fbpx

Haartransplantatie bij dun haar

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Steeds meer mannen kiezen voor een haartransplantatie bij dun haar. Dunner wordend haar is echter ook bij vrouwen een veel voorkomende reden om voor een haartransplantatie te kiezen. Verliest u voor uw gevoel meer haren dan dat er terug groeien? Een haartransplantatie bij dun haar kan hier een einde aan maken. Acura Medisch Centrum is een kwalitatief hoogstande haarkliniek, waar scherpe tarieven voor een haartransplantatie gerekend worden. Resultaten zijn gegarandeerd en levenslang.

Haartransplantatie bij dun haar?
Haartransplantatie bij dun haar?
Oorzaken van dunner wordend haar

Waar mannelijke kaalheid hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door een erfelijke aanleg, hebben vrouwen vaker te maken met uiteenlopende oorzaken voor dunner wordend haar. Naast de aanwezigheid van het mannelijke hormoon dihydrotestosteron spelen ook factoren als stress, medicijngebruik en roken een rol. Een haartransplantatie bij dun haar kan in meerdere gevallen als permanente oplossing dienen. Deze geschiktheid wordt bepaald door een ervaren specialist, tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Haartransplantaties worden al lang niet meer alleen bij mannen uitgevoerd. Door de verbeterde technieken overweegt een toenemend aantal vrouwen een haartransplantatie behandeling bij dun haar. Haartransplantatie bij vrouwen kan ook hele mooie resultaten geven. Tijdens het intakegesprek bekijkt een cosmetisch arts de oorzaak van het haarverlies en de kwaliteit van het donormateriaal.

Haarbesparende FUE haartransplantatie bij dun haar

Een andere reden waarom tegenwoordig meer vrouwen voor een haartransplantatie dun haar kiezen, is de techniek. De FUE-techniek maakt het mogelijk om ook zonder het haar te millimeteren een haartransplantatie te ondergaan. Het enige wat geschoren wordt, is een stukje huid in het donorgebied. Hierdoor blijft u na de haarimplantatie niet met een ontsierend litteken achter en verloopt het herstel voorspoedig. De arts maakt bij de ingreep gebruik van een holle naald, om de haarzakjes een voor een te oogsten. Haren die in de haarkrans zitten, hebben een andere samenstelling dan de rest van uw haardos. Ze zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon. Dit zorg ervoor dat de resultaten van de FUE haartransplantatie uw leven lang zichtbaar zijn. De nieuwe haren hebben een natuurlijk uiterlijk en kunnen net zo behandeld worden als u gewend bent.

Voordelen en nadelen van een haartransplantatie behandeling bij dun haar

De artsen van Acura Medisch Centrum geven u informatie over de haartransplantatie behandeling. Ondanks dat een haartransplantatie permanente resultaten geeft, blijft het een chirurgische ingreep, waar zowel voor- als nadelen aan zijn verbonden.
Nadelen haartransplantatie bij dun haar:

 • Ondanks dat de behandeling onder plaatselijke verdoving gebeurt, kunt u een gevoel van pijn ervaren. Dit gevoel uit zich meestal nadat de behandeling is afgerond.
 • De kostprijs voor een haartransplantatie is hoog. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan er aanspraak gemaakt worden op vergoeding via de zorgverzekeraar.

Voordelen van een FUE haartransplantatie:

 • Als het uiteindelijke resultaat na negen tot twaalf maanden is bereikt, keert uw zelfvertrouwen vaak weer terug. U staat weer glimlachend voor de spiegel, zonder dat zich zorgen hoeft te maken over de vroegere kale plekken op het hoofd.
 • De resultaten zijn permanent. De behandeling hoeft niet herhaald te worden, omdat de getransplanteerde haren altijd zullen blijven groeien.
Haartransplantatie bij dun haar FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe wordt dun haar veroorzaakt?
Diffuse haaruitval vindt verspreid over uw hoofd plaats. Uw haardos wordt dunner. De oorzaken hiervoor lopen uiteen van een vitaminegebrek tot schildklierproblemen en van roken tot Alopecia androgenetica. De oorzaak van een dunner wordende haardos kan door een arts worden vastgesteld.

2. Veroorzaakt haaruitval altijd dun haar?
Nee, haaruitval uit zich op diverse manieren. Van dieper wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn, tot een kalende kruin en een haardos die over het algemeen dunner wordt. Diffuse, verspreide haaruitval wordt vaker bij vrouwen dan bij mannen gezien.

3. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie bij dun haar?
Om succesvol een haartransplantatie te ondergaan, dient u onder meer te beschikken over voldoende lichaamseigen donormateriaal. Ook de oorzaak van het haarverlies dient bekend te zijn. Een ervaren haartransplantatie specialist kan uw geschiktheid bekijken en beoordelen tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum.

4. Is een haartransplantatie bij dun haar een blijvende oplossing?
Dunner wordend haar als gevolg van erfelijke kaalheid, kan met een haartransplantatie behandeld worden. Zowel mannen als vrouwen komen voor een behandeling in aanmerking. Door de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de haartransplantatie technieken, is het tegenwoordig niet altijd nodig om uw haar te scheren voor de ingreep. Als een haartransplantatie in uw geval een goede behandelmogelijkheid is, dan geniet u van blijvende resultaten. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren.

5. Wanneer kom ik als vrouw in aanmerking voor een haartransplantatie bij dun haar?
Vrouwen met dunner wordend haar of dunner wordende wenkbrauwen als gevolg van erfelijke kaalheid, brandwonden en/of ongevallen komen doorgaans voor een behandeling in aanmerking. Als uw dunner wordende haardos veroorzaakt wordt door medicijngebruik of een onderliggende (chronische) aandoening, dan wordt een haartransplantatie niet geadviseerd. Ook als u door vergevorderd haarverlies te weinig haar in het donorgebied heeft, biedt een haartransplantatie onvoldoende resultaat. Een alternatief kan de mesotherapie behandeling tegen haaruitval zijn.

6. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie bij dun haar?
Een geslaagde haartransplantatie geeft uw zelfvertrouwen terug. U heeft een vollere haardos en u hoeft zich niet langer druk te maken om het bedekken van uw hoofd. Over het algemeen is één behandeling voldoende om een uitstekend resultaat te behalen. De resultaten zijn bovendien blijvend en u kunt de haren wassen, knippen, stylen, verven en kleuren zoals u gewend bent.

7. Heeft een haartransplantatie bij dun haar nadelen?
De kostprijs van een behandeling is stevig en de behandeling langdurig. U heeft niet direct zichtbare resultaten, hier gaan meerdere maanden overheen. Na een haartransplantatie heeft u weliswaar een mooiere haardos dan voorheen, verwacht echter niet dat uw haardos voller of dikker is dan voorheen.

8. Moet mijn haar geschoren worden voor een haartransplantatie bij dun haar?
Als bij u een haarsparende FUE haartransplantatie wordt uitgevoerd, is het niet nodig om uw haar voorafgaand aan de ingreep te scheren. Voordat de ingreep aanvangt, wordt een klein stukje van het donorgebied, aan de achterzijde van uw hoofd, geschoren. Later vallen de haren die lang genoeg zijn hier overheen. Zo valt het niet op dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

9. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie bij dun haar?
Acura Medisch Centrum hanteert competitieve, betaalbare tarieven voor een FUE haartransplantatie. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts.

10. Kan ik de kosten voor een haartransplantatie in termijnen betalen?
Acura Medisch Centrum werkt samen met een kredietmaatschappij gespecialiseerd in het financieren van cosmetische behandelingen. Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden, inkomsten en uitgaven kunt u een kredietovereenkomst afsluiten, zodat u de gewenste haartransplantatie in termijnen betaalt. Let wel op dat u aan een kredietverstrekker onder meer rentekosten verschuldigd bent.

11. Is vergoeding van de kosten door een zorgverzekeraar mogelijk?
Haaruitval veroorzaakt door brandwonden of een ongeval kan voor een zorgverzekeraar aanleiding zijn de kosten van de behandeling te vergoeden. De meeste haartransplantaties worden om cosmetische redenen uitgevoerd. Hierbij is van een gedeeltelijke of volledige kostenvergoeding geen sprake. Neem uw polisvoorwaarden door om de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie te bekijken.

12. Kan een haartransplantatie bij dun haar onder narcose uitgevoerd worden?</>
Nee, een haartransplantatie wordt nooit onder volledige narcose uitgevoerd. Zowel het donorgebied als de transplantatiegebieden worden verdoofd met behulp van een plaatselijke verdoving. Van de ingreep voelt u weinig. Na afloop kan soms lichte hoofdpijn ontstaan, hiervoor kunt u een pijnstiller gebruiken.

13. Hoelang duurt het voordat het eindresultaat is bereikt?
De resultaten van de haartransplantatie ontwikkelen zich stapsgewijs. Een gezonde haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Pas na drie tot vier maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Voordat het eindresultaat is bereikt, zijn negen tot twaalf maanden verstreken.

14. Is het zichtbaar in het donorgebied dat er haarzakjes verwijderd zijn?
Nee, afhankelijk van de beschikbaarheid van donormateriaal kan een bepaald aantal haarzakjes verwijderd worden zonder dat uw huid zichtbaar wordt. Bij een volle, gezonde haarkrans is dat zo’n 5.000 grafts. In geval van vergevorderd haarverlies of extreem dun haar kan dit aantal naar beneden bijgesteld worden.

15. Ziet mijn dunne haar er na een haartransplantatie voller uit?
Eens de succesvol getransplanteerde haarzakjes nieuwe haargroei produceren, wordt uw haardos voller. Uw haar ziet er gezonder uit. Verwacht echter geen volle haarbos als u die voor het haarverlies ook niet had.

16. Kan ik na een geslaagde haartransplantatie mijn haardos verder laten verdichten?
Indien u over genoeg donormateriaal beschikt, kan in de toekomst eventueel een aanvullende haartransplantatie uitgevoerd worden. Ontbreekt het u aan donorhaar, dan kan de haardos eventueel optisch voller gemaakt worden. Hiervoor is micro haar pigmentatie meestal de aangewezen behandeling. Gekleurd pigment wordt tussen de bestaande haren in uw hoofdhuid geïnjecteerd. Dit maakt uw haar voller.

17. Is het gebruik van een haargroeimiddel na een haartransplantatie bij dun haar verstandig?
Bewezen haargroeimiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken. Of het gebruik in combinatie met een haartransplantatie in uw situatie verstandig is, kan een haartransplantatie specialist beoordelen. Het gebruik zal de eerste dagen en weken na de ingreep niet geadviseerd worden. Daarna is het mogelijk om bijvoorbeeld Minoxidil of Finasteride te gebruiken. Ontstaan er bijwerkingen of krijgt u onbekende klachten neem dan altijd contact op met de voorschrijvend arts.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de haartransplantatie mogelijkheden die Acura Medisch Centrum u te bieden heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met de klinieken in Amsterdam en Weert voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie bij dun haar’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu