fbpx

Haartransplantatie herstel en genezing

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Een haartransplantatie wordt door sommige mensen van tevoren gezien als behoorlijk heftig. Wanneer iemand de behandeling heeft ondergaan, wordt achteraf echter vaak gezegd dat het juist wel mee is gevallen. Weet u hoe het ziet met het haartransplantatie herstel en de haartransplantatie genezing? Het herstel en de genezing hebben natuurlijk met elkaar te maken. Daarom behandelen we deze twee onderwerpen in dit artikel.

Haartransplantatie herstel, wanneer bent u hersteld na de haartransplantatie?

Tijdens een haartransplantatie behandeling worden er met behulp van boortje met een hele kleine diameter haren getransplanteerd. Deze haren worden geplaatst in incisies, die van tevoren gemaakt worden. Er worden eigenlijk dus heel veel minuscule wondjes gecreëerd. Deze zijn zo klein, dat er achteraf meestal zelfs geen littekentjes zichtbaar zullen zijn.

Haartransplantatie herstel en genezing.
Haartransplantatie herstel en genezing.

De haartransplantatie behandeling zelf duurt vaak ongeveer zes tot acht uur. Direct na deze behandeling mag u al weer naar huis. Bij de ene persoon verloopt het haartransplantatie herstel sneller dan bij de andere persoon. Hoe snel het haartransplantatie gebied herstelt, hangt ook af van de grootte van de behandeling. Daarnaast heeft het ook invloed wie de behandeling uitvoert.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Over het herstel na de haartransplantatie kunnen we stellen dat er eigenlijk vrijwel direct na de behandeling weinig sprake is van napijn. Dit is zeker het geval bij de FUE haartransplantatie. Na ongeveer een week raakt u de korstjes meestal kwijt en na twee weken is er vrijwel niets meer van de behandeling te zien. Het gebeurt soms dat er wat roodheid aanblijft bij het gebied waar de haren naartoe zijn getransplanteerd.
Vervolgens duurt het ongeveer drie tot vier maanden, voordat de eerste getransplanteerde haren weer gaan groeien. Vaak begint vast een gedeelte van de haren te groeien en zijn de haren nog wat lichter en dunner dan het andere haar. Na verloop van tijd worden deze haren echter voller en dikker. Na 9 tot 12 maanden is het haartransplantatie resultaat dan volledig zichtbaar.

Haartransplantatie genezing, waar moet u op letten?

Om de haartransplantatie genezing zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om u goed aan de voorzorg en nazorg instructies te houden.
Let onder andere goed op met het gebruik van alcohol en zorg ervoor dat u niet rookt op de dagen waarop dit sterk wordt afgeraden. Het is natuurlijk het beste om helemaal niet te roken, maar roken direct voor en na de haartransplantatie zorgt voor een slechtere haartransplantatie genezing. Hierdoor kan het resultaat achteraf tegenvallen. Om dit te voorkomen is het dus van essentieel belang dat u goed luistert naar de arts en ook de instructies goed naleeft.
Over het algemeen ervaren mensen het haartransplantatie het herstel en de genezing op ongeveer dezelfde manier. Mocht u hier van tevoren vragen over hebben, dan kunt u deze voorleggen aan één van onze haartransplantatie specialisten. Het is daarnaast uiteraard ook mogelijk om achteraf uw vragen voor te leggen, indien u nog vragen heeft.

Haartransplantatie herstel en genezing FAQ – veelgestelde vragen

1. Hoe ben ik er aan toe na een haartransplantatie?
Direct na de haartransplantatie is uw hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen. Na het uitwerken van de plaatselijke verdovingen, kan lichte napijn ontstaan. Het gebruik van een pijnstiller kan de pijn verzachten. Geadviseerd wordt om u door een familielid en/of bekende op te laten en niet zelfstandig naar huis te rijden. Dit heeft te maken met het feit dat u gedurende langere tijd in dezelfde houding in een behandelstoel heeft gezeten.

2. Wanneer kan ik mezelf weer vertonen, zonder dat het opvalt dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
Met name de eerste vijf dagen na de haartransplantatie is de huid rood en gezwollen. Uw huid herstelt zich vrij vlot en na vijf dagen zijn de verkleuringen en zwellingen vrijwel verdwenen. Voor buitenstaanders is het niet langer zichtbaar dat u een haartransplantatie uit heeft laten voeren na ongeveer 2 weken, als de korstjes weg zijn. Hoe snel het herstel verloopt, verschilt per persoon.

3. Hoe verloopt het herstel van mijn hoofdhuid?
Zowel het donorgebied als de transplantatie plekken hebben tijd nodig om te herstellen van de haartransplantatie. U dient de huid te ontzien en niet te wrijven en/of krabben aan de korstjes die ontstaan. De korstjes die gevormd worden, vallen vanzelf van de huid af. Korstjes die opengekrabd worden, kunnen wondjes vormen die op hun beurt infecties kunnen veroorzaken. Daarnaast kunt u dan per ongeluk getransplanteerde haren meetrekken. Gemiddeld duurt het tien tot veertien dagen, voordat de hoofdhuid hersteld is van de haartransplantatie.

4. Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten?
Geadviseerd wordt om het de eerste dagen na de haartransplantatie rustig aan te doen. De getransplanteerde haarzakjes hebben tijd nodig om vast te groeien. Het stoten en/of aanraken van uw hoofd is daarbij niet gewenst. Hervat uw werkzaamheden op advies van de behandelend specialist. Veel hangt af van het soort werk dat u precies verricht. Zware lichamelijke arbeid dient zo’n veertien dagen tot een maand vermeden te worden.

5. Kan ik gewoon sporten na een haartransplantatie?
Nee, sporten dient u enkele weken op een laag pitje te zetten. Met name contactsporten en intensieve sporten waarbij u veel zweet, kunt u beter minimaal een maand uitstellen. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan de sauna en een duik in zee en/of het zwembad.

6. Heb ik direct na de haartransplantatie een mooie haardos?
Nee, helaas niet. De resultaten van een haartransplantatie zijn niet direct zichtbaar. Pas na 9 tot 12 maanden is het eindresultaat bereikt.

7. Klopt het dat mijn haar uitvalt na de haartransplantatie?
De getransplanteerde haarzakjes kunnen als gevolg van het ‘shock’ effect de haren verliezen. Dit gebeurt zo’n twee tot vier weken na de behandeling. Het is een normaal verschijnsel, waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

8. Wanneer begint mijn haar te groeien?
Bij de meeste mensen is de eerste nieuwe haargroei zo’n drie tot vier maanden na de haartransplantatie zichtbaar. Vanaf dat moment ontwikkelen de resultaten zich steeds verder en wordt het effect van de ingreep duidelijk.

9. Hoe verzorg ik mijn haar na de haartransplantatie?
Was het haar de eerste dagen niet. Daarna kunt u gebruik maken van een milde, verzorgende shampoo met eventueel een conditioner. Volg de instructies van de haartransplantatie specialist op. Deze kan u adviseren welke verzorgingsproducten u kort na de ingreep het beste gebruikt. Zorg ervoor dat u het hoofd niet droogt met een warm stylingapparaat en wrijf niet te hard met een handdoek.

10. Kan ik mijn haar behandelen zoals ik dat gewend ben?
Nadat u volledig bent hersteld, kunt u uw haar behandelen en stylen zoals u dat graag wilt. Wees voorzichtig met het gebruik van chemische verzorgings- en stylingproducten, deze kunnen uw haar beschadigen. Droogt u uw haar geregeld met een föhn? Zet deze dan niet op de warmste stand. De warme lucht komt de conditie van het haar en de hoofdhuid niet ten goede.

11. Welke bijwerkingen heeft een haartransplantatie?
Als u de ingreep uit laat voeren in een daartoe geschikte omgeving en door een ervaren haartransplantatie specialist, is een haartransplantatie een veilige behandeling. Net zoals elke andere medische en/of cosmetische ingreep is er altijd een zekere kans op het ontstaan van complicaties en bijwerkingen. Hierbij kunt u onder meer denken aan een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen, slechte wondgenezing en wondinfecties.

12. Hoe vaak moet ik op haartransplantatie controle komen?
Na een haartransplantatie worden een aantal controle momenten ingepland. U kunt hiervoor naar de kliniek komen, het is ook mogelijk om een fotoconsult af te spreken. Hierbij worden de resultaten bekeken aan de hand van de foto’s die u stuurt. Aan het einde van het behandeltraject, 9 tot 12 maanden na de ingreep, wordt een laatste controle afgesproken.

13. Blijven er littekens achter?
De FUE techniek laat kleine wondjes achter, waarvan u vlot herstelt. Vaak is er een aantal dagen na de haartransplantatie nauwelijks nog iets van zichtbaar. Als u de wondjes en korstjes niet openkrabt, dan blijven er geen zichtbare littekens achter.

14. Welk percentage van de getransplanteerde haarzakjes slaat aan?
Het duurt een aantal dagen, voordat de getransplanteerde grafts in de transplantatiegebieden zijn vastgegroeid. Gedurende deze dagen is het belangrijk om de ontvangen instructies strikt op te volgen. Het aantal haarzakjes dat onnodig verloren gaat, wordt daarmee tot een absoluut minimum beperkt.

15. Welk haargroeimiddel kan ik gebruiken om het herstel te bespoedigen?
De eerste dagen en weken na de haartransplantatie wordt het gebruik van haargroeimiddelen zoals Minoxidil afgeraden. Begin hier pas mee, nadat u heeft overlegd met de behandelend specialist.

16. Is het normaal om de eerste dagen napijn te ervaren?
Napijn kan voorkomen in de uren na de ingreep. Dit gevoel verschilt van persoon tot persoon en neemt meestal vrij snel af. Om de pijn te bestrijden kunt u een paracetamol gebruiken. Houdt de pijn langere tijd aan? Neem dan altijd contact op met de haarkliniek.

17. Kan ik na de haartransplantatie mijn haar bedekken met een hoofddeksel?
Geadviseerd wordt om uw hoofd zeker de eerste dagen niet te bedekken met een hoofddeksel. Wanneer de huid volledig hersteld is, kan een muts of petje gedragen worden. Doe dit in overleg met de arts en zorg ervoor dat het hoofddeksel niet te strak om uw hoofd zit.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie herstel en genezing’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu