fbpx

Haartransplantatie douchen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Hoe zit het precies met douchen na een haartransplantatie? U moet hier namelijk heel voorzichtig mee omgaan na het transplanteren van uw haren. Het water mag bijvoorbeeld niet te warm zijn en ook met de harde straal moet u uitkijken. We hebben voor u de meest voorkomende vragen over douchen en de haartransplantatie behandeling op een rijtje gezet.

Haartransplantatie douchen.
Haartransplantatie douchen.
Haartransplantatie douchen FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan ik na de haartransplantatie thuis douchen?
Douchen is toegestaan, zolang uw hoofdhuid en haar niet nat worden. Beter is om een douchebeurt een aantal dagen uit te stellen. De behandelend specialist geeft u hier meer uitleg over, zowel tijdens het intakegesprek als na afloop van de daadwerkelijke ingreep.

2. Hoe verzorg ik mijn haar na een haartransplantatie?
Direct na de haartransplantatie is de behandelde hoofdhuid rood en licht gezwollen. In de dagen na de ingreep nemen deze verschijnselen af. Geadviseerd wordt om de hoofdhuid de eerste 48 tot 72 uur na de haartransplantatie niet met water te reinigen. Geef uw huid tijd om tot rust te komen en te herstellen van de ingreep. Voor een goed resultaat is een vlot herstel van belang. Volg daarom altijd de adviezen van de behandelend arts op over de haartransplantatie nazorg.

3. Wanneer mag ik mijn haar weer wassen?
Vanaf de derde dag na de haartransplantatie, kunt u voorzichtig beginnen met het wassen van uw haar. Wees hierbij de eerste vijf dagen extra oplettend. Een zachte wasbeurt is niet schadelijke voor de getransplanteerde haarzakjes, maar wees wel alert. Te hard wrijven of schrobben kan ertoe leiden dat de grafts loslaten en dat is niet de bedoeling. Meestal wordt aangeraden lauw water te gebruiken en de straal niet direct op uw hoofdhuid te laten komen.

4. Hoe kan ik douchen of mijn haar wassen na een haartransplantatie?
Als u gaat douchen dan zorgt u er een aantal dagen voor dat de waterstralen niet direct op uw hoofdhuid terecht komen. Ook een te harde straal wordt afgeraden. Heeft u een regelbare douchekop? Stel deze in op de zachtste straal. Zachthandig en voorzichtig zijn kernwoorden bij het wassen van uw haar en douchen na een haartransplantatie. Een regendouche met een groot oppervlak is geschikt om onder te staan, omdat tijdens het douchen het water optimaal wordt verspreid. Wilt u de eerste week geen risico nemen? Maak uw haar dan nat door een kopje met water te vullen en dit over uw hoofd te gieten. Let op dat u in eerste instantie vaak ook geen water mag gebruiken dat te warm is.

5. Kan ik shampoo gebruiken om mijn haar te wassen?
Kies in eerste instantie voor de voorgeschreven shampoo van de kliniek. Als u niet precies weet welke shampoo geschikt is voor het gebruik na een haartransplantatie, kunt u advies vragen aan de behandelend arts. Gebruik zeker niet te veel shampoo en wrijf de shampoo ook niet te hard in uw haar en over de huid. Nadien kunt u alles zorgvuldig uitspoelen en zorg er voor dat er geen restjes shampoo en/of conditioner achterblijven.

6. Waar moet ik opletten bij het wassen van mijn hoofd na een haartransplantatie?
Korstjes die zich vormen, wrijft of krabt u beter niet los. De huid geneest vanzelf en de korstjes vallen na een aantal dagen vanzelf van de huid af. Op de plaatsen waar korstjes los gekrabd worden, kunnen wondjes ontstaan. Wondjes vertragen het herstelproces en kunnen ongewenste infecties veroorzaken. Wees daarom de eerste dagen na de ingreep extra voorzichtig met het verzorgen van uw hoofdhuid.

7. Hoe droog ik mijn haar het beste na het wassen en douchen?
Het beste is om uw hoofd zacht droog te deppen en het haar door de lucht te laten drogen. Wrijf het haar niet te hard droog met behulp van een handdoek. Ook het gebruik van warme stylingapparatuur, zoals een föhn, gebruikt u de eerste weken na een haarimplantatie beter niet.

8. Wanneer kan ik weer douchen zoals ik dat gewend ben?
Gedurende de eerste dagen na de haartransplantatie hebben de getransplanteerde haarzakjes tijd nodig om vast te groeien. Het duurt gemiddeld 14 dagen tot een maand voordat uw huid volledig is hersteld van de ingreep. Eens uw huid is hersteld, kunt u weer douchen zoals voor de ingreep. Volg hiervoor altijd het advies van de arts op.

9. Spoelen de getransplanteerde haarzakjes niet van mijn hoofd als ik ga douchen?
Nee, hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Tenminste niet als u de instructies van de behandelend haartransplantatie specialist opvolgt. Door de eerste twee tot drie dagen uw haar niet te wassen, krijgen de haarzakjes kans vast te groeien in uw huid. Douche daarna met de nodige voorzichtigheid, totdat u weer gewoon uw haren kunt wassen zoals u dat gewend bent.

10. Kan ik na een haartransplantatie een bad nemen?
Ja, zolang uw hoofdhuid en haar niet nat worden is dat mogelijk. Let wel dat door de warmte van het badwater uw hoofd kan gaan zweten. Dat is voor het herstel en het resultaat niet raadzaam de eerste dagen na de haartransplantatie.

11. Mag ik na een haartransplantatie zwemmen?
Nee. Zowel een duik in een zwembad als in zee, stelt u minimaal 4 weken uit. Let ook op met de zon, de hoofdhuid is namelijk extra gevoelig en mag niet verbranden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie douchen’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu