fbpx

Haartransplantatie inhammen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Door veel mensen wordt het als storend ervaren, wanneer de vorming van inhammen begint. Het is tenslotte uw aangezicht, iets wat u altijd ziet. Er wordt daarom op internet veel gezocht op het keyword ‘haartransplantatie inhammen. Wanneer een haartransplantatie voor de inhammen wordt uitgevoerd, kan de behandelgrootte sterk verschillen. Dit kan variëren van enkele honderden grafts bij een kleine behandeling tot meer dan 2.000 grafts, wanneer er sprake is van behoorlijke inhammen. Als u iets aan uw inhammen wilt laten doen, zijn er verschillende dingen waar zaken die we u aanraden.

Haartransplantatie inhammen.
Haartransplantatie inhammen.
Waar u op moet letten bij een haartransplantatie bij de inhammen?

In eerste instantie kunt u het beste altijd vast laten stellen, waarom er sprake is van haaruitval. Er zal in de meeste gevallen sprake zijn van erfelijke haaruitval, wat bij ongeveer 95% van de mensen met haaruitval het geval is. In sommige gevallen kan er echter ook sprake zijn van haaruitval door een haarziekte of haaruitval door een andere oorzaak. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake is van alopecia areata of dat u een tekort heeft aan een bepaalde voedingsstof, waardor u last krijgt van haaruitval.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Bij erfelijke haaruitval groeien de haren iedere haargroeicyclus minder sterk terug. Het haar zal in eerste instantie dunner worden. Uiteindelijk kan dit leiden tot volledige kaalheid. Gebruikt u haargroeimiddelen? Er bestaan twee wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. Dit zijn minoxidil en finasteride. Door het gebruik van deze haargroeimiddelen kan haaruitval soms jarenlang gestabiliseerd worden. Vaak wordt er echter wel gezien dat het haar steeds minder vol wordt. Om deze reden gaat de voorkeur van veel mensen uit naar een haartransplantatie behandeling.

Haartransplantatie inhammen ervaringen

Wanneer u op zoek bent naar haartransplantatie inhammen ervaringen, zijn er meerdere manieren om deze ervaringen te achterhalen. U kunt om te beginnen natuurlijk zoeken via de zoekmachine Google. Als u Googlet op dit keyword, krijgt u direct honderden resultaten te zien. Het is ook mogelijk om een beroep te doen op het onafhankelijke medium de Haarstichting. De Haarstichting heeft duizenden pagina’s aan informatie over haartransplantatie, haarwerken, haargroeimiddelen en andere onderwerpen. Zij maken onderscheid tussen de volgende behandelingen:

 • FUE haartransplantatie / Haarstamcel transplantatie / FUT haartransplantatie

De FUE haartransplantatie methode wordt van deze methodes het vaakste uitgevoerd. Dit geldt voor zowel de landen Nederland, Turkije als België.

Haartransplantatie inhammen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over haartransplantatie van de inhammen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een haartransplantatie inhammen precies in?
Veel mannen met erfelijke kaalheid zien de inhammen steeds verder terugtrekken, waardoor een onzeker gevoel ontstaat. Een FUE haartransplantatie biedt een blijvende oplossing bij dieper wordende inhammen. Met eigen donormateriaal uit uw haarkrans worden de inhammen opgevuld. De resultaten die bereikt worden zijn doorgaans uitstekend.

2. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie van de inhammen?
Uw geschiktheid kan tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum worden vastgesteld. De oorzaak van uw haaruitval dient bekend te zijn. Daarnaast dient u over voldoende donormateriaal te beschikken. De meeste mannen en vrouwen met Alopecia androgenetica komen voor een FUE haartransplantatie in aanmerking.

3. Hoeveel grafts zijn nodig voor een succesvolle inhammen haartransplantatie?
Het aantal grafts dat nodig is, verschilt van persoon tot persoon. Voor het succesvol opvullen van inhammen zijn gemiddeld zo’n 500 tot 2.000 grafts nodig. Dit aantal hangt af van de mate van kaalheid bij de inhammen. Een ervaren arts kan dit aantal tijdens het intakegesprek nauwkeurig vast stellen.

4. Is een haartransplantatie voor de inhammen pijnlijk?
De ingreep wordt met behulp van een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Dat betekent dat zowel het donorgebied als de inhammen verdoofd worden. U voelt weinig tot niets van de haartransplantatie. Het is bovendien mogelijk om de hoofdhuid voorafgaand aan de haartransplantatie met een verdovende crème in te smeren. Naderhand kunt u napijn ervaren. Deze pijn is doorgaans goed te verdragen en kan met een pijnstiller bestreden worden.

5. Welke voordelen heeft een haartransplantatie voor de inhammen?
Een haartransplantatie is een effectieve behandeling waarmee uitstekende, permanente resultaten bereikt worden. Acura Medisch Centrum werkt naar volle tevredenheid met de innovatieve FUE techniek, waardoor er geen zichtbare littekens achterblijven. Getransplanteerde haren kunnen behandeld worden zoals u dat gewend bent en/of graag wilt.

6. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?
De ingreep is behoorlijk kostbaar en de kosten komen slechts in uitzonderlijke situaties voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking. Daarnaast is de haartransplantatie een langdurige ingreep die met uiterste precisie dient te worden uitgevoerd. U komt bovendien niet als vanzelfsprekend voor een haartransplantatie in aanmerking. Bij een onrealistisch verwachtingspatroon kunnen de resultaten teleurstellend zijn.

7. Wat kost een haartransplantatie voor de inhammen?
De kosten van een haartransplantatie worden bepaald door het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Dit aantal varieert bij een haartransplantatie inhammen tussen 500 en 2.000 grafts. Tijdens een adviesgesprek kan de behandelend arts nauwkeurig het aantal grafts vaststellen. U ontvangt dan een persoonlijke prijsopgave.

8. Hoe lang duurt een haartransplantatie waarbij de inhammen worden behandeld?
De exacte behandelduur hangt onder meer af van de complexiteit van de haartransplantatie. Uitgebreide haartransplantaties, waarbij een groot aantal grafts getransplanteerd wordt, duren langer dan onder meer een haartransplantatie voor alleen de inhammen. De gemiddelde behandelduur ligt tussen de 4 en 8 uur. De arts kan van tevoren redelijk nauwkeurig aangeven met welke behandelduur u rekening dient te houden.

9. Haartransplantatie inhammen in Nederland of Turkije?
Regelmatig ondergaan mensen een haartransplantatie in het buitenland. Vaak wordt deze keuze gemaakt op basis van de lagere tarieven die buitenlandse haarklinieken hanteren. De kwaliteit van een haartransplantatie in Turkije kan lager zijn dan een gelijkwaardige behandeling in Nederland. Aan het einde van de rit zijn de kosten voor een haartransplantatie vaak helemaal niet zoveel voordeliger dan in Nederland. U moet immers naar Turkije reizen en ter plaatse in een hotel of appartement verblijven. Deze extra kosten worden nogal eens over het hoofd gezien.

10. Kunnen de kosten in termijnen betaald worden?
Acura Medisch Centrum werkt samen met een kredietverstrekker. Hierdoor is het mogelijk om een cosmetische behandeling in termijnen te betalen. Op het moment dat u een kredietovereenkomst afsluit, bent u verplicht maandelijkse aflossingen te doen, waarbij rentekosten in rekening worden gebracht.

11. Welke risico’s heeft een haartransplantatie voor de inhammen?
De haartransplantatie is een veilige cosmetische ingreep die met behulp van plaatselijke verdovingen wordt uitgevoerd. Het kan voorkomen dat u allergisch bent voor de verdovingsmiddelen. Daarnaast heeft een haartransplantatie kans op algemene complicaties zoals een slechte wondgenezing, infecties en littekenvorming.

12. Kan ik het resultaat van een haartransplantatie beïnvloeden?
Door de instructies en adviezen van de behandelend arts op te volgen, heeft u een positieve invloed op het resultaat. Wees de eerste dagen na de ingreep voorzichtig en vermijd het stoten van uw hoofd. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen. Bespreek met de arts wanneer u uw werkzaamheden weer kunt hervatten en sportieve activiteiten zoals vanouds kunt beoefenen.

13. Hoe is de nazorg van een inhammen haartransplantatie geregeld?
Samen met u streven de artsen van Acura Medisch Centrum naar de beste resultaten. De ontwikkeling hiervan wordt gevolgd gedurende verschillende controlemomenten. Kort na de behandeling bekijkt de arts of alles goed is gegaan. De controles kunnen in de kliniek plaatsvinden of aan de hand van een zogenaamde fotocontrole via WhatsApp. Een laatste controle vindt zo’n 12 maanden na de haartransplantatie plaats. Dan is ook het eindresultaat bereikt. Uiteraard kunt u in de tussentijd en in geval vancomplicaties altijd contact opnemen.

14. Zijn de resultaten echt blijvend?
Haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans, hebben soms een andere structuur dan uw overige hoofdharen. Deze genetische eigenschappen maakt echter dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon dat Alopecia androgenetica veroorzaakt. Getransplanteerde haarzakjes blijven daarom uw leven lang haren produceren. Het spreekt voor zich dat door het natuurlijke verouderingsproces uw haardos wel dunner kan worden.

15. Welke haartransplantatie techniek wordt toegepast om inhammen op te vullen?
Acura Medisch Centrum werkt naar volle tevredenheid met de moderne FUE techniek. Dit houdt in dat de haarzakjes een voor een uit uw haarkrans geoogst worden. Na het oogsten vindt een kwaliteitscontrole plaats en worden de grafts voorbereidt op de transplantatie. Bij de inhammen worden de haarzakjes vervolgens een voor een terug geplaatst. De FUE haartransplantatie is een langdurige behandeling die met nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. Van ontsierende littekens is geen sprake. Na de herstelperiode is het niet zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan.

17. Is een haartransplantatie voor de inhammen geschikt voor vrouwen?
Erfelijke kaalheid veroorzaakt bij vrouwen doorgaans een meer diffuse, verspreide, haaruitval. De haardos wordt dunner. De kans dat de haaruitval zich manifesteert bij de inhammen is erg klein. Dat neemt niet weg dat ook vrouwen de inhammen op kunnen laten vullen met behulp van een haartransplantatie.

18. Moet mijn haar geschoren worden voor een haarimplantatie voor de inhammen?
Vrijwel altijd wordt gevraagd om uw haar voor de haartransplantatie kort te scheren. Als u dit zelf liever niet doet, dan kan dat ook kort voor de ingreep in de haarkliniek gebeuren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor een haarsparende haartransplantatie te kiezen. Dat houdt in dat alleen een gedeelte van het donorgebied kort wordt geschoren. De omliggende haren vallen hier na de haartransplantatie overheen.

19. Hoe wordt mijn haarlijn bepaald?
Het opvullen van de dieper wordende inhammen vereist de nodige ervaring. De behandelend specialist tekent de haarlijn af met een waspotlood. Aan de hand daarvan kunt u aangeven of u zich hierin kunt vinden of dat de haarlijn aangepast moet worden. Door op deze manier te werk te gaan, weet u vooraf wat u kunt verwachten en wordt een onnatuurlijk resultaat vermeden.

20. Kan ik natuurlijke resultaten verwachten van de inhammen haartransplantatie?
De geoogste haarzakjes of haarimplantaten worden na een kwaliteitscontrole naar de kalende plekken getransplanteerd. Dit gebeurt in de natuurlijke groeirichting van uw haar. Zo ontstaat een mooi, natuurlijk resultaat.

21. Is één haartransplantatie behandeling voldoende?
De beste resultaten worden bereikt als u de haartransplantatie door een ervaren specialist uit laat voeren. Deze bekijkt uw hoofdhuid aandachtig en kan nauwkeurig vaststellen hoeveel grafts u voor een optimaal resultaat laat transplanteren. In de regel is een enkele haarimplantatie behandeling voldoende. Is er echter sprake van een groot transplantatiegebied of als u het haar verder wilt verdichten, dan kan een aanvullende behandeling nodig zijn.

22. Wat kan ik van een intakegesprek verwachten?
Tijdens een intakegesprek wordt uw geschiktheid voor een haartransplantatie bekeken. De arts bekijkt uw hoofdhuid nauwkeurig en stelt vragen over uw gezondheid, eventueel medicijngebruik en uw wensen en verwachtingen van een haartransplantatie. U heeft op uw beurt tijd om alle vragen die u heeft te stellen. U ontvangt een gepersonaliseerd behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

23. Is het zichtbaar dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
De eerste dagen na de ingreep is het behandelde gebied wat rood en licht gezwollen. Uw huid herstelt vrij vlot van de haartransplantatie. Zo’n 2 weken na de ingreep is het bij de meeste mensen niet langer zichtbaar dat er een ingreep heeft plaatsgevonden. Uw huid herstelt zich vervolgens volledig.

24. Mijn hoofdhuid jeuk en ik zie korstjes zitten, mag ik deze los krabben?
Nee, u dient uw hoofd zoveel mogelijk te ontzien. Wrijven en krabben kan ertoe leiden dat er wondjes en zelfs infecties ontstaan. Hetzelfde geldt voor het hardhandig kammen en borstelen van de huid en het haar. De korstjes vallen uiteindelijk vanzelf van de huid af.

25. Kan ik na een haartransplantatie een haargroeimiddel gebruiken?
De mogelijkheid om een haargroeimiddel te gebruiken na een haartransplantatie, verschilt per persoon. Soms worden Minoxidil of Finasteride voorgeschreven. Gebruik nooit zonder overleg met een haartransplantatie specialist een bewezen haargroeimiddel.

26. Ontstaat er een kale plek op de plaats waar de haarzakjes worden verwijderd?
Nee, uw haarkrans kan gemiddeld zo’n 5.000 haarzakjes ‘missen’ zonder dat dat zichtbare gevolgen heeft. Voor alleen het opvullen van de inhammen zijn doorgaans minder grafts nodig.

27. Kan ik tegelijkertijd met mijn inhammen ook mijn kruin op laten vullen?
Ja, dat is meestal mogelijk. Tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek wordt uw hoofdhuid nauwkeurig bekeken. Een specialist kan aangeven welke gebieden u kunt laten behandelen. Geregeld worden uitgebreide haartransplantaties toegepast, waarbij naast de inhammen ook de kruin en de haarlijn behandeld worden.

28. Is een uitgebreide haartransplantatie goedkoper dan alleen het opvullen van inhammen?
Het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd bepaalt het overgrote deel van de uiteindelijke kostprijs. Een ingreep van 500 grafts kost minder dan wanneer u 3.000 haarzakjes laat transplanteren. In vergelijking is een beperkte ingreep iets duurder per graft, dan wanneer iemand een uitgebreide haartransplantatie laat toepassen.

29. Is een haartransplantatie van de inhammen veilig?
Ja, de haartransplantatie is een relatief veilige chirurgische ingreep met een uiterst kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Als u de adviezen van de specialist in acht neemt, verloopt het herstel vlot en is het na een tot anderhalve week niet meer zichtbaar dat de ingreep heeft plaatsgevonden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie inhammen’ een consult inplannen? Bespreek uw situatie en mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu