fbpx

Haartransplantatie assistent

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Regelmatig worden er vragen gesteld over haartransplantatie assistenten. Welk gedeelte van de behandeling wordt uitgevoerd door de haartransplantatie arts en welk gedeelte van de ingreep wordt uitgevoerd door de haartransplantatie assitent? We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie assistent.
Haartransplantatie assistent.
Haartransplantatie assistent FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat is het belang van een haartransplantatie assistent?
De langdurige, nauwkeurige haartransplantatie ingreep wordt gedeeltelijk door een ervaren haartransplantatie arts uitgevoerd. De arts wordt hiervoor bijgestaan door een of meerdere haarimplantatie assistenten. Voorafgaand aan de ingreep legt de arts uit wie welke taken uitvoert en wat u van de medewerking van de haartransplantatie assistent(en) mag verwachten.

2. Dus een haartransplantatie arts voert de haartransplantatie behandeling niet alleen uit?
Nee, dat is meestal niet het geval. Bij kleine, compacte haartransplantaties kan een arts soms de behandeling volledig zelfstandig doen. Middelgrote tot uitgebreide ingrepen zijn vrijwel niet uitvoerbaar door een enkel persoon. Op dat moment is assistentie gewenst.

3. Bestaat er een opleiding tot haartransplantatie assistent?
Nee. Haartransplantatie assistenten doen ervaring op door te assisteren bij een ingreep. Een gerichte opleiding bestaat niet. Vaak zijn haartransplantatie assistenten gediplomeerde verpleegkundigen of medisch assistenten.

4. Wat doet een haartransplantatie assistent tijdens de ingreep?
Waar de haartransplantatie arts de haarzakjes oogst uit het donorgebied, zal een haartransplantatie assistent de geoogste grafts onder meer op kwaliteit controleren. Ook voorbereiden op de plaatsing in de transplantatie gebieden wordt vaak door een assistent gedaan. Assistenten met jarenlange ervaring kunnen ook een gedeelte van de terugplaatsing voor hun rekening nemen.

5. Waarom helpt een haartransplantatie assistent bij het terugplaatsen?
Het plaatsen van de geoogste haarzakjes in de ontvangstgebieden is een nauwkeurig iets, waarbij teamwerk vaak onvermijdbaar is. Haartransplantatie assistenten helpen de ervaren arts, omdat het vrijwel onmogelijk is om dit gedeelte van de ingreep door slechts één iemand uit te laten voeren. Samenwerken voorkomt bovendien dat de behandeling onnodig lang duurt, maar ook dat een arts oververmoeid raakt door het uitvoeren van de ingreep. Grafts mogen zich niet te lang buiten het lichaam bevinden, omdat ze dan mogelijk uit kunnen drogen.

6. Hoe gebeurt het terugplaatsen in team verband?
Het maken van de nodige incisies voor het plaatsen van de grafts doet de haartransplantatie arts. Uiteraard is het ook de arts die samen met u de haarlijn heeft bepaalt. Daarna kunnen de assistenten beginnen met het plaatsen van de grafts. De assistenten hebben binnen de kliniek de nodige ervaring opgedaan en weten met welke nauwkeurigheid en precisie het plaatsen dient te gebeuren. Een team van assistenten kan uit 2 tot 3 mensen bestaan. In geval van uitgebreide, complexe haartransplantaties kan de arts werken met 4 of 5 assistenten die elkaar af kunnen wisselen.

6. Wie heeft de eindverantwoordelijkheid van een haartransplantatie?
De uitvoerend haartransplantatie arts is degene die eindverantwoordelijke is voor de behandeling die bij u wordt uitgevoerd.

7. Hoe weet ik welke resultaten een haarkliniek heeft bereikt met eerder uitgevoerde haartransplantaties?
Als onderdeel van de voorbereiding op zowel een haartransplantatie als op een intakegesprek bij een haarkliniek kunt u ervaringsverhalen lezen. Online vindt u ervaringen en meningen van anderen die reeds een ingreep hebben ondergaan. Zowel behandelend haartransplantatie specialisten als haarklinieken worden uitvoerig besproken. Probeer positieve maar ook negatieve meningen te lezen. U krijgt hierdoor een beter beeld van de mogelijkheden.

8. Kan ik vooraf kennismaken met de haartransplantatie assistenten?
Tijdens het intakegesprek maakt u uitgebreid kennis met de specialist die de haartransplantatie bij u toepast. U kunt vragen of het mogelijk is om ook de haartransplantatie assistenten te ontmoeten. Het is van belang dat u vertrouwen heeft in degene die de haartransplantatie uitvoert.

9. Van wie krijg ik tips en adviezen bij een haartransplantatie?
Zowel de arts als de assistenten geven u de nodige haartransplantatie tips en instructies die u op kunt volgen. Het betreft zowel tips die u voor als na de behandeling helpen het herstel en resultaten te bevorderen. Schroom niet om meer uitleg en informatie te vragen over hetgeen van invloed kan zijn op het eindresultaat.

10. Waarom is het intakegesprek belangrijk?
Een haartransplantatie is een kostbare behandeling waarop u zich dient voor te bereiden. Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden duidelijk en geeft een haartransplantatie arts aan welke resultaten u van een behandeling mag verwachten. Het gesprek is bovendien ook een ideale gelegenheid om uzelf een mening te vormen over de behandelaar van uw voorkeur. Verloopt het gesprek zoals u had verwacht? Hoe is de ontvangst bij de haarkliniek?

11. Heeft een haartransplantatie assistent invloed op de nazorg?
Het is meestal de haartransplantatie arts die u ziet tijdens de nacontroles in de kliniek. Een arts is, net als u, benieuwd naar uw herstel en de ontwikkeling van de resultaten. Uiteraard is het mogelijk dat een haartransplantatie assistent aanwezig is om de arts te ondersteunen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie assistent’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu