fbpx

Haarlijn verlagen

Denkt u er over na om uw haarlijn te verlagen? Zowel mannen als vrouwen kiezen regelmatig voor de haartransplantatie behandeling om dit te bewerkstelligen. Het is echter mogelijk dat u twijfelt tussen bijvoorbeeld haarimplantatie en haargroeimiddelen. We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haarlijn verlagen FAQ – Veelgestelde vragen

1. Bestaat de ideale haarlijn?
De ideale haarlijn is persoonlijk en voor iedereen anders. Een natuurlijke haarlijn is in overeenstemming met de vorm van uw hoofd, uw uitstraling en zowel de uitdrukking als symmetrie in uw gezicht.

2. Ik heb het idee dat mijn haarlijn steeds verder terugtrekt. Wat kan ik doen?
Om haaruitval adequaat te behandelen moet eerst de oorzaak bekend zijn. Haaruitval en een terugtrekkende haarlijn zijn niet altijd het gevolg van Alopecia androgenetica of erfelijke kaalheid. Laat daarom bij aanhoudende en overmatige haaruitval altijd eerst de oorzaak vast stellen door uw huisarts.

3. Kan ik mijn haarlijn terug laten groeien?
Haaruitval die niet veroorzaakt wordt door erfelijke kaalheid, kan tijdelijk van aard zijn. Dat betekent dat een terugtrekkende haarlijn terug kan groeien als de veroorzakende factor van het haarverlies wordt weggenomen. Een medische behandeling, stress en/of een verkeerde haarverzorging kunnen oorzaken van tijdelijke haaruitval zijn. Pas uw voedingsgewoonten aan en stimuleer de haargroei met een optimale verzorging, waarbij u bewust kiest voor milde producten. Vermijd het gebruik van warmte bronnen om het haar te drogen en te stylen.

4. Kan ik met een haargroeimiddel mijn haarlijn verlagen?
Effectief bewezen haargroeimiddelen hebben meestal een remmende werking op het DHT hormoon, dat Alopecia androgenetica veroorzaakt. Erfelijke kaalheid kan zowel bij mannen als vrouwen in sommige gevallen behandeld worden met een haargroeimiddel. U dient het middel langere tijd te gebruiken, voordat de eerste verbeteringen zichtbaar zullen worden. Gebruik een middel altijd strikt volgens voorschrift en laat u door uw huisarts en/of specialist adviseren welk haargroeimiddel in uw situatie veilig gebruikt kan worden.

5. Kan een haartransplantatie mijn haarlijn verlagen?
Een terugtrekkende haarlijn kan met een FUE haartransplantatie hersteld worden. Dit is mogelijk bij mannen en vrouwen die te maken hebben met erfelijke kaalheid. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek wordt uw geschiktheid voor een haartransplantatie bekeken. De behandelend specialist bekijkt uw hoofdhuid, de mate van haaruitval en de aanwezigheid van voldoende donormateriaal.

6. Hoe kan ik mijn haarlijn laten opvullen?
Met een haartransplantatie kan een teruggetrokken haarlijn opgevuld worden. Daarnaast zijn andere behandelingen zoals het gebruik van een haargroeimiddel, micro haar pigmentatie en/of mesotherapie beschikbaar. Laat u adviseren over de diverse mogelijkheden en welke behandeling tegen haaruitval het beste bij u past.

7. Welke resultaten kan ik verwachten van een haartransplantatie om mijn haarlijn te verlagen?
Bij de haartransplantatie worden haarzakjes uit uw haarkrans, de achterzijde van het hoofd, geoogst. Na een kwaliteitscontrole worden de grafts in de haarlijn geplaatst. Dit gebeurt uiterst nauwkeurig, waarbij de natuurlijke groeirichting van de omliggende haren wordt gevolgd. Om een natuurlijke haarlijn te creëren, heeft de arts voor de ingreep met een waspotlood de haarlijn op uw hoofd afgetekend. Op deze manier weet u vooraf hoe uw haarlijn eruit komt te zien.

8. Is mijn haarlijn direct na de haartransplantatie verbeterd?
Nee. De resultaten van een haartransplantatie ontwikkelen zich stap voor stap in de maanden die volgen op de ingreep. De eerste veranderingen en verbeteringen worden na zo’n drie tot vier maanden zichtbaar. Voordat u het eindresultaat heeft bereikt, zijn negen tot twaalf maanden verstreken.

9. Wat kost het verlagen van de haarlijn?
De kosten voor het laten verlagen van de haarlijn door middel van een haartransplantatie, worden onder andere bepaald door het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Als alleen de haarlijn wordt opgevuld dan zijn de kosten lager dan bij een uitgebreide haartransplantatie.

10. Worden de kosten voor het verlagen van mijn haarlijn vergoed?
Nee, zorgverzekeraars vergoeden alleen in uitzonderlijke gevallen / situaties de kosten voor haartransplantaties. De eventuele mogelijkheden en voorwaarden zijn opgenomen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering en, indien van toepassing, aanvullend zorgpakket.

11. Wordt met een haartransplantatie mijn haarlijn blijvend verlaagd?
De resultaten die met een haartransplantatie worden bereikt, zijn blijvend. Dat betekent dat de succesvol getransplanteerde haarzakjes uw leven lang nieuwe haren blijven produceren.

12. Is een enkele behandeling genoeg voor een natuurlijk haartransplantatie resultaat?
Dat hangt af van de omstandigheden. Haartransplantaties die al op zeer jonge leeftijd worden toegepast, hebben soms na een aantal jaren een aanvulling nodig. De reden hiervan is dat vooraf niet voorspeld kan worden hoe de ontwikkeling van de haaruitval zich zal voltrekken. In de meeste gevallen volstaat echter één behandeling.

13. Kan ik na een haartransplantatie mijn haarlijn gewoon knippen en stylen?
Ja. U kunt de nieuwe haren gewoon behandelen zoals u dat gewend bent en/of wilt. Besteed daarbij de nodige aandacht aan het soort verzorgings- en stylingproducten dat u gebruikt. Wees terughoudend met het toepassen van chemische behandelingen en zorg ervoor dat het haar niet te strak wordt samengebonden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarlijn verlagen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu