fbpx

Haartransplantatie goed of slecht?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

In de voorbereiding op een haarimplantatie kunt u zichzelf de vraag stellen of een haartransplantatie goed of slecht is. Deze vraag kan bij iedereen anders beantwoord worden en is afhankelijk van diverse omstandigheden en factoren. Ondanks dat het een cosmetische ingreep is, kiest u er voor om een operatie te onder gaan. Elke operatieve ingreep heeft mogelijke complicaties en een zekere risico factor. Of in uw situatie een haartransplantatie goed of slecht idee is, kan het beste beoordeeld worden door een gespecialiseerde arts.

Haartransplantatie goed of slecht?
Haartransplantatie goed of slecht?
Wanneer is een haartransplantatie goed of slecht?

Door de toename in het aantal haarklinieken en aanbieders van haartransplantaties, komt het geregeld voor dat een haartransplantatie slecht wordt uitgevoerd. Slechte resultaten kunnen meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat u bij een onervaren haarkliniek geweest bent of dat bij de arts de nodige kennis ontbreekt om een geslaagde haartransplantatie uit te voeren. Het resultaat van een goede of slechte haartransplantatie heeft u voor een groot gedeelte zelf in de hand. Vergelijk de haartransplantatie kosten van de haarklinieken met elkaar en probeer met een objectieve blik haartransplantatie ervaringen van anderen te lezen. Het is niet altijd zo dat goedkoop duurkoop is, maar bij een haartransplantatie is dit helaas wel vaak de harde realiteit. Een slecht uitgevoerde haartransplantatie geeft naast een teleurstellend resultaat een mogelijk probleem voor toekomstige behandelingen. Bij een haartransplantatie worden grafts uit het donorgebied bij uw haarkrans verwijderd wat maakt dat het donorgebied kleiner wordt. Heeft u meerdere haartransplantaties nodig, omdat u te maken heeft met slechte resultaten? Dit kan van invloed zijn op latere behandelingen. Let op dat over haartransplantatie in Turkije sommige mensen niet tevreden zijn. Maak daarom altijd een weloverwogen beslissing voor het ondergaan van een behandeling in Nederland of het buitenland.

Haartransplantatie goed of slecht, lees ervaringen

Een goede voorbereiding is de halve weg naar succes. Dat gaat zeker op voor de vraag of ‘haartransplantatie goed of slecht?’ is. Tegenwoordig is het vinden van informatie over haarklinieken, haartransplantaties en gebruikte technieken met behulp van internet vrij eenvoudig. Lees positieve ervaringsverhalen, maar vergeet zeker niet naar de negatieve verhalen te kijken. Negatieve ervaringen kunnen u helpen bij het nemen van een beslissing en laten u weten wat u beter niet kunt doen voor, tijdens of na de behandeling.

Maak uw wensen kenbaar

Als uw voorkeur naar een bepaalde specialist of haarkliniek uitgaat, plan dan eerst altijd een intakegesprek. Breng een bezoek aan de kliniek van uw keuze en maak daarnaast afspraken voor een eerste consult bij een of twee andere klinieken. Een haartransplantatie begint vaak al met de eerste indruk die u van een arts of kliniek heeft. Neem de tijd. U overweegt een kostbare ingreep en streeft daarbij naar een maximaal resultaat. Vergelijk de manier waarop u bij de verschillende klinieken te woord wordt gestaan. Voelt u zich welkom of krijgt u een onbehagelijk gevoel? Hoe is de presentatie van de kliniek en de uitleg van de behandelend specialist? Een goede of slechte haartransplantatie begint al op het moment dat u de deur van een kliniek opent. Het is verstandig om niet alleen naar een eerste consult te gaan. Vaak vergeten mensen in al hun enthousiasme en voornamelijk zenuwachtigheid belangrijke vragen te stellen. Schrijf uw vragen op en neem het lijstje mee. Luister naar de uitleg van de arts en vraag naar de ervaringen die de kliniek heeft met haartransplantaties.

Haartransplantatie goed of slecht bij Acura Medisch Centrum

Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in de FUE techniek. De haartransplantaties worden door cosmetisch artsen uitgevoerd in de privé klinieken in Amsterdam en Weert. De gehanteerde tarieven zijn uiterst competitief, waarbij u er zeker van bent dat de nazorg is inbegrepen. Wilt u meer weten over de FUE haartransplantatie bij onze kliniek? U kunt zowel telefonisch als per e-mail contact opnemen.

Haartransplantatie goed of slecht? FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie goed of slecht? De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is een teleurstellend resultaat hetzelfde als een mislukte haartransplantatie?
Nee, al kunt u een teleurstelling uiteraard wel als een mislukking ervaren. Haartransplantaties mislukken echter zelden. Verkeerde of te hoge verwachtingen leiden geregeld wel tot een teleurstelling. U kunt dit voorkomen door vooraf uw wensen en verwachtingen uitgebreid onder de aandacht van de behandelend specialist te brengen.

2. Is een goedkope haartransplantatie van slechte kwaliteit?
Nee, dat is zeker niet altijd het geval. Goedkope haartransplantaties bevatten meestal een beperkt aantal grafts en indien u extra grafts nodig heeft voor een goed resultaat, zal de prijs omhoog gaan. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de inhoud van een prijsopgave.

3. Zijn haarklinieken in het buitenland slecht of onbetrouwbaar?
Buitenlandse haarklinieken zijn niet beter of slechter dan Nederlandse klinieken. Net zoals in Nederland gaat het om vertrouwen in de behandelend specialist en de ervaring die iemand heeft. Er is vooraf geen reden om aan te nemen dat u te maken zou hebben met een slechte of onbetrouwbare kliniek.

4. Hoe kan ik een teleurstellend haartransplantatie resultaat voorkomen?
Besteed tijdens uw voorbereiding voldoende aandacht aan reviews, klantervaringen en het persoonlijk bezoeken van een aantal haarklinieken. Neem de instructies en verzorgingsadviezen die u krijgt ter harte en geef uw hoofdhuid de tijd die nodig is om te herstellen. Pas uw werkzaamheden en sportieve activiteiten de eerste dagen en weken aan. Stop met roken en beperk het gebruik van alcohol. Wees daarnaast terughoudend met uw verwachtingspatroon.

5. Is een haartransplantatie goed bij erfelijke kaalheid?
Alopecia androgenetica kan zowel bij mannen als vrouwen permanent opgelost worden met een haartransplantatie. Voorwaarde is echter wel dat u zelf over genoeg donorhaar beschikt. Is uw haaruitval al te ver gevorderd, dan zal de ingreep niet toegepast kunnen worden.

6. Is een haartransplantatie in combinatie met een haargroeimiddel een goed idee?
Combinatie behandelingen kunnen soms overwogen worden. Haargroeimiddelen kunnen niet te snel na de ingreep gebruikt worden. De voorkeur gaat voornamelijk uit naar Minoxidil en Finasteride. Laat de haartransplantatie arts weten dat u het gebruik van een haargroeimiddel overweegt. U krijgt dan gerichte tips en adviezen over de mogelijkheden.

7. Onervaren haartransplantatie artsen bereiken meestal slechte resultaten. Klopt dit?
Feit is dat iedere arts ergens is begonnen of moet beginnen. Beginnend artsen lopen doorgaans geruime tijd mee in een kliniek om de nodige ervaring op te doen. Het is niet realistisch om te verwachten dat onervaren artsen de ingreep met dezelfde routine en efficiënte uitvoeren als doorgewinterde haartransplantatie specialisten. Dat betekent echter niet dat het resultaat van de ingreep slecht is.

8. Waar vind ik goede en slechte haartransplantatie ervaringen?
Verschillende fora en reviewsites besteden aandacht aan positieve en negatieve haartransplantatie ervaringen. Het lezen van goede en slechte ervaringen heeft diverse voordelen, zo maakt u waarschijnlijk niet dezelfde fout als een ander heeft gedaan en vergelijkt u de verschillende opties zorgvuldig met elkaar.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie goed of slecht’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu