fbpx

Haartransplantatie in termijnen betalen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Een haartransplantatie in termijnen betalen? Voor veel mensen is het interessant om de haartransplantatie in termijnen te betalen. Een haartransplantatie in termijnen betalen brengt voordelen en nadelen met zich mee. Als u hiervoor kiest, zit u vaak gedurende enkele jaren aan een lening vast. Hier tegenover staat dat u het bedrag voor de behandeling niet direct paraat hoeft te hebben. Wat kost een haartransplantatie als u het direct betaalt en op welk extra bedrag kunt u rekenen als u de behandeling in termijnen betaalt? Dit zijn logische en veel voorkomende vragen.

Haartransplantatie in termijnen betalen.
Haartransplantatie in termijnen betalen.
Is het mogelijk om een haartransplantatie in termijnen te betalen bij Acura Medisch Centrum?

Acura Medisch Centrum werkt samen met een organisatie die een dergelijke lening verstrekt. Meestal kiezen mensen er voor om het bedrag in 48 of 60 maanden terug te betalen. Er wordt dan iedere maand een bedrag van uw rekening afgeschreven voor de haartransplantatie behandeling. De organisatie waar u de lening van krijgt, checkt of u voldoende solvabel bent. Dat wilt zeggen dat dit bedrijf onderzoekt of het voor u mogelijk is om een lening te krijgen voor een haartransplantatie. Daarnaast wordt ook onderzocht of het verstandig is.

Is het verstandig om een lening af te sluiten voor een haartransplantatie?

De veel gehoorde slogan over het aan gaan van een lening zegt het al, geld lenen kost geld. Als u het bedrag direct voorhanden heeft en u kunt het bedrag missen, dan is het mogelijk beter om het direct te betalen. Als u het bedrag niet direct heeft, maar u kunt wel zonder problemen maandelijks een vast bedrag missen, dan kunt u er voor kiezen om een lening hiervoor aan te gaan. Houd er rekening mee dat u door deze lening niet financieel in de problemen mag komen. We willen uiteraard niet dat u van het ene in het andere probleem verzeilt raakt. Een haarprobleem kan eventueel worden opgelost met een haartransplantatie. Een financieel probleem is soms minder makkelijk te tackelen.

Een haartransplantatie in termijnen betalen, hoeveel rente kunt u verwachten?

Wanneer u er voor kiest om de haarimplantatie in termijnen te betalen, zal er een voorstel worden gedaan door de kredietverstrekker. Hoe hoger het risico is voor de kredietverstrekker, hoe hoger de rente voor u zal zijn. Heeft u een vaste baan, goed inkomen, geen verdere schulden of eventuele risico’s voor de bank? Dan zal de rente lager zijn dan wanneer u geen vaste baan heeft, mogelijk nog andere schulden, etc. Houd er daarnaast rekening mee dat lang niet iedereen een lening voor een haartransplantatie kan afsluiten.

Haartransplantatie in termijnen betalen FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat kost een haartransplantatie?
De exacte kostprijs van een haartransplantatie hangt onder andere af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt. Dit aantal wordt tijdens een intakegesprek nauwkeurig ingeschat door een haartransplantatie specialist. Hierbij wordt gekeken naar de mate van haaruitval, de conditie van uw haar, de aanwezigheid van donormateriaal en uw verwachtingen.

2. Is het mogelijk om de haartransplantatie in termijnen te betalen?
Ja, Acura Medisch Centrum werkt hiervoor samen met een gespecialiseerde kredietverstrekker. Indien u overweegt de behandeling in termijnen te betalen, dan wordt u in contact gebracht met de kredietmaatschappij.

3. Waar moet ik aan voldoen om de haartransplantatie in termijnen te mogen betalen?
Het afsluiten van een krediet of lening gebeurt op basis van uw persoonlijke en financiële gegevens. Kredietverstrekkers kijken hiervoor onder andere naar uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt een toetsing bij het BKR uitgevoerd. Kredietmaatschappijen kunnen eigen voorwaarden hanteren.

4. Hoe weet ik of de juiste keuze maak voor een kredietverstrekker?
Kredietverstrekkers rekenen bijkomende haartransplantatie kosten voor het geld dat aan u wordt uitgeleend. Deze kosten bestaan onder meer uit rente. Maak een vergelijking van de mogelijkheden die u heeft. Zet de kredietaanbiedingen naast elkaar en kijk goed naar de kosten, de duur van de overeenkomst en eventuele versnelde aflossingsmogelijkheden.

5. Welke voordelen zijn er als ik een haartransplantatie in termijnen betaal?
Een haartransplantatie is een kostbare ingreep, die meestal om cosmetische redenen wordt uitgevoerd en niet voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking komt. Het afsluiten van een kredietovereenkomst stelt u in staat om de gewenste behandeling te ondergaan en de kosten aan de haarkliniek te betalen. Als uw kredietaanvraag wordt geaccepteerd, kunt u een afspraak maken voor de behandeling en hoeft u niet eerst geld te sparen of opzij te zetten.

6. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie op afbetaling?
Kredietovereenkomsten brengen langdurige betalingsverplichtingen met zich mee. Nadat u de haartransplantatie heeft ondergaan, betaalt u nog enkele jaren maandelijks een afgesproken bedrag. De vraag is of u maandelijks op deze manier herinnerd wilt worden aan de ingreep. Het afsluiten van een lening brengt daarnaast extra kosten met zich mee, die bovenop de behandelprijs komen. Stel uzelf daarnaast de vraag of u nog aan de aflossingsverplichting kunt voldoen als u onverhoopt zonder inkomsten komt te zitten.

7. Kan een haartransplantatie op afbetaling versneld afgelost worden?
Bekijk de kredietovereenkomst om te zien wat de mogelijkheden en eventuele kosten zijn om versneld af te lossen. Het is niet ondenkbaar dat een kredietmaatschappij extra kosten in rekening brengt voor het versneld aflossen van een overeengekomen overeenkomst.

8. Zijn er andere mogelijkheden om een haartransplantatie in termijnen te betalen?
Wilt u of kunt u de haartransplantatiekosten niet in een keer betalen, maar wilt u toch een behandeling uit laten voeren? Zonder tussenkomst van een kredietverstrekker zijn de mogelijkheden beperkt. Probeer eens te praten met familieleden of vrienden. Let daarbij wel op dat geldzaken regelmatig tot ongewenste en onvoorziene situaties kunnen leiden.

9. Welke gegevens zijn van belang voor een kredietverstrekker?
Kredietverstrekkers zijn geïnteresseerd in zowel uw persoonlijke als financiële situatie. Gevraagd wordt naar een onderbouwd overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Uw gegevens worden getoetst bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, waarbij wordt gekeken naar bestaande verplichtingen en eventuele betalingsachterstanden. Dit wordt gedaan, zodat een kredietverstrekker een verantwoorde beslissing kan nemen over het al dan niet verstrekken van het gewenste krediet.

10. Kan een haartransplantatie in het buitenland ook op basis van afbetaling?
Het is onwaarschijnlijk dat u in het buitenland een krediet kunt afsluiten. Wat soms wel mogelijk is, is bij een Nederlandse kredietverstrekker een lening af te sluiten. U bent dan in staat om het bedrag voor de haartransplantatie in het buitenland te betalen en u betaalt het geleende bedrag in maandelijkse termijnen af.

11. Is het verstandig om een haartransplantatie in termijnen te betalen?
Het al dan niet afsluiten van een financiering om een cosmetische behandeling te ondergaan, is een keuze die u zelf maakt. Stelt u zichzelf daarbij de vraag of het financiële risico dat u neemt, de moeite waard is. Bekijk de mogelijkheden om zelf geld te sparen, totdat u het benodigde bedrag bij elkaar heeft gespaard. De behandeling ondergaan, betalen en daarna tevreden terugkijken op een succesvol haartransplantatie resultaat is wellicht meer bevredigend dan nog jarenlang maandelijks herinnerd worden aan de ingreep.

12. Wat zijn de bijkomende kosten als ik in termijnen wil betalen?
Kredietverstrekkers brengen rentekosten in rekening over het kredietbedrag. Sluit u een krediet af via een tussenpersoon, dan worden vaak ook nog zogenaamde bemiddelingskosten in rekening gebracht. Hoewel dit wettelijk gezien niet mag, worden geregeld kosten onder een verkapte benaming doorberekend.

13. Welk rentepercentage wordt in rekening gebracht bij betaling in termijnen?
Rentepercentages zijn variabel en deels afhankelijk van het soort kredietovereenkomst dat wordt afgesloten. Ook bepaalde persoonlijke gegevens kunnen daarin een rol spelen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het feit of u een koophuis heeft, vaste inkomsten heeft of in een huurhuis woont.

14. Wordt een krediet voor een haartransplantatie aangemeld bij het BKR?
Ja, kredietinstellingen alsook banken hebben deze verplichting. Wordt het krediet volgens afspraak of eerder afgelost, dan wordt dit eveneens in het BKR vermeld.

15. Is het goedkoper om door te sparen, totdat ik de haartransplantatie zelf kan betalen?
Ja, dat is het zeker. U bent geen rentekosten of andere bijkomende kosten verschuldigd. De kostprijs van de haartransplantatie is dan de daadwerkelijke kostprijs, zonder extra’s. Daarnaast wordt u niet maandelijks herinnerd aan de ingreep. Van vaak jarenlange maandelijkse aflossingsbedragen is geen sprake. Heeft u een financiële tegenvaller, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de aflossing die nog gedaan moet worden.

16. Wat gebeurt er als ik het krediet niet langer af kan lossen?
Arbeidsongeschiktheid of ontslag bij onverwachte situaties die direct invloed hebben op uw financiële positie, kan uiteraard voorkomen. Ziet u zo’n moment aan komen, neem dan contact op met de kredietmaatschappij. Hiermee voorkomt u een hoop narigheid.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie in termijnen betalen’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu