fbpx

Haartransplantatie alternatief

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Vindt u een haartransplantatie een te ingrijpende behandeling? Komt u door te ver gevorderde kaalheid niet in aanmerking voor een haartransplantatie? Er zijn verschillende redenen waarom een haartransplantatie alternatief soms een betere behandeling is. Zeker als u uw zinnen op een haartransplantatie heeft gezet kan het zuur zijn als deze behandeling voor u niet de beste blijkt te zijn. Toch bestaan er haartransplantatie alternatieven die een prima oplossing zijn bij kaalheid en haaruitval.

Haartransplantatie alternatief?
Haartransplantatie alternatief?
Waarom kiezen voor een haartransplantatie alternatief?

Het idee van een blijvende oplossing bij ongewenst haarverlies en een terugtrekkende haarlijn is voor mannen en vrouwen aantrekkelijk. Toch is een haartransplantatie niet de enige troefkaart in uw strijd tegen haarproblemen. Vergelijk de tarieven van haartransplantaties met elkaar en u kunt concluderen dat het alles behalve een goedkope behandeling is. Zorgverzekeraars zijn terughoudend bij het vergoeden van gemaakte kosten voor cosmetische behandelingen. Een haartransplantatie alternatief kan dan een aantrekkelijke optie zijn.

Wat is een goed haartransplantatie alternatief

Het juiste alternatief voor een haartransplantatie verschilt van persoon tot persoon. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Want hoever is uw kaalheid gevorderd? Beginnende haaruitval kan verminderd worden met het gebruik van wetenschappelijk effectief bewezen haargroeimiddelen. Deze middelen zijn op doktersrecept verkrijgbaar. Let altijd op als u besluit om medicatie online te bestellen. Maar u zou ook aan een modern haarwerk kunnen denken als haarimplantatie alternatief. Haarwerken en pruiken zijn door de jaren heen enorm verbeterd. Zowel op kwalitatief gebied als op gebruikersgemak. Haarwerken kunnen op maat gemaakt worden en op uw wens afgestemd. Goede haarwerken kunnen permanent worden gedragen waarbij u geen hinder ondervindt tijdens het sporten, een sauna bezoek of een dag aan het strand.

Micro haar pigmentatie als haartransplantatie alternatief

Het kan voorkomen dat u geen zin heeft in het gebruik van een haargroeimiddel als bijvoorbeeld Minoxidil. Bij vergevorderde kaalheid hebben haargroeimiddelen sowieso weinig tot geen voldoende effect. U kunt dan de mogelijkheid voor een micro haar pigmentatie overwegen. Hierbij worden kleine ‘stoppeltjes’ op de hoofdhuid aangebracht met behulp van semi-permanente pigmenten. De behandeling geeft het idee van een korte stoere geschoren look. Ook vrouwen met een dunner wordende haardos kunnen micro haar pigmentatie als een haartransplantatie alternatief overwegen. De pigmenten geven uw haar een optische verdichting die met het blote oog niet van echt is te onderscheiden. Aangebrachte pigmenten vervagen op natuurlijke wijze. Het wordt aangeraden om de behandeling te herhalen. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om uw kapsel aan te passen aan de tijd, zoals dat op natuurlijke wijze ook zou gebeuren.

Informatie over haartransplantatie alternatieven

Is een haartransplantatie een geschikte behandeling voor u? Bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheden voor een oplossing tegen haaruitval? Acura Medisch Centrum heeft ervaren cosmetisch artsen die u graag informeren over behandelingen die bij uw situatie passen. De klinieken bevinden zich in Amsterdam en Weert op goed bereikbare locaties. Contact opnemen verplicht u tot niets.

Haartransplantatie alternatief FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een haartransplantatie alternatief. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Bestaan er alternatieven voor een haartransplantatie?
Behandelingen en oplossingen bij haarverlies kennen verschillende mogelijkheden. U bent niet alleen aangewezen op een haarimplantatie. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies kunt u het gebruik van een haargroeimiddel overwegen, maar mensen kiezen ook voor het al dan niet tijdelijk dragen van een haarwerk of een pruik.

2. Welk alternatief past bij mij?
Haaruitval is persoonlijk en kent meerdere oorzaken. Wat voor u een geschikte behandeling is, is dat voor een ander niet. Haargroeimiddelen, lasertherapie, mesotherapie bij haaruitval, micro haar pigmentatie of een haarwerk, de beschikbare alternatieven zijn gevarieerd. Kies voor een alternatief dat bij u past en waar u zichzelf goed bij voelt.

3. Welk alternatief biedt een blijvende oplossing bij haaruitval?
Helaas zijn er geen alternatieven beschikbaar met een blijvende oplossing. De enige permanente behandelwijze, met nieuwe haargroei, is de FUT of FUE haartransplantatie.

4. Mijn haaruitval is te ver gevorderd voor een haartransplantatie. Welk alternatief is er voor mij beschikbaar?

U kunt kale plekken, een uitgedunde haardos en zelfs volledige kaalheid met behulp van micro haar pigmentatie laten behandelen. Met geavanceerde apparatuur wordt gekleurd hypoallergeen pigment in de bovenste huidlaag aangebracht, waar het de vorm en uitstraling van natuurlijke haarstoppeltjes heeft. Uw haardos wordt optisch voller, kale plekken vallen nauwelijks op en een kaal hoofd ziet er keurig geschoren uit. Een haarwerk kan een andere alternatieve mogelijkheid zijn.

5. Is micro haar pigmentatie een duur alternatief?
In vergelijking met een haartransplantatie is micro haar pigmentatie een uiterst betaalbare en toegankelijke behandeling. Prijzen worden bepaald door het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Micro haar pigmentatie kan bij een grote groep mannen en vrouwen worden toegepast.

6. Welke alternatieve behandelingen worden vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Vergoedingsmogelijkheden kunnen afhankelijk zijn van de oorzaak van het haarverlies. Bent u uw haar verloren door een ziekte, medische behandeling, brandwonden of een ongeval? Dan worden de kosten voor onder meer een haarwerk meestal gedeeltelijk vergoed. Verzekeraars zullen onder andere vragen om een medische verklaring. Bij de keuze voor een behandeling of oplossing die voor vergoeding in aanmerking komt, kan een kliniek of haarwerkspecialist u helpen met het papierwerk.

7. Kan een haartransplantatie met een alternatieve behandeling gecombineerd worden?
Ja, geregeld wordt een haartransplantatie gecombineerd met bijvoorbeeld het gebruik van een haargroeimiddel als Minoxidil. Welke combinatie mogelijkheden bij u tot een goed resultaat kunnen leiden kan een haartransplantatie specialist met u bespreken.

8. Waar vind ik ervaringen over haartransplantatie alternatieven?
Verschillende websites, vergelijkingssites en fora besteden aandacht aan de beschikbare behandelingen bij haaruitval. Het lezen van deze informatie geeft een goed beeld van hetgeen mogelijk is en wat u van een eventueel haartransplantatie alternatief kunt verwachten. De behandelmethodes worden beschreven en resultaten worden weergegeven. Daarnaast kunt u zich laten informeren en adviseren door professionals zoals een huisarts en een dermatoloog.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie alternatief’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu