fbpx

Haartransplantatie arts

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er worden regelmatig vragen gesteld over haartransplantatie artsen. Welke gedeelte van de behandeling wordt uitgevoerd door de arts en welk gedeelte door de haartransplantatie assistentes? Wat mag er wel en wat mag er niet? Hoe zit het met de voor- en nazorg? We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie arts.
Haartransplantatie arts.
Haartransplantatie arts FAQ – Veelgestelde vragen

1. Voert een arts de haartransplantatie uit?
Een ervaren en gespecialiseerd arts heeft de eindverantwoordelijkheid over de behandeling die bij u wordt toegepast. De arts is bij de ingreep aanwezig. Voorafgaand aan de behandeling bepaalt de arts samen met u de haarlijn, waarna de verdovingen worden aangebracht. Het is meestal de haartransplantatie arts die de haarzakjes oogst en vervolgens zorgt voor plaatsing in het eerder aangegeven ontvangstgebied.

2. Wordt een haartransplantatie arts geassisteerd tijdens een haartransplantatie?
Ja. Gedurende de langdurige behandeling wordt de arts bijgestaan door meerdere ervaren assistenten. Begeleidend assistenten staan onder meer in voor, indien van toepassing, het kortscheren van uw haar voor de behandeling. Al tijdens het intakegesprek kunt u met de arts bespreken hoe en door wie bepaalde facetten van de behandeling worden uitgevoerd.

3. Mag elke arts een haartransplantatie uitvoeren?
Nee. Iemand mag pas een haartransplantatie uitvoeren op het moment dat hij of zij basisarts is. Om basisarts te worden, moet een studie geneeskunde doorlopen en met succes afgesloten worden. Haartransplantatie artsen hebben een achtergrond als huisarts of dermatoloog. Ook plastisch chirurgen voeren geregeld haartransplantaties uit. Een gerichte haartransplantatie opleiding is niet beschikbaar.

4. Hoe weet ik of iemand ook daadwerkelijk arts is?
Actieve (basis)artsen en medisch specialisten dienen zich te registreren in het zogenaamde BIG-register. In dit register kunt u nakijken of de betreffende arts over de juiste registratie(s) beschikt om een beroep uit te mogen oefenen. Daarnaast kan in het BIG-register gekeken worden of er bijvoorbeeld tuchtmaatregelen tegen een arts werden opgelegd.

5. Hoe krijgt een arts ervaring met haartransplantatie behandelingen?
Door het ontbreken van een gerichte opleiding doen artsen al doende ervaring op. Dit gebeurt in de kliniek waar men werkzaam is.

6. Hoe weet ik of een arts voldoende ervaring heeft met haartransplantatie?
U kunt hier naar vragen tijdens het intakegesprek. Verschillende haartransplantatie artsen die zich in de behandeling specialiseren, voeren jaarlijks meerdere behandelingen uit. Het spreekt voor zich dat goede resultaten behaald worden door de meest ervaren haartransplantatie artsen. Vraag daarom hoeveel haartransplantaties een arts op jaarbasis toepast en hoeveel jaar ervaring iemand heeft.

7. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek?
Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met de behandelend haartransplantatie arts. De arts bekijkt en beoordeelt uw hoofdhuid en haaruitval aandachtig. Aan de hand hiervan wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een haartransplantatie en hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren. De arts stelt bovendien vragen over uw gezondheid, medisch verleden en eventueel medicijngebruik. Uiteraard krijgt u alle tijd om vragen te stellen en kunt u onder meer vragen naar de ervaring van de arts.

8. Voert de arts met wie ik het intakegesprek heb ook de haartransplantatie uit?
Dat is inderdaad normaal gesproken het geval. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in de arts die de behandeling uitvoert en dat u ontspannen in de behandelstoel plaatsneemt.

9. Zijn haartransplantatie artsen in het buitenland wel echt arts?
Ook buitenlandse haartransplantatie artsen moeten voldoen aan de plaatselijke wet- en regelgeving op het gebied van medische zorg. Dat houdt vaak in dat iemand zich niet zomaar voor arts uit mag geven. Gerenommeerde en erkende artsen kunt u herkennen aan de aansluiting bij ISHRS. De International Society Hair Restoration Surgery, is een internationale organisatie waar gespecialiseerde haartransplantatie artsen zich bij aan kunnen sluiten.

10. Krijg ik advies en instructies die van invloed zijn op het herstel?
Ja, ervaren haartransplantatie artsen geven u instructies die u kunt toepassen voor en na de haartransplantatie. Met een paar kleine aandachtspunten heeft u een gunstige invloed op het resultaat.

11. Is de haartransplantatie arts aanwezig bij de controles?
De arts of één van de assistentes zal aanwezig zijn bij de controles.

12. Moet ik van een haartransplantatie arts stoppen met roken voor de behandeling?
Niemand kan u verplichten om te stoppen met roken. Een haarimplantatie arts zal u echter wel altijd het dringende advies geven om een aantal weken voor de behandeling te stoppen en dit vol te houden tot enkele weken na de ingreep. Roken heeft namelijk een vermindering van de bloedcirculatie tot gevolg. Haarzakjes hebben behoefte aan zuurstofrijkbloed. Stoppen met roken vergroot de kans op een mooi resultaat.

13. Heb ik garantie op de resultaten van een haartransplantatie?
Ja. Artsen geven u garantie op de haarzakjes die succesvol getransplanteerd worden. De voorwaarden hiervoor kan de arts u geven tijdens het intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie arts’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu