fbpx

Haarimplantatie bij vrouwen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Het gebeurt steeds vaker, haarimplantatie bij vrouwen. Voor veel vrouwen zijn dunner wordend haar en kale plekken op het hoofd onderwerpen die niet graag besproken worden. Haaruitval overkomt niet alleen mannen. Vrouwen worden hier bijna net zo vaak mee geconfronteerd. Kaalheid is niet alleen een onderwerp dat zich richt op mannen. Haarimplantatie bij vrouwen is steeds beter toegankelijk. Door vrouwelijke kaalheid uit de taboesfeer te halen, maakt een groeiend aantal vrouwen gebruik van de verschillende haartransplantatie technieken. Uzelf informeren over de mogelijkheden, is een eerste stap naar een vollere haardos en meer zelfvertrouwen.

Haarimplantatie bij vrouwen?
Haarimplantatie bij vrouwen?
Haaruitval en haarimplantatie bij vrouwen

Mannelijke kaalheid is vaak erfelijk bepaald. Dat vrouwen met Alopecia androgenetica te maken hebben is minder bekend. Vrouwen hebben regelmatig andere oorzaken voor het haarverlies, waarbij ook de haarimplantatie behandeling met haarimplantaten een oplossing kan geven. Zo spelen factoren als de aanwezigheid van het mannelijke testosteron hormoon, het gebruik van de anticonceptiepil, stress en bepaalde medicijnen soms ook een rol bij vrouwelijke kaalheid. Vrouwelijke haaruitval heeft verschillende vormen:

 • Plaatselijke kaalheid. Onderliggende ziektes kunnen er voor zorgen dat het haar op enkele plaatsen dunner wordt. Houdt een ziekte langere tijd aan, dan ontstaat soms plaatselijke kaalheid.
 • Tijdelijke haaruitval. Bij vrouwen kan een zwangerschap of een langdurige stressperiode tijdelijk haarverlies veroorzaken. Doorgaans herstelt de haargroei zich vanzelf.
 • Alopecia androgenetica.
 • Haaruitval die blijvend is. Beschadigingen van het haar, omdat het lang wordt strakgetrokken, kan blijvend haarverlies veroorzaken. Strak ingevlochten haar of extensions zijn niet altijd even goed voor de haarzakjes.
Is een haarimplantatie bij alle vrouwen mogelijk?

Zeker als u al verschillende haargroeimiddelen heeft geprobeerd, kan een haarimplantatie bij vrouwen uitkomst bieden. Haartransplantaties worden niet alleen door mannen ondergaan. Steeds meer vrouwen zoeken informatie over de beschikbare behandelingen. Haarimplantatie bij vrouwen wordt door Acura Medisch Centrum in Weert aangeboden. Als u kiest voor een haartransplantatie middels de FUE haartransplantatie methode dan zal een ervaren medisch specialist beoordelen of u voor een behandeling in aanmerking komt. Naast de oorzaak van de kaalheid spelen een aantal factoren mee in deze beslissing. Zo dient u over voldoende eigen haar in het donorgebied te beschikken en is de kwaliteit van het haar van belang voor een degelijk resultaat. Daarnaast wordt een haarimplantatie bij vrouwen meestal uitgevoerd als er sprake is van de volgende zaken.

 • Haaruitval die veroorzaakt is door brandwonden of een ongeluk.
 • Haaruitval die bij vrouwen een storende haarlijn veroorzaakt.
 • Dunner wordende werkbrauwen die voor een wenkbrauwtransplantatie in aanmerking komen.
 • Blijvend haarverlies na extensions.

In sommige gevallen kan een haarimplantatie bij vrouwen beter door een andere behandeling worden vervangen. Uw arts zal dit adviseren indien:

 • Uw haarverlies wordt veroorzaakt door hormonale omstandigheden en/of medicijngebruik.
 • Indien er niet voldoende haar in het donorgebied aanwezig is.

Wilt u weten of een haartransplantatie bij vrouwen een geschikte behandeling is voor u? De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum nemen de tijd voor een persoonlijk intakegesprek.

FUE haarimplantatie bij vrouwen

Vrouwen die een haartransplantatie ondergaan, worden behandeld met de FUE methode. Mannen hebben soms een keuze voor de techniek die gebruikt wordt. Vrouwen zijn veelal gebaat bij een haarbesparende FUE methode. Uw haar hoeft niet kort geschoren te worden en het herstel verloopt vlot. Uit het donorgebied worden met behulp van een holle naald stukjes huid met haren weggehaald. Deze grafts worden een voor een getransplanteerd op de eerder bepaalde plaatsen op het hoofd. Het donorgebied verliest hierdoor beperkt haar en van littekenvorming is nauwelijks sprake. De haren die getransplanteerd worden, krijgen dezelfde groeirichting als de overige haren. Een haarimplantatie bij vrouwen is een definitieve behandeling. Het spreekt voor zich dat het haar met het verstrijken van de leeftijd dunner kan worden.

Haarimplantatie bij vrouwen, de voor- en nadelen

Iedere medische en niet-medische behandeling heeft voor- en nadelen. Dat is ook het geval bij een haarimplantatie bij vrouwen. Door de feiten met elkaar te vergelijken, kunt u mogelijk een betere afweging maken.
De nadelen van een haarimplantatie bij vrouwen:

 • Er zit altijd een prijskaartje verbonden aan een haartransplantatie bij vrouwen.
 • De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren.

Tegenover de nadelen staan een aantal voordelen:

 • Het hebben van meer haar geeft uw zelfvertrouwen een boost. U kijkt weer graag in de spiegel.
 • Het resultaat is blijvend.
 • De getransplanteerde haren kunnen net zoals uw andere haren gewassen, geföhnd, geknipt en gestyled worden.
Meer weten over haarimplantatie bij vrouwen?

Afhankelijk van de oorzaken voor het haarverlies kunt u een haarimplantatie als vrouw overwegen. Weet u van u zelf dat in het donorgebied te weinig haren aanwezig zijn, dan oriënteert u zich beter verder op overige behandelmogelijkheden. Het is zowel voor een specialist als voor uzelf onbevredigend als u ontevreden bent met de bereikte resultaten. De behandelcentra van Acura Medisch Centrum voldoen aan de strenge wet- en regelgeving van de Nederlandse overheid.
Een haartransplantatie is een intensieve en kostbare behandeling. U ondergaat een haartransplantatie, omdat u investeert in uw eigen welbevinden. Laat u vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden, de kosten en de reeds bereikte resultaten van Acura Medisch Centrum. Het consult vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij u vragen kunt stellen en uitgebreid wordt geïnformeerd over het verloop van de behandeling. De arts bekijkt uw hoofdhuid en uw persoonlijke situatie wordt samen met u besproken. Wees open en eerlijk over de verwachtingen die u heeft ten aanzien van een haarimplantatie. Daar waar nodig zal de arts uw verwachtingspatroon naar een meer realistische kijk bijstellen. U ontvangt een persoonlijk behandelplan met daarbij een overzichtelijk kostenoverzicht. Na de behandeling kunt u gebruik maken van professionele nazorg en komt u op geregelde momenten terug om te bekijken hoe het haargroeiproces verloopt.

Haarimplantatie bij vrouwen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haarimplantatie bij vrouwen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Kan een haarimplantatie bij vrouwen worden toegepast?
Als behandeling bij Alopecia androgenetica kan een haarimplantatie bij vrouwen een succesvolle oplossing betekenen. Een haartransplantatie arts kan uw situatie beoordelen en aangeven of u in aanmerking komt voor de ingreep.

2. Welke techniek wordt toegepast?
Vrouwen hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de haarsparende FUE haartransplantatie techniek. Alleen een stukje van het donorgebied wordt kortgeschoren. Indien uw haar lang genoeg is, valt het na de ingreep over het geschoren deel en is het niet zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft laten toepassen.

3. Heeft een haarimplantatie bij vrouwen direct zichtbaar resultaat?
Nee, dat zeker niet. De getransplanteerde haren vallen eerst uit en vervolgens duurt het zo’n 3 maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. U kunt 9 tot 12 maanden later het eindresultaat beoordelen.

4. Welke voordelen heeft een haarimplantatie bij vrouwen?
Door gebruik te maken van de haarsparende FUE techniek hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel zichtbare littekens. Uw huid herstelt vlot van het oogsten en plaatsen van de haarzakjes. De ingreep vindt plaats tijdens een dagbehandeling, u hoeft hiervoor niet opgenomen te worden in een haarkliniek. Herstel vindt plaats in uw eigen vertrouwde thuisomgeving.

5. Met welke nadelen moet ik rekening houden?
De kostprijs van een haarimplantatie is voor veel vrouwen het grootste nadeel. Met het uitblijven van vergoedingen door zorgverzekeraars komen de kosten volledig voor eigen rekening. Ondanks dat zijn de resultaten permanent en natuurlijk. Toch wordt uw haardos nooit meer zo dik als voorheen. Resultaat is niet direct zichtbaar en het is bovendien een tijdrovende ingreep met een behandelduur tussen 6 en 10 uur.

6. Wordt een haarimplantatie bij vrouwen in het buitenland aangeboden?
Ja, steeds meer buitenlandse haarklinieken bieden haartransplantaties voor vrouwen aan. Aantoonbare ervaring ontbreekt soms nogal eens.

7. Is een haarimplantatie bij vrouwen pijnlijk?
De ingreep wordt met behulp van plaatselijke verdovingen uitgevoerd. Zowel van het oogsten als van het plaatsen van de haarzakjes in de uitgedunde gebieden voelt u niets. Indien u erg angstig bent, kan het gebruik van een kalmerend middel overwogen worden. Achteraf kan soms napijn ontstaan. Dit is van voorbijgaande aard en u kunt, indien noodzakelijk, de pijn met een pijnstiller bestrijden.

8. Wanneer wordt een haarimplantatie bij vrouwen niet toegepast?
Artsen en specialisten raden het ondergaan van een haarimplantatie af bij Alopecia areata, maar ook bij bepaald medicijngebruik en bij actieve huid- en haarinfecties. Auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten maar ook diabetes kunnen redenen zijn voor het niet door laten gaan van een haarimplantatie. Vrouwen die een haartransplantatie overwegen, dienen over voldoende donormateriaal te beschikken.

9. Wat kost een haarimplantatie bij vrouwen?
Haartransplantaties worden berekend aan de hand van de haartransplantatie techniek, het aantal haarzakjes en de ervaring van de behandelend arts. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarimplantatie bij vrouwen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu