fbpx

Haartransplantatie alcohol

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er worden regelmatig vragen gesteld over haartransplantatie en alcohol. Wat mag er wel en wat mag er niet? Is het verstandig om de dagen voor en na de haartransplantatie helemaal geen alcohol te nuttigen of kan dit niet zo veel kwaad? We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie alcohol.
Haartransplantatie alcohol.

.

Haartransplantatie alcohol FAQ – Veelgestelde vragen

1. Klopt het dat mijn herstel al begint voor de haartransplantatie?
Artsen geven voorafgaand aan een chirurgische ingreep instructies waarmee u zich voor kunt bereiden op de ingreep. De reden hiervoor is simpel: een voorspoedig herstel vraagt een gedegen voorbereiding. Door bepaalde handelingen in aanloop naar een haartransplantatie te vermijden, vergroot u de kansen op een probleemloos herstel en een mooi resultaat. Als u de gegeven instructies niet of onvoldoende opvolgt, loopt u het risico op postoperatieve complicaties. Volg daarom altijd de adviezen van de behandelend haartransplantatie arts op.

2. Welke effecten heeft alcohol op operatieherstel?
Het drinken van alcoholische dranken kan een succesvol herstel verstoren. Het gebruik van alcohol heeft onder meer bloedverdunning tot gevolg. Hierdoor kunnen tijdens en na de ingreep bloedingen ontstaan. Door de toename van de kans op postoperatieve bloedingen loopt u het risico op een langere herstelperiode en er bestaat een grotere kans op het ontstaan van infecties.

3. Hoelang voor de haartransplantatie drink ik beter geen alcohol meer?
Om uw kansen op een effectieve en succesvolle haartransplantatie behandeling te vergroten, is het belangrijk dat u twee weken voor geplande ingreep stopt met het gebruik van alcohol. Hiermee geeft u uw lichaam voldoende tijd om de alcohol in uw lichaam te verwerken en uw bloeddruk te normaliseren. Het drinken van alcohol binnen twee weken voor de haartransplantatie is riskant. Probeer non-alcoholische dranken te drinken, zodat uw lichaam voldoende gehydrateerd is en blijft.

4. Kan ik na afloop van de haartransplantatie een alcoholisch drankje gebruiken?
Nadat u de haartransplantatie heeft ondergaan, is het belangrijk om geen alcohol te drinken totdat de arts anders adviseert. De getransplanteerde haarzakjes hebben met name in de eerste dagen na de ingreep tijd nodig om vast te groeien. Normaal gesproken wordt geadviseerd om tenminste 48 tot 72 uur na een ingreep niet te drinken. Drinkt u daarna een drankje? Doe het dan zeker rustig aan. Beter is om wat extra dagen te wachten met het drinken van alcohol.

5. Welk effect heeft alcohol voor en na een haartransplantatie?
Alcohol heeft als eigenschap dat het bloedverdunnend werkt. U kunt het grof gezegd vergelijken met de werking van bloedverdunners, die ook voor een operatie volgens een ander schema worden ingenomen dan dat u gewend bent. Hierdoor kunnen eenvoudig bloedingen ontstaan die van invloed zijn op de ingreep en de herstelperiode. Wondjes kunnen immers infecties tot gevolg hebben.

6. Is het drinken van rode wijn na een haartransplantatie toegestaan?
Iedere vorm van alcohol is alcohol. Alcohol verdunt uw bloed en is van invloed op zowel de ingreep als het resultaat van een haartransplantatie. Hoe aantrekkelijk dat eentje rode wijntje ook lijkt, geadviseerd wordt om tot een aantal dagen na de haartransplantatie te wachten met het drinken ervan.

7. Is alleen alcohol van invloed op het resultaat van een haartransplantatie?
Nee. De haartransplantatie specialist geeft u daarnaast tips en adviezen op het gebied dagelijkse werkzaamheden, sportieve activiteiten, huid- en haarverzorging en roken. Het is de combinatie van de verschillende factoren die het herstel en resultaat beïnvloeden.

8. Kan er bij het plannen van de haartransplantatie rekening worden gehouden met evenementen of festiviteiten waar ik naar toe wil?
Ja. De exacte behandeldatum wordt in overleg met u bepaald. Dat houdt in dat u op voorhand rekening kunt houden met eventuele geplande festiviteiten. Overigens kan een feestje zonder het nuttigen van alcoholische dranken net zo gezellig zijn.

9. Kan ik verzorgingsproducten met alcohol als ingrediënt veilig gebruiken?
Veel dagelijkse (lichaams)verzorgingsproducten bevatten alcohol. Het is moeilijk om het gebruik hiervan te vermijden. Gebruik voor de verzorging van uw hoofdhuid en haar een milde, verzorgende shampoo. Synthetische shampoos bevatten stoffen die op termijn schadelijk kunnen zijn voor zowel de huid als uw haar. Zowel de behandelend haartransplantatie arts als de medisch assistenten kunnen u advies geven over de producten die u zonder problemen kunt gebruiken.

10. Heeft alcohol bij iedereen hetzelfde effect?
Hoe iemand reageert op alcohol, kan sterk verschillen. Waar de een na een drankje duidelijk genoeg heeft gehad, kan een ander nog even doordrinken. Feit blijft wel dat alcohol uw bloed verdunt en daarmee een negatieve invloed heeft op zowel het herstel als het resultaat van een operatie en/of haarimplantatie.

11. Kan het drinken van alcohol haaruitval veroorzaken?
Het langdurig, overmatig drinken van alcohol kan op den duur haaruitval veroorzaken. Net zoals roken heeft alcohol een negatieve invloed op de verschillende lichaamsfuncties, waardoor haarverlies ontstaat. Haaruitval dat een gevolg is van alcohol gebruik, kan zich doorgaans herstellen. Het is daarbij belangrijk om geen alcohol meer te drinken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie alcohol’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu