fbpx

Haarproblemen

Sommige mensen blijft het gelukkig bespaard. Er zijn echter wel duizenden mensen die er last van hebben, haarproblemen. Haarproblemen kunnen in kleine mate of grote mate uw leven beïnvloeden. Wanneer iemand bijvoorbeeld last krijgt van haaruitval, is het natuurlijk het beste om dit te accepteren. Sommige mensen kunnen dit. Ze halen de tondeuse over het hoofd en zijn hier verder nooit mee bezig. Bij sommige mensen ontaard hierdoor echter een haarprobleem. Er wordt tientallen keren per dag in de spiegel gekeken, uitgevallen haren worden geteld en er wordt van alles geprobeerd om de haaruitval tegen te gaan.

Haarproblemen.
Haarproblemen.

Er bestaan verschillende soorten haarproblemen. Meestal wordt gesproken van twee soorten haarproblemen:

 • Er is dan sprake van meer beharing dan gewenst is.
 • Er is dan sprake van meer haaruitval dan gewenst is.

Bij sommige mensen komen beide haarproblemen tegelijk voor. In dit artikel zullen de verschillende soorten haarproblemen worden besproken. Daarnaast wordt ook gesproken over oplossingen voor dergelijke haarproblemen.

Twee soorten haarproblemen: Overbeharing en onderbeharing

Om te beginnen is het verstandig om u af te vragen of er sprake is van een haarprobleem. Indien u zich beseft dat er sprake is van een haarprobleem, kunt u zich afvragen hoe groot dit probleem voor u is.
Heeft u last van overbeharing, onderbeharing of beiden? Wanneer er sprake is van een haarprobleem, zijn er verschillende dingen die u kunt doen:

 • U probeert het haarprobleem zelf een plekje te geven en te accepteren dat dit nu eenmaal zo is.
 • U onderzoekt wat u tegen het haarprobleem kunt doen en onderneemt stappen om het tegen te gaan.
 • U zoekt hulp bij een psycholoog of iemand anders die u hierbij kunt helpen.

Naar schatting zijn er in Nederland meer dan 100.000 mensen met een behoorlijk haarprobleem. We spreken van een behoorlijk haarprobleem, als dit het leven van de desbetreffende persoon sterk beïnvloedt.

U kunt in gesprek met een psycholoog of andere vertrouwenspersoon

Als het u niet lukt om het zelf een plekje te geven, kunt u er voor kiezen om hulp te zoeken bij een psycholoog of andere vertrouwenspersoon. Het is mogelijk dat uw haarprobleem slechts een onderdeel is van iets dat dieper geworteld ligt.

U onderzoekt wat er tegen het haarprobleem kan worden gedaan en onderneemt stappen

Er is tegenwoordig gelukkig veel mogelijk om haarproblemen op te lossen. In eerste instantie is het verstandig om te onderzoeken waar het haarprobleem nu precies vandaan komt. Is er sprake van erfelijke haaruitval? Dan kunt u er voor kiezen om te beginnen met haargroeimiddelen. Deze haargroeimiddelen kunnen de haaruitval vaak stabiliseren. Heeft u nog voldoende donorhaar voor een haartransplantatie? Dan kunt u een haartransplantatie overwegen om het haar weer op de gewenste plekken terug te krijgen. Is er geen sprake van voldoende donorhaar? Dan is een haarwerk of micro haar pigmentatie behandeling wellicht iets voor u.
Voor een haartransplantatie bent u bij Acura Medisch Centrum aan het juiste adres. Dankzij een zeer ervaren medisch team en scherpe prijzen voor de behandeling, is het mogelijk om voor een eerlijke prijs een optimaal haartransplantatie resultaat te krijgen.
Ondanks de populariteit van cosmetische behandelingen is er niemand die graag spreekt over een gebrek aan zelfvertrouwen door haarproblemen. Heeft u last van haarproblemen? U hoeft hier niet langer mee te blijven zitten. De mogelijkheden om uw haarproblemen te bespreken en gericht aan te pakken bieden uitkomst. Van haargroeimiddelen bij beginnende haaruitval tot een haartransplantatie bij een zekere mate van kaalheid. Haarproblemen zijn er om behandeld te worden.

Geen haarprobleem is hetzelfde

Zowel dunner wordend haar, haarverlies en ongewenste haargroei zijn veel voorkomende haarproblemen. Haaruitval is persoonlijk en komt voor bij mannen en vrouwen. Een terugtrekkende haarlijn ontstaat meestal als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Sommige mensen worden hier op jonge leeftijd al mee geconfronteerd. Haarproblemen kunnen zich voordoen op uiteenlopende leeftijden. Waar de een geen last heeft van overtollig haarverlies, wordt de ander halverwege de 20 al kaal. Tegenwoordig zijn er uitstekende behandelingen die haaruitval verminderen en tegengaan. Heeft u te maken met overtollige haargroei? Ook deze haarproblemen kunnen op effectieve wijze behandeld worden met onder meer een laserbehandeling. Welk haarprobleem u ook heeft, het is de bedoeling dat u na een behandeling weer met een glimlach in de spiegel kijkt. Acura Medisch Centrum adviseert u graag door middel van een persoonlijk intakegesprek dat wordt gevolgd door een behandelplan.

Haaruitval is een bekend haarprobleem

Haarverlies ontstaat vaak geleidelijk. Het kan echter ook zeer plotseling ontstaan. Onderliggende oorzaken zijn erfelijke factoren, huidaandoeningen, bepaalde ziekten en veroudering. Daarnaast zijn medicijnen ook regelmatig veroorzakers van tijdelijke haaruitval. Haarproblemen zoals haaruitval worden vaak door Alopecia androgenetica veroorzaakt. Vrijwel de helft van alle Nederlandse mannen krijgt vroeg of laat te maken met ‘mannelijke kaalheid’. Deze vorm van kaalheid uit zich bij mannen meestal bij de inhammen, op het voorhoofd en op de kruin. Vrouwen die Alopecia androgenetica hebben, verliezen de haren vaal gedoseerd en over het gehele hoofd. Hierdoor is er meer sprake van dunner wordend haar en niet direct van kaalheid. Mannelijke en vrouwelijke haarproblemen kunnen onder meer vaak met een haartransplantatie behandeld worden.

Behandeling van ongewenst haarverlies is mogelijk

Haaruitval en kaalheid zijn tegenwoordig meestal goed te behandelen. Waar u zeker in het begin baat kunt hebben bij haargroeimiddelen als Minoxidil en Finasteride, zijn er ook voor meer gevorderde haaruitval behandelingen beschikbaar. De genoemde haargroeimiddelen worden op voorschrift van een (huis)arts voorgeschreven en leiden tot vermindering van het haarverlies. Op het moment dat u stopt met het gebruiken van de middelen, houdt het effect meestal op. Zoekt u naar een definitieve oplossing voor haarproblemen? Overweeg dan een haartransplantatie of haarimplantatie behandeling. De moderne techniek wordt door de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum uitgevoerd in de privé klinieken in Amsterdam en Weert. Het is belangrijk dat u goed voorbereid de behandeling ondergaat. Dit betekent dat u eerst naar de kliniek gaat voor een intakegesprek. De arts bekijkt de onderliggende oorzaak van uw haarproblemen en bespreekt uw persoonlijke situatie. Medicijngebruik wordt in beeld gebracht, evenals eventuele allergieën. De FUE haartransplantatie techniek wordt toegelicht met behulp van voor en na foto’s. Indien gewenst kunt u de behandelkamer bekijken en wordt u vertrouwd gemaakt met de assistenten.

Meer weten of de FUE haartransplantatie?

De eerste haartransplantaties werden uitgevoerd door middel van de FUT methode. Hierbij werd een reepje huid uit het achterhoofd weggenomen, waarna een blijvend litteken ontstond. Vernieuwingen en verbeteringen van de mogelijkheden creëerden de FUE methode. Deze techniek wordt toegepast met behulp van een holle naald. De grafts, haarzakjes, worden een voor een uit het donorgebied geoogst en vervolgens naar de kalende plekken getransplanteerd. Het is een intensieve behandeling die soms over meerdere behandeldagen wordt verspreid. Bereikte resultaten zijn positief en blijvend van aard. De medewerkers van Acura Medisch Centrum informeren u graag over de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haarproblemen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu