fbpx

Haartransplantatie Duitsland

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Indien u een haartransplantatie overweegt, zijn er verschillende landen waar u deze behandeling kunt ondergaan. Heeft u haartransplantatie Duitsland wel eens overwogen? Net als in Nederland en Turkije worden hier veel behandelingen tegen haaruitval uitgevoerd. In Duitsland een haartransplantatie ondergaan brengt echter verschillende voor- en nadelen met zich mee. Het is verstandig om een afweging te maken tussen deze voordelen en nadelen, voordat u een definitieve beslissing maakt.

Haartransplantatie Duitsland.
Haartransplantatie Duitsland.
Wie kiezen er zoal voor een haartransplantatie Duitsland?

Wij houden zorgvuldig het internet en alle fora in de gaten, om te kijken waar mensen een haartransplantatie laten uitvoeren. Opvallend is dat er in Duitsland een groot aantal haartransplantatie klinieken zitten, maar dat er weinig Nederlanders voor kiezen om naar Duitsland te gaan voor deze behandeling.
Een belangrijk nadeel van een haartransplantatie Duitsland is onder andere dat de kosten van haarimplantaten in Duitsland relatief hoog zijn. Wanneer de kosten worden vergeleken met klinieken in Nederland, zijn de Nederlandse haarklinieken gemiddeld goedkoper.
Een ander nadeel is dat u voor een haartransplantatie in Duitsland vaak ver moet rijden. Duitsland is veel groter dan Nederland. Om deze reden is Duitsland niet erg populair als haartransplantatie land onder Nederlanders. Mensen uit Nederland ondergaan liever een haartransplantatie in eigen land. Omdat de websites van de Duitse klinieken vaak alleen in het Duits zijn, is het ook voor veel mensen moeilijk alles goed te begrijpen.
Wanneer u er als Nederlander voor kiest om een haartransplantatie te ondergaan bij onze Oosterburen, is het soms ook een probleem dat er een taalbarrière bestaat. Niet iedereen in Duitsland spreekt namelijk even goed Engels.

Voordelen van een haartransplantatie in Duitsland

Een voordeel kan in Duitsland zijn dat de regels voor cosmetische chirurgie in dit land erg streng zijn en dat er veel ervaren en goede artsen in Duitsland opereren.
Wanneer bovenstaande voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen, begrijpt u wellicht beter waarom nog niet veel mensen uitwijken naar Duitsland voor een haartransplantatie.

Haartransplantatie Duitsland FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan ik voor een haartransplantatie naar Duitsland?
Ja, Duitse haarklinieken voeren zowel de FUT als FUE techniek uit bij haartransplantaties. Jaarlijks vindt een groot aantal haartransplantaties met succes plaats. Behandelingen worden toegepast bij zowel mannen als vrouwen.

2. Wat gebeurt er tijdens een haartransplantatie in Duitsland?
De haartransplantatie is een succesvolle behandeling, waarbij uw haar als het ware wordt herverdeeld. De haarchirurg oogst haarzakjes uit uw haarkrans, op de achterzijde van het hoofd, en plaatst deze op de kalende plekken. De getransplanteerde haarzakjes gaan nieuwe haren produceren en doen dit uw leven lang.

3. Zijn de resultaten van een haartransplantatie in Duitsland echt levenslang?
Ja. De haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans hebben andere genetische eigenschappen dan het overige hoofdhaar. Ook na het oogsten en herplaatsen gaat deze genetische informatie niet verloren. Dat wil zeggen dat ze na het transplanteren niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. De succesvol getransplanteerde grafts zullen haren blijven produceren.

4. Is een haartransplantatie in Duitsland aan een leeftijdsgrens verbonden?
Uw leeftijd is bij een haartransplantatie veelal niet van doorslaggevende invloed. Belangrijker zijn factoren als de oorzaak van het haarverlies, aanwezigheid van donormateriaal, de mate waarin de haaruitval is gevorderd en de verwachting waarin het haarverlies zich de komende jaren zal ontwikkelen. Bij behandelingen die op jonge leeftijd worden uitgevoerd, is het vooraf moeilijk te voorspellen of u later een extra behandeling nodig heeft.

5. Is in Duitsland een haartransplantatie onder narcose mogelijk?
Er is normaal gesproken slechts sprake van een plaatselijke verdoving, waarna de ingreep wordt uitgevoerd. U bent gedurende de volledige behandelduur aanspreekbaar en kunt muziek luisteren, wat internetten of gewoon ontspannen. Door de lange behandelduur worden meerdere pauze momenten ingelast, zodat u de benen kunt strekken en/of het toilet kunt bezoeken.

6. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie in Duitsland?
De haartransplantatie kosten worden voornamelijk bepaald door het aantal grafts dat tijdens de ingreep getransplanteerd wordt. De tarieven zijn vergelijkbaar met de kostprijs voor een Nederlandse haartransplantatie. Als u tarieven aanvraagt, dient u er rekening mee te houden dat de reiskosten niet bij de prijs zijn inbegrepen.

7. Kan een haartransplantatie in Duitsland in termijnen worden betaald?
Duitse haartransplantatie klinieken werken geregeld samen met kredietmaatschappijen. Dit betreft Duitse kredietverstrekkers, die doorgaans geen financiering aanbieden aan buitenlanders. U kunt eventueel bij een Nederlandse kredietmaatschappij een persoonlijke lening afsluiten voor de gewenste behandeling.

8. Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie in Duitsland?
De kwaliteit van de Duitse zorg is hoog, resultaten die bereikt worden goed. Tarieven kunnen soms lager zijn dan in Nederland, al dient u deze aandachtig met elkaar te vergelijken.

8. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie in Duitsland?
Zeker als u niet in de grensstreek woont, is de afstand een van de nadelen. U dient meerdere malen naar de haarkliniek heen en weer te reizen. Behandelend artsen spreken over het algemeen geen Nederlands. Als u de Duitse taal onvoldoende machtig bent, kunt u zich al snel onbegrepen voelen.

9. Waar kan ik Duitse haartransplantatie ervaringen vinden?
Online vindt u tal van binnen- en buitenlandse haartransplantatie ervaringen. Ook meningen over Duitse haarklinieken en specialisten worden hier gedeeld.

10. Kan een haartransplantatie in Duitsland met ander donormateriaal worden uitgevoerd?
Nee, haartransplantaties worden alleen toegepast met lichaamseigen donormateriaal. Eventuele kansen op succes zijn bij het gebruik maken van lichaamsvreemd materiaal slecht. De kans dat de haarzakjes niet aanslaan en afsterven, is groot.

11. Hoe vaak kan ik een haartransplantatie in Duitsland ondergaan?
De beschikbaarheid van donormateriaal is niet oneindig. Wilt u na een eerste haartransplantatie uw haardichtheid vergroten, dan is dat vaak mogelijk. Meerdere haartransplantaties ondergaan wordt regelmatig gedaan. Op een bepaald moment wordt echter in het donorgebied zichtbaar dat er haarzakjes zijn weggenomen.

12. Waar moet ik op letten als ik een haartransplantatie in Duitsland overweeg?
Vergelijk de verschillende opties met elkaar. Bekijk hoe de mogelijkheden in Duitsland zich verhouden ten opzichte van een behandeling in Nederland. Welke zorg is bij prijs inbegrepen en waar kunt u terecht voor de nazorg? Hoeveel grafts worden er getransplanteerd en welke behandeltechniek wordt toegepast? Maak vooraf een overzicht van vragen die u beantwoord wilt zien bij het vergelijken van de diverse mogelijkheden.

13. Moet ik in Duitsland naar een intakegesprek?
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Turkse haartransplantatie aanbieders, hebben Duitse klinieken meestal geen vertegenwoordiging in Nederland. Dat betekent dat u voor het intakegesprek naar Duitsland moet. Soms is ook een zogenaamd e-consult mogelijk. Het intakegesprek is een belangrijk onderdeel van de behandeling. U maakt kennis met de behandelend specialist en de kliniek zelf.

14. Welke kwaliteit kan ik van een haartransplantatie in Duitsland verwachten?
De kwaliteit van zowel de reguliere gezondheidszorg als cosmetische klinieken in Duitsland is meestal goed. Wet- en regelgeving op het gebied van chirurgische ingrepen is strikt. Gecertificeerde klinieken met een kwaliteitskeurmerk worden regelmatig bezocht door de verstrekkende instanties, waarbij gecontroleerd wordt of alle regels worden nageleefd.

15. Gaan er veel mensen voor een haartransplantatie naar Duitsland?
De Duitse haarklinieken hanteren ongeveer dezelfde tarieven als de Nederlandse concullega’s. Voor een lagere prijs is Duitsland niet direct de aangewezen haartransplantatie bestemming. Mannen en vrouwen in de grensstreek kunnen een haartransplantatie naar Duitsland overwegen, omdat een haarkliniek wellicht beter bereikbaar is dan de dichtstbijzijnde kliniek in Nederland.

16. Welke haartransplantatie techniek wordt in Duitsland toegepast?
Zowel de FUT als de FUE techniek worden gehanteerd. Daarnaast is het mogelijk om voor een haarsparende FUE haartransplantatie te kiezen. Een haartransplantatie specialist zal vooraf met u de betreffende techniek doorspreken en toelichten.

17. Kan ik in Duitsland een eerder haartransplantatie resultaat laten corrigeren?
Ja en nee. Als u beschikt over genoeg donormateriaal dan is een corrigerende haartransplantatie mogelijk. Iedere situatie wordt apart bekeken en beoordeeld. Ook het verder verdichten van uw haardos kan tijdens een dagbehandeling worden toegepast.

18. Wat doe ik als ik teleurgesteld ben in het resultaat?
Helaas kan het gebeuren dat het resultaat niet voldoet aan uw verwachting. Vaak wordt dit veroorzaakt doordat u vooraf te hoge verwachtingen heeft. Praat met een haartransplantatie specialist voorafgaand aan de ingreep en vraag wat u kunt verwachten. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst ‘haartransplantatie Duitsland’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu