fbpx

Haartransplantatie aantal grafts

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wanneer er wordt gesproken over de haartransplantatie behandeling, gaat dit vaak gepaard met het woord ´grafts´. Weet u al hoeveel haartransplantatie grafts er nodig zijn om uw dun behaarde of kale gebieden weer mooi met haar op te vullen? Er zijn verschillende manieren om dit ongeveer zelf te bepalen, voordat u op consult komt. Let op dat de kwaliteit van grafts bij de ene persoon heel anders kan zijn dan bij de andere persoon. De ene persoon heeft bijvoorbeeld heel dik haar en licht krullend haar, terwijl de andere persoon heel dun en stijl haar heeft. U begrijp dat dikke, gezonde grafts meer dekking zullen geven dan de dunnere grafts.

Haartransplantatie aantal grafts?
Haartransplantatie aantal grafts?
Haartransplantatie kosten berekenen aan de hand van het aantal grafts

Bij de meeste haarklinieken worden de haartransplantatie kosten berekend aan de hand van het aantal grafts die nodig zijn voor een mooi haartransplantatie resultaat. Hoe meer grafts er getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten van de behandeling zullen zijn.
Wanneer alleen de inhammen opgevuld moeten worden met haartransplantatie grafts, zullen de kosten lager zijn dan wanneer u bovenop het hoofd helemaal kaal bent.
Veel haartransplantatie klinieken hanteren een staffel. De gemiddelde kosten per graft worden lager, naarmate u meer grafts in één behandeling wilt laten transplanteren. Het is het daarom wel waard om goed uit te zoeken welke kosten klinieken rekenen voor het transplanteren van grafts of haren.

Hoeveel haren bevat een graft?

Een graft is eigenlijk een haarfollikel of haarzakje, waar 1 of meerdere haren uit kunnen groeien. Gemiddeld bevatten grafts vaak 2 of 3 haren, maar er zijn zelfs grafts waar in zeldzame gevallen 5 of 6 haren uit groeien. Vaak worden grafts met 1 haar, ook wel single hair grafts genoemd, gebruik voor de haarlijn. Op deze manier kan een mooie, natuurlijke haarlijn worden gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om grafts met meerdere haren, ook wel multigrafts genoemd, te gebruiken om gebieden mooi op te vullen met haar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kruin.

Hoeveel grafts zijn er nodig voor een mooi haartransplantatie resultaat?

Er bestaan verschillende manieren om de benodigde aantal grafts voor u zelf te berekenen. Het eenvoudigste is om dit te doen met behulp van het aantal cm2 dat behandeld moet worden. Heeft u alleen inhammen die moeten worden opgevuld en zijn ze helemaal kaal? Zijn deze bij elkaar 60 cm2? Er worden vaak op 1 cm 10-20 grafts geïmplanteerd. Laten we voor het gemiddelde 15 grafts per cm2 aanhouden. Er zullen dan voor een mooi haartransplantatie resultaat ongeveer 1.000 grafts nodig zijn. Afhankelijk van het aantal haren per graft, kunnen deze 1.000 grafts 1.000 tot wel 4.000 haren bevatten. Hoe meer multigrafts er worden getransplanteerd, hoe dichter en voller het haar zal worden.

Welke alternatieven bestaan er voor een haartransplantatie?

Er zijn verschillende behandelingen ontwikkeld tegen haaruitval. De bekendste is de FUE haartransplantatie behandeling. De grafts worden dan per stuk getransplanteerd, waardoor de hersteltijd kort is en er geen groot litteken achterblijft. Het is echter ook mogelijk dat uw voorkeur uitgaat naar een andere behandeling, omdat u niet geschikt bent voor een haarimplantatie. Voorbeelden van andere behandelingen zijn mesotherapie, haarwerken, micro haar pigmentatie en simpelweg alles kaal scheren.

Haartransplantatie aantal grafts FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over het benodigde aantal haartransplantatie grafts. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een graft?
Bij een haartransplantatie wordt geregeld over ‘grafts’ gesproken. Een graft is een haarzakje of haarfollikel. Uit een haarzakje komen 1 tot 4 haren. Het aantal haren dat uit een graft komt, verschilt van persoon tot persoon en daarnaast ook per graft van de desbetreffende persoon. Waar de een haarzakjes heeft met 1 of 2 haren, heeft de ander grafts met 3 en soms 4 haren.

2. Hoeveel grafts zijn nodig bij een haartransplantatie?
Het aantal grafts dat iemand nodig heeft voor een mooi resultaat, hangt sterk af van de oppervlakte van het kalende gebied. Als u met een haartransplantatie alleen de diepere inhammen op wilt laten vullen, zijn daar minder grafts voor nodig dan bij een uitgebreide haartransplantatie bij vergevorderde kaalheid. De meeste haartransplantaties worden uitgevoerd met 500 tot 3.000 grafts.

3. Hoe weet ik hoeveel grafts bij mij getransplanteerd kunnen worden?
Zelf berekenen hoeveel grafts nodig zijn voor een optimaal resultaat is erg lastig. Online kunt u een zogenaamde ‘graft-calculator’ vinden, waarmee u een zekere berekening kunt maken. Zoekt u echter zekerheid, dan kunt u ook terecht bij een ervaren haartransplantatie specialist. Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum wordt uw haaruitval nauwkeurig bekeken en bepaalt de arts het aantal grafts dat bij u getransplanteerd kan worden voor een goed resultaat.

4. Waar moet ik rekening mee houden als het gaat om het aantal grafts dat wordt getransplanteerd?
Bij het bepalen van het aantal te transplanteren grafts of haren, wordt naar meerdere factoren gekeken. Hierbij kunt u onder meer denken aan de haardikte, de structuur van het haar, de haardichtheid en uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Daarnaast is het belangrijk dat u over voldoende donormateriaal beschikt. Is de kaalheid al te ver gevorderd, dan kan het voorkomen dat een haartransplantatie niet langer tot de mogelijke oplossingen behoort.

5. Hoe worden de haarzakjes geoogst en getransplanteerd?
Dit hangt af van de haartransplantatie techniek welke wordt toegepast. Acura Medisch Centrum werkt met de moderne FUE methode. Dat houdt in dat het donor- en transplantatiegebied worden verdoofd, waarna het nodige aantal haarzakjes met behulp van een holle naald een voor een worden geoogst. Na een kwaliteitscontrole worden de geoogste grafts in het transplantatiegebied teruggeplaatst. Door het toepassen van een verdoving merkt u vrijwel niets van de ingreep.

6. Hoeveel kost een haartransplantatie?
De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Het opvullen van uw inhammen met 500 grafts is voordeliger dan een uitgebreide haartransplantatie met een groot aantal haarzakjes.

7. Zijn de resultaten van een haartransplantatie echt blijvend?
Ja, de haarzakjes die gebruikt worden tijdens een haartransplantatie zijn afkomstig uit uw haarkrans. Deze grafts hebben een andere structuur dan overige hoofdharen. Hierdoor zijn ze niet gevoelig voor het mannelijke DHT-hormoon dat aan de basis ligt van Alopecia androgenetica. De getransplanteerde haarzakjes kunnen daardoor uw leven lang haren blijven produceren.

8. Hoeveel grafts zijn nodig bij een kroeshaar haartransplantatie?
Kroeshaar transplanteren is een behandeling die de nodige ervaring en deskundigheid vraagt. Slechts een paar Nederlandse haartransplantatie klinieken bieden deze vorm van haartransplantaties aan. Ook als u kroeshaar heeft, wordt het aantal grafts dat getransplanteerd kan worden bepaald tijdens een intakegesprek bij een behandelend arts.

9. Beginnen de getransplanteerde grafts direct nieuwe haren te produceren?
Een haartransplantatie is een langdurige behandeling, waarbij uw geduld op de proef wordt gesteld. Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Gemiddeld beginnen de getransplanteerde haren zo’n 2 tot 3 weken na de haartransplantatie uit te vallen. Dit zijn de haren die uitvallen, niet de haarzakjes. Het is onderdeel van het haargroeiproces dat zich herstelt. Zo’n drie maanden na de haartransplantatie kunt u nieuwe haargroei waarnemen. Voordat het eindresultaat zichtbaar is, zijn 9 tot 12 maanden verstreken.

10. Hoeveel grafts worden op een vierkante centimeter geplaatst?
Dit kan de behandelend arts met u bespreken. Samen met u streeft een haartransplantatie specialist naar een maximaal haalbaar resultaat. Acura Medisch Centrum plaatst per vierkante centimeter tussen de 10 en 20 grafts met een gemiddeld aantal van 15. Een en ander hangt af van de haardichtheid en de kwaliteit van het donormateriaal.

11. Wat als ik niet over voldoende grafts beschik?
Het komt soms voor dat uw kaalheid te ver gevorderd is om met een haartransplantatie behandeld te worden. Voor een succesvolle behandeling heeft u voldoende donormateriaal nodig. Als dit niet het geval is, kan een specialist u een andere behandeling adviseren. Zo is het ook bij vergevorderde en volledige kaalheid mogelijk om een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan.

12. Slaan alle grafts na een haartransplantatie aan?
Het is moeilijk te voorspellen welk percentage van de getransplanteerde grafts succesvol aanslaat. Na het oogsten wordt ieder haarzakje afzonderlijk op kwaliteit gecontroleerd en voorbereid op de terugplaatsing in het kalende gebied. Als u de instructies en adviezen voor na de behandeling opvolgt, worden de beste resultaten bereikt. Door onrealistische verwachtingen kan een resultaat soms tegenvallen.

13. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De meeste haartransplantaties bereiken met een behandeling een uitstekend resultaat. Het kan echter voorkomen dat meerdere behandelsessies nodig zijn. Het is echter wel zo dat u niet onbeperkt haartransplantaties kunt ondergaan. De haarzakjes uit uw haarkrans zijn niet onuitputtelijk en bij meerdere haarimplantaties wordt het zichtbaar dat grafts uit de haarkrans zijn geoogst. Naarmate het aantal behandelsessies toeneemt worden de resultaten optisch steeds minder.

14. Wanneer is een haartransplantatie mislukt?
Van een echte mislukking is doorgaans geen sprake. U kunt wel teleurgesteld zijn in het resultaat. Teleurstellende resultaten zijn in de regel niet te wijten aan een onervaren haartransplantatie specialist, maak wel aan een foutief verwachtingspatroon. Heeft u een verkeerd, lees onrealistisch, verwachtingspatroon dan zal een ervaren haartransplantatie arts uw mening bijsturen in hetgeen realistisch gezien haalbaar is. Heeft u van nature een dunne haardos, dan is het niet reëel om van de haartransplantatie een volle haardos te verwachten. Ook voor het peilen van uw verwachtingen is het intakegesprek belangrijk.

15. Kunnen er grafts getransplanteerd worden op brandwonden en littekens?
Ja, met zowel een FUE haartransplantatie als een HaarStamcel transplantatie kunnen brandwonden en littekens behandeld worden. De mogelijkheden worden per individuele situatie bekeken.

16. Ziet het getransplanteerde haar er niet raar of onnatuurlijk uit?
Juist omdat een haartransplantatie alleen wordt uitgevoerd met lichaamseigen haar/grafts, hoeft u zich geen zorgen te maken over haargroei die anders is dan uw natuurlijke haar. De haarzakjes worden geplaatst in dezelfde groeirichting als de omliggende haren. Hierdoor krijgt u een uiterst natuurgetrouwe uitstraling.

17. Wat zijn de risico’s van een haartransplantatie?
Zoals bij iedere andere operatie, zijn er risico’s. Deze risico’s worden geminimaliseerd door de hoge zorgnorm die bij Acura Medisch Centrum wordt gehanteerd. Er wordt gewerkt met ultra moderne apparatuur, in een steriele en bovendien hygiënische omgeving. De geoogste grafts worden een voor een gecontroleerd op kwaliteit, voordat ze teruggeplaatst worden. Als u de adviezen van de specialist opvolgt, verloopt het herstel vlot. Geef korstjes de tijd om vanzelf van de huid te vallen. Als u ze eraf krabt, bestaat er een kans op slechte wondgenezing en infecties.

18. Kan een haartransplantatie uitgevoerd worden als ik bijna kaal ben?
In het donorgebied dienen voldoende haarzakjes aanwezig te zijn om een goed resultaat te bereiken. Bij vergevorderde kaalheid is dit vaak niet het geval. Een ervaren haartransplantatie specialist kan uw situatie beoordelen.

19. Waarom worden bij een haartransplantatie grafts uit de haarkrans gebruikt?
De grafts of haarzakjes die uit uw haarkrans geoogst worden, hebben een andere structuur dan de overige haren op uw hoofd. Dit maakt dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Na een succesvolle transplantatie blijven de haarzakjes uw leven lang nieuwe haren produceren.

20. Kan ik meerdere haartransplantaties uit laten voeren?
Het donorgebied is niet eindeloos en u wilt niet dat in uw haarkrans kale plekken ontstaan. Bij beginnende haaruitval is het vaak mogelijk om meerdere haartransplantaties te ondergaan. Laat u daarom altijd adviseren door ervaren haartransplantatie specialisten.

21. Kan een mislukte haartransplantatie gecorrigeerd worden?
Als u eerder een haartransplantatie heeft ondergaan en niet tevreden bent met het resultaat, kunt u een aanvullende behandeling overwegen. Tijdens een intakegesprek bespreekt de specialist uw verwachtingen, wensen en mogelijkheden. Afhankelijk van het beschikbare donormateriaal kan een eerder resultaat gecorrigeerd en/of verbeterd worden.

22. Zitten de getransplanteerde grafts direct vast?
Nee. Na de transplantatie hebben de haarzakjes een aantal dagen nodig om vast te groeien. Het is daarom belangrijk dat u aanraking van en met de hoofdhuid tot een minimum beperkt. Probeer uw hoofd niet te stoten en kijk uit met het aan- en uittrekken van kleding.

23. Mijn huid jeukt na de behandeling, mag ik voorzichtig wrijven?
Als gevolg van het herstel van de huid kunnen zowel jeuk als korstjes ontstaan. Wrijven en krabben wordt afgeraden, omdat u hiermee het resultaat negatief kunt beïnvloeden. Wrijven kan wondjes en zelfs infecties veroorzaken. Probeer de huid zoveel mogelijk met rust te laten.

24. Kan ik gebruik maken van de haarzakjes van iemand anders?
Nee, zowel de FUT als FUE haartransplantatie worden met lichaamseigen haarzakjes uitgevoerd. Gebruik maken van andere grafts is niet mogelijk, omdat de kans op afstoting zeer groot is.

25. Worden bij mannen en vrouwen evenveel haarzakjes getransplanteerd?
Afhankelijk van de oppervlakte van het kalende gebied wordt gekeken hoeveel grafts iemand kan laten transplanteren. Uitgebreide, complexe haartransplantaties komen vaker voor bij mannen dan vrouwen. Het aantal grafts dat wordt getransplanteerd is gebonden aan uw persoonlijke situatie.

26. Hoeveel haarzakjes kunnen onopvallend uit het donorgebied verwijderd worden?
Als u een volle haarkrans heeft dan kunnen er zo’n 5.000 haarzakjes verwijderd worden, zonder dat er dunne of kale plekken ontstaan. Is uw haarkrans minder dicht behaard dan kan dat aantal naar beneden worden bijgesteld. Veel is afhankelijk van het beschikbare donorhaar.

27. Groeien de verwijderde haarzakjes weer terug in het donorgebied?
Nee, de haarzakjes die uit het donorgebied verwijderd zijn, zullen daar geen nieuwe haargroei creëren. Na het plaatsen van de geoogste grafts wordt nieuwe haargroei in kalende gebieden mogelijk.

28. Worden alle haarzakjes die geoogst worden ook daadwerkelijk getransplanteerd?
Het oogsten gebeurt op nauwkeurige wijze, waarbij een specialist kijkt naar de kwaliteit van het haarzakje. Eens de graft is verwijderd vindt een aanvullende controle plaats. Doorgaans worden alle geoogste haarzakjes geplaatst in de kale gebieden.

29. Kunnen eventueel resterende haarzakjes bewaard worden voor een volgende behandeling?
Nee, dat is niet mogelijk. Haartransplantatie specialisten oogsten bovendien niet meer haarzakjes dan strikt noodzakelijk.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie aantal grafts’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Will je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Vraag?

   Voornaam, Naam*

   Mail*

   Telefoonnummer*

   Behandeling

   Bericht*

   Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
   De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

   Menu