fbpx

Haartransplantatie haarlijn

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

De haartransplantatie haarlijn bepaalt grotendeels of het resultaat van de behandeling er mooi en natuurlijk uit ziet. Heeft u al nagedacht over hoe u de haarlijn na de haartransplantatie wilt hebben? U kunt dit van tevoren al overleggen tijdens het consult en u kunt dit natuurlijk ook nog bespreken voor de behandeling met de haartransplantatie arts. We hebben voor u de meest gestelde vragen over dit onderwerp op een rijtje gezet.

Haartransplantatie haarlijn.
Haartransplantatie haarlijn.
Haartransplantatie haarlijn FAQ – Veelgestelde vragen

1. Kan een terugtrekkende haarlijn met een haartransplantatie behandeld worden?
Ja. Zeker als de haaruitval wordt veroorzaakt door Alopecia androgenetica kan een mooi resultaat bereikt worden. Na het bereiken van het eindresultaat heeft u een haarlijn die weer in overeenstemming is met uw haargroei en gezicht.

2. Hoe wordt mijn haarlijn bepaald?
De behandelend specialisten van Acura Medisch Centrum hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van haartransplantaties. Aan de hand van uw haargroei kan nauwkeurig bekeken worden hoe uw haarlijn er uit ziet. Voorafgaand aan de ingreep wordt met behulp van een speciaal potlood de haarlijn afgetekend. U kunt dan zien waar de haarzakjes geplaatst worden. Het is aan u om hier al dan niet mee in te stemmen. Gestreefd wordt naar een natuurlijke haarlijn die in overstemming is met uw uiterlijk.

3. Kan mijn haargrens verlaagd worden met een haartransplantatie?
Als u vindt dat uw haargrens te hoog is geworden door haaruitval, kan een FUE haartransplantatie uitkomst bieden. Uw geschiktheid voor de ingreep wordt beoordeeld door een ervaren specialist tijdens een persoonlijk intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. De arts kan nauwkeurig aangeven in hoeverre uw haargrens verlaagd kan worden en welke resultaten u van een ingreep kan verwachten.

4. Is één behandeling genoeg om mijn haarlijn aan te passen?
Het aanpassen van een haarlijn en/of het verlagen van een haargrens behoort tot de minder uitgebreide haartransplantatie behandelingen. Afhankelijk van de mogelijkheden volstaat in dit soort situaties doorgaans een aantal van 1.000 tot 1.500 grafts dat getransplanteerd wordt. Dit wordt in een enkele behandeling gedaan. Als u later overweegt om uw haardos verder te laten verdichten dan is een aanvullende haartransplantatie noodzakelijk.

5. Wat doe ik bij dieper wordende inhammen na het aanpassen van mijn haarlijn?
Al tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden met u besproken. Afhankelijk van de mate waarin de haaruitval is gevorderd, kan een specialist aangeven hoeveel grafts u kunt laten transplanteren en welke kalende gebieden het beste behandeld kunnen worden. Ontstaan later elders kalende gebieden, dan kan eventueel een volgende haartransplantatie uitgevoerd worden. U dient dan uiteraard wel over voldoende donormateriaal te beschikken.

6. Kan ik na een eerder uitgevoerde haartransplantatie mijn haarlijn laten corrigeren?
Het komt soms voor dat iemand niet tevreden is met het bereikte resultaat van een haartransplantatie. Vaak zijn verbeteringen en/of correcties mogelijk, waardoor uw resultaat er natuurlijker uitziet en u beter in uw vel zit. Dat geldt ook voor een haarlijn die tot ontevredenheid leidt.

7. Wat kost een haartransplantatie van mijn haarlijn?
De haartransplantatie kosten van een haartransplantatie worden hoofdzakelijk bepaald door het aantal grafts dat getransplanteerd wordt.

8. Ziet mijn haarlijn er na een haartransplantatie direct al beter uit?
Nee, helaas niet. Het duurt enige tijd voordat de resultaten zichtbaar worden, gemiddeld drie tot vier maanden. Voordat het resultaat optimaal is, zijn negen tot twaalf maanden verstreken.

9. Zijn de resultaten van een haarlijn haartransplantatie langdurig?
Ja. De resultaten zijn blijvend. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang haren produceren. Dit is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans. Deze haarzakjes hebben een andere structuur, waardoor ze ongevoelig zijn voor het mannelijke DHT hormoon dat Alopecia androgenetica veroorzaakt.

10. Komen zowel mannen als vrouwen in aanmerking voor een haarlijn haartransplantatie?
Niet alleen mannen hebben te maken met erfelijke kaalheid. Een groot aantal vrouwen wordt hier eveneens mee geconfronteerd. De manier waarop de haaruitval zich voltrekt, loopt uiteen en is zowel bij mannen als vrouwen te behandelen met behulp van een haartransplantatie. Uw uiteindelijke geschiktheid wordt tijdens een persoonlijk intakegesprek beoordeeld.

11. Worden de kosten voor een haartransplantatie van de haarlijn vergoed?
Nee, dat is niet waarschijnlijk. Zorgverzekeraars vergoeden zelden tot nooit de kosten die u maakt voor een haartransplantatie. Indien er sprake is van kaalheid die ontstaan is ten gevolge van een ongeval of brandwonden, wordt soms een vergoeding toegekend. Exacte vergoedingsmogelijkheden en voorwaarden staan vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

12. Kan ik voor een haarlijn haartransplantatie naar Turkije?
Een aantal Turkse aanbieders heeft een vertegenwoordiging in Nederland. Het is altijd mogelijk om ook daar een afspraak voor een intakegesprek te maken. Realiseer u wel altijd goed dat de behandeling zelf in Turkije plaatsvindt en dat u reis- en verblijfskosten betaald. Het loont de moeite om de verschillende behandelmogelijkheden en kosten aandachtig met elkaar te vergelijken. Alles bij elkaar opgeteld, is het voordeel van een goedkopere behandeling in Turkije al snel verdwenen als u langer ter plaatse moet blijven dan voorzien.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie haarlijn’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu