fbpx

Haartransplantatie finasteride

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u een haartransplantatie in combinatie met finasteride? Finasteride is één van de meest gebruikte haargroeimiddelen. Finasteride kan helaas ook diverse ernstige bijwerkingen hebben. Het gebruik van dit haargroeimiddel naast een haartransplantatie kan dus diverse voor- en nadelen met zich meebrengen. We hebben voor u de meest gestelde vragen over dit onderwerp op een rijtje gezet.

Haartransplantatie finasteride.
Haartransplantatie finasteride.
Haartransplantatie Finasteride FAQ – Veelgestelde vragen

1. Welke haaruitval behandeling is geschikt bij beginnend haarverlies?
Erfelijke kaalheid is een vorm van haaruitval die voor komt bij mannen en vrouwen. Niet zelden begint het haarverlies al op jonge leeftijd. Beginnende haaruitval kan behandeld worden zonder direct voor een ingrijpende haartransplantatie te kiezen. Haargroeimiddelen zoals Dutasteride, Finasteride, Minoxidil en de Diane pil kunnen de haaruitval verminderen en de haargroei bevorderen. Welk middel past bij uw situatie kan door uw huisarts of dermatoloog bekeken worden. Een behandeling die steeds vaker bij beginnende haaruitval wordt toegepast, is de mesotherapie haar behandeling.

2. Hoe lang kan ik Finasteride voor een haartransplantatie gebruiken?
Finasteride kan langdurig gebruikt worden. Als het middel bij u aanslaat, wordt het effect hiervan meestal pas na een gebruik van drie tot zes maanden zichtbaar. Om de bereikte resultaten te behouden, dient u het middel te blijven gebruiken. Het is doorgaans niet nodig om het gebruik van Finasteride ruim voor de haartransplantatie te staken.

3. Ik gebruik Finasteride om haaruitval te verminderen. Kan ik een haartransplantatie ondergaan?
Uw geschiktheid voor een haartransplantatie wordt door een specialist beoordeeld. Dit gebeurt tijdens een uitgebreid intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Naast het bekijken van uw hoofdhuid en haargroei wordt ook eventueel gebruik van een haargroeimiddel besproken.

4. Heeft het gebruik van Finasteride invloed op een haartransplantatie resultaat?
Finasteride is een zogenaamde DHT blocker. Het remt de werking van het DHT hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. De getransplanteerde haarzakjes zijn niet gevoelig voor dit hormoon, Finasteride heeft hier geen invloed op. Uiteraard kan het zo zijn dat de haren rondom de ontvangstgebieden wel baat hebben bij het gebruik van Finasteride. De resultaten van de haartransplantatie worden er niet door beïnvloed.

5. Is Finasteride in combinatie met een haartransplantatie een veilig middel?
Finasteride is een middel dat is ontwikkeld om prostaat- en plasproblemen bij mannen te behandelen. Dat het een positieve invloed heeft op haaruitval en haargroei, werd later ontdekt en bevestigd. Het is echter een middel dat ook bekend staat om het risico op serieuze bijwerkingen. Deze bijwerkingen verdwijnen niet op het moment dat u een haartransplantatie ondergaat. Bovendien kunnen de bijwerkingen van Finasteride soms blijvend van aard zijn.

6. Mogen vrouwen na een haartransplantatie Finasteride gebruiken?
Nee. Finasteride mag zowel voor als na een haartransplantatie niet aan vrouwen worden voorgeschreven. De eventuele bijwerkingen die zich voordoen zijn namelijk vaak ernstig. Met name vrouwen in de vruchtbare leeftijd, vrouwen met een kinderwens en/of zwangere vrouwen komen beter niet in contact met de ingrediënten van Finasteride, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de ongeboren foetus.

7. Welke bijwerkingen heeft Finasteride?
Finasteride kent diverse bijwerkingen, waaronder een verminderd libido, impotentie, borstvorming bij mannen, overgevoeligheid, leverproblemen, hartkloppingen en stemmingswisselingen. Het spreekt voor zich dat niet iedereen op dezelfde manier reageert op een geneesmiddel. Op het moment dat u het middel gebruikt en hinder ondervindt van eventuele bijwerkingen, maakt u hiervan direct melding bij uw arts.

8. Wat is het verschil tussen een haartransplantatie en een haargroeimiddel als Finasteride?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep en momenteel de enige behandeling met blijvende resultaten bij haaruitval. Het is een kostbare behandeling. De succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Finasteride daarentegen is een geneesmiddel dat haaruitval bewezen vermindert en haargroei kan stimuleren. U dient het middel dagelijks te gebruiken. Op het moment dat u stopt met het gebruik, keert de haaruitval binnen afzienbare tijd terug.

9. Waarom kies ik voor een haartransplantatie en niet voor het gebruik van Finasteride?
Zeker als u Finasteride al langere tijd heeft gebruikt, kan het zijn dat u het gebruik zat bent. Iedere dag neemt u een geneesmiddel dat een behoorlijke kans op bijwerkingen heeft. Uw haaruitval neemt weliswaar af, maar keert weer terug als u Finasteride niet langer gebruikt. Met een haartransplantatie heeft u een eenmalige ingreep met blijvende resultaten. U hoeft zich niet meer dagelijks bezig te houden met uw haaruitval en een eventueel vergeten dosis Finasteride.

10. Worden de kosten van Finasteride vergoed na een haartransplantatie?
De kosten voor het gebruik van Finasteride als haargroeimiddel worden niet vergoed. De kosten worden niet vergoed voordat u een haartransplantatie ondergaat en ook niet daarna. Zorgverzekeraars vergoeden soms homeopathische haargroeimiddelen vanuit een aanvullende zorgverzekering, niet vanuit de basisverzekering.

11. Waar kan ik Finasteride kopen?
Finasteride is een geneesmiddel dat bij uw apotheek op recept verkrijgbaar is. Koop nooit medicijnen waarvan u niet zeker waar ze vandaan komen. Online is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om van verschillende merken Finasteride te kopen, zonder recept bij veelal buitenlandse webshops. Uw gezondheid is belangrijk. Laat u daarom altijd voorlichten door uw huisarts over het gebruik van Finasteride. Deze kan u ook eventueel een recept voorschrijven dat u bij uw vertrouwde apotheek in kunt leveren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie finasteride’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu