fbpx

Haartransplantatie in het buitenland

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Dankzij een haartransplantatie in het buitenland kan soms een behoorlijk bedrag worden bespaard. In het buitenland een haartransplantatie ondergaan heeft echter ook verschillende nadelen. Om een beslissing te kunnen maken of dit mogelijk iets voor u is, is het verstandig de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Wanneer in Nederland wordt gesproken van een haartransplantatie in het buitenland, wordt meestal een haartransplantatie in Turkije bedoeld. Het komt echter ook voor dat een haartransplantatie in België wordt bedoeld.

Haartransplantatie in het buitenland.
Haartransplantatie in het buitenland.
Wat wordt bedoeld met een haartransplantatie in het buitenland?

Wanneer een Nederlander spreekt van een haartransplantatie in het buitenland, is ieder land behalve Nederland natuurlijk eigenlijk ‘buitenland’. Mensen uit Nederland kiezen vooral voor een haartransplantatie in België of Turkije. Er zijn ook landen als Turkije, Polen en de VS waar mensen nog wel eens naartoe gaan. Turkije is echter verreweg de populairste buitenlandse haartransplantatie bestemming.

Voordelen van een haartransplantatie in het buitenland

Een haartransplantatie in het buitenland heeft als belangrijkste voordeel dat de kosten hier lager kunnen zijn. Dit geldt in het specifiek voor Turkije. De haartransplantatie kosten in Nederland, België en de VS zijn namelijk nagenoeg hetzelfde. In Turkije kunnen de kosten echter tot ruim 30 procent lager zijn dan in Nederland. Vaak wordt het pas interessant om naar Turkije te gaan voor een haartransplantatie, bij een grote behandeling. Wanneer iemand tot 1.500 grafts wilt laten transplanteren, zijn de prijzen in Nederland namelijk veelal gelijk en soms zelfs lager. De reden hiervan is dat kosten van de vliegreis, transfers en overnachtingen stevig kunnen oplopen. Bij een behandeling vanaf ongeveer 2.000 grafts zien we echter een kantelpunt. De kosten van een haartransplantatie in Turkije zijn dan vaak lager dan een behandeling in Nederland.

Nadelen van een haartransplantatie in het buitenland

Er kleven echter ook verschillende nadelen aan een haartransplantatie in het buitenland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de taalbarrière. De kans op complicaties bij een haartransplantatie is relatief klein. Wanneer er echter toch iets mocht gebeuren, dan is het lastig om direct naar de Turkse haartransplantatie arts te gaan voor een controle. Bovendien is het in landen als Turkije nu erg onrustig. Dit is voor veel mensen ook een reden om een haartransplantatie in dit land te weren.
Wat ook direct opvalt bij haarklinieken in het buitenland, is dat de kwaliteit niet altijd gewaarborgd kan worden. Bij sommige haartransplantatie klinieken laat de kwaliteit en daardoor ook het resultaat te wensen over.

Ervaringen met haartransplantatie in het buitenland

Op sites als Haarweb zijn duizenden haartransplantatie ervaringen gedeeld. Hier worden ook veel ervaringen met haartransplantatie in het buitenland gedeeld. Uit deze ervaringen blijkt inderdaad dat de meeste mensen in verband met een kostenoverweging kiezen voor een behandeling in Turkije. De klanttevredenheid laat echter bij verschillende klinieken in het buitenland wel te wensen over. Voor een haartransplantatie geldt soms dat goedkoop duurkoop is. Online kunt u veel ervaringen vinden van mensen met een haartransplantatie in Turkije of een haartransplantatie in Istanbul.
Acura Medisch Centrum hanteert zeer scherpe haartransplantatie tarieven en is soms zelfs goedkoper dan veel Turkse haarklinieken. Door dit te combineren met goede kwaliteit, is het niet langer nodig om voor een haartransplantatie uit te wijken naar het buitenland. U bent bij Acura Medisch Centrum aan het juiste adres.

Veelgestelde vragen over haartransplantatie in het buitenland

Er bestaan een aantal vragen over haartransplantatie haartransplantatie in het buitenland, die regelmatig terug komen. U kunt deze vragen uiteraard via de mail of telefonisch aan ons voorleggen, maar het is natuurlijk wel zo handig om al een aantal vragen via deze weg te beantwoorden.

 1. Hoe zit het met de kwaliteit van haartransplantatie in het buitenland?
  In Turkije en andere landen is algemeen bekend dat de kwaliteit hier sterk kan verschillen. Wanneer u dus een haartransplantatie in het buitenland overweegt, is het belangrijk dat u zich van tevoren goed inleest en verdiept in bijvoorbeeld de klanttevredenheid bij bepaalde buitenlandse haartransplantatie klinieken. De kwaliteit van haartransplantatie klinieken in Nederland wordt over het algemeen als beter beoordeeld dan van klinieken in bijvoorbeeld Turkije.
 2. Wat zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor een haartransplantatie in het buitenland?
  De meest voorkomende reden om in het buitenland een haartransplantatie te ondergaan, zijn de lagere haartransplantatie kosten in het buitenland. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een behandeling in Turkije, kan u soms tot wel 50% op het haartransplantatie bedrag besparen. Houd er echter rekening mee dat er soms extra kosten worden berekend voor bijvoorbeeld de vliegreis. Let op dat de lagere haartransplantatie kosten vaak ook ten koste van de kwaliteit gaan. De haarklinieken die goed bekend staan in Turkije, hebben nagenoeg dezelfde prijzen als de goede klinieken in Nederland. Aan kwaliteit hangt dus ook in Turkije een prijskaartje.
 3. Welke haartransplantatie methoden worden toegepast in het buitenland?
  In het buitenland wordt net als in Nederland vooral de FUE haartransplantatie methode uitgevoerd. Helaas bestaan er echter nog een flink aantal haarklinieken die nog steeds de FUT haartransplantatie verkiezen boven de FUE behandeling. Let op dat de FUT haartransplantatie een verouderde behandelmethode is, waarvan vaak wordt afgeraden hiervoor te kiezen. Er blijft bij de FUT haartransplantatie namelijk altijd een groot litteken achter in het donorgebied.
 4. Is een haartransplantatie in het buitenland goedkoper dan een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum?
  Net als in Nederland verschillende de haartransplantatie kosten in Turkije ook sterk. We raden u aan de kosten van een behandeling in Turkije echter eens te vergelijken met een behandeling bij onze kliniek. Neem hierin mee dat bij een behandeling in het buitenland vaak nog verschillende kosten bijkomen. Denk hierbij onder andere bijvoorbeeld aan de vliegtickets en eventuele extra overnachtingen. Als u de haartransplantatie prijzen van verschillende haarklinieken in Turkije vergelijkt met onze prijzen, zult u zien dat het prijsverschil minimaal is.
 5. Wat kost een haartransplantatie in het buitenland gemiddeld?
  De haartransplantatie kosten verschillen sterk per land en per kliniek. Wanneer u kiest voor een haartransplantatie in Turkije, kunt u rekenen op een prijs van tussen de 2.000 en 8.000 Euro. De prijs is onder andere afhankelijk van de kliniek waarvoor u kiest en het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden.
 6. Brengt een haartransplantatie in het buitenland meer risico’s met zich mee?
  Houd er rekening mee dat een haartransplantatie in bijvoorbeeld Turkije wel meer risico met zich meebrengt. In het buitenland een haartransplantatie ondergaan brengt meer risico met zich mee, door een grotere kans op infecties. Als u kiest voor een haartransplantatie in Turkije, reist u bovendien naar een land waar ook nog steeds een terreurdreiging is.
 7. Wat zijn de belangrijkste nadelen van een haartransplantatie in het buitenland?
  Wanneer we kijken naar de nadelen van een haartransplantatie in het buitenland, heeft dit veelal te maken met problemen die ontstaan als de haartransplantatie niet is verlopen zoals gewenst is. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er een infectie is ontstaan. U kunt dan niet terecht bij uw eigen haartransplantatie arts, omdat deze ver van u verwijderd is.
 8. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een haartransplantatie in het buitenland?
  Wanneer we kijken naar de belangrijkste voordelen van een haarimplantatie in het buitenland, wordt er meestal gezegd dat dit de lagere kosten van de behandeling zijn. Acura Medisch Centrum heeft wij echter zeer concurrerende prijzen. Wij kunnen daarnaast ook grote behandelingen uitvoeren.
 9. Waar kan ik ervaringen vinden van mensen die een haartransplantatie in het buitenland hebben ondergaan?
  Op verschillende websites kunt u ervaringen vinden met haartransplantaties in het buitenland. Het bekendste haartransplantatie forum is Haarweb. Op het gebied van haartransplantaties in andere landen is Haarweb al jarenlang de belangrijkste site. Ook over haartransplantaties in Turkije zijn hierop bijvoorbeeld veel positieve en negatieve ervaringen te vinden.
 10. Wat is de beste haartransplantatie kliniek in het buitenland?
  In het buitenland bevinden zich letterlijk meer dan 1.000 haartransplantatie klinieken. Het is daarom lastig om te zeggen wat de beste haartransplantatie kliniek in het buitenland is. Er zijn echter verschillende klinieken in Amerika, Turkije en India waar veel positieve ervaringen over te vinden zijn.
 11. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste haartransplantatie in het buitenland?
  Wanneer we op zoek gaan naar de goedkoopste haartransplantatie mogelijkheden in het buitenland, komen we al snel uit bij landen als Turkije en Iran. Let op dat de kwaliteit van de desbetreffende klinieken soms wel te wensen over laat. Focus niet alleen op de haartransplantatie prijzen, maar ook op bijvoorbeeld de haartransplantatie prijs kwaliteit verhouding.
 12. Is haartransplantatie in het buitenland voor vrouwen ook mogelijk?
  Voor vrouwen is het ook mogelijk om in het buitenland een haartransplantatie te ondergaan. Let op dat er slechts weinig buitenlandse haarklinieken zijn die vrouwen behandelen. Bovendien is een haartransplantatie bij een vrouw vaak ingewikkelder dan bij een man. Acura Medisch Centrum heeft veel ervaring met haartransplantatie bij vrouwen.
 13. Waarom ga ik niet voor een haartransplantatie naar het buitenland?
  Tegenover soms lagere kosten zijn er meerdere mogelijke redenen om juist niet naar het buitenland te gaan voor een haartransplantatie. Reis- en verblijfskosten kunnen een hoge bijkomende kostenpost zijn. Daarnaast kunnen zich ter plaatse communicatie problemen voordoen, waardoor u zichzelf al snel onbeholpen kunt voelen.
 14. Ik heb een beperkt donorgebied, kan ik voor een haartransplantatie naar het buitenland?
  Het komt soms voor dat mensen die in Nederland niet geschikt zijn voor een haartransplantatie naar het buitenland gaan voor een behandeling. Als er bij u sprake is van een vergevorderde kaalheid of onvoldoende geschikt donormateriaal, wordt u in Nederland niet zomaar een andere behandeling voorgesteld. Om een natuurlijk, voldoende dekkend, resultaat mogelijk te maken is de aanwezigheid van voldoende donormateriaal onmisbaar. Voorkom dat u een teleurstelling te verwerken krijgt en veel geld betaalt voor een haartransplantatie die achteraf als een mislukking wordt beschouwd.
 15. Kan ik in het buitenland 3.000 grafts of meer laten transplanteren tijdens een behandeling?
  Dit is ook in het buitenland vaak mogelijk. Veel Turkse klinieken staan bekend om de grote hoeveelheid grafts die in een dagbehandeling kunnen worden getransplanteerd.
 16. Heb ik garantie op een haartransplantatie in het buitenland?
  Net zoals Nederlandse haarklinieken zijn er ook buitenlandse aanbieders die garantie geven. Laat u vooraf voorlichten over de eventuele garantie termijn en garantie voorwaarden die van toepassing zijn.
 17. Hebben buitenlandse haarklinieken een vertegenwoordiging in Nederland?
  Diverse buitenlandse aanbieders beschikken over een Nederlands adres. Hier kunt u doorgaans terecht voor een consult. De daadwerkelijke behandeling wordt in het buitenland uitgevoerd. Behandelend artsen bezoeken de vertegenwoordiger op vooraf aangekondigde momenten. Voor nazorg is dit niet altijd even praktisch, zeker niet als zich onverwachte complicaties voor doen.
 18. Wordt een haartransplantatie in het buitenland onder narcose uitgevoerd?
  Nee, ook in het buitenland wordt gewerkt met plaatselijke verdovingen. U krijgt ter plaatse advies over het bestrijden van eventuele napijn.
 19. Kan een haartransplantatie in het buitenland in termijnen betaald worden?
  In het buitenland worden doorgaans geen leningen en/of kredieten verstrekt aan buitenlanders. Soms is het mogelijk om in eigen land een lening af te sluiten voor de haartransplantatie die u in het buitenland ondergaat.
 20. Waar kan ik terecht als er complicaties optreden?
  Nazorg kan gegeven worden door een plaatselijke vertegenwoordiging. Als daar geen medisch specialisten aanwezig zijn, bent u vaak aangewezen op uw eigen huisarts en/of het ziekenhuis. U kunt dit als een belemmering ervaren voor een haartransplantatie in het buitenland.
 21. Geeft een haartransplantatie in het buitenland direct zichtbare resultaten?
  Nee, u heeft geduld nodig voordat de resultaten zichtbaar worden. Na de ingreep heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen en is het niet ongebruikelijk dat uw haar uitvalt. U kunt na drie tot vier maanden nieuwe haargroei waarnemen. Wanneer de eerste haargroei zichtbaar is, worden de resultaten steeds duidelijker. Al met al duurt het ook bij een buitenlandse haartransplantatie negen tot twaalf maanden voor dat het eindresultaat is bereikt.
 22. Wat is de populairste haartransplantatie bestemming?
  Turkije wordt wereldwijd vaak gezien als de meest aantrekkelijke bestemming voor een haartransplantatie. Het land wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht om bij een plaatselijke haarkliniek de gewenste ingreep uit te laten voeren.
 23. Ik ben in Nederland ongeschikt voor een haartransplantatie. Kan ik de ingreep in het buitenland toch ondergaan?
  Haartransplantatie specialisten geven niet zonder reden aan dat u niet in aanmerking komt voor een haarimplantatie. Het is beter om u op een alternatieve behandeling te richten dan in het buitenland veel geld te betalen en met een teleurstellend of mislukt resultaat te eindigen.
 24. Zijn buitenlandse haarklinieken betrouwbaar?
  Online kunt u naast ervaringen en reviews van Nederlandse aanbieders ook een groot aantal ervaringsverhalen van buitenlandse haarklinieken lezen. Uzelf voorbereiden stelt u in staat om een eerste selectie te maken. Let op of een kliniek in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk en probeer, voor het nemen van een beslissing, altijd persoonlijk kennis te maken.
 25. Hoe is de nazorg in het buitenland geregeld?
  Heeft u de ingreep toe laten passen bij een haarkliniek die in Nederland een vertegenwoordiging heeft, dan zal de nazorg naar alle waarschijnlijkheid daar plaatsvinden. Het wordt al ingewikkelder als er geen Nederlandse vestiging is en u naar een andere arts of naar de kliniek zelf moet reizen. Nazorg is van belang voor de ontwikkeling van het resultaat. Het is iets waar u van tevoren aandacht aan dient te besteden, zodat u weet waar u aan toe bent als het zover is.
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie in het buitenland’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Gerelateerde onderwerpen:
Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu