fbpx

Haartransplantatie erna

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u online gezocht op ‘haartransplantatie erna’ en bent u benieuwd wat er na een haartransplantatie gebeurt? Tijdens een haarimplantatie behandeling worden zogenaamde haarimplantaten getransplanteerd. Het donorhaar is afkomstig van de achterkant van het hoofd. Dit gebied is namelijk niet gevoelig voor erfelijke haaruitval. We hebben voor u de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet over wat er na een haartransplantatie gebeurt.

Haartransplantatie erna.
Haartransplantatie erna.
Haartransplantatie erna FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe zie ik er uit na een haartransplantatie?
Direct na de haartransplantatie is de hoofdhuid rood en gezwollen, daarnaast kunnen er kleine korstjes ontstaan. Dit neemt tijdens de dagen na de ingreep snel af en het herstel verloopt vlot. Gemiddeld duurt het zo’n veertien dagen, voordat het niet meer zichtbaar is dat u een ingreep heeft ondergaan.

2. Is het resultaat direct na een haartransplantatie zichtbaar?
Nee. De resultaten ontwikkelen zich in de maanden die volgen op de ingreep. Het getransplanteerde haar zal eerst uitvallen, voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. Een periode van negen tot twaalf maanden verstrijkt, alvorens het eindresultaat is bereikt.

3. Kan ik mijn dagelijkse bezigheden na een haartransplantatie hervatten?
De eerste dagen na de ingreep kunt u het beste wat rustiger aan doen. De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht, kunt u doorgaans na een week weer aan de slag. Zware lichamelijke arbeid dient u wat langer uit te stellen. Hoe snel u in uw situatie weer aan het werk kunt, wordt besproken met de behandelend arts tijdens het intakegesprek en na afloop van de ingreep.

4. Mag ik sporten na een haartransplantatie?
Geadviseerd wordt om het de eerste tien tot veertien dagen rustig aan te doen. Zeker contactsporten, watersporten en intensieve sporten waarbij u veel zweet doet u de eerste vier weken na de ingreep niet. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen van de ingrijpende behandeling die u heeft ondergaan. Na het herstel kunt u uw sportieve activiteiten voorzichtig hervatten.

5. Kan ik na een haartransplantatie naar de sauna?
Nee, ook een bezoekje aan de sauna stelt u de eerste vier weken na de ingreep uit. Zweten en warmte komen het herstel en het eindresultaat niet ten goede. Wees daarom voorzichtig en ga pas weer naar de sauna als de arts u hiervoor toestemming geeft.

6. Heb ik invloed op het uiteindelijke resultaat?
Ja. Na de haartransplantatie volgt u de instructies van de behandelend arts zoveel mogelijk op. Met het opvolgen van een paar eenvoudige tips en adviezen, heeft u een positieve invloed op het herstel en haartransplantatie eindresultaat.

7. Waar moet ik rekening mee houden na de haartransplantatie?
Rokers dienen er rekening mee te houden dat roken de resultaten van een haartransplantatie niet ten goede komen. Tabaksproducten hebben een nadelig effect op de doorbloeding van uw lichaam. De haarzakjes hebben behoefte aan zuurstofrijk bloed. Probeer daarom al ruim voor de haartransplantatie te stoppen met roken en dit in ieder geval tot een aantal weken na de ingreep vol te houden. Ook het drinken van alcohol kort voor en vlak na de haartransplantatie laat sporen na. Alcohol heeft net als bloedverdunnende medicatie een bloedverdunnende eigenschap, iets wat ongewenste bloedingen tot gevolg kan hebben.

8. Heeft het gebruik van een haargroeimiddel na een haartransplantatie effect?
Het eventuele gebruik van een haargroeimiddel dient u te bespreken met de haartransplantatie specialist tijdens het intakegesprek. In de meeste situaties heeft een haargroeimiddel niets veel extra’s toe te voegen. Wel bestaat er een zeker risico op het ontstaan van bijwerkingen door het gebruik van een haargroeimiddel. Als u een haargroeimiddel gebruikt, doe dit dan strikt volgens voorschrift en gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis. Haargroeimiddelen kunnen soms worden gebruikt om de haaruitval te stabiliseren.

9. Hoe kan ik mijn haar verzorgen na een haartransplantatie?
Zowel de behandelde huid als de getransplanteerde haarzakjes hebben behoefte aan een milde, voorzichtige verzorging. De eerste twee tot drie dagen wast u daarom uw haar niet. Douchen kan wel, maar zorg ervoor dat uw hoofd en haar niet nat worden. Voor de verzorging van het haar maakt u gebruik van een zachte, verzorgende shampoo later eventueel in combinatie met een conditioner. Laat de eerste week het water van de douche ook niet te hard op uw hoofd komen. Stel, indien mogelijk, de douchekop in op de zachtste stand. Spoel de aangebrachte shampoo zorgvuldig uit. Na het wassen kunt u het haar wat deppen om het vervolgens door de natuurlijke lucht op te laten drogen.

10. Wanneer kan ik mijn haar weer verzorgen zoals ik gewend ben?
Het duurt gemiddeld zo’n twee weken, voordat de hoofdhuid volledig is hersteld van de haartransplantatie. Daarna kunt u uw huid en haar behandelen zoals u dat voor de haartransplantatie gewend was. Let daarbij wel op dat u milde verzorgingsproducten gebruikt, die het haar niet beschadigen.

11. Kan ik na een haartransplantatie mijn haar knippen of verven?
Wanneer het haar na drie tot vier maanden weer begint te groeien, kunt u het laten knippen en stylen naar wens en smaak. Wees voorzichtig met haarbehandelingen zoals permanenten en/of verven. Een teveel hiervan kan het haar onnodig beschadigen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie erna’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu