Let op
Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/
Blijvend resultaat bij kaalheid. Dat is wat een haartransplantatie biedt. Als u een haartransplantatie overweegt, wilt u vast graag weten hoe snel u weer geniet van een volle haardos. Het haartransplantatie groeiproces neemt tijd in beslag. Het uiteindelijke resultaat ie helaas niet direct zichtbaar. Wanneer ziet u dan resultaat na een haarimplantatie? Het is een vraag die een uitgebreid antwoord kent.
Haaruitval tijdens het haartransplantatie groeiproces
U verwacht het misschien niet, maar na een haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren binnen 3 weken na de ingreep meestal uit. Wellicht is uw eerste reactie er een van shock en ontreddering. U hoeft zich over dit haarverlies echter geen zorgen te maken. Het is onderdeel van het haartransplantatie groeiproces en het herstel van de natuurlijke haargroei. De haaruitval wordt veroorzaakt, omdat de haarzakjes als het ware in een automatische slaapstand terecht komen en daardoor gedurende bepaalde tijd geen haren produceren. De duur van de slaapperiode is persoonsgebonden en varieert tussen drie en zes maanden. Indien u na de haartransplantatie haarverdikkingsproducten wilt gebruiken, vraag dan altijd eerst advies aan de behandelend specialisten van Acura Medisch Centrum. U krijgt informatie over de producten die veilig in gebruik zijn en die mogelijk het volume van het haar helpen te verhogen.
You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
Herstel na de haartransplantatie
Zeker als u wat ongeduldig van aard bent, is een haartransplantatie behandeling een beproeving. Nadat uw haren zijn uitgevallen, is het wachten op de nieuwe haargroei. De eerste haren die gaan groeien tijdens het haartransplantatie groeiproces, zijn vaak nog vrij dun van aard. Zichtbare resultaten beginnen na gemiddeld vijf maanden vorm aan te nemen. Bij het kijken in de spiegel, ziet u een toename van de getransplanteerde haren. U kunt de nieuwe haren net zo behandelen als u dat voor de haartransplantatie gewend bent geweest. Het volledige groeiproces na de haartransplantatie, wat leidt tot het eindresultaat, neemt negen tot twaalf maanden in beslag. De duur van het haartransplantatie groeiproces verschilt van persoon tot persoon. Heeft u van nature een snelle haargroei? Dan zullen ook de nieuwe haren wat sneller gaan groeien.
Ervaringen haartransplantatie groeiproces
Als u meer wilt weten over het groeiproces van de getransplanteerde haren, kunt u daarvoor een afspraak maken bij Acura Medisch Centrum. Het intakegesprek is het aangewezen moment om vragen te stellen over zowel de ingreep als het herstel na de haartransplantatie. Daarnaast vindt u online talloze voorbeelden over het herstelproces. Bekijk foto’s van resultaten die in de weken en maanden na de haarimplantatie zijn gemaakt. U kunt hier zien dat na de haaruitval de haren voorzichtig weer beginnen te groeien. Alleen haartransplantatie voor en na foto’s bekijken kan, maar dit geeft u geen realistisch inzicht in het hele proces. Voordat het eindresultaat wordt bereik,t is immers een periode van ongeveer twaalf maanden verstreken. Bekijk online ook haartransplantatie ervaringen van anderen, om een beter beeld te krijgen van het herstel na de behandeling.
Tips voor een vlot haartransplantatie herstel
Een haartransplantatie is een intensieve behandeling, die behoorlijk wat van de hoofdhuid vergt. Adviezen die uw behandelend artsen geven, maken een voorspoedig herstel mogelijk. Zeker in de eerste tien tot vijftien dagen na de haartransplantatie, is uw hoofdhuid gebaat bij rust. Vermijd het gebruik van shampoos op chemische basis en was het haar niet dagelijks. U kunt de arts rustig vragen welke verzorgingsmiddelen u veilig kunt gebruiken. Meer weten? Neem dan contact op voor een informatief eerste consult.
Haartransplantatie groeiproces FAQ – Veelgestelde vragen
1. Heb ik direct zichtbare resultaten na een haartransplantatie?
Nee, een haartransplantatie is een langdurige ingreep. De resultaten ontwikkelen zich in de maanden die volgen op de behandeling. Gemiddeld duurt het tussen de 9 en 12 maanden, voordat het eindresultaat wordt bereikt.
2. Gaat mijn haar meteen groeien?
Nee, helaas niet. Het is zelfs bij de meeste mannen en vrouwen zo dat de getransplanteerde haren uitvallen zo’n twee tot vier weken na de behandeling. Het gaat hierbij slechts om tijdelijke haaruitval. Dit is een normaal gevolg van de haartransplantatie. Na zo’n drie tot vier maanden gaan de getransplanteerde grafts weer nieuwe haargroei produceren.
3. Hoe snel groeit mijn haar na een haartransplantatie?
Gezond haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Dit is na een haartransplantatie niet anders. U heeft veel geduld nodig. Op het moment dat het haar begint te groeien, ziet u de resultaten verbeteren.
4. Kan ik een haargroeimiddel gebruiken om het resultaat te verbeteren?
In overleg met de haartransplantatie specialist kunt u een haargroeimiddel als Minoxidil of Finasteride gebruiken na de ingreep. De haargroei wordt door het gebruik van effectief bewezen haargroeimiddelen positief gestimuleerd. Gebruik een haargroeimiddel alleen na overleg met een arts en/of specialist.
5. Zijn de resultaten van een haartransplantatie permanent?
Ja, de succesvol getransplanteerde grafts blijven uw leven lang haren produceren.
6. Hoe kan het dat de resultaten blijvend zijn?
Bij een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans. De grafts hebben andere genetische eigenschappen dan op de rest van uw hoofd. Deze structuur zorgt ervoor dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon, wat Alopecia androgenetica veroorzaakt. Met het verstrijken van de jaren kan uw haar wel iets dunner worden, maar van overmatige haaruitval is na een haartransplantatie geen sprake meer.
7. Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid en haar na de haartransplantatie?
De eerste dagen na de ingreep wordt geadviseerd de hoofdhuid en het haar niet te wassen. Daarna kunt u het haar voorzichtig wassen met een milde, verzorgende shampoo. De behandelend specialist geeft u advies over eventuele verzorgingsproducten. Belangrijk is om het gebruik van stylingapparatuur de eerste twee weken te vermijden. De warmte die hierbij vrijkomt kan van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. In de voor- en nazorg haartransplantatie instructies staat alles uitvoerig beschreven.
8. Kan ik mijn nieuwe haar knippen en stylen zoals ik voorheen gewend was?
Ja. U kunt het haar na zo’n 9 maanden weer behandelen zoals u dat wilt. Knippen, stylen, kleuren en verven zijn mogelijk.
9. Wanneer kan ik mijn nieuwe haar laten knippen?
Het moment waarop u voor het eerst naar de kapper gaat, verschilt van persoon tot persoon. Bij de een begint de haargroei eerder dan bij de ander en de een wil graag wat langere haren dan de ander. Als het haar na drie tot vier maanden begint te groeien, kunt u bepalen wanneer een knipbeurt noodzakelijk is.
10. Ziet mijn haar er natuurlijk uit na een haartransplantatie?
De haarzakjes worden in de natuurlijke groeirichting geplaatst. Dat betekent dat het resultaat van een haartransplantatie natuurgetrouw is. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen materiaal. Van een verschil in haarkleur is dan ook geen sprake. U heeft een natuurlijk uitziend kapsel en een gewone haargroei.
11. Hoe wordt mijn haarlijn bepaald?
De haarlijn wordt in overleg met u en de behandelend specialist bepaald. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een was potlood, waarmee de specialist de haarlijn kan tekenen. U kunt dan zien hoe de haarlijn er uit komt te zien. Deze werkwijze voorkomt een onnatuurlijk resultaat en een haarlijn waar u zich niet blij mee voelt.
12. Krijg ik door de haartransplantatie geen kale plekken in mijn haarkrans?
Mannen en vrouwen die een haartransplantatie overwegen, dienen over voldoende donormateriaal te beschikken. Dat houdt in dat u bij een vergevorderde kaalheid niet in aanmerking komt voor een behandeling. Van het ontstaan van kalende plekken in het donorgebied is geen sprake, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.
13. Hoeveel grafts worden er getransplanteerd?
Het aantal haarzakjes of haarimplantaten dat getransplanteerd wordt, hangt af van de mate van kaalheid en de kalende plekken die u laat behandelen. Met een haartransplantatie kan ook een hogere haardichtheid bereikt worden. Tijdens een intakegesprek wordt uw hoofdhuid bekeken, waarna een nauwkeurige inschatting gemaakt wordt van het aantal haarzakjes dat nodig is voor een optimaal resultaat.
14. Wat als mijn haar na de haartransplantatie niet groeit?
Haartransplantaties mislukken zelden. Het succes van de behandeling begint al bij een goede voorbereiding. Weet wat u kunt verwachten, zeker van het verloop van het haargroeiproces. Een ervaren haartransplantatie specialist kan uw verwachting bijstellen naar hetgeen realistisch gezien haalbaar is.
15. Kan de haargroei versneld worden?
Nee, het is een natuurlijk proces dat enigszins beïnvloedt maar niet versneld kan worden. Uw haar heeft tijd nodig om te groeien. Eens de eerste haargroei zichtbaar wordt, kunt u goed zien hoe de ontwikkeling gaat.
16. Verloopt het groeiproces bij iedereen die een haartransplantatie ondergaat hetzelfde?
In grote lijnen wel. Natuurlijke processen kunnen bij iedereen op een andere manier verlopen. De een ziet eerder nieuwe haargroei dan de ander. Door het midden genomen wordt daarom een eindresultaat na gemiddeld 9 tot 12 maanden beoordeeld.
17. Groeien de verwijderde haarzakjes in het donorgebied terug?
Haarzakjes die verwijderd worden, groeien op de transplantatiegebieden, maar niet meer opnieuw in het donorgebied. Het is niet zichtbaar dat er haarzakjes verwijderd is, u hoeft zich geen zorgen te maken over een kalende haarkrans.
18. Zijn de resultaten echt blijvend?
Ja. Door gebruik te maken van de grafts uit uw haarkrans wordt blijvend nieuwe haargroei mogelijk op kalende, uitgedunde plaatsen.
19. Hoe komt het dat de getransplanteerde haren niet uitvallen zoals eerder is gebeurd?
Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon. Het haargroeiproces wordt versneld, waardoor uw haarzakjes verschrompelen en nieuwe haargroei niet langer mogelijk is. De haarzakjes in het donorgebied zijn hiervoor niet gevoelig. Deze bijzondere eigenschap blijft ook na het transplanteren behouden.
20. Groeit het haar bij vrouwen sneller terug dan bij mannen?
Nee, de snelheid waarin de haargroei zich voltrekt is gelijk. Vrouwen die een haartransplantatie ondergaan kunnen ook pas 9 tot 12 maanden later naar het eindresultaat kijken.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?
Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie groeiproces’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.
- Gratis eerste consult
- Altijd in ervaren handen
- Uw zorg is onze zorg
- Professioneel en eerlijk advies
- Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert