fbpx

Haartransplantatie feiten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Bent u op zoek naar haartransplantatie feiten en fabels? Gezond hoofdhaar is voor iedereen belangrijk. U kijkt met voldoening naar uw haar in de spiegel. Maar wat als uw haar dunner wordt en de hoofdhuid kalend? Behandelingen tegen haaruitval bestaan al lang niet meer uit een grote hoeveelheid shampoos, lotions en poeders. Vaak beloven deze middelen meer dan dat ze aan resultaten opleveren. Bent u op zoek naar een blijvende oplossing? Een haartransplantatie is een veel toegepaste behandeling. De onderstaande haartransplantatie feiten geven u een beter inzicht in deze moderne cosmetische behandeling.

Haartransplantatie feiten?
Haartransplantatie feiten?
Interessante haartransplantatie feiten

Al sinds mensenheugenis worden mogelijke oplossingen tegen kaalheid onderzocht. Het waren de Egyptenaren die al op zoek waren naar een behandeling. In de verre geschiedenis is een permanent antwoord op haaruitval niet gevonden. Wat minder ver terug in de geschiedenis waren het de pruikenmakers die een remedie hadden tegen kalende schedels. Deze haarwerken waren hun tijd ver vooruit en werden voornamelijk door de adelstand gebruikt. Maar dat geeft nog niet direct haartransplantatie fabels en feiten weer, die uw inzicht in de materie vergroten. Toch zijn er haartransplantatie weetjes waar u uw voordeel mee kunt doen.

De aanwezigheid van voldoende donorhaar

Vergevorderde haaruitval en volledige kaalheid kunnen redenen zijn waarom u niet (meer) in aanmerking komt voor haarimplantaten. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van grafts die uit het donorgebied op uw achterhoofd geoogst worden. Hiervoor dient u over voldoende haar in de haarkrans te beschikken. Deze haren dienen ook nog van een zekere kwaliteit te zijn. Dit om teleurstelling in de resultaten te voorkomen. Bent u volledig kaal? Dan is een haartransplantatie helaas niet mogelijk. De cosmetisch arts kan dan wel een andere behandeling, waaronder bijvoorbeeld een Micro Haar Pigmentatie voorstellen. Heeft u last van beginnende haaruitval of worden uw inhammen dunner door Alopecia androgenetica? Mannen en vrouwen die tijdig naar een haarkliniek gaan, kunnen met behulp van een haartransplantatie weer met zelfvertrouwen in de spiegel kijken. De behandelend artsen van Acura Medisch Centrum geven u bij het intakegesprek een aantal interessante haartransplantatie feiten ter overweging.

Haaruitval na de haartransplantatie

Een van de belangrijke haartransplantatie feiten is dat uw getransplanteerde haren na de transplantatie in de meeste gevallen uitvallen. Dit gebeurt binnen twee tot drie weken nadat de ingreep heeft plaatsgevonden. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Het is een normale reactie van uw lichaam. Uw hoofdhuid en de getransplanteerde grafts hebben tijd nodig om te herstellen. Nadat de haren zijn uitgevallen, begint het haargroei proces van voor af aan. De nieuwe haren zijn zo’n vier maanden na de behandeling voor het eerst zichtbaar. Daarnaast is het zo dat u de behandeling niet een aantal jaren later hoeft te herhalen. De resultaten die met een haarimplantatie bereikt worden zijn blijvend.

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Over kaalheid bij mannen en vrouwen gaan veel verhalen de rond.e Het is belangrijk om een aantal haartransplantatie feiten te vermelden. Zo wordt een haartransplantatie op regelmatige basis ook bij vrouwen uitgevoerd. Haartransplantatie bij vrouwen neemt toe aan populariteit. Wel is er een ander patroon in de haaruitval tussen mannen en vrouwen. Waar mannen vaak op een plek kaal worden, hebben vrouwen veelal te maken met dunner wordend haar. De manier waarop een haartransplantatie wordt uitgevoerd, kan enigszins verschillen, maar de resultaten zijn hetzelfde en bieden een blijvende oplossing tegen haaruitval.

Meer weten over haartransplantatie feiten en fabels?

Overweegt u een haartransplantatie en wilt u professionele antwoorden hebben op uw vragen? De privé klinieken van Acura Medisch Centrum zijn gevestigd in Amsterdam en Weert. Een afspraak voor een intakegesprek is snel gemaakt. Laat u tijdens het consult informeren over de mogelijkheden die bij uw situatie passen en de manier waarop de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens dit gesprek legt de cosmetisch arts de volledige behandeling uit en krijgt u voorbeelden van reeds uitgevoerde haartransplantaties te zien.

Haartransplantatie feiten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie feiten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Klopt het dat een haartransplantatie alleen bij mannen wordt toegepast?
Nee, helaas wordt er nog te vaak gezegd en gedacht dat een haartransplantatie typisch iets voor mannen is. Haaruitval bij vrouwen kan veroorzaakt worden door erfelijke of mannelijke kaalheid. Bestaande technieken zijn de voorbije jaren verbeterd en verfijnd, waardoor steeds meer vrouwen een haartransplantatie overwegen.

2. Na een haartransplantatie heb ik direct een volle haardos, of niet?
Helaas is dat niet het geval. U zult zien dat de getransplanteerde haren eerst uitvallen, voordat ze drie maanden na de ingreep opnieuw gaan groeien. Haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, u heeft dus wel wat geduld nodig voordat het eindresultaat beoordeeld kan worden. Uw haardos wordt ondanks de nieuwe haargroei nooit meer zo vol als in uw jeugd.

3. Zijn de resultaten echt blijvend?
Ja, de resultaten die met een haartransplantatie bereikt worden zijn permanent. De getransplanteerde haarzakjes blijven haren produceren. Dit is mogelijk omdat de donorharen andere kenmerken hebben dan de hoofdharen die zijn uitgevallen. Deze kenmerken blijven ook na de haartransplantatie behouden.

4. Is een haartransplantatie mogelijk zonder eigen donorhaar?
Nee, een haartransplantatie kan alleen worden uitgevoerd als u over voldoende kwalitatief donormateriaal beschikt.

5. Wordt een haartransplantatie in Turkije goedkoper aangeboden?
Buitenlandse haarklinieken, waaronder Turkse, kunnen cosmetische ingrepen inderdaad soms goedkoper aanbieden. Voor veel mensen is dit een reden om naar een buitenlandse haarkliniek te gaan. Let altijd goed op waar u terecht komt en hoe een haarkliniek bekend staat. Acura Medisch Centrum biedt uiterst betaalbare haartransplantatie tarieven en u bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

6. Wordt een haartransplantatie bij Alopecia areata uitgevoerd?
Kale plekken die veroorzaakt worden door Alopecia areata, worden doorgaans niet met een haartransplantatie behandeld. Een haarkliniek kan u helpen bij het vinden van een geschikte behandelmogelijkheid waaronder micro haar pigmentatie.

7. Komt iedere vorm van haaruitval voor een haartransplantatie in aanmerking?
Nee. Haartransplantaties worden voornamelijk uitgevoerd bij haaruitval als gevolg van erfelijke kaalheid. Eventueel is de ingreep mogelijk bij blijvend haarverlies als gevolg van brandwonden en/of ongevallen. Tijdelijke vormen van haarverlies, waaronder medische behandelingen, ziektes, medicijngebruik, stress, vitaminegebrek en/of grote gewichtsschommelingen zijn vrijwel nooit een reden voor een haartransplantatie. U kunt dan gebruik maken van andere oplossingen bij haarverlies.

8. Houd ik littekens over aan een haartransplantatie?
Het bekende haartransplantatie litteken is iets waar u aan denkt bij het overwegen van een haarimplantatie. Haartransplantatie artsen maken tegenwoordig altijd gebruik van de FUE techniek, waarbij er van littekens geen sprake is. Tijdens een intakegesprek wordt de techniek nader toegelicht.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie feiten en fabels’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu