fbpx

Haartransplantatie blijvend

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er worden regelmatig vragen gesteld of de haartransplantatie blijvend is. Dan gaat het mensen vaak om zowel het getransplanteerde haar als het haar dat er al zat. En wat nu als het haar later weer dunner wordt? We hebben om deze reden de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie blijvend.
Haartransplantatie blijvend.
Haartransplantatie blijvend FAQ

1. Welke resultaten kan ik van een haartransplantatie verwachten?
Resultaten van een haartransplantatie hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Verwacht daarom ook niet direct na de ingreep een volle haardos of zichtbare verbeteringen. Vaak is het zelfs zo dat de getransplanteerde haren eerst uitvallen, voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Hoe snel het eindresultaat wordt bereikt, verschilt van persoon tot persoon. U kunt hierbij een periode van 9 tot 12 maanden in acht nemen.

2. Biedt een haartransplantatie bij iedereen goede resultaten?
Nee, want niet iedereen is geschikt voor een haarimplantaten. Zowel mannen als vrouwen die een haartransplantatie overwegen, worden eerst gezien door een ervaren arts. Deze bekijkt uw hoofdhuid, de mate van kaalheid en de aanwezigheid van voldoende donormateriaal. Aan de hand van dit gesprek wordt uw geschiktheid bepaald. De resultaten die worden bereikt zijn goed. Al komt het soms voor dat iemand teleurgesteld is in het eindresultaat. Dit heeft eerder te maken met een te hoog verwachtingspatroon en niet zo zeer omdat de ingreep mislukt en/of niet goed is uitgevoerd.

3. Heb ik na een haartransplantatie een volle haardos?
De resultaten die met een haartransplantatie bereikt worden, zijn over het algemeen erg goed. Hoe de haargroei zich ontwikkelt, hangt onder meer af van het aantal grafts dat bij u getransplanteerd wordt. Het is onrealistisch om te denken dat bij een wat verder gevorderde van haaruitval, u na afloop weer die volle haardos uit uw jeugdjaren heeft. Om teleurstellende resultaten te voorkomen, wordt tijdens het intakegesprek uitvoerig gevraagd naar uw verwachtingspatroon. Een haartransplantatie specialist kan dit, eventueel met behulp van voorbeelden, bijstellen naar dat wat mogelijk is in uw situatie.

4. Biedt een haartransplantatie blijvende resultaten?
Ja. Een haartransplantatie is enerzijds een kostbare ingreep en anderzijds een duurzame oplossing om haaruitval te stoppen en nieuwe haargroei te stimuleren. De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend.

5. Hoe is het mogelijk dat de resultaten blijvend zijn?
Haaruitval en kaalheid zijn doorgaans zichtbaar op uw kruin, bij de inhammen, bij uw haarlijn en aan diffuus haarverlies verspreid over uw hoofdhuid. Dit komt omdat erfelijke kaalheid, de meest voorkomende vorm van haaruitval, veroorzaakt wordt door het mannelijke DHT hormoon. Onder invloed van dit hormoon komt de haargroei in een stroomversnelling terecht, waardoor de haarzakjes uiteindelijk afsterven en nieuwe haargroei niet langer mogelijk is. Bij een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van donormateriaal afkomstig uit uw haarkrans, aan de achterzijde van uw hoofd. Deze haren zijn ongevoelig voor DHT. Hierdoor zijn de getransplanteerde haarzakjes in staat om uw leven lang nieuwe haren te produceren.

6. Geeft een haargroeimiddel in combinatie met een haartransplantatie betere resultaten?
U kunt het gebruik van een haargroeimiddel na een haartransplantatie bespreken met de arts tijdens het intakegesprek. De effecten van een haarimplantatie hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, hier is doorgaans geen haargroeimiddel bij nodig. Haargroeimiddelen zoals Dutasteride en Finasteride zijn zogenaamde DHT blokkers. Aangezien de getransplanteerde haarzakjes ongevoelig zijn voor DHT, heeft het gebruik van deze geneesmiddelen weinig nut. Een haargroeimiddel kan eventueel wel gebruikt worden als de rest van uw hoofdhaar wel gevoelig is voor DHT. Een arts kan adviseren welk middel u het beste kunt gebruiken, dit heeft echter geen invloed op de resultaten van de haartransplantatie.

7. Zijn de haartransplantatie resultaten bij mannen en vrouwen blijvend?
Ja. Op het moment dat de oorzaak van uw haaruitval Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid is, zijn de resultaten blijvend. Dat geldt zowel voor mannen als vrouwen die een haartransplantatie ondergaan.

8. Veroorzaakt een haartransplantatie blijvende littekens?
Het ontstaan en achterblijven van littekens na een haartransplantatie hangt af van de techniek die wordt toegepast. Bij een FUT haartransplantatie wordt een reepje huid uit het donorgebied gesneden, waarna de huid aan elkaar gehecht wordt. Hierdoor blijft er een ontsierend litteken achter. Haartransplantaties die met behulp van de FUE techniek worden toegepast, laten geen zichtbare littekens achter. Tegenwoordig wordt de FUT techniek steeds minder gebruikt.

9. Kunnen littekens na een haartransplantatie blijvend gecamoufleerd worden?
Littekens die een gevolg zijn van een eerder uitgevoerde haartransplantatie, ongevallen, operaties en/of brandwonden moeten voldoende genezen zijn om behandeld te kunnen worden. Verse littekens hebben ruim een jaar nodig om tot rust te komen. Met behulp van een FUE haartransplantatie kunnen littekens blijvend behandeld worden.

10. Zijn de resultaten van een baardhaartransplantatie ook blijvend?
Zowel baardhaartransplantaties als snorhaartransplantaties bieden blijvende resultaten. Hiervoor geldt uiteraard dat u over voldoende donormateriaal dient te beschikken om voor een ingreep in aanmerking te komen. Meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie krijgt u tijdens een persoonlijk intakegesprek.

11. Zijn de resultaten van een wenkbrauwrtransplantatie ook blijvend?
Ook wenkbrauwtransplantaties bieden blijvende resultaten. Hiervoor geldt uiteraard dat u over voldoende donormateriaal dient te beschikken om voor een ingreep in aanmerking te komen. Meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie krijgt u tijdens een persoonlijk intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie blijvend’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu