fbpx

Haartransplantatie hoe werkt het?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Heeft u online gezocht op ´haartransplantatie hoe werkt het´? Bij een haartransplantatie komt veel kijken, het is niet zomaar een behandeling. Wanneer u last krijgt van haaruitval, zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen. Denk hierbij onder andere aan onderzoek naar het gebruik van bepaalde haargroeimiddelen, het achterhalen van de haaruitval oorzaak en de afweging welke behandeling het beste bij u past. We hebben voor u de meest gestelde vragen met betrekking tot dit onderwerp op een rijtje gezet. Hierachter staan korte en bondige antwoorden.

Haartransplantatie hoe werkt het?
Haartransplantatie hoe werkt het?
Haartransplantatie hoe werkt het FAQ – Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt een haartransplantatie?
Acura Medisch Centrum past de FUE methode toe bij het uitvoeren van haartransplantaties. Hiervoor wordt gewerkt met een holle naald, waarmee de haarzakjes een voor een uit het donorgebied worden geoogst. Na een kwaliteitscontrole worden de geoogste grafts eveneens één voor één in de transplantatie gebieden geplaatst. Het is een langdurige ingreep, waarbij ervaring en nauwkeurigheid van belang zijn.

2. Kan iedereen met haaruitval een haartransplantatie ondergaan?
Ondanks dat een grote groep mannen en vrouwen in aanmerking komt voor een haartransplantatie, is niet iedereen geschikt om een behandeling te ondergaan. Zo hangt uw geschiktheid onder meer af van de oorzaak van het haarverlies. Tijdelijke haaruitval door bijvoorbeeld een medische behandeling of door ijzertekort is niet geschikt om met een haartransplantatie op te lossen. Daarnaast dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum wordt uw geschiktheid bekeken en beoordeeld door een ervaren specialist.

3. Hoe wordt een haartransplantatie uitgevoerd?
Voor aanvang van de ingreep wordt de procedure nogmaals met u doorgesproken en, indien van toepassing, wordt de haarlijn met een speciaal potlood afgetekend. Daarna wordt met een plaatselijke verdoving het donorgebied, aan de achterzijde van uw hoofd, verdoofd en worden de haarzakjes geoogst. Het transplantatie gebied wordt voor de plaatsing van de grafts verdoofd. Van pijn is tijdens de ingreep nauwelijks sprake. Na afloop van de haartransplantatie kunt u de kliniek verlaten om thuis verder te herstellen.

4. Hoelang duurt een haartransplantatie?
Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat bij u wordt getransplanteerd ligt de gemiddelde behandelduur tussen de 4 en 8 uur. Uiteraard heeft u tussendoor de gelegenheid om uw benen te strekken, wat rond te lopen en te lunchen.

5. Is het resultaat direct zichtbaar?
Na afloop van de haartransplantatie is uw huid rood en gezwollen. Dit houdt enkele dagen aan. Het herstel verloopt, als u zich aan de instructies houdt, vlot en na zo’n zeven tot tien dagen is het vrijwel niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Resultaten zijn nog niet zichtbaar. Pas drie tot vier maanden na de ingreep begint het haar opnieuw te groeien en kunt u zien hoe het resultaat zich ontwikkelt. Na negen tot twaalf maanden is het resultaat optimaal.

6. Hoe kunnen de resultaten van een haartransplantatie blijvend zijn?
Erfelijke of mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het DHT hormoon. Dihydrotestosteron is een mannelijk hormoon dat het haargroeiproces in een stroomversnelling brengt en daardoor de haarzakjes beschadigt en uiteindelijk laat afsterven. Haarzakjes afkomstig uit uw haarkrans, het donorgebied aan de achterzijde van uw hoofd, hebben andere genetische eigenschappen dan het overige haar. Deze structuur zorgt ervoor dat ze niet gevoelig zijn voor DHT en na een succesvolle haartransplantatie zullen de getransplanteerde haarzakjes uw leven lang haren blijven produceren.

7. Klopt het dat mijn haar uitvalt na een haartransplantatie?
Zo’n twee tot vier weken na de ingreep kunnen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit zijn de haren die uitvallen en niet de haarzakjes. Het is onderdeel van het haargroeiproces dat zich herstelt, u hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Na zo’n drie tot vier maanden is de eerste nieuwe haargroei zichtbaar.

8. Werkt een haartransplantatie bij vrouwen hetzelfde als bij mannen?
In grote lijnen wordt de behandeling op dezelfde manier toegepast. Het gaat immers om dezelfde FUE haartransplantatie techniek. Vrouwen kiezen echter vaker voor een haarsparende FUE haartransplantatie, waarbij het haar voorafgaand aan de ingreep niet wordt geschoren. Hierdoor kunnen tijdens een behandeldag minder haarzakjes getransplanteerd worden, omdat de behandeling intensiever is voor de uitvoerend arts.

9. Kan ik direct na een haartransplantatie weer aan het werk?
De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien in de transplantatie gebieden. Geadviseerd wordt om het de eerste dagen na de ingreep rustig aan te doen. Daarna kunt u lichte werkzaamheden en huishoudelijke klusjes hervatten. Afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u verricht, kan een arts aanraden om zeker veertien dagen rust te nemen.

10. Is sporten na een haartransplantatie toegestaan?
Net zoals met het uitvoeren van werkzaamheden, zet u uw sportieve activiteiten veertien dagen tot een maand op een laag pitje. Zeker contactsporten, intensieve sporten en watersporten kunnen een negatief effect hebben op uw herstel. Doorgaans kunt na veertien dagen weer voorzichtig sporten.

11. Hoe veilig is een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een veilige ingreep, die u voor goede resultaten uit laat voeren door een ervaren specialist. Net zoals bij iedere andere medische ingreep, bestaat er een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Hierbij kunt u onder meer denken aan een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen, slechte wondgenezing, infecties en/of een teleurstellend resultaat.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling tegen kaalheid?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie hoe werkt het’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu