. De haargroei versnellen is niet echt mogelijk. U kunt wel gebruik maken van haarverzorgingsmiddelen die de gezondheid van uw hoofdhuid ten goede komen en die nieuwe haargroei bevorderen. Welke producten u in uw situatie het beste kunt gebruiken, kunt u bespreken met de behandelend haartransplantatie specialist. Daarnaast kan mesotherapie tegen haaruitval de bestaande en getransplanteerde haren een boost geven.

5. Hoe kan ik mijn nieuwe haren het beste verzorgen?
Kort na de haartransplantatie gaat u voorzichtig om met de behandelde huid en de getransplanteerde haren. U kunt hiervoor de tips en adviezen opvolgen die u van de arts ontvangt. Gebruik een verzorgende, reinigende shampoo eventueel in combinatie met een conditioner. Vermijd het gebruik van te warme stylingapparaten en maak het haar niet te strak vast. Weet u niet welke producten u het beste kunt gebruiken, vraag dan de haarkliniek om advies.

6. Wanneer kan ik met mijn nieuwe haar naar de kapper?
Als de getransplanteerde haarzakjes nieuwe haren produceren, komt er een moment dat u weer naar de kapper wilt. Wanneer dat moment daar is, bepaalt u zelf. U weet zelf wat de ideale lengte van uw haar is en welke snit uw voorkeur heeft. Het haar dat groeit, kan gewoon geknipt, gestyled en gekleurd worden zoals u dat graag wilt. Het wordt soms alleen aangeraden om voorzichtig met de tondeuse te doen.

7. Moet ik mijn kapper vertellen dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
Op het moment dat u bij de kapper komt, is het soms verstandig om te vertellen dat uw mooie haardos het resultaat is van een haartransplantatie. Dit is zeker zo als de haartransplantatie pas kort geleden plaatsgevonden heeft. De haargroei is na 12 maanden voldoende hersteld om bij de kapper behandeld te worden. Wees wel, net zoals bij uw andere haar, voorzichtig met het gebruik van chemische producten. Deze kunnen het haar beschadigen.

8. Mag ik naar de sauna of het zwembad na een haartransplantatie?
De eerste vier weken na een haartransplantatie wordt het gebruik van een sauna afgeraden. Ook zwemmen doet u beter niet. De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien, daarna gaat het herstelproces verder. Overmatig zweten en een duik in chloor- en/of zoutwater komt het herstel niet ten goede.

9. Is één haartransplantatie behandeling voldoende voor een volle haardos?
Met een haartransplantatie worden uitstekende, blijvende resultaten bereikt. De haardichtheid die wordt bereikt, is onder meer afhankelijk van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd en de grootte van het gebied dat moet worden behandeld. Tijdens een intakegesprek worden uw mogelijkheden bekeken. Om voldoende haarzakjes te kunnen transplanteren, dient u immers over genoeg donormateriaal te beschikken. Als u een aanvullende behandeling nodig heeft, kan dit vanaf negen à tien maanden na de eerste haartransplantatie. Ervaren haartransplantatie specialisten kunnen vrij nauwkeurig inschatten of een enkele haartransplantatie behandeling voldoende is.

10. Wat als haargroei na een haartransplantatie uitblijft?
De haarzakjes die vanuit uw haarkans getransplanteerd worden, hebben andere genetische eigenschappen dan de overige hoofdharen. Dit maakt ze ongevoelig voor het DHT-hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Na het transplanteren hebben de haarzakjes een aantal dagen nodig om vast te groeien in de kalende gebieden. Het komt zelden tot nooit voor dat er van nieuwe haargroei na een haartransplantatie geen sprake is. Wanneer dit na 12 maanden nog steeds niet het geval is, kunt u contact opnemen met de haarkliniek.

11. Is het resultaat van een haartransplantatie echt blijvend?
Ja, de getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Met het verstrijken van de jaren kan het haar wel wat dunner worden. De haargroei na de haartransplantatie zal dus gewoon doorgaan, net als de groei van uw eigen haren.

12. Heb ik garantie op een haartransplantatie?
Op de getransplanteerde haren wordt levenslange groeigarantie gegeven. U kunt naar de garantievoorwaarden informeren tijdens een intakegesprek. Let op dat deze voorwaarden niet bij iedere haartransplantatie kliniek hetzelfde zijn.

13. Is zweten na een haartransplantatie slecht voor mijn haargroei?
De eerste weken na een haartransplantatie wordt intensief sporten, het bezoeken van een sauna en zwemmen afgeraden. Vermijd inspanningen, activiteiten en oefeningen waarbij u zweet en die een verhoogde bloeddruk tot gevolg hebben.

14. Hoe lang duurt het voordat de korstjes na een haartransplantatie van mijn huid af vallen?
Met name op de transplantatieplaatsen ontstaan binnen 24 tot 72 uur na de ingreep korstjes. Dit is een gevolg van de huid die geneest. Normaal gezien vallen ze binnen 5 tot 10 dagen van de huid af. Het kan gebeuren dat u tussen de afgevallen korstjes soms een haar ziet zitten. Dit is niets om u zorgen over te maken.

15. Wanneer kan ik mijn haar weer kammen?
U kamt uw haar op de dag van de haartransplantatie beter niet. De dag na de ingreep kunt u het bestaande haar voorzichtig kammen. Let daarbij op dat u met de kam of borstel niet over de hoofdhuid schraapt. Eens alle korstjes verdwenen zijn, kunt u de normale routine hervatten.

16. Versnelt Minoxidil mijn haargroei na een haartransplantatie?
Nee, Minoxidil versnelt de haargroei niet. Haargroei is nu eenmaal een natuurlijk proces dat tijd nodig heeft. Het gebruik van een haargroeimiddel als Minoxidil kan ook niet direct de dag na een ingreep gestart worden en het is ook zeker geen verplichting. U kunt dit bespreken met de behandelend haartransplantatie arts. Minoxidil is overigens een middel dat door mannen en vrouwen gebruikt kan worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haargroei na haartransplantatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu