fbpx

Haartransplantatie consult

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wanneer u iets wilt laten doen tegen uw haaruitval, begint het met het zoeken naar informatie over de haartransplantatie behandeling. Wanneer u een geschikte haarkliniek heeft gevonden, kunt u één of meerdere haartransplantatie consulten inplannen. Er worden vaak dezelfde vragen gesteld over het haartransplantatie consult. Daarom hebben we voor u de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet, met hierachter korte en bondige antwoorden.

Haartransplantatie consult.
Haartransplantatie consult.
Haartransplantatie consult FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat is een haartransplantatie consult?
Een consult bij een haartransplantatie specialist is vaak de eerste stap van de haarimplantatie procedure. Het is het moment waarop u kennismaakt met de haarkliniek en de behandelend specialisten. Tijdens het gesprek worden uiteenlopende vragen gesteld en heeft u ook tijd om vragen aan de haartransplantatie arts te stellen.

2. Is een haartransplantatie consult verplicht?
Ja, er is geen haarkliniek en/of behandelend haartransplantatie specialist die een ingreep uitvoert zonder u vooraf te hebben gezien en gesproken.

3. Moet ik betalen voor een haartransplantatie consult?
Nee. Het intakegesprek is bij Acura Medisch Centrum zowel kosteloos als vrijblijvend van aard.

4. Wat neem ik mee naar een haartransplantatie consult?
Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren, neemt u eventuele medische documentatie en verpakkingen van medicatie die u gebruikt mee naar het consult. De oorzaak van uw haaruitval is eveneens van belang. Dit kan een specialist eventueel ook aan de hand van uw verhaal vaststellen. Wees open en eerlijk over uw huidige gezondheid en mogelijk medisch verleden. Gebruikt u haargroeimiddelen en/of heeft u reeds andere behandelingen tegen haaruitval geprobeerd? Breng de haartransplantatie specialist hiervan op de hoogte.

5. Wat gebeurt er tijdens een haartransplantatie consult?
Doel van het intakegesprek is onder meer uw geschiktheid voor de ingreep te bepalen. Een haartransplantatie kan zowel bij vrouwen als mannen worden toegepast. Om voor de behandeling in aanmerking te komen, dient de oorzaak van het haarverlies bekend te zijn. Daarnaast mag de haaruitval nog niet te ver gevorderd zijn en moet u over voldoende donormateriaal/haarimplantaten beschikken. De behandelend specialist bekijkt en beoordeelt uw hoofdhuid en haar nauwkeurig en maakt een inschatting over het aantal grafts dat u voor een goed resultaat kunt laten transplanteren.

6. Wat kan ik verwachten van een haartransplantatie consult?
Tijdens het gesprek wordt de volledige procedure uitgelegd en nader toegelicht. U kunt zich op het gesprek voorbereiden door u in te lezen in de haartransplantatie behandeling. Zo komt u beslagen ten ijs en kunt u gerichte vragen stellen aan de behandelend arts. Het is bij de meeste haarklinieken mogelijk om een kijkje te nemen in de behandelkamer. Daarnaast worden eventueel haartransplantatie voor en na foto’s getoond van behandelingen die bij de kliniek hebben plaatsgevonden. Aan het einde van het consult ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

7. Wat doe ik als het haartransplantatie consult niet verloopt zoals ik had verwacht?
Het kan voorkomen dat u na het intakegesprek geen aangenaam gevoel heeft. Daarom wordt vaak geadviseerd om bij verschillende haarklinieken een haartransplantatie consult in te plannen. U heeft dan vergelijkingsmateriaal. Ga op uw gevoel af en staar u daarbij niet blind op eventuele meningen van anderen. Succesvolle resultaten worden bereikt als u ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel plaatsneemt.

8. Ik overweeg een haartransplantatie in het buitenland. Moet ik dan ook voor een intakegesprek naar de kliniek reizen?
Verschillende buitenlandse aanbieders van haartransplantatie hebben een Nederlandse vertegenwoordiging, waar het eerste consult plaatsvindt. Behandelend haartransplantatie specialisten komen regelmatig naar Nederland voor controles, nazorg en intakegesprekken. De behandeling zelf wordt wel in het buitenland uitgevoerd.

9. Kan ik met buitenlandse specialisten communiceren in mijn eigen taal?
Medewerkers van een Nederlandse vestiging spreken doorgaans Nederlands. Behandelend artsen en medewerkers bij de kliniek zelf, spreken vaak niet uw eigen taal. Engels en/of Duits wordt in de regel wel gesproken. Communicatieproblemen kunnen hun weerslag hebben op het eindresultaat van een haartransplantatie. Bovendien kunt u zich, eenmaal ter plaatse, al snel onbegrepen en ongelukkig voelen, omdat u zich niet optimaal uit kunt drukken.

10. Ik heb na het haartransplantatie consult vragen, kan ik een vervolgafspraak maken?
Het spreekt voor zich dat u bij vragen en/of onduidelijkheden na het intakegesprek altijd contact op kunt nemen met de haarkliniek.

11. Hoe snel volgt de ingreep op het haartransplantatie consult?
Tussen het intakegesprek en de daadwerkelijke behandeling zitten doorgaans meerdere weken. U hoeft dan ook niet direct aan het einde van het consult een beslissing te nemen om de haartransplantatie al dan niet uit te laten voeren.

12. Wat kan ik allemaal vragen tijdens een intakegesprek?
Als u een haartransplantatie overweegt, is het tegenwoordig mogelijk om uzelf in te lezen in de bestaande behandeltechnieken. Online vindt u meer uitleg over de ingreep, u kunt haartransplantatie video’s bekijken en ook kunt u zoeken naar ervaringsverhalen van anderen die de behandeling hebben laten uitvoeren. Het is niet ondenkbaar dat uw eerste vragen beantwoord worden tijdens de voorbereidingen. U komt dan voorbereid naar het intakegesprek en kunt daar de vragen stellen die in uw specifieke situatie van toepassing zijn.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie consult’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu