fbpx

Haarimplantaten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Dankzij haarimplantaten is het mogelijk om kalende of dun behaarde plekken op te vullen met haar. Wanneer er wordt gesproken van een haarimplantaat, wordt eigenlijk een haarfollikel of graft bedoeld. Een graft bevat meestal 1 tot 4 haren. Gemiddeld bevat een graft ongeveer 2 haren. Dit is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het donorgebied. Het laten transplanteren van haarimplantaten kan erg kostbaar zijn. Wanneer u echter kiest voor een ervaren en kundige kliniek, is het mogelijk om een mooi en natuurlijk resultaat van de behandeling te krijgen.

Haarimplantaten.
Haarimplantaten.
Zijn haarimplantaten iets voor u?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een haarimplantatie behandeling. Heeft u last van erfelijke haaruitval? Dan is dit mogelijk een oplossing voor het haarverlies. Een haarimplantatie behandeling duurt gemiddeld ongeveer 6 tot 8 uur. Hoe lang dit precies duurt, is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe meer ervaring de haartransplantatie arts en het medisch team heeft, hoe meer grafts kunnen worden getransplanteerd.
Om te kunnen bepalen of een haarimplantatie behandeling voor u het gewenste resultaat oplevert, kunt u in eerste instantie online informatie opzoeken over deze behandeling. Omdat duizenden mensen u al zijn voorgegaan, is het eenvoudig om online informatie te vinden over deze cosmetische ingreep. Veel mensen vinden het prettig om personen te zoeken die ongeveer het zelfde soort haar hebben en daarnaast ook even veel last hebben van haaruitval. Als u dan de voor en na foto’s bestudeert, kunt u een beter beeld krijgen van het resultaat dat u mag verwachten.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Wat is de oorzaak van uw haaruitval?

Voordat u beslist om wel of geen haartransplantatie te ondergaan, is het belangrijk dat de oorzaak van uw haaruitval vast wordt gesteld. Bij zowel mannen als vrouwen is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval de erfelijke variant. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, is de kans ongeveer 95% dat dit wordt veroorzaakt door de genen. Andere oorzaken van haaruitval kunnen onder andere haarziekten, medicijngebruik, problemen met de schildklier of een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zijn. U kunt de oorzaak van haaruitval door diverse specialisten vast laten stellen. Denk hierbij onder andere aan uw huisarts, dermatoloog of haartransplantatie arts.
Wanneer er sprake is van haaruitval, zijn er soms ook andere behandelingen mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de haartransplantatie of mesotherapie behandeling tegen haaruitval.

Hoe werkt een haarimplantatie met haarimplantaten?

Er bestaan diverse manieren om haar te transplanteren. Deze haartransplantatie methoden worden ook wel de FUE haarimplantatie methode en FUT haarimplantatie methode genoemd. Bij deze haartransplantatie methodes wordt er donorhaar vanaf de achterkant van het hoofd getransplanteerd. Dit haar is namelijk niet gevoelig voor haaruitval en daardoor uitermate geschikt voor een het transplanteren. Wanneer dit haar namelijk wordt getransplanteerd naar een kalend gebied, behoudt het zijn oude eigenschappen. Hierdoor zal het haar in de toekomst niet gaan uitvallen. De duur van deze behandeling is afhankelijk van het aantal haarimplantaten die getransplanteerd moeten worden. Hoe meer grafts er getransplanteerd worden, hoe langer de behandeling duurt. Gemiddeld duurt de behandeling echter zo’n 4 tot 8 uur.

Wat kosten haarimplantaten?

De haarimplantaten kosten verschillen per behandeling. Is er een groot kalend gebied dat u weer opgevuld wilt hebben met haarimplantaten? Of is er sprake van een klein gebied met dun haar? Hoe meer grafts er moeten worden getransplanteerd tijdens de behandeling, hoe hoger de kosten voor de behandeling zullen zijn.

Haarimplantaat?
Haarimplantaat?
Veelgestelde vragen over haarimpantaten

Er bestaan een aantal vragen over haarimplantaten die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Wat zijn haarimplantaten?
  Wanneer er wordt gesproken van haarimplantaten, wordt vaak de haartransplantatie behandeling genoemd. Haarimplantaten zijn eigenlijk de haren of grafts die tijdens een haartransplantatie behandeling worden getransplanteerd.
 2. Hoe werkt een haartransplantatie met haarimplantaten?
  Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen twee soorten haarimplantatie methodes. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de FUE haartransplantatie methode en de FUT haartransplantatie methode. Wij zijn gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie methode. Deze methode heeft namelijk diverse voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode. Bij de FUE behandeling worden de haarimplantaten één voor één verwijderd uit het donorgebied. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd. De haarimplantaten worden vervolgens één voor één teruggeplaatst in de hiervoor geopende haarkanaaltjes. Deze haarkanaaltjes worden gemaakt in het kalende of dun behaarde gebied. Nadat de haartransplantatie heeft plaatsgevonden, zal het getransplanteerd haar vaak eerst uitvallen. Na ongeveer 3 maanden gaat het getransplanteerde haar weer groeien. Ongeveer 9 tot 12 maanden na de behandeling is het resultaat optimaal.
 3. Bestaan er ook andere namen voor een haarimplantaat?
  Er bestaan verschillende benamingen voor een haarimplantaat. Denk hierbij onder andere aan de term ‘haarfollikel’, ‘graft’ of ‘getransplanteerde haar’.
 4. Hoe worden de kosten van een haartransplantatie berekend?
  Wanneer de kosten van een haartransplantatie worden bepaald, wordt meestal gekeken naar het aantal haarimplantaten die getransplanteerd moeten worden. hoe hoger het aantal te transplanteren grafts, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het is mogelijk om de kosten van een haartransplantatie zelf te berekenen. Dit kunt u doen door te bepalen hoe groot het gebied is dat behandeld moet worden. Wanneer dit bijvoorbeeld 50 cm2 is en er moeten 30 grafts per cm2 worden getransplanteerd, dan zullen er bij elkaar 1.500 grafts moeten worden getransplanteerd.
 5. Hoe zit het met haarimplantaten in Turkije?
  Het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije. Let op dat de kwaliteit van haarimplantaten in Turkije vaak lager zijn dan van een behandeling in Nederland. De verschillen qua kosten van een haartransplantatie in Turkije en Nederland worden ook steeds lager.
 6. Kunnen vrouwen ook kiezen voor haarimplantaten?
  Niet alleen mannen kiezen voor haarimplantaten. Als u tegenwoordig online zoekt op ‘haarimplantaten vrouwen’, zult u ook diverse mooie resultaten vinden. Een haarimplantatie bij vrouwen werkt vaak echter wel anders dan bij mannen. Vrouwen kiezen over het algemeen bijvoorbeeld vaker voor een haarsparende haarimplantatie behandeling.
 7. Hoe zit het met de kwaliteit van haarimplantatie klinieken?
  Een haarimplantatie behandeling kan een erg mooi resultaat geven, wanneer u kiest voor een goede en ervaren kliniek. De kwaliteit van de verschillende haarimplantatie klinieken verschilt echter enorm. Er zijn online veel haartransplantatie ervaringen van mensen te vinden. Op basis van deze ervaringen en bijvoorbeeld de website Kliniekervaringen is het mogelijk om te bepalen hoe goed bepaalde haarklinieken scoren. Wij zijn erg trots op onze geweldige score van een 9,4.
 8. Op welke haarimplantaten kosten kan ik rekenen bij Acura Medisch Centrum?
  Acura Medisch Centrum staat bekend om de eerlijke en zeer scherpe prijzen voor haarimplantaten. Om de exacte haarimplantatie kosten te kunnen berekenen, nodigen we u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. Hoe groter het te behandelen haartransplantatie gebied is, hoe hoger de kosten van de behandeling zullen zijn.
 9. Waar vind ik de beste haarimplantaten haarkliniek?
  Er zijn verschillende manieren om te bepalen wat de beste haarkliniek is. Hiervoor kunt u onder andere kijken naar een haartransplantatie forum als Haarweb, Kliniekervaringen.nl of op de website van de Haarstichting. Naast het zeer goede cijfer dat wij hier scoren, zijn wij ook als beste kliniek beoordeeld door de Elsevier. We scoren voor Eindresultaat 4 uit 4 sterren.
 10. Wat voor resultaat kan ik verwachten?
  Het resultaat van een haartransplantatie is afhankelijk van diverse factoren. Het resultaat wordt onder andere beïnvloed door uw huidige haarsituatie. Hoe veel haar heeft u nog en hoeveel grafts wilt u laten transplanteren? Is een haarimplantaat bij u van goede kwaliteit of van mindere kwaliteit? Dikke grafts geven namelijk een betere dekking dan dunner grafts. U kunt onder andere kijken naar haartransplantatie voor en na foto’s en op basis hiervan een inschatting maken van het resultaat dat u van de haarimplantatie mag verwachten.
 11. Zijn de resultaten van haarimplantaten blijvend?
  Haarimplantaten bieden permanente resultaten. De getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven haren produceren. U kunt uw nieuwe haardos behandelen zoals u dat voorheen gewend was. Voordat het eindresultaat is bereikt, zijn 9 tot 12 maanden verstreken. U heeft dus wel wat geduld nodig.
 12. Kan ik haarimplantaten voor en na foto’s zien?
  Ja, tijdens het intakegesprek laat de behandelend arts u haartransplantatie voor en na foto’s zien. Dit zijn foto’s van behandelingen die bij Acura Medisch Centrum hebben plaatsgevonden. Uiteraard kunt u zichzelf voorbereiden door online andere foto’s te bekijken. Zowel binnen- als buitenlandse haartransplantatie klinieken plaatsen beeldmateriaal online.
 13. Zijn haarimplantaten voor de wenkbrauwen mogelijk?
  Een wenkbrauwtransplantatie kan zowel bij mannen als vrouwen toegepast worden. Hiervoor wordt een aantal grafts uit het donorgebied, uw haarkrans, geoogst en naar de wenkbrauwen getransplanteerd. Met een wenkbrauwtransplantatie krijgt u wenkbrauwen die passen bij uw ogen en gezicht.
 14. Zijn de kosten voor haarimplantaten bij vrouwen anders dan bij mannen?
  Vrouwen die een haartransplantatie uit laten voeren, willen vaak liever niet dat al het hoofdhaar wordt geschoren. Vrouwen kiezen dan ook eerder voor een haarsparende haarimplantatie, waarbij slechts een klein gedeelte van het donorgebied wordt geschoren. De kosten voor een haarsparende FUE-haarimplantatie zijn doorgaans iets hoger dan een standaard FUE-haartransplantatie, waarbij het haar wel wordt geschoren. De techniek die wordt toegepast is hetzelfde.
 15. Komt kroeshaar in aanmerking voor haarimplantaten?
  Kroeshaar transplanteren is niet altijd vanzelfsprekend. Het haar krult ook onderhuids en dat maakt het moeilijk om de grafts te oogsten en daarna te transplanteren. De behandeling vereist ervaring en precisie. Het slagingspercentage van kroeshaar implantaten ligt gemiddeld daardoor lager dan haartransplantaties bij licht krullend en stijl haar.
 16. Hoe lang duurt een haarimplantatie behandeling?
  Iedere haartransplantatie is een unieke ingreep. De duur van de ingreep hangt voornamelijk af van het aantal haarimplantaten dat bij u getransplanteerd wordt. Als u een uitgebreide haartransplantatie met een groot aantal grafts ondergaat, duurt de behandeling langer dan wanneer het een kleiner aantal grafts betreft. Een gemiddelde behandeldag duurt tussen de 4 en 8 uur.
 17. Welke risico’s en complicaties hebben haarimplantaten?
  Een haarimplantatie is een relatief veilige cosmetische ingreep. Toch heeft de behandeling een kleine kans op complicaties en bijwerkingen. Het kan voor komen dat u een allergische reactie heeft op de gebruikte verdovingsmiddelen. Daarnaast kunnen er zwellingen en verkleuringen van de behandelde hoofdhuid optreden. Soms is er sprake van slechte wondgenezing, waardoor zich wondinfecties en littekens voordoen.
 18. Hoe snel kan ik na een haarimplantatie weer aan het werk?
  Voor een vlot herstel volgt u de tips en adviezen van de behandelend arts op. Lichte huishoudelijke klusjes kunt u daags na de ingreep oppakken. Als u zware lichamelijke arbeid verricht zal de arts u adviseren dit de eerste 10 tot 14 dagen uit te stellen. Hetzelfde geldt voor intensief sporten waarbij u veel zweet, alsook zwemmen en een sauna bezoek. Uw hoofdhuid is doorgaans na 14 dagen voldoende hersteld om alle dagelijkse activiteiten en werkzaamheden te hervatten.
 19. Ben ik een goede kandidaat voor haarimplantaten?
  Een haartransplantatie is een geschikte behandeling voor mensen die last hebben van kaalheid of haarverlies die veroorzaakt worden door Alopecia androgenetica, ook wel erfelijke kaalheid genoemd. De behandeling kan worden toegepast bij mannen en vrouwen die een goede gezondheid hebben en die over voldoende donormateriaal beschikken. Uw geschiktheid wordt bepaald door de haartransplantatie specialist tijdens een intakegesprek.
 20. Moet ik later aanvullende behandelingen ondergaan of volstaat een behandelsessie?
  Iedereen die een haartransplantatie ondergaat, is weer anders. Dat betekent dat er tal van verwachtingspatronen zijn van een behandeling. Waar de een inhammen op wil laten vullen, streeft u wellicht een grotere haardichtheid na. Afhankelijk van de mate waarin het haarverlies is gevorderd, kan een enkele behandeling volstaan. Laat u echter op jonge leeftijd een ingreep uitvoeren, waarbij de kalende plekken bedekt worden met grafts, dan kan na een aantal jaar ook haar in de omliggende gebieden uitvallen. Indien gewenst kunt u dan een tweede haartransplantatie ondergaan.
 21. Laat de ingreep zichtbare littekens achter?
  De ervaren haartransplantatie specialisten van Acura Medisch Centrum werken met de moderne FUE techniek. Dat betekent dat de haarzakjes een voor een uit het donorgebied geoogst worden. Na een kwaliteitscontrole worden ze eveneens een voor een in het transplantatie gebied geplaatst. Deze techniek laat geen zichtbare littekens achter. Nadat de huid is genezen, is het niet zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.
 22. Vallen mijn haren uit na de haarimplantatie?
  Ja, na de haartransplantatie zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit gebeurt gemiddeld zo’n drie tot vier weken na de ingreep. Het is een normaal onderdeel van het haartransplantatie proces en u hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Na drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Deze haren zullen niet meer uitvallen.
 23. Ben ik niet te oud voor een haarimplantatie?
  Nee, u bent niet te oud voor een haartransplantatie. De kans dat u te jong bent, is groter dan omgekeerd. Het wordt niet altijd geadviseerd om al op zeer jonge leeftijd een haarimplantatie uit te laten voeren. Op jonge leeftijd is nog niet met 100% zekerheid te zeggen hoe het verdere verloop is van de haaruitval. Het kan dan zijn dat u later een aanvullende ingreep nodig heeft, om een natuurgetrouw uiterlijk te behouden. Zolang u in goede gezondheid bent, is het onwaarschijnlijk dat u te oud wordt bevonden.
 24. Verlaat ik de kliniek met een volle haardos?
  Nee, een haarimplantatie vraagt een behoorlijke dosis geduld. Resultaten zijn zeker niet direct zichtbaar. Het is zelfs zo dat het haar eerst zal uitvallen, voordat het begint te groeien. U moet rekenen op een periode van 9 tot 12 maanden, voordat het eindresultaat is bereikt. Dit gaat bij de een wat sneller dan bij de ander. Een normale, gezonde haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Het komt dan aan op geduld. Als u dat op kunt brengen, dan kunt u over een jaar stralen met een volle haardos en nieuw zelfvertrouwen.
 25. Welk land is het meest geschikt voor een haarimplantatie?
  De haartransplantatie wordt wereldwijd toegepast. U kunt zowel haarklinieken, haartransplantatie specialisten, resultaten en tarieven met elkaar vergelijken. Aan de hand van reviews en uw eigen ervaringen kunt u zelf de meest geschikte keuze maken.
 26. Welk land biedt de goedkoopste haarimplantaten aan?
  Turkije is een van de bekendste haartransplantatie bestemmingen met lage tarieven. Wilt u niet naar het buitenland voor een haarimplantatie? Dan kunt u ook bij Acura Medisch Centrum in Weert terecht voor een betaalbare ingreep, zonder bijkomende reis- en verblijfskosten.
 27. Kan ik haarimplantaten van iemand anders gebruiken?
  Nee, in tegenstelling tot een orgaantransplantatie wordt een haartransplantatie met lichaamseigen materiaal uitgevoerd. U bent zowel de donor als de ontvanger. Krijgt u haarzakjes van iemand anders zonder dat u daarbij langdurig immuun onderdrukkende medicatie gebruikt, dan is afstoting onvermijdelijk. Dit is met lichaamseigen haarzakjes niet het geval.
 28. Hoe snel na de haartransplantatie kan ik mijn haar kammen?
  Kam uw haar niet op de dag van de haarimplantatie. De behandelend specialist geeft u verzorgingstips en adviezen. U kunt de volgende dag uw bestaande haar voorzichtig kammen. Let op dat u de behandelde hoofdhuid niet raakt met de borstelharen. Wanneer uw hoofhuid is hersteld en alle korstjes zijn verdwenen, kunt u uw normale routine hervatten.
 29. Moet ik mijn haar scheren voor een haarimplantatie?
  Het is mogelijk om voor een haarsparende FUE haartransplantatie te kiezen, dan wordt alleen een gedeelte van het donorgebied geschoren en niet al het haar.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarimplantaten’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu