fbpx

Haarimplantatie-old

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u genoeg van de alsmaar terugtrekkende haarlijn of dunner wordende kruin? Een haarimplantatie is voor veel mensen met haaruitval de beste oplossing. Deze behandeling wordt inmiddels al langer dan 50 jaar succesvol toegepast. Toch heeft de haarimplantatie behandeling vooral de laatste 10 jaar een opmars gemaakt. De belangrijkste reden is de ontwikkeling van de FUE haarimplantatie. Deze methode kenmerkt zich door een korte hersteltijd, natuurlijke resultaten en het uitblijven van littekens.
‘Haarimplantatie, dé oplossing tegen haaruitval’.

Haarimplantatie.
Haarimplantatie.
Komt u in aanmerking voor een haarimplantatie behandeling?

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de haarimplantatie behandeling. Bij ongeveer 95 procent van de gevallen dat iemand last krijgt van haaruitval, gaat het om de genetische variant. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Deze vorm van erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron. Zowel mannen als vrouwen hebben dit hormoon in het lichaam. Erfelijke haaruitval kan daarom bij zowel mannen als vrouwen ontstaan.
Is er sprake van erfelijke haaruitval? Dan is de kans groot dat haarimplantatie een goede oplossing voor u is. U kunt dus iets tegen uw haaruitval doen.
Belangrijkste voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 • Er is geen sprake van een haarziekte. Bij verschillende haarziektes is moeilijk te voorspellen hoe de haarziekte zal ontwikkelen. Daarom wordt het meestal afgeraden te kiezen voor het implanteren van haar, indien er sprake is van een haarziekte.
 • Er is voldoende donorgebied. Uit het donorgebied (de achterkant van het hoofd) wordt haar gebruikt om te transplanteren. Bij een groot kalend gebied is veel donorhaar nodig. Bij onvoldoende donorgebied is het niet mogelijk om een mooie dekking op de kale plekken te krijgen.

Twijfelt u of deze behandeling iets voor u is? U kunt er dan voor kiezen om langs te komen voor een consult. Het is ook mogelijk om foto’s van uw huidige haar situatie te sturen. Op basis van dit fotomateriaal kan ook worden bepaald of u voor de behandeling in aanmerking komt.

Haarimplantatie klinieken vergelijken?

Er zijn verschillende manieren om haarimplantatie klinieken te vergelijken. Wat is voor u het belangrijkste? Wij hebben onder onze cliënten onderzocht wat zij de belangrijkste redenen vinden bij het selecteren van een haartransplantatie kliniek:

 • Een optimaal haarimplantatie resultaat.
 • De voor- en nazorg.
 • Persoonlijke behandeling.
 • De haarimplantatie methode die wordt uitgevoerd.
 • Het land waar de haarimplantatie behandeling wordt uitgevoerd.
 • De haarimplantatie kosten.
 • Haarimplantatie risico’s en complicaties.
 • De haarimplantatie ervaringen van anderen.

Wat weegt voor u het zwaarste mee? Of vindt u alles even belangrijk? De onderwerpen die mensen over het algemeen het belangrijkste vinden, zullen nu verder worden toegelicht.

Hoe komt u tot een optimaal haarimplantatie resultaat?

Er zijn verschillende prachtige resultaten bekend van mensen die er voor hebben gekozen om een haartransplantatie te ondergaan. Het gebeurt echter ook wel eens dat het resultaat bij iemand tegenvalt.
U heeft grotendeels zelf in de hand hoe het uiteindelijke resultaat wordt. De haarkliniek waarvoor u kiest, heeft bijvoorbeeld directe invloed op het haartransplantatie resultaat.
Waar moet u op letten bij het selecteren van een haarkliniek?

 • De ervaring van de arts en het medisch team.
 • Voor en na foto’s van de desbetreffende haarkliniek.
 • Ervaringen die gedeeld zijn over de haarkliniek.
 • Keurmerken die de haarkliniek heeft, zoals het keurmerk van de Nederlandse Haarstichting.
De voor- en nazorg bij haarimplantatie

Leeft u gezond? Er worden door de haarkliniek altijd instructies gegeven hoe u uw haar en hoofdhuid voor en na de behandeling moet verzorgen. Dit zijn de zogenaamde voorzorg en nazorg instructies.
Roken en drinken is slecht voor de gezondheid. Dat roken en drinken vlak voor en na de haar behandeling funest kan zijn voor het resultaat, wist u misschien nog niet. Roken zorgt voor de vernauwing van bloedvaten. Daardoor kunnen de haarzakjes minder goed essentiële voedingsstoffen aanvoeren. Dit komt het herstel en het uiteindelijke resultaat daardoor niet ten goede.
Alcohol zorgt er echter juist voor dat bloed dunner wordt, waardoor er minder snel wondgenezing optreedt. Dit is ook slecht voor het haartransplantatie herstel en het uiteindelijke resultaat.
Er zijn ook verschillende voedingssupplementen en pijnstillers die zorgen voor bloedverdunning. Volg daarom altijd goed de instructies op van de haarkliniek waar u de haarimplantatie behandeling ondergaat. Heeft u hier vragen over? Dan kunt u deze van tevoren stellen of tijdens het kennismakingsgesprek.

Persoonlijke behandeling

Persoonlijke behandeling klinkt vanzelfsprekend, maar is dat helaas niet. Wij hebben persoonlijke behandeling in een hoog vaandel staan. Dit is onderdeel van onze eerste klas service die wij bieden aan onze cliënten.
U moet met een vertrouwd en goed gevoel de behandeling kunnen ondergaan. Tijdens het consult wordt daarom zorgvuldig met u besproken  wat uw wensen zijn en wat u van de haarimplantaten mag verwachten. Er wordt daarnaast besproken waar u rekening mee dient te houden en waar u op moet letten. U kunt al uw vragen stellen tijdens het consult. U kunt er voor kiezen om vragen die u voor het consult te binnen schieten even op te schrijven, zodat u deze niet vergeet te stellen.
Mocht u na het consult toch nog een vraag hebben, dan kunt u deze altijd via de mail of telefonisch aan de haarimplantatie specialist voorleggen.

Wat is het verschil tussen de FUT en FUE haarimplantatie methode?

Er bestaan een aantal belangrijke verschillen tussen de FUT en FUE methode. Bij de FUE haarimplantatie methode worden de haarwortels of grafts één voor één verwijderd uit de haarkrans. Bij de FUT methode wordt er een reepje met huid weggenomen uit de haarkrans. Dit reepje huid wordt later onderverdeeld in grafts met een klein mesje. Sinds enkele jaren sterft de FUT methode langzaam uit. Deze behandelmethode heeft plaatsgemaakt voor de FUE haartransplantatie methode. De belangrijkste voordelen van een FUE haarimplantatie methode ten opzichte van de FUT haarimplantatie methode zijn:

 • Bij de FUE methode blijft er geen zichtbaar litteken achter.
 • Bij de FUE methode is de hersteltijd korter.
 • Bij de FUE methode is er geen sprake van napijn.

Twijfelt u tussen beide methodes? U kunt uw vragen over de behandelmethodes stellen tijdens het kennismakingsgesprek. Wij kunnen de voor- en nadelen dan nogmaals uitgebreid toelichten.

Het land waar de haarimplantatie behandeling wordt uitgevoerd

Wanneer u iets aan uw haaruitval wilt laten doen, door het implanteren van haar, wordt er vrijwel door iedereen gekozen tussen één van de volgende opties:

 • Haarimplantatie in Nederland.
 • Haarimplantatie in België.
 • Haarimplantatie in Turkije.
 • Haarimplantatie in buitenland (overige landen).

Twijfelt u tussen deze landen? Wanneer wordt gekeken naar mensen die in Nederland en België wonen, kiest meer dan 80 procent voor een behandeling in Nederland. De belangrijkste twee redenen die worden gegeven, zijn de hoge kwaliteit in combinatie met de scherpe prijzen.

De haarimplantatie kosten

Bij de haarimplantatie behandeling die door Acura Medisch Centrum wordt uitgevoerd, worden de grafts één voor één verwijderd. De voordelen van deze behandelmethode zijn eerder toegelicht. Een haartransplantatie behandeling is een zeer intensief project, waar continu meerdere mensen mee bezig zijn. De behandeling duurt, afhankelijk van de grootte van de behandeling en de cliënt, gemiddeld zo’n vijf tot acht uur.
De kosten van de haarimplantatie behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het aantal te transplanteren grats.
 • De methode waarvoor u kiest.
 • De kliniek waarvoor u kiest.

De haarimplantatie kosten kunnen exact worden bepaald, tijdens het consult bij onze kliniek.

Haarimplantatie risico’s en complicaties

Bij deze behandeling komen complicaties zeer zelden voor. U kunt de dag na de behandeling op controle komen, om de kans op complicaties nog verder te verkleinen.
Kiest u voor haarimplantaten, dan ziet het genezingsproces er als volgt uit:

 • Op de dag van de behandeling kan een zwelling ontstaan, welke binnen enkele dagen wegtrekt.
 • Op het ontvangstgebied kunnen kleine korstjes ontstaan. Deze zijn na ongeveer 10 dagen verdwenen.
 • Tijdens de nacontrole, welke 14 dagen na de behandeling plaatsvindt, zullen de laatste korstjes worden verwijderd.
Haarimplantatie ervaringen van anderen bestuderen?

Er zijn twee sites waar vrijwel iedereen eerst naar kijkt, voordat een behandeling wordt ondergaan.
De Nederlandse Haarstichting is een goed doelen stichting. Dit goede doel geeft onafhankelijke voorlichting over onder andere de oorzaken van haaruitval en mogelijke behandelingen. De haartransplantatie behandeling wordt op deze site uitvoerig toegelicht. Dit geldt ook voor de onderwerpen haargroeimiddelen, micro haar pigmentatie en haarwerken. De Haarstichting heeft een zoekfunctie ontwikkeld met haarklinieken in Nederland, België en Turkije.
Daarnaast bestaat er het haar forum Haarweb. Dit forum leent zich goed om haarimplantatie ervaringen te delen of juist te lezen van andere personen. Er zijn afgelopen 10 jaar duizenden ervaringen gedeeld door mensen die iets aan hun haaruitval hebben laten doen. Op dit forum is veel interessante informatie te vinden over haaruitval en de behandeling hier van.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarimplantatie’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Gerelateerde onderwerpen:
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu