fbpx

Haartransplantatie baard

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Misschien is het niet het eerste waar u aan dacht, maar de haartransplantatie baard wordt tegenwoordig steeds vaker uitgevoerd. Dankzij de nieuwste FUE haartransplantatie techniek is het mogelijk om een mooiere en vollere baard te krijgen. De haren zullen worden getransplanteerd vanaf het achterhoofd, ook wel het donorgebied genoemd. Afhankelijk van de grootte en dichtheid van het donorgebied kunnen er ongeveer 3.000 tot 7.000 grafts worden getransplanteerd vanaf dit gebied. Dit komt overeen met 6.000 tot 14.000 haren.

Haartransplantatie baard.
Haartransplantatie baard.
Hoe werkt een baardtransplantatie precies?

De baardtransplantatie werkt in principe het zelfde als een ‘normale’ haartransplantatie behandeling. Indien u kiest voor de FUE techniek, worden de haren één voor één met een dunne naald uit het donorgebied verwijderd. Deze haren worden vervolgens getransplanteerd naar de baardstreek. De twee meest voorkomende redenen voor een haartransplantatie van de baard: Kale plekken in de baardstreek die opgevuld moeten worden & Weinig haargroei in de baardstreek. De grafts worden getransplanteerd naar de speciale kanaaltjes die hiervoor zijn geopend. Na de behandeling zullen er een aantal dagen kleine korstjes in de baardstreek zichtbaar zijn. Na ongeveer een week is dit weggetrokken. De getransplanteerde haren vallen normaal gesproken na ongeveer 2 of 3 weken uit. Dit is soms even schrikken, maar het hoort er helaas bij! Vervolgens gaan de getransplanteerde haren na ongeveer 3 of 4 maanden weer groeien. Na 9 tot 12 maanden is het resultaat optimaal.

Haartransplantatie baard ervaringen

Als u zoekt naar haartransplantatie baard ervaringen, zult u niet net zoveel ervaringen vinden als met de normale haartransplantatie behandeling. Er zijn echter toch een behoorlijk aantal interessante baardtransplantatie ervaringen online te vinden. Daarnaast zijn er online ook verschillende baardtransplantatie video’s te vinden. Op deze manier kunt u een goed beeld krijgen van wat u van de behandeling kunt verwachten.

Haartransplantatie baard kosten

De kosten van een baardtransplantatie kunnen variëren, door de grootte van het te behandelen gebied. Hoe meer grafts worden getransplanteerd, hoe duurder de behandeling zal zijn.

Haartransplantatie baard FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie baard. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Waarom valt mijn natuurlijke baardgroei zo tegen?
Niet iedere man is van nature gezegend met de gewenste volle baardgroei. Oorzaken voor het ontbreken of onvoldoende groeien van het baardhaar lopen uiteen, maar erfelijkheid komt veel voor. De natuurlijke baardgroei kan ook nadelig beïnvloed worden door een ziekte, een medische behandeling of medicijngebruik.

2. Wanneer kom ik in aanmerking voor een baardhaartransplantatie?
Mannen die last hebben van onvoldoende baardgroei of die de baard- en snorharen verloren hebben zien gaan, kunnen een haartransplantatie van de baard voerwegen. Aan de ingreep zitten verschillende voor- en nadelen, maar ook voorwaarden verbonden. Zo is de aanwezigheid van geschikt donormateriaal een vereiste. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren haartransplantatie arts.

3. Wanneer wordt een haartransplantatie voor de baard afgeraden?
Helaas is niet iedere oorzaak van het baardhaarverlies geschikt om met een haartransplantatie te behandelen. Als u te maken heeft met Alopecia areata of door middel van trichotillomanie zelf de haren heeft uitgetrokken dan raden specialisten de ingreep af.

4. Waar kan ik terecht voor een baardhaartransplantatie?
Meerdere haarklinieken in binnen- en buitenland bieden de baardhaartransplantatie aan. U kunt ook bij de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum terecht voor de behandeling.

5. Zijn de resultaten van een haartransplantatie voor de baard direct zichtbaar?
Nee, ondanks dat het herstel vlot verloopt heeft u, om resultaat te zien, geduld nodig. Kort na de ingreep vallen, net als bij een gewone haartransplantatie, de getransplanteerde haren uit. Na drie maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Voordat het definitieve resultaat is bereikt is ruim een jaar verstreken. Het positieve is dat de getransplanteerde grafts blijvend nieuwe haren zullen produceren.

6. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie baard?
De haartransplantatie is de enige behandeling met een blijvende oplossing bij onvoldoende of ontbrekend baard- en/of snorhaar. Moderne behandeltechnieken laten zichtbare littekens achter en van bijwerkingen of complicaties is vrijwel geen sprake.

7. Hoeveel kost een haartransplantatie van de baard?
Een baardhaartransplantatie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als een gewone FUE haartransplantatie. Dat betekent dat de prijzen op dezelfde manier berekend worden. Haarklinieken berekenen een tarief aan de hand van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Het spreekt voor zich dat bij een haartransplantatie baard minder haarzakjes nodig zijn dan bij een uitgebreide haarimplantatie.

8. Welke risico’s heeft een haartransplantatie baard?
De haartransplantatie is een veilige chirurgische ingreep, met algemene operatie risico’s. Allergische reacties, nabloedingen, slechte wondgenezing en infecties behoren tot de mogelijke complicaties. Haartransplantatie specialisten bereiden u optimaal voor op de ingreep en de herstelperiode, waarbij u tips en verzorgingsinstructies ontvangt. Hiermee wordt de kans op bijwerkingen verder verkleind.

9. Wat is de minimumleeftijd voor een haartransplantatie baard?
Cosmetische ingrepen worden doorgaans niet bij minderjarigen toegepast. Verder zijn er voor een haartransplantatie baard geen leeftijdsbeperkingen van toepassing.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie Hongarije’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu