fbpx

Haargroei versnellen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Haargroei versnellen

De haargroei versnellen of het haar dikker maken, kan aanvoelen als een eindeloze situatie. Hoewel het haar het snelst groeiende weefsel van het lichaam is, is de gemiddelde groeisnelheid slechts ongeveer 1 cm per maand. Vooral als u erop wacht, voelt de groei minimaal aan. Veel mensen ervaren dit als een teleurstelling en zoeken naar manieren die de haargroei versnellen. Er zijn bepaalde aanpassingen die u kunt doen aan uw dagelijkse haarverzorging om de haargroei te stimuleren. Probeer een andere haarborstel, laat de haardroger wat vaker liggen om schade aan het haar te verminderen of voeg regelmatig een voedend haarmasker toe aan uw haarverzorgingsroutine. We geven u graag aanvullend advies en tips voor een gezonde, sterke haargroei.

Haargroei versnellen door te knippen

Het lijkt misschien vreemd, maar als u een gezonde haardos wilt, moet u het haar regelmatig laten knippen. Hoewel een ander kapsel het haar niet sneller laat groeien, verwijdert de kapper gespleten haarpunten die haarbreuken en andere beschadigingen veroorzaken. Gespleten haarpunten leiden er in sommige gevallen toe dat uw haar veel van de lengte verliest, waardoor glans en volume verloren gaan. Naast regelmatige knipbeurten, zijn er andere eenvoudige dingen die u toepast voor een gezonde haargroei:

Kiezen voor gezonde voeding

Het hebben van gezond en sterk haar hangt niet alleen maar af van de haarverzorgingsproducten die u gebruikt of het aantal keer dat u jaarlijks naar de kapper gaat. Om de gezonde haargroei te ondersteunen is een gevarieerd dieet nodig. Eiwitrijke voedingsproducten zoals bonen, noten, volle granen, zuivel, vis en vlees ondersteunen de haargroei. Wees terughoudend met populaire ‘detox-kuren’ die uw lichaam ‘reinigen’, waarbij u uw lichaam voedingsstoffen ontzegt. Zelfs na korte kuren, is het niet ondenkbaar dat uw haar er doffer uitziet dan eerder. Kies er liever voor om gezonde ‘haarvitamines’ aan uw dagelijkse voeding toe te voegen. Vitamines zoals vitamine A, C, E en B-complex ondersteunen de haargroei. Dat geldt ook voor mineralen zoals ijzer, omega 3-vetzuren, selenium en zink.

Gebruik geen haarbleekmiddel

Hoe mooi een platina blonde look er ook uitziet, het te vaak bleken van uw haar en het gebruik maken van agressieve chemische middelen beschadigt het haar. Vooral als u van nature een donkere haarkleur heeft en dit naar lichtbond verandert, bestaat er een risico op gespleten haarpunten. Hoe minder chemische behandelingen u laat doen, hoe beter het haar groeit.

Overmatige warmte vermijden

Een warme douche is weliswaar aangenaam, maar vooral voor uw haar geen aanmoediging. Was uw haar met lauwwarm water en masseer de shampoo met zachte bewegingen op de hoofdhuid. Zo stimuleert u de doorbloeding en reinigt u het haar. Gebruik een haardroger, stijl- of krultang niet op de warmste stand en gebruik een hittebeschermer. Dit verkleint het risico op beschadigingen en pluizerig haar.

Bescherming tegen haarbeschadiging

Haar is vooral gevoelig voor beschadigingen en breuken als het nat is. Kam uw haar voordat u het wast. Dep het haar droog en laat het zoveel mogelijk door de lucht opdrogen. Gebruik direct na het wassen een grove kam. Beter is het om te wachten met kammen totdat het haar droog is. Eventueel heeft een conditioner een verzachtende en beschermende werking. Trek niet te hard aan uw haar tijdens het kammen. Zo voorkomt u scheurend haar en andere beschadigingen.

Gebruik Minoxidil

Om de haargroei te verbeteren en haarverlies te verminderen, is het gebruik van Minoxidil een mogelijkheid. Minoxidil is een bewezen en goedgekeurd haargroeimiddel dat haarverlies stopt en de haargroei stimuleert. Omdat het van oorsprong een geneesmiddel is voor de behandeling van een hoge bloeddruk bij mannen, is het raadzaam om eerst met uw huisarts over Minoxidil te praten. Als haargroeimiddel is het beschikbaar in lotion met sterktes van 2% en 5%. U brengt de lotion dagelijks op de probleemgebieden aan. Voorkom dat Minoxidil op andere plaatsen met de huid in contact komt, waardoor ongewenste haargroei ontstaat. De resultaten variëren per persoon.

Praat met een arts over haarverlies en andere haarproblemen

Haarproblemen zijn divers en beperken zich niet tot een langzame haargroei. Het versnellen van de haargroei is niet echt mogelijk, omdat het een natuurlijk lichaamsproces is. Een ruime meerderheid van de mannen en vrouwen krijgt te maken met haaruitval en/of andere problemen met de haargroei. Soms aangeboren, soms als gevolg van een medische aandoening of behandeling en in andere gevallen door erfelijke gevoeligheid. Wat de oorzaak ook is, praat op tijd met uw huisarts over de problemen die uw haargroei veroorzaken. De uitstraling van uw haardos heeft invloed op uw zelfvertrouwen. Behandelmethodes en oplossingen zijn beschikbaar en zijn zowel operatief als minimaal-invasief.

Oorzaak haarproblemen onderzoeken

Heeft u geen idee waarom uw haar slecht groeit of uitvalt? Voorkom dat u onnodige behandelingen of oplossingen ondergaat en laat onderzoek doen naar de oorzaak. Huisartsen en specialisten zijn bekend met de oorzaken van haarverlies en de onderzoekmethodes zijn niet pijnlijk. In de meeste gevallen stelt een arts een diagnose op het uiterlijk van het patroon en/of uw onderliggende gezondheid. Om andere aandoeningen uit te sluiten is bloedonderzoek gebruikelijk. Een enkele keer stelt een specialist een huidbiopt voor. Eventueel kunt u ook thuisonderzoek doen om de oorzaak vast te stellen. Ziet u hoe uw haardos verandert? Wacht niet te lang met het vragen van advies. Hoe eerder u actie onderneemt hoe beter de resultaten uiteindelijk zijn.

Advies op maat

Een veranderende haardos en slecht groeiend haar zijn zaken waar niemand blij mee is. Ondanks dat begrijpen we dat het moeilijk is om de eerste stap naar een oplossing te zetten. Toch is het verstandig om op tijd advies in te winnen. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het behandelen van haarproblemen. Kom gerust eens naar onze kliniek in Weert voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kijken we naar uw gezondheid en de problemen die uw haardos veroorzaken. Omdat er verschillende behandelmogelijkheden zijn, laten we u voor en na foto’s zien van behandelingen die eerder hebben plaatsgevonden. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over haarbehandelingen? Onze medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu