fbpx

Haartransplantatie haram

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Is een haartransplantatie haram? Dit is een veel voorkomende vraag over deze ingreep. Omdat deze vraag zo vaak gesteld wordt, hebben we voor u de meest voorkomende vragen over dit onderwerp op een rijtje gezet. Achter deze vragen staan korte en bondige antwoorden.

Haartransplantatie haram.
Haartransplantatie haram.
Haartransplantatie haram FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is een haartransplantatie toegestaan volgens de Islam?
De meningen zijn hierover verdeeld. Het is niet expliciet opgenomen in de Koran, omdat ten tijde van het schrijven van het Heilige Boek de haartransplantatie nog niet bestond. Volgens de Islam is een haartransplantatie niet haram wel makroeh, afkeuringswaardig. Iedere moslim die een behandeling tegen haaruitval overweegt, moet voor zichzelf bepalen of een FUE haartransplantatie een behandeling is die bij hem of haar past.

2. Wat is volgens de Islam haram als het om haar gaat?
Haaruitval wordt door veel mannen en vrouwen als onwenselijk beschouwd. Het heeft een negatieve impact op het zelfvertrouwen. Door de Profeet is het duidelijk verboden om een haarwerk of pruik te dragen, omdat men door het gebruiken en dragen van het haar van een ander, iemand anders in de maling neemt. Bovendien is het oneerbiedig om een menselijk onderdeel als reserve onderdeel aan iemand anders te geven. Dit is echter niet van toepassing op een haartransplantatie. De techniek wordt immers toegepast met uw eigen donormateriaal.

3. Als een haartransplantatie haram is, waarom zijn er dan haarklinieken in Turkije die de ingreep aanbieden en uitvoeren?
Net zoals bij niet-moslims het geval is, is een haartransplantatie ongekend populair bij moslim mannen. Aangezien iedere gelovige voor zichzelf moet en kan bepalen of een haartransplantatie haram is, zijn er tal van klinieken waar de behandeling met goede resultaten wordt aangeboden. Haartransplantatie klinieken in zowel Turkije als Nederland behandelen zowel gelovigen als mensen die niet geloven.

4. Is het uitvoeren van een haartransplantatie haram?
Dat is aan iedereen zelf om daar een mening over te hebben en/of vormen. Zowel FUT als FUE haartransplantaties worden met lichaamseigen donormateriaal uitgevoerd. Van het gebruik van andere haren is geen sprake. In dat opzicht is de behandeling niet haram. Vrome moslims kunnen de behandeling als makroeh, afkeuringswaardig, beschouwen. De behandeling wordt met de grootste mogelijke zorg en nauwkeurigheid uitgevoerd met blijvende resultaten als gevolg.

5. Is een haartransplantatie in Turkije goedkoper?
De vraag naar haartransplantaties is de laatste jaren explosief gestegen. Buitenlandse aanbieders werven mede daarom actief op de Nederlandse markt. Turkse haarklinieken zijn in trek, omdat ze geregeld lage tarieven aanbieden. Het verschil met een behandeling bij Acura Medisch Centrum is aan het einde van de rit kleiner dan u wellicht zou denken. Bij de Turkse tarieven zitten de kosten voor het reizen niet inbegrepen. Ook de verblijfskosten ter plaatse zijn bijkomstig. Bovendien kunt u te maken krijgen met communicatie problemen.

6. Is een haartransplantatie Turkije van betrouwbare kwaliteit?
Overweegt u een haartransplantatie in Turkije? Juist omdat lichaamshaar een gevoelig onderwerp is, als het om een haartransplantatie gaat, voldoen de meeste klinieken aan hoge eisen op het gebied van gezondheid en zorg. Kies voor een haarkliniek en behandelend specialist waar u ervaringsverhalen van vindt en die worden besproken op bijvoorbeeld een haarforum. De beter aangeschreven artsen zijn vaak lid van ISHRS.

7. Is een haartransplantatie haram als mijn haaruitval gezien wordt als ziekte?
Dit is eveneens een vraag die u als gelovig moslim met haaruitval zelf moet beantwoorden. Als u vindt dat haaruitval en kaalheid als ziekte gezien kunnen worden, waarvoor een haartransplantatie het geschikte medicijn is, dan kunt u een behandeling ondergaan. Op het moment dat een behandeling een cosmetische redenen heeft, kan dit gezien worden als ijdelheid en wordt een ingreep al snel als makroeh of haram beschouwd.

8. Mag ik als moslim bij elke haarkliniek een haartransplantatie ondergaan?
Ja. Al bepaalt u uiteraard zelf welke haarkliniek uw voorkeur heeft. Om een goed resultaat te bereiken, kiest u bij voorkeur voor een ervaren haartransplantatie specialist die de behandeling in de vingers heeft zitten. Geadviseerd wordt om bij verschillende haarklinieken een afspraak te maken voor een intakegesprek. U bent dan in staat om te vergelijken en zo de beste keuze te maken.

9. Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?
Uw geschiktheid voor de behandeling wordt bekeken en beoordeeld door een haartransplantatie specialist. Dit gebeurt tijdens een uitgebreid intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Gekeken wordt onder meer naar uw hoofdhuid, de mate van haaruitval en de aanwezigheid van geschikt donormateriaal. Wees open over uw gezondheid, medisch verleden en de eventuele medicatie die u gebruikt.

10. Zijn de resultaten van een haartransplantatie tijdelijk of blijvend?
De haartransplantatie biedt blijvende resultaten. Dat betekent dat de succesvol getransplanteerde haarzakjes uw leven lang haren blijven produceren. Dit is mogelijk omdat de haarzakjes die getransplanteerd worden een andere structuur hebben dan de overige hoofdharen. Ze zijn niet gevoelig voor het DHT hormoon dat haaruitval en kaalheid veroorzaakt. Met het verstrijken van de jaren kan uw haardos wel wat dunner worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie haram’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu