fbpx

Haartransplantatie België

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Haartransplantatie België iets voor u? Of u nu een haartransplantatie in België of Nederland ondergaat, dit hoeft qua kosten niets uit te maken. Zo’n 10 jaar geleden was het een trend om voor cosmetische ingrepen naar België te gaan, omdat de kosten daar lager waren dan in Nederland. Afgelopen 10 jaar heeft echter een verschuiving plaatsgevonden. De prijzen voor cosmetische ingrepen als haartransplantatie zijn in Nederland over het algemeen zelfs lager geworden dan in België. Twijfelt u over het land waar u een behandeling tegen haaruitval wilt ondergaan?

Haartransplantatie België.
Haartransplantatie België.
Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?

Voordat u bepaalt of u een haartransplantatie wilt ondergaan, moet de haaruitval oorzaak worden vastgesteld. In de meeste gevallen is er sprake van erfelijke haaruitval, wanneer iemand kaal begint te worden. Dit kan onder andere worden gezien door het patroon van haaruitval. Heeft u last van een terugtrekkende haarlijn, kaler wordende kruin of wordt het haar bovenop het hoofd steeds dunner? Dan is de kans groot dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. In sommige gevallen is er echter sprake van een andere oorzaak.
Chronische stress kan haaruitval versnellen. Heeft u hier last van? Stress zelf is niet per se slecht. Het hangt er onder andere van af hoe u hier als persoon op reageert. Daarnaast moet ook worden bekeken hoe u hier lichamelijk op reageert. Door stress in het lichaam kan er te veel stresshormoon worden aangemaakt. Hierdoor kunt u dus sneller kaal worden. Deze stress kan zelfs een trigger zijn voor een haarziekte.
Ontstaan er ronde of ovale kale plekjes op uw hoofdhuid of in de baardstreek? Dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Een haarziekte met dit patroon is alopecia areata. Bij de haarziekte alopecia areata wordt haarimplantatie meestal afgeraden.

Hoe zit het met de ervaringen met haartransplantatie België?

Er bestaan verschillende haarklinieken in België die als goed bekend staan. Er zijn echter ook een aantal haartransplantatie klinieken in België die minder goed presteren. U kunt hier onder andere informatie over terugvinden op het forum Haarweb. Hier vindt u diverse ervaringen van mensen die een haartransplantatie in België hebben ondergaan.
Een nadeel van haartransplantatie België, is dat dit voor veel mensen toch nog een behoorlijk stuk rijden is. Maak altijd een afweging van de voor- en nadelen van een haartransplantatie behandeling in een ander land.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie België

Er bestaan een aantal vragen over haartransplantatie in België, die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Bestaat er verschil tussen een haartransplantatie in Nederland en een haartransplantatie in België?
  Er bestaan over het algemeen minimale verschillen tussen haartransplantaties in Nederland en België. Net als in Nederland kan ook de kwaliteit verschillen tussen Belgische haartransplantatie klinieken. In beide landen is de FUE haartransplantatie methode het populairste. Daarnaast zijn de kosten van Belgische en Nederlandse haarklinieken nagenoeg gelijk.
 2. Wie kiezen het vaakst voor een haartransplantatie in België?
  Het is natuurlijk geen verrassing, maar de meeste klanten van Belgische haarklinieken komen uit België. Mensen uit Nederland kiezen grotendeels voor een haartransplantatie in eigen land.
 3. Zijn de haartransplantatie kosten in België lager dan in Nederland?
  De kosten van een haartransplantatie in België en Nederland zijn ongeveer gelijk. Net als in Nederland bestaan er ook in België prijsverschillen tussen de verschillende haarklinieken. Acura Medisch Centrum is echter niet alleen de goedkoopste haartransplantatie kliniek van Nederland, maar ook van België.
 4. Waar kan ik haartransplantatie België ervaringen vinden? Welke haartransplantatie België forum(s) bestaan er?
  Op verschillende websites kunt u ervaringen met haartransplantaties in België vinden. Dergelijke ervaringen kunnen onder andere worden gevonden op Haarweb, de Haarstichting en Kliniekervaringen.nl.
 5. Is FUE haartransplantatie in België het populairste?
  Gelukkig zijn er tegenwoordig nog maar weinig mensen die een FUT haartransplantatie ondergaan. De FUT methode zorgt namelijk voor een behoorlijk ontsierend litteken aan de achterkant van het hoofd. Daarom wordt ook in België steeds vaker de FUE haartransplantatie uitgevoerd. Bij deze haartransplantatie methode worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Hierdoor is de hersteltijd veel korter en blijven er geen zichtbare littekens achter.
 6. Hoe zit het met de nazorg als u kiest voor een haartransplantatie in België?
  Mensen vinden het vaak prettig als ze bij een haarkliniek in de buurt kunnen worden behandeld. Acura Medisch Centrum beschikt over 3 locaties in Nederland, waardoor er altijd een kliniek in de buurt is. Voor veel Nederlanders is België toch nog een behoorlijk stuk rijden, wat een belemmering kan zijn voor iemand uit Nederland om te kiezen voor een haartransplantatie behandeling in België.
 7. Is een haartransplantatie in België goedkoper dan in Nederland?
  Er bestaan haarklinieken in België die goedkoper zijn dan haarklinieken in Nederland. Zowel in België als in Nederland verschillen deze prijzen echter. Wanneer we op zoek gaan naar de kliniek met de beste prijs kwaliteit verhouding van de Benelux, komen we al snel uit bij ons, Acura Medisch Centrum.
 8. Kan ik haartransplantatie klinieken in België vergelijken?
  Het is lastig om haartransplantatie klinieken in België en Nederland met elkaar te vergelijken. U kunt dit het beste online doen, door te zoeken naar bijvoorbeeld ervaringen, resultaten en kosten van diverse klinieken. Op deze manier kunt u de Belgische en Nederlandse haartransplantatie klinieken online met elkaar vergelijken.
 9. Wat is de beste haarkliniek in België?
  Er zijn in België beduidend minder haartransplantatie klinieken dan in Nederland. In Nederland bestaan ongeveer 20 haartransplantatie klinieken. In België zijn dit er minder dan 10. Wanneer u op zoek bent naar de beste haartransplantatie kliniek in België, kunt u onder andere zoeken op diverse fora waar ervaringen zijn gedeeld door mensen die een haartransplantatie in België hebben ondergaan.
 10. Kan ik beter kiezen voor een haartransplantatie in België of in Nederland?
  Een behandeling in Nederland en België heeft ieder zo zijn voor- en nadelen. Om te kunnen bepalen wat voor u de beste optie is, kunt u online onderzoek doen naar de haarklinieken die u overweegt. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en ga bij minimaal 2 klinieken op consult. Op deze manier kunt u goed vergelijken.
 11. Is een haartransplantatie in België geschikt voor vrouwen?
  Net zoals in Nederland wordt in België de haarsparende haartransplantatie bij vrouwen ook aangeboden. De tarieven hiervoor kunnen verschillen van die van de standaard FUE haartransplantatie.
 12. Waarom zijn haartransplantaties in België populair?
  Het niveau van de zorgverlening in België is hoog. De kwaliteit die geleverd wordt is prima en de prijzen zijn over het algemeen betaalbaar. Zeker als u kiest voor een behandelaar in Vlaanderen is er van een eventueel communicatie- en/of taalprobleem vaak geen sprake. Vanuit de grensstreek zijn de Vlaamse haarklinieken goed en snel bereikbaar.
 13. Worden de kosten voor een haartransplantatie in België vergoed?
  Nee, dit is doorgaans niet het geval. De meeste haartransplantaties worden uit cosmetisch oogpunt ondergaan. Zorgverzekeraars vergoeden in zeldzame situaties een behandeling als het haarverlies veroorzaakt wordt door brandwonden en/of een ongeval. Vergoedingsvoorwaarden en bedragen zijn opgenomen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
 14. Worden in België ook baardtransplantaties en wenkbrauwtransplantaties uitgevoerd?
  Ja, u kunt in België terecht voor zowel een baardtransplantatie als wenkbrauwtransplantatie. Deze worden net als de meeste haartransplantaties met toepassing van de FUE techniek uitgevoerd.
 15. Wordt een haartransplantatie in België onder narcose uitgevoerd?
  Nee, de ingreep wordt niet onder volledige narcose uitgevoerd. Zowel het donorgebied als de transplantatie gebieden worden plaatselijk verdoofd. Als u erg opziet tegen de behandeling, kan een kalmerend middel worden verstrekt, zodat u ontspannen in de behandelstoel plaatsneemt.
 16. Zijn de resultaten van een haartransplantatie in België permanent?
  Ook in België wordt gebruikt gemaakt van donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans. Deze haren zijn door de andere structuur niet gevoelig voor het DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven haren produceren.
 17. Ik kom in Nederland niet in aanmerking voor een haartransplantatie, kan ik dan in België wel terecht?
  Uw geschiktheid voor een haartransplantatie wordt in België beoordeeld door een ervaren arts. De oorzaak van uw haaruitval wordt bekeken, evenals de mate waarin de kaalheid is gevorderd. Bovendien dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. Haaruitval die een andere oorzaak heeft dan Alopecia androgenetica, komt ook in België niet als vanzelfsprekend voor een haartransplantatie in aanmerking. Als u in Nederland dus een negatief advies krijgt, zal dit in België niet anders zijn.
 18. Krijg ik in België garantie op een haartransplantatie?
  Verschillende Belgische haarklinieken geven garantie op de succesvol getransplanteerde grafts. De precieze voorwaarden kunnen verschillen per haarkliniek.
 19. Wat doe ik als het resultaat van de haartransplantatie tegenvalt?
  Ondanks een goede voorbereiding kan het gebeuren dat u teleurgesteld bent over het resultaat van de behandeling. Het eerste wat u kunt doen is contact opnemen met de kliniek waar de ingreep heeft plaatsgevonden. Als u er met de betreffende kliniek niet uitkomt, kunt u elders een aanvullende haartransplantatie overwegen. Let wel op dat een tegenvallend resultaat vaak een gevolg is van een verkeerd verwachtingspatroon. Ervaren specialisten bespreken tijdens het intakegesprek niet alleen de mogelijkheden die passen bij uw situatie, maar juist ook de verwachtingen die u heeft van een behandeling. Indien nodig kunnen uw verwachtingen bijgesteld worden naar een realistisch beeld. Hiermee worden eventueel teleurstellende resultaten voorkomen.
 20. Hoeveel haarklinieken zijn in België actief en waar vind ik deze?
  België kent minder actieve haarklinieken dan in Nederland. De klinieken zijn verspreid over Vlaanderen en Wallonië.
 21. Is een haartransplantatie in België goedkoper dan in Turkije?
  Nee, de prijzen van een haartransplantatie in België zijn vergelijkbaar met Nederlandse tarieven. Turkse haarklinieken bieden de ingreep doorgaans een stuk goedkoper aan. Turkije is een bekende haartransplantatie bestemming en dat komt mede door de lage tarieven die de plaatselijke haarklinieken aanbieden.
 22. Hoe is de kwaliteit van een haartransplantatie in België?
  Belgische haarklinieken staan bekend om de hoogwaardige zorg die wordt verleend. Kwaliteitskeurmerken zijn ook in België beschikbaar. De regelgeving en de opvolging daarvan is strikt. Van een haarkliniek die beschikt over een kwaliteitskeurmerk kunt u professionele en ervaren zorg verwachten.
 23. Wordt een haartransplantatie in België op poliklinische basis uitgevoerd?
  Ja, meestal kunt u na afloop van de haarimplantatie de kliniek verlaten. In uitzonderlijke situaties kan een arts beslissen om u een nachtje op te nemen, dit gebeurt slechts zelden.
 24. Hebben Belgische specialisten ervaring met haartransplantaties?
  Ja, gespecialiseerde haarklinieken en centra beschikken over artsen en specialisten die ruime ervaring hebben met de haartransplantatie techniek. Twijfelt u of wilt u weten welke ervaring iemand heeft? Vraag dan tijdens het intakegesprek of u aantoonbaar bereikte resultaten mag zien.
 25. Is een haartransplantatie in België veilig?
  Ja, ook in België behoort de haartransplantatie tot de meest veilige cosmetische ingrepen. Kies voor een ervaren arts en een gevestigde haarkliniek.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie België’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu