fbpx

Haartransplantatie inhammen en kruin

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wanneer mannen kaal beginnen te worden, wordt dit vaak het eerst zichtbaar door de vorming van inhammen en een kruin die steeds kaler wordt. U heeft om deze reden mogelijk gezocht op ‘haartransplantatie inhammen’ of ‘haartransplantatie kruin’. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u van tevoren kunt bepalen of u voor een haartransplantatie in aanmerking komt, hoeveel grafts er ongeveer nodig zullen zijn en hoe u een gratis offerte op maat kunt krijgen.

Haartransplantatie inhammen en kruin.
Haartransplantatie inhammen en kruin.
Haartransplantatie inhammen

Het is u vast wel eens opgevallen dat haaruitval er bij iedereen anders uit ziet. Bij sommige mensen is er alleen sprake van een klein kruintje en blijft de rest van het haar ongemoeid. Het is ook mogelijk dat iemand juist last krijgt van een terugtrekkende haarlijn, maar dat de kruin nog steeds vol is. Overweegt u een haartransplantatie voor de inhammen? Afhankelijk van de grootte van de behandeling kunnen er veel of weinig grafts nodig zijn. Is er sprake van kleine inhammen? Dan is er vaak genoeg aan 500 tot 1.000 grafts. Is er sprake van behoorlijke inhammen? Dan is de kans groot dat er 1.500 tot 2.000 grafts nodig zijn voor een mooi resultaat.

Haartransplantatie kruin

Om een kruin weer mooi vol te krijgen na een haarimplantatie behandeling, is een uitdaging voor een haartransplantatie arts. De kruin ‘vol’ krijgen is moeilijker, omdat mensen bovenop de kruin kijken. Hierdoor is het nog belangrijker om bijvoorbeeld de haargroeirichting juist in te schatten van de getransplanteerde haren. Wanneer de haren de juiste haargroeirichting meekrijgen, zijn er soms tot de helft minder grafts nodig, omdat de haar hierdoor een veel betere dekking geeft. Is er sprake van een kleine kruin? Dan zijn er meestal 1.250 tot 2.000 grafts nodig voor een mooi resultaat. Is er sprake van een grote kruin? Dan zijn hier vaak 1.500 tot 2.500 grafts voor nodig.
De haartransplantatie kosten voor de kruin en inhammen kunnen dus oplopen, naarmate een groter gebied moet worden behandeld.

Andere haartransplantatie mogelijkheden dan haartransplantatie voor de kruin en inhammen

Naast een FUE haartransplantatie voor de kruin en inhammen, zijn er ook andere haartransplantatie vormen mogelijk. Heeft u nog niet de gewenste baardgroei? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een baardtransplantatie. Er worden dan haren van de achterkant van het hoofd naar de baardstreek getransplanteerd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een wenkbrauwtransplantatie of een wimpertransplantatie.

Haartransplantatie inhammen en kruin FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie inhammen en kruin. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wordt een haartransplantatie van de inhammen en kruin vaak toegepast?
Ja, sterker nog het is de meest toegepaste haartransplantatie bij mannen. De combinatie van inhammen en kruin is vanzelfsprekend en wordt door specialisten als logisch gezien. De resultaten die bereikt worden, zijn doorgaans uitstekend.

2. Wat kan ik verwachten van het opvullen van mijn inhammen?
Omdat de inhammen mede bepalend zijn voor uw uitstraling is het van belang dat de getransplanteerde haarzakjes de juiste groeirichting hebben. Een te hoge haardichtheid die niet in overeenstemming is met de rest van uw haardos dient vermeden te worden. Na afloop van de ingreep kan de behandelde huid rood en gezwollen zijn. Het herstel verloopt, zeker bij de FUE techniek, bij de meeste mannen vlot en zonder complicaties.

3. Wat zijn de bijzonderheden van een kruin haartransplantatie?
Uw kruin is door de richting van de haargroei bijzonder. De aanwezigheid van een zogenaamde weerborstel, maakt dat het terugplaatsen van de haarzakjes uiterst nauwkeurig en precies dient te gebeuren. Alleen door het volgen van bestaande, natuurlijke haarlijnen wordt een mooi resultaat bereikt. Ook zal een behandelend specialist rekening houden met uw haardichtheid.

4. Kan een haartransplantatie van de inhammen en kruin op dezelfde dag gebeuren?
Ja, dat is doorgaans geen probleem. Tijdens een dagbehandeling worden maximaal 3.500 haarzakjes getransplanteerd.

5. Hoe lang duurt een haartransplantatie inhammen en kruin?
Gemiddeld duurt een haartransplantatie zo’n 6 tot 10 uur. Dit hangt af van de complexiteit en omvang van de ingreep.

6. Wat kost een haartransplantatie inhammen en kruin?
Hoeveel de ingreep bij u exact kost, hangt af van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt.

7. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Nee, als er geen sprake is van een medische noodzaak, dan worden de kosten voor een haartransplantatie niet vergoed. Ook gedeeltelijke kostenvergoedingen zijn slechts sporadisch mogelijk en dan nog alleen vanuit een aanvullend verzekeringspakket.

8. Is het goedkoper om naar het buitenland te gaan?
Ja, het kan inderdaad goedkoper zijn om een haartransplantatie in het buitenland toe te laten passen. Toch zijn ook daar een aantal aandachtspunten die u ter overweging mee kunt nemen. Niet iedere kliniek beschikt over Nederlandssprekende medewerkers of specialisten, waardoor de communicatie moeizaam kan verlopen. Daarnaast zijn er bijkomende reis- en verblijfkosten die de goedkope prijs al snel duurder maken dan verwacht.
9. Hoe snel kan ik resultaat verwachten van een haartransplantatie van de inhammen en kruin?
Nadat het getransplanteerde haar eerst is uitgevallen, wordt zo’n drie maanden na de ingreep de eerste nieuwe haargroei zichtbaar. Natuurlijke haargroei heeft tijd nodig, maandelijks groeit een haar niet meer dan 1 cm. Pas na zo’n 9 tot 12 maanden is het eindresultaat bereikt en volgt een beoordeling met de arts. Ook het gebruik van een haargroeimiddel heeft geen effect op de snelheid van uw haargroei.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie inhammen en kruin’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu